פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

להגיד שאני מבולבל זה האנדרסטימינט של השנה.

זה עסקה שמשתלת לשתי הצדדים, אבל אני מוכרח להודות שאני לא מצליח להבין את אלו שחושבים שאומטיטי יוצא פה בסדר. אתם אמיתיים?

היה לו 0 הצעות הוא יודע שהוא לא יצליח למצוא שום קבוצה בכירה שתקלוט אותו והוא בתמורה אולי פורס את השכר שלו אבל עדיין יקבל את אותו סכום.

לא יצא בסדר ולא בטיח, הוא פשוט קיבל הארכה לאכילת החינם שלו בברצלונה. זה כנראה הכי טוב שיכולנו להוציא פה ומחמאות לאלמיני אבל אל תיפלו בפח הזה. הוא לא בסדר ולא עשה לאף אחד טובה.

די מספיק עם זה. אם היה לו טיפה של יושרה הוא היה מסכים לצאת להשאלה בשכר מופחת יותר ולשקם את הקרירה שלו. הוא פשוט טפיל שקצת פרסו לו את התשלומים ובשביל זה הוא נשאר. מבחינתו, האריכו לו את הבית זונות בברצלונה בעוד שנה או משהו כזה.

שחקן שרוצה להישאר שחקן כדורגל פשוט לא נשאר להמשיך במועדון שהוא יודע שלא סובלים אותו ושהוא לא יקבל דקות משחק יותר בו.

אני חושב שאלמיני בסופו של דבר עושה עבודה טובה. אפשר להתחיל לבטוח בו. הרבה זמן לא היה פה איש מקצוע כזה. טפו טפו רק שימשיך כך.

יש 2 קצוות -

1. לא הסכים לקצץ בשכר.
  2. הסכים לקצץ בשכר.

המהלך של אומטיטי, אם אני מבין נכון, הוא איפשהו באמצע - הוא מקבל את אותו שכר, רק לאורך תקופה ארוכה יותר. כלומר סה"כ הסכום שייכנס לו לעו"ש זהה, אבל המשכורת החודשים נמוכה יותר (אבל עם יותר משכורות).

נכון שאם הוא היה פיקה, הוא היה הולך על סעיף 1. אבל כרגע הוא עדיין יותר טוב מסרג’י רוברטו, שמתעקש על סעיף 2. אם כי ראוי לציין שהחוזה של רוברטו אמור להסתיים בקיץ הקרוב, ושל אומטיטי בקיץ 2023, אז זו לא לגמרי השוואה מדוייקת.

היתרון של מריחת השכר שלו לתקופה ארוכה יותר, היא שעכשיו הוא פחות “מוקצה” עבור מועדונים אחרים ש"צריכים" להשוות את התנאים שלו בברצלונה על מנת שהוא יעבור אליהם. האם זה יפתור את זה ומחר יהיו עליו 324 קופצות? כנראה שלא. אבל זה מגביר את הסיכוי שתהיה אחת כזו.

נכון , אבל הוא עדיין מרויח הרבה יותר ממה שמגיע לו. והוא מאריך את התקופה שלו בברצלונה. בשביל שחקן כדורגל אמיתי שאוהב כדורגל זה לא משהו, כי הוא עדיין יבלה כל הזמן על הספסל. אבל בשביל טפיל כמוהו זה win win . לפי מה שאני מבין הוא יקבל בסה"כ את אותו סכום רק שימרחו את זה לתקופה ארוכה יותר. הוא לא באמת מקריב מעצמו משהו.

הסוכן שלו עשה עבודה טובה דרך אגב. ידע לנצל את המצוקה של המועדון ואותו דבר המועדון. בסופו של דבר זה משתלם לשתי הצדדים.

עכשיו נשאר לי לעשות טבלת יאוש עד 2026…

לא בטוח בכלל. האמת שאני לא סגור על זה בעצמי, אז אל תתפוס אותי במילה, אבל זה נשמע כאילו החוזה שלו עדיין נגמר בקיץ 2023, אבל את הכסף מברצלונה הוא יקבל בכל מקרה עד קיץ 2026.

שמע…זו סוג של הקרבה. הוא מרוויח פחות לחודש/שנה, גם אם זה לאורך יותר שנים. זה שמדובר עדיין ב-5 מיליון לשנה, אחרי הקיצוץ, זה לא אומר שהוא היה חייב להסכים לזה. אני לא בטוח שהייתי מסכים לקחת את המשכורת שלי, ולפרוס אותה ליותר זמן.

