פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

אני לא מבין בכלל מה הקשר לחוזה שלו, ברצלונה לא אומרת שהיא לא תשלם לו או לא תמלא את המחויבות שלה. פשוט הוא לא היה בסגל עד שהוא או יעזוב עכשיו או יחתום על חוזה חדש.

הוא ימשיך להתאמן לקבל שכר (לצערי) טיפול רפואי והכל רק לא זימון לסגל.

אתה לא יכול להגיד את זה בלי לדעת מה כתוב בחוזה שלו. אולי יש שם סעיף שמחייב שיתוף בכמות/אחוז דקות, או שהמועדון מחויב לזמן אותו ל-% מסוים מהמשחקים, כל עוד הוא כשיר וכו’?

זה לא רק ברתומאו. יש מצב שזה סעיף די נפוץ בעולם הספורט.

תסתכל על ההשאלות של גריזמן ודמיר - יש סעיפי בחוזה שקשורים לכמות/אחוז הופעות וזימונים לסגל וכד’.

האמת מצד שני אתה צודק. זה גם היה ברתומאו. בטח יש שם גם סעיף כזה.

בגדול אפשר להגיד שזו סוג של פגיעה בשחקן.
ממש כמו שכרטיס צהוב חמישי לפני משחק לא חשוב יכול להחשב כעבירה לא ספורטיבית שתגרור עונש השהיה גדול יותר אם מגלים שהוא נעשה בכוונה.

כולם יודעים שהעבירה הייתה בשביל לקבל את הצהוב החמישי, אבל ברגע שזה נאמר בצורה גלויה אתה חוטף.

אם אתה במכוון לא נותן לשחקן לשחק, בלי קשר ליכולת המקצועית שלו, אתה פוגע בו ועל זה איגוד השחקנים בא בטענות.

לא משנה. קומאן יגיד שהוא צריך לשפר אספקטים במשחק שלו ועד הקיץ הוא לא יראה דשא. אף אחד לא יוכל ללכת עם זה לבימ״ש אם כלפי חוץ נתנהל בצורה הגיונית וסבירה.

(אמרתי קומאן? סליחה, התכוונתי למאמן)

טוב עכשיו אני רגוע. גורדי אלבה הוא סגן הנשיא של ארגון השחקנים. אני די בטוח שכל ארגון שאלבה מגיע להיות הסגן שלו, זה ארגון שלא כל כך מפחיד אותי…

:stuck_out_tongue_winking_eye: :stuck_out_tongue_winking_eye: :stuck_out_tongue_winking_eye:

עם היכולות של אלבה על המגרש דומות ליכולות שלו כסגן נשיא אני בכלל לא דואג.

לא יכול להיות שיש איזשהו סעיף שמכריח את ברצלונה לשתף שחקן מסוים.
גם אם הוא יושב על הספסל ולא נכנס, הוא תופס מקום של שחקן אחר.
אני בטוח שאין מניעה לא לזמן את דמבלה למשחקים. יכול להיות שיש בעיה בהכרזה רשמית על כך שלא ישותף חצי שנה, אבל לא אמורה להיות בעיה חוקית לא לזמן אותו למשחקים.
סתם דוגמה - מתאוס פרננדס היה רשום בקבוצה הראשונה וכמעט ולא זומן אף פעם, ואם זומן, לא שיחק. לאף אחד לא הייתה בעיה עם זה כי לכולם ברור שהוא שחקן חלש מדי. אז אין מניעה חוקית לא לשתף שחקן.

לא חושב שאפשר ללמוד מהמקרה של מתאוס פרננדס למקרה של דמבלה. זה שלאף אחד לא איכפת מהברזילאי, או שלא היה לו סעיף כזה בחוזה, זה לא אומר שלשחקן שנקנה ב-140 מיליון יורו אין סעיף כזה.

אני נוטה להסכים עם מה שאתה אומר - כדי להוכיח שזה ששחקן לא משותף באופן “לא חוקי”, צריך להוכיח שהסיבה היחידה שהוא לא בסגל/בהרכב, זה כי הוא לא מאריך חוזה, למשל. אבל תמיד אפשר לטעון “ראינו אותו באימונים, ולדעתנו הוא אף פעם לא היה מספיק טוב כדי להיכלל בסגל”. בהנחה, כמובן, שאין סעיף שמחייב שיתוף, או לפחות זימון, של השחקן הזה, כחלק מהחוזה. משהו שאני לא משוכנע שאין.

כפי שאלמאן טען, בקבוצה רוצים שחקנים מחוייבים מקצועית. ארגון השחקנים יכול לעשות שמיניות באוויר, אבל הוא לא יוכל להוכיח ששחקן שנמצא בחצי שנתו האחרונה של החוזה ולא מתכוון להאריך מחוייב מקצועית לקבוצה, ולא לחוזה הבא שלו.

