פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

מבטיח למחוא כפיים במקרה הצורך

הכי עצוב שטראורה מגיע כי הוא יודע שהוא יקבל הרכב בגדול. רעיונית, הוא בקושי ראוי לתחזק את הספסל של בארסה אבל זה המצב כרגע, לרמתנו הנוכחית טראורה הוא שחקן הרכב, גם אני מוכן להגיע בשכר 0 בתנאי שאקבל הרכב, זה תמיד או הרכב (כבוד) או כסף.

אתה , טראורה ואלבס היחידים בעולם שמוכנים לעבוד בחינם כשהאלטרנטיבה היא מיליונים במקום אחר.
וטראורה לא שחקן ספסל מובהק בוולבס כפי שניתן לראות מהסטטיסטיקה. פתח בחצי מהמשחקים, והיה מחליף בחצי השני.
בכלל לא ברור מעליו מה שהוא עשה, במיוחד כשלבארסה אין חובת רכישה.
ויש לו 3-4 מתחרים על עמדת הקיצוני.

אני גם לא כל כך מבין מי בכלל ראה אותו משחק בשנים האחרונות. אני שאלתי את השאלה הזאת כשהשם שלו הופיע, והתגובה היחידה הייתה מאוהד יונייטד. הוא אמר שהוא עשה להם המון צרות במשחק השנה.

אתה מאמין שיש מקום כזה שנקרא פיג’י? כתוב בכל מקום שיש, יש מפה באינטרנט, אבל לא ראית את המקום במו עינייך, נכון? אז הוא לא קיים?
אני מניח שאתה מאמין שהמקום קיים כי הסבירות שכולם משקרים היא מאוד נמוכה.
אז כנ"ל ההלוואה. יש בדיקות פיננסיות ממוסדות כל שנה לגבי התקציב. אם לפורטה שיקר לגבי תנאי ההלוואה זה יתגלה בבדיקה הבאה. ואז הוא יתקשה להסביר למה הוא שיקר קודם. הסבירות שהוא משקר עכשיו היא מאוד נמוכה.
לגבי אלמאן, אני רואה שהוא מביא שחקנים בזול ובמשכורת נמוכה. אפילו אם הם לא מה שחלמתי , זה עדיף בהרבה מאותם שחקנים במאות מיליונים, כמו בהנהלה הקודמת. אני לא משווה אותו מול קבוצות שיש להם כסף לרכש, אלא יחסית לקבוצה שאין לה כסף, ולדעתי הוא עושה עבודה מצוינת.
אתה לא רוצה להתיחס לבעיות הפיננסיות שלנו, אלא רק להצלחה ספורטיבית, ואתה רוצה אותה במיידי. זה לא ריאלי.

דימה ברור שפיג’י קיימת אבל אם נתחיל לנהל פה דיון על מצבה הכלכלי של פיג’י על סמך מה שקראנו בתרגום של גוגל טרנסלייט מהאתר הממשלתי אז אני אתהה לגבי רצינות הדיון.

שלא תבין, הכל השנה יותר טוב משנה שעברה (חוץ ממסי). הניהול יותר טוב, הרכש יותר טוב, העתיד יותר טוב, הנשיא יותר טוב, הצוות הרפואי יותר טוב, המאמן יותר טוב. זה תהליך והוא תהליך ארוך וזה בסדר. אין פה גרם של ציניות.

בתחילת העונה דיברנו על כמה המצב פקקטה. עכשיו מדברים על ספונסרים חדשים, על הלוואה חדשה ועל רכש נוצץ. זה שחוזה הספונסרים היה גרוע בשנתו החמישית זה היה ידוע וברור. זה שיש לנו חתיכת מותג מהמם, מה שמאפשר לנו להשיג הלוואאות ואפשרויות מימון גם זה היה ברור. סלח לי שאני לא מתרשם מדברים כל כך בסיסיים ומובנים מאליהם.

היה לנו נשיא ארכי מושחת נבלה שגרם נזק אדיר אז אולי בהשוואה לזה לאפורטה ואלמאן נראים לכם פגז. לי זה סתם נראה נורמלי. לא משהו חריג.

