המחיר מתחלק לפי החוזה, זה נכון. אבל זה מחיר שהייתם משלמים ככה או ככה.
אז בחצי העונה הזה זה הפסד של 10 מיליון ובעוד 5 שנים זה רווח של 5?
אני לא התייחסתי לנושא הזה כי אני לא מסתכל על המצב הכלכלי שלכם לכל חצי עונה. לרבעון הנוכחי כמובן שזה רע, אבל זה כמו להגיד שהסכם ארתור-פיאניץ (מרגיש לי כמו ריבנטרופ-מולוטוב) חסך לכם כסף כי קיבלתם 50 ושילמתם 12 (מה שכידוע לא נכון). בעצם רק לאחר 4 שנים מההסכם זה ידפוק אתכם (רק בשנה החמישית תשלמו את 12 המיליון האחרונים שישלימו ל60, התעלמתי מהשכר שם כי זה למען הנקודה ולא החישוב המדויק, אם תרצה תהפוך את זה לאחרי 3 שנים).
בקיצור לא בא להגיד שטוב לכם שהגיע מוקדם. רק אומר שזה לא סוף העולם. מה גם שזה הימור, ההימור עוד לא נכשל.
במקרה הגרוע הפסדתם 5 מיליון.
במקרה הטוב הרווחתם שחקן שהוא אולי ההפרש ביניכם לבין המענק של ה30 מיליון על העפלה לליגת האלופות. בהנחה שעונה הבאה תהיו קבוצה חזקה יותר כנראה שגם מדובר במענק על עליה לשמינית. (בואו נודה באמת, אתם פייבוריטים מול רוב קבוצות הדרג השלישי באלופות).
לשחקנים שבאו בחינם אין ירידת ערך. גם לשחקנים שעלו לבוגרים.
לכל היתר ירידת ערך זה המחיר ששילמנו לחלק למספר שנים בחוזה.
אם מכרת שחקן, אתה רושם את כל הסכום שקיבלת באותה שנה, לא מחלק את זה לשנות חוזה. זה מה שגרם לברטומיאו לעשות החלפות סילסן-נטו ופיאניץ’-ארתור.
אני לא יכול להגיד שאני מבין את כל החישובים עד הסוף, אבל אני מבין את ההגיון הכללי.
היה לך נכס שנקרא קוטיניו ששווה סכום מסוים. עכשיו אין לך אותו ולא קיבלת כלום תמורתו. אז מבחינה פיננסית סך נכסיך ירד, ולכן צריך להתחשב בזה.
ברור שהיה ידוע מראש שהמחיר שלו יירד בסוף השנה באותה מידה. אבל כל עוד הוא בקבוצה הוא מביא תרומה כלשהי, ועכשיו הוא לא.
אם לא היו מביאים בחשבון את ירידת הערך, חצי שכר של קוטיניו היה מספיק בשביל לרשום את טורס. אבל זה לא.
בספרים, הנכס שנקרא טורס שווה 55M בינואר. ביולי אותו נכס שווה 49.5M, מבלי שתרם שום דבר אם הוא לא נרשם. זה הפסד של 5.5M.
אם יירשם, השווי שלו בספרים יהיה אותו דבר, אבל אפשר לטעון שהוא תרם משהו.
אני פחות בקטע האם הוא שווה או לא שווה 55M. אבל אם לא יצליחו לרשום אותו, אז כן צריך לקחת בחשבון את ירידת הערך שלו בספרים. זה הפסד של 5.5M פלוס משכורת חצי שנתית שלו.
אתה רשמת בהודעה הראשונה שאם לא נצליח לרשום אותו, נפסיד סה"כ חצי מ 5.5M. אתה כנראה הנחת שהמשכורת השנתית שלו היא 5.5M. לא ברור לי מאיפה הבאת את זה, אבל אתה צריך להוסיף גם את ירידת הערך שלו וגם את יתר הדברים שרשמתי שלא ניתן לתת להם ערך כספי מדויק.