אנחנו בחלון ההעברות והשחקן מודע לזה שהוא לא בתוכניות של הקבוצה. אם הוא רוצה לשחק, הוא מוזמן למצוא לעצמו מקום אחר בו הוא בתוכניות. אם מה שמעניין אותו זה למצות את שארית החוזה, שידע שהוא לא חלק מהסגל. הטענות של ארגון השחקנים לא תופסות מים.

קודם כל כדאי לקרוא את כל ההודעה של איגוד השחקנים, ולא רק משפט אחד ממנו שהחליטו להציג בעיתון\חשבון טוויטר.

אין להם בעיה שיישב בספסל או ביציע. הם רק רוצים שהוא יהיה שווה לשאר השחקנים.
הם גם מסבירים מדוע - אם הוא לא חולה או פצוע, אי-שיתוף שלו במשחקים יגרום לפגיעה בחוזה הבא ובזכויות האימג’ שלו.
לא מדברים על שום סעיף סודי בחוזה שמחייב לשתף אותו. בואו נניח שאין סעיף כזה.

עכשיו נניח הוא משתתף באימונים ולא משתתף במשחקים. “החלטה טכנית” בכל משחק. מה כבר איגוד השחקנים יכול לעשות נגד זה?
יותר מזה, יש עוד 11 ימים לתום החלון. הובהר לדמבלה בבירור שהוא מוזמן לעזוב. אם הוא לא עוזב, איזה טיעון כבר יש נגד אי שיתוף של שחקן לא רצוי שלא הסכים לעזוב למרות שיכל?

זה שהוא לא עוזב למרות שהוא יכול, לא אומר שמותר לך לא לשתף אותו. אז מה אם הוא יעזוב במאי/יוני גם ככה? או שנתנו לו אפשרות להיענות בחיוב להצעות ממועדונים אחרים?

זה שאפשר להגיד שהוא לא ברמה בשביל לפתוח, זו כבר סיבה אחרת ואמיתית יותר. אם הוא יאחר שוב לאימון/משחק/אירוע רשמי ובגלל יחליטו לנפנף אותו? יאללה. אבל זה שהוא יכל לעזוב והוא לא עזב? זה לא טיעון. אחרת גם שחקן יוכל לטעון ההיפך.

זה טיעון מצוין נגד אובדן הכנסות עתידיות מהחוזה הבא שלו. אם AFE יטען שאי שיתוף פגע בהכנסות של דמבלה, בארסה תוכל לטעון שהוא יכל ללכת למקום אחר.
אני אומר שכל ההודעה הזאת של AFE זה זבוב שעשו ממנו פיל. אין שום דבר ממשי מאחורי זה, והם לא יכולים לעשות כלום. בארסה רק צריכה לשים אותו בשקט ביציע ולא להכריז על זה בהודעות בומבסטיות, כדי שלא יוכל לטעון לאפלייה.

בשביל זה היא תצטרך להוכיח שהיה לו מקום אחר ללכת אליו. אולי יש כזה כרגע, אולי אין.

ברור שזה זבוב שעושים ממנו פיל, אני סתם זורם עם השיחה הזו כי למה לא. מבחינתי לשלוח אותו ליציע עד סיום העונה, ואם מישהו שואל, להגיד “אה…שכחנו שיש לנו שחקן בשם הזה”, למרות שאני לא לגמרי בטוח שזה המהלך הנכון במקרה הנידון. גם חינוכית, וגם דווקא-ית.

מן הסתם יהיו לו הצעות , והוא יסרב כדי לקבל חוזה שמן יותר בקיץ. יש לך ספק בזה?
בכל מקרה, הוא זה שצריך לחפש קבוצה אם הוא רוצה לשחק, לא בארסה. בארסה לא חייבת לשתף אותו, זה הובהר לו, עכשיו שיעשה מה שהוא רוצה.
אני בעד לשים אותו ביציע מהסיבה החינוכית דווקא. הוא לא ילמד מזה, אבל אולי אחרים כן.

כן. אולי לא יהיו לו הצעות ב-10 הימים הקרובים, וגם אם כן - לא בטוח שאלו הצעות מספקות (לפחות מבחינתו).

כן, אבל אולי יהיה נכון במקרה שלו דווקא לדפוק ולזרוק. או בהתאם אליו - להגיע למקום הרביעי, לפצוע ולזרוק.

אני מעדיף לשתף אחרים. יש לנו לוקסוס לבחור ווינגרים עכשיו.
גם רישום של ניקו מאפשר לנו לשתף את ז’וטגלה ואת אבדה ביחד.
אני נגד לעשות דווקא כשזה פוגע במועדון. לפני חודש, כשכולם היו פצועים והיינו צריכים לבחור בין ז’וטגלה לאבדה בגלל מגבלת שיתוף הצעירים, הייתי אומר כמוך. אבל עכשיו אפשר safely לזרוק את דמבלה.
זה לא שדמבלה מציג יכולת.

לא, אבל כרגע הוא מציג משהו חשוב בהרבה - מהלך שמוביל לבעיטה לשער.

אולי נגיע לזה גם בלעדיו, עכשיו כשפאטי וטורס אמורים להיכנס יותר לעניינים, אבל זה עוד דורש הוכחה.

