תגדיר טופ כי אני לא חושב שמתכוונים לטופ 200
הכל בעיני המתבונן. תקרא היטב את הניסוח : He considers himself to be a top player
זה הסעיף והעלות הכוללת של האלאנד פי ניסים חליבה:
“סעיף השחרור של השחקן לפי רוב הדיווחים אכן עומד על כ 80 מיליון אירו וכל מועדון שירצה להנות מביצועיו יצטרך להפרד מסכום משוער של 350 מיליון אירו הכוללים בפנים את סעיף השחרור שישולם לבורוסיה דורטמונד, את העמלות השונות שדורשים מינו ראיולה ואביו של השחקן ומשכורת שנתית של כ 30 מיליון אירו לפי חישוב של חוזה ל 6 העונות הקרובות”
זה כאילו נשמע מפוצץ כשמחשבים את העסקה ככה, אבל בתכלס כל עסקה גבוהה בהרבה כאשר מחשבים שם 5 שנים של תשלום שכר של סופרסטאר (150 מיליון במקרה של האלאנד).
כל שחקן גם מקבל מענק חתימה בנוסף לכל זה ויש תמיד עמלת סוכן כלשהי.
לא ברור לי למה לפתע אצל האלאנד מחשבים את המחיר ככה בעוד אצל קוטיניו היה מדובר על 160.
עם השכר של ה20 שהוא בטח מקבלים זה כבר קופץ בעוד 100 מיליון ועם המענקים לא מדובר על הפרש כזה גדול מהאלאנד. לא בטוח כלל שקוטיניו כעסקה היה כל כל זול מעסקת האלאנד המפוצצת הזו.
זה גם עבר לי בראש. מדברים על משכורת מפוצצת שמתפרשת על שש עונות. אני לא יודע איך התקרה בליגה תקבל את זה, אבל חוץ מהעמלה של החזיר ראיולה זו עסקה הגיונית.
עדיין אני לא יודע מה להגיד מקצועית על השילוב של האלאנד בבארסה, אם יקרה.
אם זה 6 שנים אז זה אפילו 180 של המשכורת.
ובכל אופן התכוונתי שזה מוזר שהפעם כן מחשבים את זה ואצל אחרים לא. כאילו באים פתאום להראות כמה שהעסקה יקרה ואצל אחרים ניסו להראות ההפך.
לדעתי יש פה כבר בניה של תירוץ עבור לאפורטה כדי שהאוהדים יבינו שהעסקה יקרה ובלתי אפשרית מצד אחד או כדי לצד גיבור מצד שני.
לאור הרכש האחרון שקיבלנו מדורטמונד, ובכלל לאור כל הרכשים של דורטמונד, הייתי שוקל את זה בכובד ראש. הם הוציאו הרבה כשרונות שלא יצא מהם כלום. אחד אצלנו והוא בן של ****.
ניסים חליבה חושב שהאלנד יסתפק ב 30M ברוטו? זאת בדיחה . הוא ידרוש הרבה יותר.
בהתחלה חשבתי שהוא מתכוון ל 30M נטו, אבל זה 60 ברוטו וב 6 שנים זה כבר 360M עוד לפני סעיף השחרור ועמלות.
האלנד אמור לעלות יותר.מה 350M . אבל הוא גם אמור להכניס יותר.
נניח שהבלתי יאמן קורה והוא חותם אצלנו, הוא מתאים בכלל?
הוא לא תואם זלאטן בסגנון המשחק (דבר שמאוד לא התאים לברצלונה של פפ ולברצלונה שצאבי אומר שהוא רוצה לשחק)?
השאלה היא מתאים למה בדיוק? מתאים לבארסה שלפני קומאן - לחלוטין לא! לבארסה של אחרי קומאן? זו שלא מנסה להחזיק בכדור ומנסה לפסוח על הקישור בבניית התקפות? לחלוטין כן!
אני מעדיף בארסה בלי הלאנד
זו ספולקציה . ומין ממוצע של דיוחים שונים.
כל מה שאנחנו יודעים זה ספינים ושמועות.
אני מניח שהמספר הזה זה הסכום הגלוי , אנחנו בתור אוהדים של קבוצה שבשנים האחרונות הרגילה אותנו כבר ל"חשוד בכשרים" , כבר שבעי ניסיון, כל עיסקה כזו יש איזה סעיפים נסתרים . ושם המספר האמיתי יהיה גבוה יותר.
