זה פשוט כל כך חסר היגיון. אם הוא מקבל הארכת חוזה הוא באופן רישמי הופך להיות הג’פרי אפשטיין של הכדורגלנים.
מה חסר היגיון פה? ההנהלה נגד לחדש לו חוזה, צ’אבי ממשיך לקמבן את החברים שלו.
ההנהלה לא אמורה להתערב מקצועית, אלא אם זה מקרה יוצא דופן כמו דמבלה.
אז מה זה? אודישן של חצי שנה? אולי שיעשו את האודישן קודם ואז יביאו את השחקן? מה אנחנו? תיאטרון קהילתי? אוספים שאריות של שחקנים מהרחוב? אנחנו פאקינג בארסה פור קרייס סייק!
אתה יכול להסביר?
אתה נגד השאלות באופן כללי כי אנחנו בארסה?
או שאתה נגד אדאמה בפרט?
למה כולם נגד סרג’י רוברטו בחצי משכורת? יהיה מחליף שני או שלישי לכמה עמדות, והמשכורת בהתאם. צריך גם שחקנים סוג ב’ בספסל, במיוחד שחסר לך שחקנים סוג א’ בהרבה עמדות.
הוא לא ימנע הגעה של בלם או מגן או האלנד.
ידברו גם עם גאבי ואראוחו על החידוש בפברואר.
לא מבין איך הבחור הזה מתאים למה שאני רוצה לראות מבארסה. הוא בכלל לא קשור לכדורגל שלנו. לא התאים לנו קודם ולא מתאים היום. לא ברמה של מה שבארסה צריכה לשאוף אליו.
לגבי השאלות, אם זה היה שחקן שאנחנו רוצים לרכוש בהמשך אבל מסיבות תקציביות נאלצים לשאול השנה אז אני זורם. אין לי התנגדות מיוחדת להשאלות.
יש תחושה שהכל אקראי. שסוכנים של שחקנים מובטלים מתקשרים אלינו ואז אנחנו הולכים לראות אותם ביוטיוב. לא ככה מתנהלת קבוצה מקצועית.
ליאור, זה באמת מוזר לי שאתה מתעקש פה על התנגדות לעיסקה.
אני יתאר את זה בשלושה תסריטים אפשרים:
תסריט הכי אופטימלי אבל בעל הסיכוי הכי קלוש להתקיים:
אדאמה לומד מצאבי ומפסיק לשחק עם הראש בקיר והופך ליהלום אמיתי. עוזר לנו להגיע לטופ 4 ומתגלה בתור ה:“דמבלה שתמיד חשבנו שיגיע אבל במקום זה קיבלנו את החיקוי הסיני שלו” במקרה הזה זכית בשחקן אדיר כמעט בחינם לשנה שאחרי… כמו שכתבתי מראש, הסיכוי לא גבוה בלשון המעטה.
תסריט הפחות טוב אבל עדיין טוב. : הוא ממשיך להיות אותו אדאמה ואותו ראש בקיר אבל הוא גורם לדמבלה לעזוב , במקרה שדמבלה עוזב, לברצלונה יש כסף לקנות מגן סטייל גרימאלדו כבר בימים הקרובים. אני קונה את זה כבר עכשיו . אתה משלם משכורת כמעט חינם לא שילמת דמי העברה ושנה הבאה אדאמה חוזר לוולבס בלי שנשלם אגורה עליו.
תסריט הכי גרוע : דמבלה כצפוי מחליט שהוא לא שחקן כדורגל ומתעקש להישאר בברצלונה. הוא לא משחק דקה ומתייבש ביציע, אנחנו כמעט ולא משלמים שכר לאדאמה, אין שום דמי העברה ושנה הבאה אדאמה חוזר לוולבס בלי שנשלם אגורה שחוקה עליו (חוץ מהמשכורת שלו כמובן)
אנחנו לא מפסידים כלום פה, רק מרויחים. זה עיסקה טובה. אין לי ספק פה בכלל…
די נו בחיאת זה לא בית הקלפים פה. או שאנחנו קבוצה מקצוענית שבוחרת שחקנים על פי פרמטרים מקצועיים או שאנחנו ספינרים ממולחים שמחפשים הזדמנויות עסקיות ספקולטיביות. אני את אוזן ימין אוהב לגרד עם יד ימין ואת אוזן שמאל עם יד שמאל.