אני באמת לא מבין מה אתה רוצה ממנו, הוא בא גם כמעט בחינם והעדיף אותנו על טוטנהאם שהציעו לו גם יותר כסף ואני מבטיח לך שגם שם הבטיחו לו מקום בהרכב. (אין לי מושג מה הבטיחו לו אצלנו בהקשר הזה )

ודרך אגב, זה לא שהיום ברצלונה היא קבוצה כל כך נוצצת. יש גם שיגידו שטוטנאהם קבוצה יותר טובה היום…

נ.ב כל מי שלא מבין אדאמה היה סגור רגל וחצי בתרנגולים . שהציעו לו יותר כסף ואני מניח גם מקום בהרכב.

אתה יורה על אוטומט, לא בכיתי על ההבאה של טראורה בכיתי על זה שכיום שחקן ברמתו מגיע להרכב שלנו במקום שידחף לספסל אם בכלל.

לי לא הציעו מיליונים אף פעם (כמה חבל…), אלבס ישב מובטל בבית וטראורה בין שחקן הרכב לשחקן ספסל ב… וולבס. להוציא אותם ‘גברי-על’ בגלל שהם לא לוקחים כסף זה עיוות כבד של המציאות.

אלבס גיבור בגלל דבר אחר, שחקן שעל הנייר שבע והיה בכל כך הרבה שיאים בא לשחק עם ילדים ועם חרא קבוצה כדי לנסות להוציא אותה מהבוץ. זה מה שיפה בו לא זה שהוא מוותר על מיליונים כי הוא מקבל את מה שהוא שווה. טראורה אולי שווה יותר כסף אבל לא במקום נוצץ כמו בארסה, ואם בארסה נראית לך אפורה היום טראורה יעדכן אותך מה זה להיות בוולבס… אז כן, הוא לקח הימור ואם הוא מתאקלם טוב הוא יוכל להרוויח הרבה וגם להיות בגג העולם. הימור מושכל הייתי אומר כשהמתחרים על העמדה זה אבדה וז’וטלה.

אני לא נגדו בכלל, בבארסה ב’ הוא היה טיפש ומאז לא ראיתי פרסומים עליו מעבר לזה שהוא מנופח משרירים (אני עוקב אחרי כמה ענפים - בכדורגל כמות כזו זה על גבול המיותר אבל פסדר), אינשללה שיצליח, מתגעגע לקצת כדורגל.

אני לא יורה על אוטומאט ואני גם מאוד ציני בקשר לכדורגלנים של היום. ואני לא חושב מן הסתם שהוא איזה גיבור.

אבל חשוב להבין, אדאמה אולי לא השחקן הטוב בעולם בלשון המעטה, והסיכוי שלו להצליח אצלנו קלוש. אבל אם אני כתבתי שלברצלונה אין מה להפסיד אלא רק להרויח פה. לאדאמה יש מה להפסיד ולא מעט. גם מבחינה כלכלית (שכר נמוך יותר) גם מבחינת הקרירה שלו ( טוטנאהם לא רק הציעו לו יותר כסף אלא גם חוזה ארוך טווח) תחשוב, אם הוא יכשל אצלנו, אד הוא חוזר לוולבס בלי פיצוי כלכלי שנה הבאה, וכנראה שזו תהיה סוף ההתקדמות שלו. טוטנהאם הרי לא תחזור אליו יותר.

הוא לא גיבור ואני לא מעריץ שלו. אבל זה לא בושה מצידי לתת לו קרדיט על זה.

מוש, מאז ומעולם שחקנים הורידו בדרישות שכר כדי לשחק בבארסה. הוא לא הראשון ‘הצדיק’ שהשם של בארסה מסמא לו את העיניים, לשמחתנו המותג עדיין שווה ואנחנו לא נאבקים עם לבל הביניים. עם הלבל הרציני אנחנו כבר לא מותג, אף כוכב לא רוצה לדרוך פה ואם כן הוא ידרוש משכורת מטורפת.

אתה לא רואה הבדל ברמה האובייקטיבית בין בארסה הנוכחית לבארסה של מה שאתה מכנה “מאז ומעולם”?

אני רואה הבדל ענק, פעם ניימאר התפשר על כסף (ריאל הציעה הרבה הרבה יותר) כדי לשחק בבארסה, היום טראורה מתפשר על כסף כדי לשחק בבארסה.

הנה @Ganjo פה אתה יכול לבקר ובצדק, ובדיוק מהסיבה שכתבת למעלה. להביא את אובמיאנג לברצלונה זה בדיוק להביא שאריות של ארסנל ויותר גרוע מזה , טראבל מייקר.

https://twitter.com/barcacentre/status/1487048156420390913

כי מוראטה הוא לא השאריות של יובנטוס ואתלטיקו?

