פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

כי כל הדיון התאורטי מתבסס על כך שאפשר להנחית את האלאנד.
אחרת על מה הדיון? על האם צריך להנחית שחקן שאין לכם כסף אליו ולא תוכלו לרשום אותו? כמובן שלא.

מכת הקורונה חדשה יחסית, ואיתה אנחנו בנתיים בליגה עם 0/1. (או 1/2, לא זוכר כבר).

ריאל היא הקבוצה הכי טובה בספרד. לא רק השנה לדעתי גם בשנים הקרובות. בלי קשר לקורונה. וזה היה עם האלאנד או בלעדיו. כמובן שאם האלאנד אז ריאל מדריד תהפוך להיות גם אחת הקבוצות הכי טובות באירופה, שאני מסכים שזה מבאס. אבל זה המצב שלנו.

ודרך אגב, כמו שכתבתי, אני לא בטוח שאני יודע איך אנחנו יכולים למנוע מהם את האלאנד. כאילו הם במצב כלכלי יותר טוב הקבוצה שלהם הרבה יותר חזקה משלנו ואחרי שנים של חיסכון יש להם

יש להם גם כסף לרכש ותודה לאל חאליפי שבטיפשותו המאוד גדולה העניק להם את אמבפה בחינם… מה לנו יש להציע להלאנד שאין למדריד ולסיטי להציע לו (לפי השמועות סיטי וריאל הם הכי חזק במירוץ) ?

כרגע ברצלונה צריכה או עוברת תהליך של שיקום. אי אפשר לקפוץ מעל הפופיק . תיצבו את הקומה הראשונה ואז תחשבו על הקומה השלישית

זה סתם להדגים את החוזק שלה. לא עקרוני בשבילי.

אבל אתה הכנסת את העניין של הקורונה.

אני לא מבין את ההקשר למה שכתבתי, על ההערה שלך בנושא הקורונה. איך קפצת מ"עם חצי סגל מאומת הם לוקחים את הליגה בהליכה", לבין כסף לרכש והצעדים של אל חאליפי? מה הקשר?

מישהו פה אמר שלברצלונה יש יותר כסף מלריאל? מישהו פה אמר שהיא יכולה להציע להלאנד וראיולה יותר שכר ומענקים גבוהים יותר? מישהו פה אמר שברצלונה יותר משתלמת מקצועית ו/או כלכלית לנורווגי?
הסיכום של מה שנאמר פה על ידי כמה אנשים, הוא שאם יש אפשרות להביא את הלאנד - צריך ללכת על זה בכל הכוח, כי א, ב, ג. לא שיש אפשרות, לא שזה בטוח יקרה, ולא שהלאנד עצמו כבר חתם בברצלונה למרות שמדריד הציעו לו יותר כסף.

האם צריך להביא אותו במקום אחרים? אחלה, זה הנושא. אבל זה לא קשור למה המצב הכספי של ריאל, או החוזק שלה לעומת הליגה.

אבל אולי צריך מקור הכנסות משמעותי כדי לבנות את הקומה הראשונה כמו שצריך. ובשביל מקור ההכנסות הזה - צריך להוציא כסף.

במילים אחרות - יכול להיות שהלאנד הוא לא התוצאה, אלא הדרך.

א. אני חושב שאנחנו צריכים לחזק את ההגנה שלנו עם שחקני הגנה לגטימים לרמה התחרותית המתאימה. אם אפשר לעשות את זה וגם ללכת על האלאנד זה מצוין. אם זה לא אפשרי , אז חיזוק הגנתי הוא העדיפות בשבילי. כל הקבוצות שרצות עליו בכל הכח יכולות להרשות לעצמם את זה. במצב שלנו אנחנו לא.

ב. גם אם רוצים ללכת בכל הכח על האלאנד . לדעתי הסיכוי שלנו קלוש. הוא יקר מידי והקבוצות הכי חזקות באירופה רצות עליו.

משה, כרגע האלאנד הוא גם ההבדל שלכם בין קבוצת ליגה אירופית ומענקי ליגה אירופית לבין קבוצת נוקאאוט ליגת האלופות ומענקי ליגת אלופות.
להגיד שזה לא יעזור בכלום זה פשוט לא נכון.
זה לא רק מקצועית אלא גם כלכלית ישדרג אתכם. לא זוכר מי הביא את הבדלי ההכנסות, אבל העפלה לליגת האלופות ולשמינית שווה לכם כבר איזה שליש מהעסקה ההיא.
הניצחונות בליגה והעניין שתייצרו יעלו לכם את זכויות השידור בעתיד ויגדילו את כספי הספונסרים.
בקיצור, זה לא נגמר בלשלם 75 לדורטמונד + עמלת סוכן + מענק חתימה. אלא גם תרוויחו מזה מעבר לעניין המקצועי.