נביא את טראורה כדי שדמבלה ילך ואז נביא את גרימאלדו. בסוף נביא את טראורה שיהיה גרוע, נישאר עם דמבלה שיהיה גרוע/יפצע/ייוצע ונביא את גרימאלדו ושבוע אחרי נמכור את גרימאלדו כדי להביא את הלאנד.
לא. אני כתבתי שהמחשבה היא מראש לגרום לדמבלה לצאת. כי בלי קיצוני הוא יבין לבד שאנחנו במצב החלש והוא תופס אותנו בביצים.
אתה מביא לו מחליף ואז האסימון אמור ליפול אצלו. אנחנו כבר לא תלוים בו, אם דמבלה עוזב, ברצלונה יכולה לרכוש כבר עכשיו או את גרימאלדו או המגן של איאקס שזה כבר חיזוק רציני.
מה לעשות? אי אפשר להיפטר מדמבלה כמו שאני משחק בפיפא אולטימט ויש כפתור כזה ואז הוא עוזב בלי קשר לרצון שלו או לבלוטת החשק שלו. בחיים מחוץ לפיפ"א צריך בשביל לגרום לשחקן כזה לעזוב, לחשוב מחוץ לקופסה.
אני לא מצליח באמת ובתמים להבין את העמדה שלך. ברצלונה לא מפסידה כלום. פשוט כלום פה. אני יקרא לעיסקה רווח אדיר אם דמבלה יעזוב עכשיו ובנוסף יגיע מגן איכותי. זה BIG FUCKIN WIN FOR US . אפשר להיתקע עם הכעס על מסי ולבקר כמוך כל הזמן את לאפורטה, גם אם מחר יתפרסם שהאלאנד יגיע בחינם אז אני בטח ישמע ממך כמה לאפורטה מניאק… או לבחור בדרך השנייה ולהתקדם בחיים ולהבין שכרגע יש פה ניהול סביר לחלוטין, שזה התקדמות אדירה ממה שהיה לנו בשנים האחרונות. לא מושלמת אבל סוף סוף יש בעל בית פה כמו אלמייני.
גרימאלדו חיזוק רציני? מה אנחנו הפועל באר שבע?
נו טוב. הוא שיחק פעמיים נגד הקבוצה שלך השנה ובשתי המשחקים כבר היית אמור להבין איזה שחקן הוא. בשלב הזה נטל ההוכחה הוא לא עליי חבר. אין שום ספק ששחקן כמו גרימאלדו הוא שידרוג אדיר לברצלונה.
זה רק מהחצי שנה אחרונה שלו:
ליאור, כמו שאני מבין את זה, ביכולת התקציב הנוכחית צריך להתפשר. זה לא שאלה של רוצים או לא רוצים, פשוט חייבים.
למה?
כי אם נישאר עם מה שיש ורק נחלום על הקראק שמתאים לבארסה כמו כפפה, אבל גם כזה שאנחנו לא יכולים לממן הגעה שלו, אז מה שנשאר איתו זה חלומות.
אף אחד לא חלם יום בהיר אחד על ההלוואה הנהדרת שהוא ייקח מגולדמן זקס לשלושים שנה והרגיש דגדוג רומנטי של התאהבות.
מצד שני, בלי ההלוואה הזו לא היינו יכולים אפילו לשפץ מפגעים בטיחותיים באיצטדיון ולכן היינו מפסידים הרבה יותר כסף.
זו נדנדה, ואנחנו מתנדנדים בדיוק באופן שאתה כל כך סולד ממנו (ובצדק). מחדשים חוזה פה בשביל לממן שחקן חדש שם. משאילים את זה בשביל למכור את ההוא. כלום אנחנו לא עושים כמו שאנחנו רוצים. אבל.
אבל.
תראה תכנית שאתה הולך לחזור לקדמת הבמה ותוכל להביא ספונסרים יותר טובים.
תביא מקום 4, תכנס לליגת האלופות וזה ישפר לך את ההכנסות.
תביא תוצאות, תמשוך קהל למגרש, ההכנסות יעלוצואיתן תקרת השכר.
כן, גם אם זה יהיה עם שחקנים בינוניים ו"לא בדרך של בארסה". אני מעדיף את זה על פני לשבת כמו נערה בתולה ולחלום על האביר על הסוס הלבן שיבוא ויתחתן איתי כי אני כל כך מוצלחת ואמא שלי תמיד אומרת כמה אני יפה.