שוב, אני לא הופך למעריץ שלו עכשיו, אפילו לא קרוב, אבל זה לא שהוא רק מרוויח פה, וברצלונה רק מפסידה. האמת היא איפושהו באמצע.

אז הוא יקבל מברצלונה כסף עד 2026 שהוא יישב בבית? חחחח תיקון אם זה נכון הסוכן שלו יצא מלך.

מסכים עם זה בסופו של דבר , לצערי זה המיטב שאלמיני היה יכול להוציא מהעסק. אין ברירה אלא לאכול את הצפרדע הזאת.
פשוט לא צריך להפריז ולתת לאומטיטי קרדיט. הוא עדין אותו אוכל חינם שהוא היה לפני. והוא עדיין לא שחקן כדורגל.

הסוכן שלו יצא מלך, אבל מצד ברצלונה אולי לא הייתה ברירה אחרת.
זה או להתיר חוזה, ולך תדע איך תצא מזה ובאיזה קנס, או לספוג שכר גבוה עד קיץ 2023, ולהישאר מעל תקרת השכר ובלי יכולת לרשום את טורס כרגע (לא יודע מה יהיו החוקים בקיץ).

תיאורטית יש אופציה שלישית של “קבוצה אחרת תסכים לקחת אותו עם השכר הגבוה הנוכחי שלו”, אבל…בוא…

בוואקום, לדעתי זה מהלך נכון של אלמאן. לא בוואקום - עדיין מטומטם ששמנו 50 מיליון על שחקן, כשהאפשרות לרישום שלו תלויה ברצון הטוב של אומטיטי ודמבלה.

אוכל פחות בחינם בכל חודש, אבל ליותר חודשים :wink:

הגיע הזמן שהקהל בקאמפ יראה לאומטיטי מה הוא חושב עליו וגם דמבלה… שישחקו לצלילי שריקות בוז ונראה אותם נשארים פה עוד חצי שנה. גועל נפש של שחקנים

באמת שאני לא מבין על מה אתם מדברים.
אומטיטי לא חייב לכם שום דבר. זה שבברצלונה לא יודעים להתנהל כלכלית ומחלקים צ’קים ללא כיסוי לכל מקום, לא אומר ששחקנים צריכים לעמוד בתור ולקצץ מהמשכורת שלהם כדי להציל את ההנהלה (לדורותיה) מהטעויות שלה-עצמה.
בסופו של דבר, כל שחקן, כמו כל עובד בעולם, צריך לדאוג קודם כל לעצמו. אף אחד אחר לא יעשה את זה בשבילו. מקצוע הכדורגל ברמות האלה הוא אמנם מתגמל, אבל גם מלא בסיכונים והפכפך. את המיליונים שהשחקנים מקבלים הם מקבלים למשך שנים ספורות (מתוך עשרות רבות של שנים שאדם צריך להתפרנס), וגם זה עלול בקלות ללכת בגלל פציעה כזו או אחרת. לכן הדבר הסביר וההגיוני זה ששחקן לא יוותר על חוזה חתום וגמור שיש אצלו ביד.
אומטיטי מוותר פה באופן מטורף על השכר שלו - לקח כסף שהגיע לו כחוק, הסכים לפרוס אותו על פלוס שנתיים (אני לא יודע אם זה כולל הצמדה כלשהי - ראוי שיהיה), ועל הדרך מוותר על השכר הנוסף שיכל להרוויח בשנתיים האלה - בבארסה או במקום אחר. אתם אמורים להיות אסירי תודה, וזהו.

זה היה נכון אם הסיבה שהוא לא משחק הייתה יכולת ולא פציעה.
כרגע הוא פצוע תמידי אז ככה או ככה היה יושב על הספסל, גם במכבי נתניה לצורך העניין.

הוא עשה מעשה שעבורו לא שינה הרבה אבל לכם מאוד עזר, הוא לא מלאך אבל כן הראה גמישות כלשהי עבורכם.

אני מאמין שלאפורטה ידע על האופציה הזו, היא פשוט העדיף לא להשתמש בה עד שעסקת דמבלה נפלה, כי כעת כביכול לדמבלה היה מקום לדרוש קצת יותר עם שחרור המזומנים הזה.

אני מניח שהמחשבה של אומטיטי זה שהוא עכשיו יכול ללכת לקבוצה אחרת בשכר צנוע יחסית למה שהוא מקבל עכשיו וברצלונה תשלים את השכר למה שהוא היה אמור לקבל מלכתחילה, ככה הוא גם יקבל דקות משחק בקבוצה אחרת וגם יקבל את אותו שכר שהיה לו אם לא יותר.
לא יודע אם זה יצליח לו אבל זה ההסבר הכי הגיוני שאני מוצא.