ושוב, כל הדיון הוא בהנחה שזה אפשרי.
אם לא אפשרי להביא את האלאנד אז כמובן שה75 מיליון שתציעו לו יישארו אצלכם. אז אני מנסה להבין מה זה משנה.

אוקיי. אז אילו שחקני הגנה אתה חושב שאפשר להביא, במקום הכסף שנגיד והיה הולך על הלאנד? כאלו שייצבו את ההגנה שלנו?

אם אפשר להביא אותו ב75 ואפילו 100 אז אני מסיר את כל ההתנגדויות שלי אליו. אני שאלתי את דימטרי אם יש לו באופן רישמי סעיף שחרור. לא קיבלתי תשובה ברורה.

דה ליכט וגאיה זה התחלה לא רעה. את דה ליכט אני מכיר מאיאקס והולנד. וגאיה נראה לי טל אמר שמסיים חוזה. וזה בחינם.

חלק מהבעיה שלך עם הלאנד זה הסוכן שלו. איפה זה נכנס בהקשר של דה ליכט?

ומה בביצועים שלו בשנתיים האחרונות גורם לך לחשוב שהוא שווה את הסכום שיידרש עליו?

כתבתי את זה. אני מניח שאין לנו ברירה . גם פפ לא סובל את ראיולה, אבל קראתי שהם השבוע נפגשים איתו. אז אם פפ יכול לרדת מהעץ אז גם לי מותר.

איפה כתבתי שהוא לא יעזור בכלום ? הוא שחקן אדיר. אין מחלוקת על זה. יש לי מחלוקת עם הוא צריך להיות במחיר של חיזוק הגנתי.

אם ברצלונה יכולה להשיג אותו במחיר שכתבת אז אני מסיר את כל ההודעות שכתבתי פה. אני שוב ישאל פה אנשים, יש למישהו מקור אמין לסעיף השיחרור שלו? כי אני כל הזמן קורא ידיעות שסותרות את זה.

אז במקום להביא את האלאנד ב75 שמגיע יחד עם ראיולה בוא תביא את דה ליכט במחיר דומה שמגיע עם… ראיולה!

כל חיזוק בא על חשבון חיזוק אחר.
אני חושב שאם תרכשו את האלאנד, אזפיליקווטה, כריסטיאנסן וגאיה אתם תהיו קבוצה הרבה יותר טובה מאשר אם תביאו את דה ליכט וואן דייק (ולקחתי בכוונה את ואן דייק בנוסף, כדי להדגיש שגם אם תביאו 2 ״האלאנדים״ להגנה לדעתי תהיו פחות טובים).

גב בבקשה תפסיק להוציא את מה שאני כותב מההקשר שלו. אתה אחרי זה לא מבין למה אני מתעצבן.

לא מנסה להוציא שום דבר מהקשרו, ומצטער אם זה עצבן אותך.
את דה ליכט אתה הבאת לדיון. זה שחקן שעבר ב75 מיליון (בדיוק כמו סעיף השחרור המדובר של האלאנד) ואותו סוכן.
אז אני מופתע שמישהו מעדיף את דה ליכט על האלאנד.
האחד כבר היום החלוץ אולי הטוב בעולם, והשני עם פוטנציאל להפוך להיות המקבילה של האלאנד בהגנה.

ושוב אם כל המטרה היא להגיד שאין כסף להאלאנד ושהוא לא יגיע אז זה דבר אחד. זה לא אומר כלום לגבי מה המצב אם יש כסף והוא רוצה וזה המצב עליו מדברים

כן אבל כתבתי כמה פעמים וחזרתי על עצמי שאם המחיר של האלאנד יהיה 100 אז אני מסיר את ההתנגדות.

הסעיף שחרור הוא ספוקלציה כל עוד לא יהיה משהו רישמי. אני יוצא מנקודת ההנחה שזה היה מלחמה עם סיטי ריאל ואולי גם מול פסז…

ספקולציה שכבר שנתיים כל העולם מתייחס אליה כאמת לאמיתה? לא נראה לי.