אני לא מצליח להבין את זה. הדיוח שהבאתי פה לגבי המחיר של האלאנד לא קשור ללאפורטה או ברצלונה או התקשורת של קטלוניה. זה אחת השמועות לגבי המחיר של כל קבוצה שתרצה לקנות את האלאנד. אז מה הקשר ללאפורטה?
ממה שיצא לי לראות את האלנד (לא המון, בעיקר ניזון מהמספרים שלו) הוא הרבה יותר סוארז מזלאטן. לא סתם פפ עושה הכל כדי להביא אותו, למרות שהוא מתעב את ראיולה.
אז למה להביא את זה לפה? בחור ישראלי זורק סכום באוויר בלי לציין מקור ממנו העתיק, כאילו הוא גילה את זה לבד.
הוא פחות אמין מהזבלונים בברצלונה, אלה לפחות קרובים למועדון.
הוא גם פחות אמין ממני, אני לפחות מצליב מידע ומפעיל הגיון. 30M ברוטו משכורת זה חסר הגיון.
מצאתי סיבה לאופטימיות זהירה לגבי הגעתו של האלנד דווקא אלינו.
מדובר בעניין הספונסר. לא קראתי בשום מקום , סתם מחשבות שלי.
לאורך כל הקריירה של מסי, נייקי ניסו לפתות אותו לעבור עליהם, אבל אדידס שילמו לו הון כדי לשמור אותו אצלם.
האלנד חתום בנייקי. יש להם אינטרס ברור שהשחקן יעבור לקבוצה שהם הספונסר שלה.
אני בטוח שהם גם יכולים לעזור כלכלית. קראתי דיווחים שהם שילמו לפרנקי כדי שיעבור לברצלונה.
האלנד יחד עם מבאפה זה כנראה הפנים של כדורגל ל 10 השנים הבאות. לא בא לנייקי לראות אותם עם מדים של המתחרים, במיוחד כשמבאפה כבר סגור בריאל של אדידס.
מכל הקבוצות הגדולות שיכולות להרשות לעצמן את האלנד, רק צ’לסי, ליברפול ו PSG הן של נייקי. סיטי, יונייטד, וריאל הן לא.
אני בטוח שהוא לא יילך ל PSG. יש שם יותר מדי כוכבים גם בלעדיו. הוא רוצה להיות הכוכב.
קשה לי להאמין שיילך לליברפול. גם כי הדמות המרכזית שם הוא המאמן ולא השחקנים, וגם כי לא בטוח שיש להם כיסים אינסופיים. הם מתקשים להתמודד עם הדרישות של סאלח.
אין לי סיבה למה שלא יילך לצ’לסי, אבל לפחות זה פחות יריבות על שירותיו.
אני מוצא בו בחור אמין בסה"כ והוא לא נתפס אצלי משקר.
הוא לא שונה משאר הדיוחים שכולנו פה מביאים.
הסיבה היחידה שאני חושב שהוא לא יגיע לריאל זה אמפבה. כל עוד אמבפה צפוי לחתום בריאל יש עוד על מה לדבר.
לעומת זאת, יש שמועות על זידאן (הגיבור שלו) ולחץ של פסז עליו להאריך חוזה. אז אם אמבפה בסופו של דבר לא יגיע לריאל. אני לא חושב שאפילו יש סיכוי תיאורטי שהוא יחתום בקבוצה שהיא לא ריאל.
כן גם בקהאם פיגו זידאן ורונאלדו רצו להיות הכוכבים,מה עם כריסטיאנו וקאקה?
לא הייתי פוסל מעבר של הלאנד למדריד בגלל הסיבה הזו,הקריירה שלו ארוכה,הוא יכול לשחק בריאל עם אמבפה כמה שנים ואז לעשות כמו ניימאר וללכת להיות הכוכב במועדון אחר.
. הכל יכול לקרות. רק ספולקציות על שחקן אחד. זה מה שנשאר לעשות.
זה השערה שלי אני יכול לטעות. דרך אגב למקרה שזה לא היה ברור, אני לא חושב שהאלאנד יגיע לברצלונה.