זוז מפה ותן ללכת לעולם האמיתי. בעולם האמיתי אין לך כסף להעמיד קבוצת חלומות, אז תעשה מה שצריך בבקשה עד שתצליח להעמיד את קבוצת החלומות.
בחיי, בדרך שאתה מבקש אנחנו מועמדים להיות מילאן 2. לא רוצה. לוקח בשתי ידיים ומנשק לאלאמן את הרגליים שהוא בא עם תכנית שלאט לאט מחלצת אותנו מהבור ומצליח להביא לנו שחקנים.
ואנחנו כל כך גרועים כרגע שחייבים רכש וזמן. שני דברים שאין לנו. ברכש אלאמן יעשה ניסים, בזמן צ’אבי יעשה אותם. אבל גם זה וגם זה צריכים לעשות ניסים.
מפתיע אותי למה אתה כל כך מתנגד לרעיונות הבסיסיים האלה של לבנות יסודות בצורה נכונה ולקפוץ כל פעם שלב.
דרך אגב ליאור אם אתה רוצה לא לבזבז את האנרגיה שלך על סתם . תכין את הזעם נגד הדבר הבא, שמוראטה עדיין לא ירד מהפרק ויותר נורא מזה, אוברמיאנג הוא plan b… שאלוהים יעזור לנו.
https://twitter.com/barcacentre/status/1486796599460339720
זה צריך לעצבן אותנו.
יוספוס אתה מתנהג כאילו אתה מבין את המהלכים ואני כופר בהבנה הזו. אני מרגיש שאני בכלל נמצא בדף המסרים של לאפורטה כשאני קורא פה או בבארסה מניה. אני רוצה שבארסה תהיה מאוד מדויקת. אם היא לא יכולה כרגע להביא את הרכש המדויק שלא תביא. שתחכה עד שתוכל.
סקאוטינג טוב לא מחפש קראקים ב200 מיליון. סקאוטינג טוב מחפש פוטנציאלים בני 18-22 ב-15 מיליון. סקאוטינג טוב לא מחכה שיתקשרו אליו ויציעו לו שחקנים. איפה הסקאוטינג שלנו? למה להביא את השתילים שלנו שלא הצליחו בעבר אצלנו? למה בכלל מדברים על טגליאפיקו וגרימאלדו?
וסליחה שאני לא מצליח להתלהב מהגאונות בלקיחת הלוואות או מהגאונות במציאת ספונסרים. מחוץ לדף המסרים של לאפורטה אין ל’הצלחה’ הזו קיום. וצ’אבי יעשה ניסים? חודשיים והוא עוד לא הבין איפה הפיונים צריכים לעמוד על המגרש…
here we go again. אין לי בעיה שאתה לא מאמין ללאפורטה, אבל כרגיל אתה טוען שכולם משקרים ולא נותן שום הוכחה שתתמוך בטיעון שלך. דימיטרי מביא הצלבת מידע ממוקורות אחרים- שקרים של לאפורטה. זה לא שבארסה מאניה הם המקור מידע היחיד שיש, אין להם ממש תוכן שלהם, אלא הם לוקחים מידע מחשבונות טוויטר וכל מיני חשבונות של עיתונאים (מה שמשה דואג לעשות עבורינו). לא כל החלטה עוברת אצלינו חלק, לא הכל נראה לנו הגיוני, אבל מאז שמסי הלך אתה בטוח שכולם משקרים לך. די, אין לאף אחד אינטרס לחרבן את המועדון, וזה שדברים לא הולכים כמו שציפית זה כי המציאות ברוב המקרים מאתגרת בהרבה לעומת מה שאפשר לייצר בתיאוריה. רף הציפיות שלך לא הגיוני, בארסה בסופו של יום זה עוד מועדון שהתנהל חרא למשך עשור ומשלם עכשיו מחיר כבד בכל אספקט. זה מה שזה.
כן, כי זה מה שחסר לנו, עוד שחקנים בני 18-22. אני רואה את סיטי מצליחה להוציא בלי למצמץ 18.5 מיליון יורו על חוליאן אלבארס, ואני מבין שעל הפרוספקטים הבאמת טובים אנחנו לא ממש יכולים להתחרות. וזה לא שאני חושב שאדאמה הוא השחקן הכי טוב עבורינו, אבל אנחנו צריכים איזה פתרון קצר-טווח כמו אדגר דווידס ( עוד שחקן שלא תואם בכלל לשיטה). יכול להיות שזה מה שיעזור לנו. אגף אני לא יודע אם טאג עוד באמת ברמה, אבל גרימאלדו הוא מהבודדים שאפשר לגדיר כפיספוס שלנו. היה בקלות יכול לגרום לאלבה לסיים את הקריירה בשקט.