האתר הרשמי אומר בבירור שוילה ישלמו חלק משכרו. אני השגתי מזה שגם בארסה תשלם חלק.
The English club will pay part of the player’s wages לשון ההודעה הרשמית.
ממה שהבנתי אין קשר בין נכסים לתקרת השכר. זה נטו עניין של הכנסות והוצאות. אחרת הייתה לנו תקרת שכר גבוהה יותר שכוללת את ערך השוק של המועדון, שהוא הרבה יותר גדול על כל נכסי המועדון. לכן אני עדיין לא מבין למה אתה מכניס את ירידת הערך של קוטיניו למשוואה.
אתה בטוח בזה? אגב, אני כן בטוח. לדעתי עדיין האמירה של אלאמן מכוונת מו״מ וכבר היום יש איך לרשום את פראן.
אבל הוא לא מציין מה קורה עם שאר השכר. זה משאיר את שנינו לא צודקים ולא טועים.
צ׳אבי לכאורה אומר שהוא קיצץ…
לא משנה, זה לא מה שמעסיק אותי בלילה לפני השינה…
יש קשר ישיר. הפייר פליי של אופ"א הוא נטו עניין של הכנסות והוצאות, אבל בליגה הולכים רחוק יותר. תקרת השכר תלויה גם בחובות ובנכסים. בגלל החובות לבארסה יש תקרה כך כך נמוכה.
ערך השוק של מועדון בבעלות הסוסיוס לא ניתן לחישוב. נגיד השנה הספונסר הראשי משלם חצי ממה שהוא שילם לפני שנה. האם זה אומר שהשווי ירד בחצי? לא יודע.
אם קוטיניו הסברתי את ההגיון. הנכסים של המועדון שווים פחות מלפני ההשאלה. אז חייבים להתחשב בזה איכשהו.
מו"מ על מה? החוזה עם טורס כבר חתום והמשכורת שלו נקבעה.
וכן , אני בטוח. לפי מה שרשום אצלי, קוטיניו הרוויח 27M לעונה. כל העיתונאים אומרים שקוטיניו הרוויח מעל 5% מהשכר הכולל בקבוצה, ולכן מותר להישתמש בחצי מהשכר שלו שהתפנה במקום רבע כמו במקרה הכללי. לא יכול להיות שטורס מרוויח יותר מ 13, זה יותר מאגוארו, ברייטוייט והקפטנים. לכן אני בטוח שחלק גדול מהשכר שהפנה קוטיניו מתקזז עם ירידת הערך שלו.
לא יודע.
על עזיבות, על קיצוצי שכר, חידושי חוזים. אין לי מושג מה מתנהל מאחורי הקלעים.
מה שאני כן יודע זה שבתקופת ברתומיאו כל אחד ידע מה התכניות שלנו, כל הקלפים שלנו היו על השולחן וכולם סחטו אותנו כאוות נפשם. אלאמן ולאפורטה מוציאים החוצה את מה שנוח להם ומקדם אותם. בגדול הם מנסים לא לתרום מידע שיפגע במו״מ שהם מנהלים.
אבל סתם דוגמא הפוכה:
אחרי שלאפורטה אמר שהתכנית שלו היא האלאנד, הסוכנים של דמבלה הודיעו שהם לא מוכנים לקצץ בשכר.
התירוץ שמגיע מהרשתות הוא שדמבלה ״שמע״ שיש כסף להביא את פראן ואת האלאנד, אז למה שהוא יתפשר על השכר שהוא רוצה?
אז אולי אומרים לו שאם הוא לא יחתום על חוזה מקוצץ לא יוכלו לרשום את פראן?
סתם סתם. אני סתם ממציא לעצמי רעיונות מה כבר יכול לבוא מאחורי האמירה הזו.
על כל פנים, מדברים על מכירה ב 48 השעות הקרובות שתאפשר את הרישום של טורס.
