פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

זה לא עניין של מזל, זאת תוצאה של העידן הנוכחי עם המחירים המטורפים. שחקנים רוצים להרוויח יותר כסף בחוזה הבא שלהם ולא רוצים להיות נעולים או שסעיף המכירה שלהם יהיה גבוה ויקשה עליהם, איך הם יבטיחו את זה? יחסכו לקבוצה העתידית שלהם את התשלום על שבירת חוזה, והם יקבלו שכר יותר גבוה. שחקנים רוצים להחזיק את המועדונים בבייצים ולא להפך. זה למה רודיגר למשל לא נלקח בחשבון-הוא רוצה שכר מאוד גבוה. גם אלאבה למשל עשה אותו דבר בבאיירן. לדעתי זה חכם, וגם נכון.

הקורונה די שברה את שוק המשכורות. האנגליות ופסז יכולות להמשיך לשלם מכירים מטורללים, אבל הם היחידים.

אגב, זה עצוב אבל המשכורת שאלאבה דרש נחשבת פינאטס בעידן ברתומיאו.

הבעיה בשמועות האלה שכל שחקן גדול נקשר לכל הקבוצות הגדולות. במיוחד השחקנים החופשיים .
מי שזוכר עד לא מזמן פינטזו על קומאן של באיירן. מה יצא מזה?

על גאיה מדברים כבר שנה, בינתיים הוא לא פה. אבל הוא מטרה ריאלית.
דמבלה - ברור שלברצלונה יש אינטרס למכור אותו עכשיו, אבל לדמבלה אין שום אינטרס לעזוב עכשיו. אז כל יום יש כתבות כמה בארסה רוצה, ואין לזה שום ביסוס ממשי
על רודיגר כבר קראתי. הוא דורש משכורת גבוהה, כמו אלאבה, ובגלל זה לא סביר שיגיע דווקא אלינו.
על מוראטה אני מאמין שבאמת היה מו’'מ, אבל זה נראה תקוע.
השמועה שכנראה יש לה ביסוס היא כריסטנסן בקיץ.

לגבי דסט, קשה לי להאמין שהוא יעזוב עכשיו. אולי בקיץ, כדי לממן רכש גדול. אבל עכשיו לא נקבל עליו הרבה, והשאלה שלו לא תועיל לנו. אני מאמין שיימכר רק אם תבוא הצעה בומבסטית.

זולה לדעתי שחקן פנטסטי, ובילד עיתון אמין. אפשר לקוות שיגיע.

הסבירות שגאיה יגיע גבוהה, לדעתי. גם לאלמאן יש קשרים טובים בנושא, גם צ’אבי נראה לי דוחף לשם מטעמים ספרדיים (לקחתי מ- @Aimarito ), גם לא נראה שצ’אבי סומך על באלדה כמחליף ראשון לבכיין חדרי ההלבשה, וגם גאיה במקום באלדה כמגן שני (או ראשון ואלבה שני) זו פחות עמדה שבה אולי צריך להעלות שחקן שלא מהקבוצה הבכירה, וככה לא להיתקע כמו השנה. אה…וגם נגמר לו החוזה בקיץ 2023, אז המחיר יהיה נמוך יותר.

אני גם מאמין שיגיע בלם בקיץ, או לפחות יהיה ניסיון להביא בלם בקיץ. כנראה בכיוון השחקנים החופשיים כדי לשמור כסף למישהו מעניין בהתקפה. מי מבין זולה או כריסטנסן עדיף? באמת לא יודע. קטונתי.

שולה כריסטיאנסן וגאיה זה חיזוק מעולה להגנה, בכלום כסף.

מעניין אותי למה אנחנו לא שומעים על אף שחקן בתשלום מלבד האלנד.

האם זה כי אין כסף, ואז הרכישה של פראן היא בושה או כי האלנד יעלה ככ הרבה שצריך לנתב את כל מה שיש אליו ואז הרכישה של פראן היא ביזיון.

שמענו על דה ליכט, איזה חלוץ ברזילאי שמשחק בשוויץ, לאוטרו, בארלה, ובטח היו עוד .
זה מה שאני אומר - שמועות יש כל יום. אלה של היום לא יותר אמינות מאלו של אתמול.

גאיה אגב יעלה, הוא מסיים חוזה רק ב 2023 נדמה לי. דיברו על 20-25 מיליון.