סוף סוף זה מתחיל ליפול. אין כזה דבר ניסים. קיבלת מועדון בחובות ענק, קיבלת קבוצה במצב מקצועי מחורבן, ואתה לא יכול לעשות הוקוס פוקוס ולשנות הכל. לא כי לא רוצים, אלא כי זה פשוט בלתי אפשרי. אף מאמן לא יכול לייצר יש מאין בקבוצה תוך חודשיים שהם בזמן משחק, וזה שמצליחים לדבר בקיץ הבא על רכשים גדולים והכנסות גבוהות זה סוג של נס. אומנם אתה מתעלם מתחום ההלוואות, אבל השינויים המנהלתיים והפיננסיים שהם עושים זה לחלוטין בזמן אפס. חבל מאוד שאתה לא מעריך את הדברים שאלאמן עושה, הוא לחלוטין הסופר סטאר של המועדון השנה.
אני לא טוען שכולם משקרים. אני טוען שכל ידיעה שיוצאת מבארסה (ומכל ארגון/חברה/מועדון בסדר גודל כזה) היא תוצאה של עבודת דוברות. ברגע שאין עיתונות חוקרת, ובתחום זה אין, הרי שכל שביב מידע שאנחנו מקבלים הינו מידע דוברותי. להרכיב מהחלקים האלה פאזל ולחשוב שיש לך משהו שמתקרב לתמונה האמיתית זה מגוחך. לשבח את אלמאן פה על סמך המידע שיש זה כמו שאני אעמוד בחדר ניתוח ואמחא לנוירולוג כפיים ואגיד לו “טוווב!” בזמן שהוא משחק עם האלקטרודות בראש הפתוח של הפציינט.
אני לרגע לא טוען שמישהו כיום מנסה להזיק למועדון וזה כבר נס מבחינתי אחרי שנים של סבל. מה שאני טוען זה שנראה שלאפורטה מסתמך בעיקר על קסם אישי והרבה פחות על הכנת שיעורי בית.
ליאור שאלה ותענה בכנות, לא מפריע לך אדאמה אלא החטא הקדמון וזה הכישלון שלו מול מסי. אתה לא סולח ללאפורטה על זה .
לי מפריע שאתה כל הזמן זורק לעברינו דף מסרים ובארסה מניה. זה פשוט לזלזל בנו. מה לאפורטה לא חטף פה מאיתנו? אני פאקינג כמעט שנתיים אני חושב שלא ראיתי בכלל את בארסה מניה. הם כל כך נשכחים אצלי במחשב שלא נראה לי שהם מופיעים בכלל בחיפוש מהיר אצלי… אני אפילו לא יודע אם שי פל עדיין שם.
מצטער, אם אני לא כל בוקר וכל לילה מקלל את לאפורטה.
קודם כל ברור שהחטא הקדמון הוא מסי. לא סתם אנחנו נמצאים איפה שאנחנו נמצאים. אבל מוש אני לא מזלזל בכם ולא חושב שאתם פנבויז של בארסה מניה (להפך ובגלל זה אני פה אחרת הייתי בורח). אני גם לא מקלל את לאפורטה כל בוקר (רק פעמיים בשבוע). פשוט מגוחך בעיניי שכולם פה יודעים כל כך הרבה על תנאי ההלוואה המדהימים שקיבלנו (נו באמת כאילו שמישהו קרא את התנאים ומבין בחוזי הלוואה) או יכול לשבח את אלמאן (נו באמת על סמך מה בדיוק).
בכל אופן עזוב שטויות בוא לראות את טגליאפיקו עכשיו מול צ’ילה.
אין מסי יותר
ליאור, צריך לשבח את אלמאן שהוא מצליח למצוא אלטרנטיבות במצבנו. זה לא מובן מאליו. והוא מצליח למצוא אותן בחינם, תרתי משמע. אם טראורה יתגלה כבול פגיעה, אז תמחא לו כפיים? ועם טגאלפיקו ישפר לנו את ההגנה, תמחא כפיים? צריך להסתכל על זה במשקפיים ריאליות, ובמשקפיים האלה טגאלפיקו וגרימלדו עדיפים על אי חיזוק, וטראורה בינואר בשכר מצחיק עדיף על אי חיזוק. שאפו גדול.