אני לא איש של עקרונות. אם יקרה מצב שדמבלה הוא חיוני, אני אהיה בעד לשתף אותו.
כרגע לא רואה בזה צורך. שייתיבש ביציע ושצ’אבי יגבש קבוצה בלעדיו.

דמבלה שובר שתיקה באינסטגרם (עם טקסט של סיסוקו):

"שלום לכולם,

עברו ארבע שנים מאז שהפסקתי לקרוא דברים עליי מבלי לנסות להצדיק את עצמי. הרכילות עליי הולכת ומצטברת כבר ארבע שנים. במשך ארבע שנים אנשים דיברו עליי, שיקרו באופן חסר בושה במטרה אחת - הכוונה לפגוע בי. שמרתי על הקו הזה של לעולם לא לענות במשך ארבע שנים, של לעולם לא להצדיק את עצמי. האם זאת הייתה טעות? בטוח.

נכון להיום, זה נגמר. החל מהיום, אני אענה בצורה כנה מבלי להיכנע לכל סוג של סחיטה. אני בן 24 וכמו כל אדם, יש לי חסרונות, פגמים, חוויתי רגעים מורכבים, פציעות, קורונה, זה השפיע עליי. מבלי האימון הכי קטן, המאמן ביקש אותי ונענתי לבקשה כמו שתמיד עשיתי ללא שום תלונות כי זאת התשוקה שלי. אני מודע לחלוטין למזל שיש לי להקדיש את עצמי לעבודה הכי יפה בעולם.

בנוסף, המסר שלי הוא שקיפות. אני מסרב שמישהו יתן את הרושם שאני לא מעורב בפרויקט הספורטיבי. אני אוסר שאף אחד ישייך לי כוונות שמעולם לא היו לי. אני אוסר שמישהו ידבר בשמי או בשם הסוכן שלי, בו אני בוטח לחלוטין. כשאני עדיין תחת חוזה, אני מעורב לחלוטין ונמצא לרשות המועדון שלי והמאמן שלי. תמיד נתתי הכל עבור העמיתים שלי וגם למען האוהדים… זה לא הולך להשתנות עכשיו. אני לא אדם שמרמה ואפילו פחות מכך אדם שנוהג להיכנע לסחיטה 👀

כמו שאתם יודעים, מתנהל משא ומתן. אני נותן לסוכן שלי לטפל בזה, זה תחום הפעולה שלו. התחום שלי זה הכדור, פשוט לשחק כדורגל, לחלוק רגעי הנאה עם חבריי וכל האוהדים. מעל הכל, בואו נתרכז בדבר החשוב: לנצח.

עוסמאן דמבלה"

מתוך בארסה מאניה.

אני חושב שאנחנו חווים את התוצר הישיר של התנהלות ללא עקרונות. אני מאמין גדול בקונספט של “להיות חכם מאשר צודק”, אבל אנחנו מתגלגלים לעבר דור של כדורגלנים מגובים בסוכנים ללא דעה אמיתית, עם אופי מזוייף וללא מחוייבות אמיתית. אני יודע שהכדורגל הוא כולו מערבולת של כסף שמאבדת קשר כלשהו לאוהדים שלה, אבל מה שנשאר לברצלונה כרגע זה בעיקר השם שלה והמורשת שלה. אין לנו כסף להתחרות עם הגדולות, אין לנו יכולת לתת לשחקנים וסוכנים להמשיך לסחוט אותנו, אלא אנחנו חייבים לשמור על השם שלנו כמועדון עם עמוד שדרה ולא לתת לכל סמרטוט לנסות לשחק איתנו משחקים.

לגביי דמבלה והסוכן שלו, הוא לחלוטין גדל להיות היורש של ניימאר. הברזיאלי לפעמים עוד נראה כמו שחקן כדורגל, אבל הצרפתי לוקח לקצה את הקרקס התקשורתי וההתעסקות בכל דבר חוץ מכדורגל. אסור שאפס כזה ישאר עם החולצה של ברצלונה אפילו לא לשנייה אחת, גם אם הוא תיאורטית יכבוש שער בכל משחק עד סוף העונה. מדובר על עוד ילד אפס שניפחו לו את הראש והפכו אותו לעוד כדורגלן צעיר פריוילג שבטוח שמגיע לו משהו מעבר לכל מה שהוא קיבל עם תמורה אפסית בחזרה. אני לא רואה שום סיבה ממשית בה ההישארות שלו באמת תורמת מספיק כדי לכסות על הנזק.

שלום ולא להתראות יא וונאבי פוגבה.

צודק. הוא צריך לקבל לא רק הארכת חוזה, ולא רק הכפלה של השכר, ולא רק מענק חתימה שמן, אלא גם את מדלית החירות הנשיאותית ואת אות חסיד אומות העולם. ופסל! שיהיה גם פסל!

ממש מוזר לי שהוא לא הזכיר חוסר מקצוענות ואיחורים. כנראה שהקורונה באמת פגעה בו קשות. מסכן. הוא לא זוכר דברים.