כל הקבוצות בספרד צריכות לשחרר שחקנים כדי להחתים חדשים בינואר, כי כולן מנצלות עד תום את מכסת השכר שלהן. בקיץ מחליפים דף בספרי החשבונות אז יש זמן לבנות תכנית רכש חדשה. גם אז, כשקבוצה מגיעה לקצה, היא צריכה לשחרר.
זה נשמע לכם מוזר שפראן עדיין לא יכול להירשם כי רק לאחרונה העניין של מכסת שכר הפך לרלוונטי ולמדובר בהקשר של בארסה.
אבל יש תכנית ברורה לשחרר שחקנים כי המכסה מלאה, אין כאן שום מחדל. המכסה לא השתנתה בינואר מהקיץ, היא תגדל בסיום העונה.
זה נשמע לנו מוזר שרכשו שחקן מבלי לוודא שיש איך לרשום אותו.
לגבי הסיבה לכך שאי-אפשר לרשום אותו דימה כבר פירט מעל ומעבר ונראה לי שהנושא הזה מובן בהחלט. מה שוגרם לנו לשבת ולשפשף עיניים בתמיהה זה איך סגרנו את העיסקה הזו כבר בתחילת החלון ועוד לפני שסגרנו את שחרור השחקנים הרלוונטיים שיאפשרו את הרישום שלו.
זה יהיה ממש רע אם טורס ישב פה חצי עונה ביציע ויחכה שאפשר יהיה לרשום אותו במקום לשחק אצלנו או בסיטי.
ויש עוד דבר מטריד - מרגיש קצת כאילו המועדונים (בדגש על בארסה מבחינתי) לא באמת מבינים עד הסוף מה הדרישות שיעברו בבקרה התקציבית. כאילו הם קצת הולכים על עיוור ולא בטוחים אם פעולות שהם עושים יהיו מספיקות או לא לרישום השחקנים החדשים.
עוד אחת מהתוצאות של ההחתמה הפזיזה של טורס.
מלבד העזיבות של לוק ושל דמיר (אומטיטי זה לא ריאלי) וחידוש של רוברטו, עובדים גם על העזיבה של נטו.
הוא ניסה לעזוב בקיץ אבל קומאן לא הסכים. הוא מנסה שוב עכשיו.
בארסה תסכים כנראה אם תבוא הצעה לא מגוחכת. הוא לא מהמרוויחים הגדולים, ועלה די הרבה. אני בטוח שלא תהיה בעיה לתת אותו בחינם, אבל בארסה רוצה כסף על המכירה שלו. היות וכולם יודעים מה מצבינו עם טורס, קשה לי להאמין שתבוא הצעה רצינית. וזה בעקיפין הפסד הכנסה בגלל ההחתמה של טורס.
הזבלונים טוענים שאנחנו עדיין חייבים 15M עליו לולנסיה, ובארסה רוצה לפחות לכסות את זה. נו, בהצלחה.
פניה וטנאס מחכים להתפתחות. אם נטו נשאר, אחד מהם כנראה יושאל.
אני לא חושב שצריך לקבל איזה שיעור בתהנהלות מקבוצות אחרות היום בספרד. זה לא נראה לי דוגמה טובה.
אני מצפה שמחתימים שחקן בחמישים מיליון אירו שהוא ישחק בהקדם האפשרי. אני חושב שגם השחקן עצמו ציפה לזה.
אני חשבתי בהתחלה להחמיא לאלמיני על העבודה הטובה שהוא עושה בכללי במועדון, אבל אם לא ימצא לזה פיתרון , וטורס יצטרך לשבת חצי שנה ביציע זה מחדל. לא משנה איך תקראו לזה. למעשה גם עכשיו לדעתי זה התנהלות לא בריאה אבל אם הוא ירשם בסופו של דבר, זה כנראה ישכח.
אם מוציאים את הקטע עם טורס , אלמיני עושה עבודה טובה מאוד במועדון. אחרי שנים על שנים, סוף סוף אני מרגיש שיש איש מקצוע אמיתי שאני יכול לסמוך עליו. רק חבל שטורס מכתים טיפה את הרקורד. אני מקוה שימצאו לזה פיתרון. ובסופו של דבר גם ילמדו מזה טיפה.