לפני שאתחיל אומר שגאיה אמור להגיע בתשלום, שחקן מצוין בתשלום להגנה.
עכשיו 2 סיבות שרכישת פראן נכונה:

1. פראן הגיע באנצע עונה ואמור לא רק לשפר אתכם לעונות קדימה אלא גם לשפר אתכם בעונה הנוכחית. כל שלב בליגה האירופית מעכשיו שווה לסכום כסף לא קטן כל כך:
    32 האחרונות - 500k
    שמינית - 1.2m
    רבע - 1.8m
    חצי - 2.8m
    גמר - 4.6m
    זכיה - 8.6m
    אם פראן היא ההבדל בין הפסד לנאפולי לבין העפלה לשלבים מאוחרים אז מדובר בהבדל של כמה מיליונים טובים.

פראן בנוסף הוא ככל הנראה ההבדל בין העפלה לליגת האלופות. בהנחה שאתם פייבוריטים להעפלה לשמינית מדובר בסביבות ה40 מיליון (18.6 עבור העפלה לבתים, 11.6 לשמינית, ועוד 3.3 לכל ניצחון ו1.1 לכל תיקו). גם חושב שמאוד הגיוני שתעפילו לרבע מה שייתן לכם עוד 12.8.

עכשיו בהנחה שקנייתו של פראן לא מונעת את הגעתו של האלאנד אלא הגעה של שחקן הגנה (נניח קונדה), זה לדעתי מאוד משתלם.
אם הוא באמת ההבדל שכתבתי פה, אז הוא אפילו יכסה את המחיר שלו עוד העונה.

1. מה שטענתי בעבר, ההבדל בין שחקן הגנה שמגיע בהעברה חופשית (כריסטיאנסן, רודיגר וכו) לבין שחקני ההגנה הטובים שיעלו 60-70 מיליון הוא לא גדול כמו ההבדל בין שחקן התקפה בחינם לשחקן התקפה ב60-70 מיליון.
    ההפרש בין פראן לזוטלגה גדול מההבדל בין קונדה לכריסטיאנסן.

אני יודע, רשמתי את זה פה איפשהו למעלה. הוא מסיים חוזה ואמור להגיע בסכום מגוחך של 20 מיליון. זה לא באמת כסף, אפילו במצב שאנחנו נמצאים בו.

הוא כזה? שחקן שלא שיחק חצי שנה ויצטרך זמן התאקלמות, בזמן שהוא לא חלוץ 9 (גם לא ממפיס, וסליחה לוק גם לא אתה) ולא שחקן אגף קלאסי (דמבלה, תמות). הוא אולי סופר מוכשר, וצ’אבי רואה אותו כמישהו לבנות עליו שנים קדימה, אבל אם הוא חוסם הגעה של האלנד זו רכישה מזעזעת.

ההנחה שלי היא שהוא לא חוסם את ההעברה של האלאנד. בסוף אין לי סיבה לחשוב שהיא חוסם מכיוון שברצלונה כן בעניין על אף שהמחיר ידוע. מה שבסוף יקבע יהיה ההחלטה של האלאנד עצמו.

בכל אופן אם בגלל הגעתו של טורס האלאנד לא יגיע אליכם אז ברור שמדובר בהעברה מיותרת.

הגבתי בסוף על החלק הזה:

מכאן הסקתי שהבעיה שאתה מתאר היא לא שטורס בא על חשבון האלאנד, אלא שטורס והאלאנד באים על חשבון האלאנד ושחקנים אחרים.

אם לאפורטה יפסיד את האלאנד בגלל טורס אז בהחלט מדובר בהחלטה נוראית. אבל לא נראה שזה המצב.

אני אישית חושב שפשוט נוצרה סיטואציה כדאית להביא את פראן בלי קשר לתכניות אחרות, אולי בגלל שסיטי רצתה למכור, אולי בגלל שהחברים שם פפ וצ’יקי או האחרים רצו לעשות לכם טובה ולעזור לכם אבל נוצרה סיטואציה שבה אפשר לקבל שחקן צעיר ולא רע בכלל עם המון פוטנציאל בפריסה יפה של תשלומים ובדיל יחסית טוב, כמו שאני אלך לקניון ופתאום אראה איזה נעליים יפות ואקנה במחיר טוב גם אם לא ממש הייתי צריך אותם באופן דחוף.

ההתקפה התחזקה, לקבוצה יש יותר סיכוי להגיע לליגת האלופות, לאפורטה יכול להתהדר ברכש ספק נוצץ וההעברה נפרסת ולא ממש משפיעה על האוברדרפט, לא כל כך רע.