ברור שהוא חייב לנו. אנחנו האוהדים של הקבוצה בה הוא משחק. אם הוא לא מבין שהוא חייב לנו הוא לא במקצוע הנכון.

לאומטיטי שורקים בוז כבר כמה שנים זה לא עוזר. הוא לא שחקן כדורגל יותר.

נכון.
הוא חייב לתת את כל מה שיש לו בכל משחק.
הוא חייב לשמור על רמה מקצועית ומקצוענית גבוהה על המגרש ומחוצה לו.
הוא חייב לתת יחס מכבד לאוהדים במפגשים שלו איתם.

הוא לא חייב לקצץ מהשכר שלו בגלל טעויות כלכליות שהנהלת הקבוצה עשתה.

זה העניין שהוא לא עושה את זה. הוא לא שמר על עצמו ומזלזל באוהדי הקבוצה. בגלל זה הוא חוטף.

אף אחד לא כעס, לפחות לא אני, על גריזמן למשל, אם כל האכזבה ממנו. כי הוא היה מקצוען. אומטיטי לעומתו, בחר לא לצאת לניתוח למרות שהצוות הרפואי הפציר בו, בחר לזלזל בנו. וזו התוצאה.

שהוא עשה פוזות בהארכת חוזה שלו הקודמת שלו , אני הייתי מגדולי המגינים עליו. בפורום פה הגנתי עליו בלהט. הוא החזיר לי ולאחרים רעה על התמיכה בו. הוא לא שחקן כדורגל יותר ואף אחד לא עושה לו רע. מגיע לו כל שריקת בוז שהוא חוטף…

לצערי הוא בטח יקבור אותי בתקופה שלו בברצלונה.

דרך אגב חשוב לתת קרדיט ל @Cockroach_Crazy בזמנו שאומטיטי האריך חוזה, הוא כבר עלה על טיבו הרע של הצרפתי מראש. דן צדקת.

סבבה, אז על הדברים האלה אני כמובן מבין את הבוז והעצבים.

ההודעה שלי יצאה נגד העליהום שחלק מהחבר’ה פה עשו על “הארכת החוזה” שלו, ובכלל - כנגד הקולות שעולים פה בפורום לרוב: “איך ההוא מעיז שלא לקצץ”, “מי הוא חושב שהוא?!”, “לגרדוםםם!!”…
מי שכן מסכים לקצץ - עושה לבארסה טובה גדולה, ולא מחוייבת בכלל.

החוזים של מועדוני כדורגל עם שחקנים הם בעצם הסכם שיש בו סוג של “הימור”:
המועדון משלם סכום שהוא מוכן להשקיע, מתוך ציפייה שהשחקן יספק תפוקה מסויימת, עם ריזיקה שהשחקן ייפצע (לרוב יש ביטוחים) או שלא יעמוד במה שצופה ממנו.
השחקן מצידו מקבל ביטחון כלכלי לכמה שנים, אבל סוגר את עצמו במקום אחד, כשיכול היה להיות שלאורך שנות החוזה הוא פתאום יהיה שווה יותר ממה שהוא מקבל - שיפור ביכולת, השתנות השוק, השתנות מצבת השכר בקבוצה וכן הלאה.

אם נמשיך את ההשוואה להימורים - הנהלת ברצלונה בשנים האחרונות פשוט נתנה לשחקנים יחס הימורים לא משתלם מבחינתה, ולכן זה התפוצץ לה בפנים בסוף והיא קברה את עצמה בחובות. והציפייה פה בפורום עכשיו זה שהשחקנים עצמם יתיישרו ויסדרו להנהלת בארסה את הבעיות הפיננסיות שלה. נראה לי לא הוגן.

המצב ההפוך אגב לא קורה - אם שחקן צעיר חתם על חוזה של כמה שנים בשכר נמוך יחסית (שהיה גבוה ביחס לצעיר האלמוני שהיה), אף קבוצה לא באה ו"משלימה" לו לשכר שמגיע לו מטוב ליבה. הסיבה היחידה שקבוצות עושות את זה זה הארכות חוזה וכדי לדאוג שלא יתפתה לקבוצה אחרת.