לא ציפיתי לזה.
אומטיטי עשה לנו טובה ענקית. הוא הלפני אחרון שהייתי מצפה ממנו.
בעצם שנה וחצי שנשארה לו עכשיו מתפרסת על פני 4.5 שנים. אז הוא יקבל פי 3 פחות בעונה. זה כ 5M ברוטו בשנה, אחד המרוויחים הקטנים בסגל.
עכשיו צצים פרטים נוספים.
כן, הוא יכול לעזוב בחינם ב 2023 וזה בעצם פריסת חוב ליותר תשלומים.
אבל בנוסף , יש משתנים שתלוים בהישגים. אם הוא יחזור להיות שחקן, הוא ירוויח יותר.
הסבר הגיוני לדעתי. זה לא ויתור חד צדדי מצד אומטיטי, אלא כמו מלצרות. משכורת בסיס נמוכה פלוס טיפים תלוים חיוך.
מעריך אותו גם, אבל לפי מה שאני מבין הנטו שלו יהיה מאוד קרוב למה שהיה מרוויח בבארסה, כי המיסים באנגליה מקלים יותר. יצא גבר, כי יכל להתעקש להרוויח את אותו ברוטו, ושיצא לו יותר נטו. אבל הוא לא הפסיד יותר מדי לפי מה שאני מבין.
לפי מה שאני מבין, המועדון הבין שאומטיטי לא יזוז מהיציע עד שנשלם לו את הסנט האחרון, והעדיף להגיד לו שהוא יקבל את השכר גם ככה, רק שיפרוס לתשלומים, ושיעזוב אותנו כמה שיותר בקרוב. ואפילו צ’ופרנו בחיסכון של 10% מהעסקה.
זה רק עוד שאפו ללאפורטה ואלאמן שהצליחו לפחות להוציא ממנו את הטובה הזו.
זה לא הרבה, נכון, אבל לפחות הם מצליחים בתוך הים הסוער הזה לאפשר את ההמשכיות שלנו ואת ההתחזקות המקצועית שהיא כל כך נחוצה לנו כמו אוויר לנשימה.
מקווה ממש ממש שפראן יעשה את ההבדל בשביל צ׳אבי.
ושיצא כבר שלילי בבדיקה ויטוס לסעודיה.
אני לא מצפה לכלום בקלאסיקו הזה, זה לא כוחות, אבל קלאסיקו זה קלאסיקו. רוצה שניתן את כל מה שיש לנו ונגרום לרעים ממדריד להבין שקורה פה משהו גדול ולפחד במפגש הבא מולנו.
עריכה:
עוד בבארסה-מאניה:
כעת השכר השנתי הנמוך (יחסית) של אומטיטי (6 מיליון ברוטו) יקל על הקבוצה שתשאיל אותו (אם תהיה אחת כזאת)
וזאת אכן זוית מעניינת. בשכר הנוכחי שלו אף אחת לא רוצה אותו, אבל אם פריסת התשלומים וההקטנה בשכר השנתי תוביל להשאלה, אשרינו.
נראה לי גם שאומטיטי מנסה בכוח להשאר שחקן כדורגל. הוא מדבר כמי שמאמין בעצמו כבר הרבה זמן, רק שעל המגרש לא רואים את זה.
אאחל לו בהצלחה, ועוד יותר אאחל לנו בהצלחה בלהפטר ממנו.
או בדיוק ההיפך,אלה השניים שהחתימו שחקן בידיעה שהם לא יכולים לרשום אותו אבל סמכו על המילה של דמבלה ש״דפק״ אותם,ועכשיו כדי להימנע מפדיחה בסדר גודל חדש בדמות פראן טורס ביציע לחצי שנה,הם התחננו לאומטיטי שיפרוס להם לתשלומים כדי להימנע מזה.
התנהלות די חובבנית.