אני באמת מנסה להבין למה רוצים להיפטר מממפיס? ממה שראיתי ממנו הוא השתלב דיי טובה קבוצה ותרם שערים ובישולים, אז מה הקטע?

שהדברים האלה קרו בצורה מרוכזת בתחילת העונה ומאז חושך.

https://twitter.com/barcacentre/status/1482489963879051275

https://twitter.com/barcacentre/status/1482490765687328770

תקראו את הדיוח של רומארו ותבינו למה אני רוצה לזרוק אותו ליציע ולכל הרוחות. יש פה יותר מסוגיה מקצועית בלבד.

“הוא מעריך את עצמו כאחד הכדורגלנים הטובים בעולם ורוצה שכר בהתאם”
image

200

מה שמעצבן באמת אבל זה שהוא לא יקבל את השכר הפסיכי שהוא מבקש בשום מקום בעולם, ובסוף יחתום בקבוצה אחרת בשכר הרבה יותר נמוך שאולי היום מסכימים גם לתת לו בבארסה.

מילא, עם פאטי ואבדה המצב באגפים סביר.

רק לחשוב שבאותו הכסף היה אפשר (וריאלי) להביא דאז את אמבפה.

תודה ברתומאו

40M ברורטו לשנה זה לא שכר פסיכי לשחקן טופ, זה מה שגריזמן קיבל אצלינו וזה מה שמסי היה אמור לקבל אחרי שהסכים לקצץ בחצי. או אם אתה רוצה לראות את זה מזווית אחרת, זה רק פי 2 מרוברטו.
השאלה אם הוא באמת שחקן טופ.
והוא כן יכול לקבל את השכר הזה מקבוצה שהרווח והכסף לא מעניין אותם.
האלנד ומבאפה ידרשו ויקבלו הרבה יותר.
לי לא אכפת לאן הוא יילך וכמה יקבל. המסקנה שהוא לא ימשיך בברצלונה, ולא יימכר בינואר. זה מה שמעניין אותי.
עכשיו השאלה מה לעשות איתו עד סוף העונה. לשים ביציע כי כמעט כולם כבר בריאים, או לנצל את היכולות שלו עד הפציעה שתבוא.

https://twitter.com/barcacentre/status/1482497982578761729
כאילו אם תבוא הצעה ב 10M ודמבלה יסכים , ברצלונה תדרוש את סעיף השחרור? ישמחו למכור אותו גם בגרושים.
קצת מוריד מהאמינות של הדיווח של רומרו. גם ככה הוא איבד את האמון שלי בקיץ.

דימטרי אתה די מיתמם , גריזי שחתם אצלנו נחשב שחקן טופ והוא הגיע לברצלונה במשבצת הזו , מסי בכלל לא קשור ואי אפשר להשוות אותו בכלל.

וזה שזה לפי מה שאתה כותב פי שתים מרוברטו זה רק לחובת ברתומאו שאיפשר לחגיגה ולביזה הזאת להתמשך.

יש פה שאלה בכלל? מה הוא עשה בשביל שבכלל אני יחשוב שהוא שייך לשם?

היום השוק השתגע. אז אני לא יכול באופן סופי לשלול את זה שיש קבוצה שתשלם לו את זה. אבל כמו שכתבתי בעבר, האמון המינמלי שלי באנושות יסתיים ברגע שזה יקרה.

לדעתי הם מנסים לעשות ציקן עם ברצלונה. מקווים שלאפורטה יתגלה בתור ברתומאו ויסכים לתת להם איזה חצי מזה או משהו כזה. זה הניחוש שלי.

אלה היו הדוגמאות כדי לשים את ה 40M שהוא דורש בפרופורציה.
שחקן טופ כמו גריזמן הרוויח ככה. שחקן סופר-טופ כמו מסי בגיל 33 הרוויח כפול. וזה רק פי 2 משחקן בינוני.
אולי לא הבנת, אבל ירדתי פה על ברטומיאו. רק הוא וקבוצות כמו PSG משלמים משכורות כאלה.

אני הייתי שם אותו ביציע. אבל זה אני, צ’אבי יכול לראות את זה אחרת.

כמה הוא מרויח עכשיו 12 מיליון נטו נכון ?

משהו כזה, תלוי בדיווח. בין 20 ל 25 ברוטו.