רק אוסיף פה רעיון לקלחת…
הייתכן שפריסת התשלומים לשנים רבות יותר עוזרת לאומטיטי במיסים?
במשכורות נמוכות כשלנו, זה אכן משפיע. לא יודע אם יש לזה משמעות בשכר עצום כמו של הכדורגלנים.
סתם מחשבה…

על כל פנים, תודה לאומטיטי שהלך לקראת המועדון במצב הנוכחי.
תזכורת, רצו לזרוק אותו, למכור אותו, להשאיל אותו, לחסל לו את החוזה, שרקו לו בוז, הבהירו לו שהוא לא בתכניות, הבהירו לו שוב שהוא לא בתוכניות וכו׳.

זה לא שיש פה איזה מערכת יחסים נעימה, טובה ועם הרבה רצון טוב בין הצדדים.

לאומטיטי מגיעה כל שריקת בוז שהוא מקבל, אבל לפחות הצליחו להוציא ממנו פריסת תשלומים (ולפי רדיו סר גם קיצוץ של 10% בשכר). מי שזה לא מוצא חן בעיניו שוכח לרגע קט את המצב האיום שבו אנחנו נמצאים. לא נורא, עוד מעט תראו איזו תמונה של הנחש בדרך לכלא ותזכרו…

לא נראה לי הגיוני. גם קודם קבוצות יכלו להציע לו שכר של 6M, ולדרוש מברצלונה שתשלים ל 18M שלו. ובארסה כנראה הייתה מסכימה, העיקר לא לשלם את כל שכרו. אבל לא היו הצעות כאלה גם.

אומטיטי גם הוריד 10% וגם פרס ליותר תשלומים. אם הוא לא מתכוון לשחק כדורגל יותר, הוא בהחלט יצא מופסד.
לא יודע אם אפשר לקרוא לזה “יצא בסדר” , אבל הוא בהחלט עשה לנו טובה.

לא, אין משמעות. מדרגת המס הכי גבוהה, 47% , מתחילה מ 300 אלף יורו בשנה. הוא הרבה הרבה מעל בכל מקרה.

אני תוהה מה שונה המקרה של אומטיטי מהמקרה של מסי הקיץ. לפורטה הציע למסי חוזה לשנתיים עם פריסת תשלומים ל 5 שנים, והליגה לא הסכימה . אם היה מציע למסי חוזה ל 5 שנים כשהוא חופשי אחרי שנתיים, היה אפשר להשאיר את מסי אז?

הסימון העליון עונה לשאלה הזו. בערך.

לפי מה שרשום פה, זה נשמע כמו התעקשות של טבאס ספציפית במקרה של מסי (בכלל, או כי חשב שזה מה שיגרום ללאפורטה להתקפל).
מה שלא כתוב פה, זה שהשכר של מסי ואומטיטי שונה, כנראה מהותית, אז…לא יודע כמה זה היה עוזר בכל מקרה.

עקב מקרה ריקי פוץ’, לא יודע כמה התרגום הזה של בארסה מאניה אמין. אם למישהו יש את המקור - אשמח לווידוא.

הסימון השני מעניין מאוד - כלומר מקיץ 2023 אומטיטי ימשיך לקבל שכר מהמועדון, אבל הוא ייעלם מתקרת השכר. ככה שברצלונה מרוויחה מהפריסה הזו פעמיים - גם פחות הוצאות שכר חודשיות (ורישום של טורס כרגע), וגם לא מפריעה להיעלמות של אומטיטי מתקרת השכר בקיץ 2023.

לא מצאתי מקור לטענה של בארסהמניה.
הם כאילו אומרים שההחלטה נגד מסי ובעד אומטיטי זאת החלטה אישית של טבאס? כאילו אין חוקים ברורים לגבי זה?

השכר של מסי היה ידוע - כ 40M לשנה אחרי שהסכים לקצץ בחצי. שכר לשנתיים שמתפרס ל 5 שנים זה 16M לשנה. פחות מאגוארו+גרסיה שהגיעו באותו הקיץ.
לא ברור העניין.

גם לא ברור לי - אם אומטיטי עוזב, הוא ימשיך לקבל שכר מברצלונה ובנוסף גם שכר מהקבוצה החדשה שלו? ככה זה נראה ממה שבארסהמניה אומרים.

כן, ככה זה נראה. אני מניח שהוא לא הסכים לפריסת השכר שלו, רק במקרה שהחל מקיץ 2023 הוא מחוסר עבודה ככדורגלן. עוד שנה וחצי הוא יוכל ליהנות מ-2 משכורות.

מה שאני לא מבין, זה מה קורה אם הוא עוזב מחר, נגיד, או בקיץ הקרוב - הוא בכל מקרה יקבל שכר עד 2026, גם אם תבוא קבוצה אחרת ותחליט שבא לה להמר על קרום החשק בברכיים שלו?