בכל אופן רכישה של האלנד לא אמורה להיות בעיה כלכלית בכלל. גריזמן אמור להכניס לנו 40 מיליון אירו, טרינקאו עלול להכניס עוד 29 ועם קצת (הרבה) מזל עוד 35 של קוטיניו אמורים להספיק לרכישה + שוחד לראיולה.

השכר יהיה החלק הבעייתי. לדעתי אנחנו נצטרך להראות גידול רציני בהכנסות, כי אומטיטי לא יזוז מפה לעולם. גם אחרי שיסיים חוזה.

מה כבר יכול לשכנע אותך ש 75M זה לא ספקולציה? יש לך כמה וכמה מקורות שונים שאומרים את זה.
אתה היחיד שמטיל את זה בספק.
עמלת ראיולה שהוא רצה על דה ליכט הייתה 20%. נגיד עוד 15M. אבא של האלנד גם ירצה כמה מיליונים. מענק חתימה עוד 20-30 מיליון. ההחתמה צריכה לעלות 100 וקצת .
נניח לרגע שיש לבארסה סכום כזה, ונניח לרגע שהאלנד רוצה לבוא, איזה שימוש עדיף אתה מוצא לסכום הזה? לקנות את קונדה ומגן שמאלי זה יותר טוב?

זה מה שכתבתי. אני חושב שריאל סיטי ופסז במירוץ עליו. הוא יעלה יותר אבל בוא נחכה לקיץ… נהיה חכמים יותר אז.

או שהביאו אותו לשחק באגף, ואז הם מפגרים כפליים שבזבזו את המעט כסף שיש לנו על עמדה שהמצב בה (באופן יחסי) סביר, כשהוא גם לא מתאים לפרופיל של שחקן אגף בברצלונה (אין לו דריבל), או שהביאו אותו לשחק במרכז ההתקפה כ-9 מזויף- עמדה שהוא שיחק בה בערך חצי עונה (אם כי היה כנראה לא רע)

תבחר מה אתה מעדיף, שתי האופציות לא להיט.

לגבי הפציעה- בעיקרון אתה צודק, אבל אתה אף פעם לא יודע איך שחקן יחזור מפציעה ארוכה- גם פה יש הימור.

בקיצור יותר מידי הימורים עבור קבוצה שיש לה מעט מידי כסף

הנרי ופדרו שיחקו לאורך שנים כווינגרים מדומים, שהתפקיד שלהם היה לחתוך לאמצע. כשיש לך מאמן שיודע לקחת את ה4-3-3 הקלאסי ולשדרג אותו זה יכול לעבוד. האם צ’אבי הוא אחד כזה? אני מהספקנים פה בפורום, וכנראה באופן כללי מבין אוהדי בארסה.

לא רואה בעיה עם טורס מצד ימין שהתפקיד שלו זה להיכנס לאמצע, ולסחוב איתו את המגן הימני והקשר האחורי, בזמן שאיזה האלנד מעסיק את הבלמים. השאלות הן האם טורס הוא שחקן מספיק טוב כדי להוציא עליו 55 מיליון והאם צ’אבי מספיק טוב כדי להתאים אותו לבארסה מהאגף.

מעניין אם זה נכון

https://twitter.com/barcacentre/status/1479514751570956292

בהודעה הרשמית כתוב במפורש שוילה ישלמו חלק משכרו. אם זה רק חלק משכרו, אז בארסה משלמת את שאר שכרו. אחרת היו כותבים שוילה משלמת את כל שכרו כדי לצאת עוד יותר טוב מהסיפור הזה.

אם כבר משכורות, איזה עיתונאי שקרן פרסם סכומים שכביכול מרוויחים השחקנים. המטרה הייתה להכפיש את פיקה, שלפי הרשימה מוביל בגדול. אז פיקה לא חשב הרבה ופירסם את שכרו לחצי שנה. זה 2328 אלף יורו. מסתדר מאוד עם מה שרשום אצלי, כ 10M ברוטו לשנה (כפול 2 כי זה חצי שנה וכפול עוד 2 כי זה נטו).

קויאדו סוף סוף הושאל רשמית לגראנדה. יהיה מצחיק אם יהיה רשאי לשחק נגדינו היום.

בארסה צריכה להתרכז כרגע בעזיבות נוספות , בחידושים של גאבי ניקו ואראוחו, ולרשום את גאבי ואת ניקו בקבוצה הראשונה. צ’אבי גם הזכיר את זה. יש לנו פלונטר גדול עם המגבלה של 3 שחקנים שלא מהקבוצה הראשונה.