שאריות של ארסנל זה משפט מאוד יפה, אבל השאלה החשובה היא האם המצב הנוכחי עדיף. כרגע בחוד שלכם משחק חוק דה יונג, השאריות של סביליה אם תרצו.
אז נכון שבאידיאל שלכם לא מוראטה ולא אובמיאנג הם השחקנים המתאימים, אך בשכר נמוך וללא עלות הם שניהם ישדרגו לכם את המצב הקיים ויתנו לכם את מה שחסר לכם, שחקן שידע לשים כדור ברשת.

כשיהיה לכם כסף תחשבו איך להביא שחקני טופ אמיתיים, כרגע אתם צריכים לאלתר עם מה שיש, ותהנו מכך שיש לכם איזה 4 כאלה (טר שטגן, דה יונג, פראן ואראוחו)

כל עוד אובמיאנג לא חוסם את ההגעה של האלאנד אני לא מבין מה הבעיה ברכש הזה.

אני גם לא רוצה את מוראטה…

אז לוק דה יונג לא השאריות של סביליה?

יכול להיות גם שאתה לא רוצה אף אחד מהם מהם, אבל יש רצוי ויש מצוי.

לוק דה יונג הגיע במסגרת לחץ מצד קומאן בהשאלה עד סוף השנה ללא חובת רכישה.

יחי ההבדל הקטן.

(ואם זה היה תלוי בי גם הוא לא היה מגיע)

הגיע בלחץ מאמן שברור שלא יישאר. בדיוק ככה נראית מדיניות האלתור והטווח הקצר.

אז מי כן?
מי השחקן הכל כך טוב שיש לכם לעמדת החלוץ ככה שלהביא את אובמיאנג בשכר נמוך חא שווה לכם את זה?
מזכיר שפאטי פצוע.
כל זה בהנחה שדמבלה יעזוב אם טראורה מגיע. אם דמבלה נשאר אז אולי שווה לכם לנסות את פראן חלוץ ואת דמבלה וטראורה באגפים. מצד שני זו התקפה כל כל לא חדה ולא מדויקת. אגב, גם במצב כזה אם השכר נמוך זה לא כזה נורא! גם יהיה לכם כוח על דמבלה שלא יעשה פוזות, גם לא תצטרכו לסמוך על ששחקן פציע כמוהו לא ייפצע, וגם יהיה לכם חלוץ אמיתי, ככה שתשתפרו ממש.

אתם לא הבטחתם את מקומכם בטופ 4 עדיין, אם שכר נמוך זה מה שיבטיח לכם הכנסה של עשרות מיליונים אז זה בהחלט שווה את זה.

ככה נראית המדיניות כשמאמן מוחלף, לא חושב שזו התכנית עם צ׳אבי, בטח שלא עכשיו. חוץ מזה כמה הפסדתם על זה? הוא הרוויח לכם נקודות יקרות מאוד והוא עדיף על החלופות ולא עלה לכם כלום.

בתודעה שלנו זה כישלון כמו כל רכש, אבל זה ממש לא שווה ערך לכישלון כמו של שחקנים שקניתם.

ושוב אחזור לנקודה העיקרית כי היא הנושא פה. למה אובמיאנג כזה רעיון רע אם הוא מגיע בהשאלה ובשכר נמוך?
להגיד שהוא לא השחקן שאתם רוצים זו תקובה אך ורק אם השחקן שאתם כן רוצים נמצא אצלכם.

גם אסנסיו ורודריגו אינם השחקן שאני רוצה לאגף ימין בריאל, אבל להעיף אותם לא יביא לי אותו אלא רק יגרום לכך שמי שישחק שם יהיה לוקאס.

כי פה ליאור צודק. זה אילתור לשם האילתור, כאילו שרוצים לסמן בוי על “הבאנו חלוץ”.

לא יעזור לנו שום דבר בלרכוש שאריות ולשלם להם משכורת שנה הבאה.

בנוסף אובימיאנג באופן ספיציפי מביא איתו את עיסקת החבילה של עבירות המשמעת שבדורטמונד וארסנל סבלו ממנו. אני רוצה להיפטר מדבמלה לא בשביל להביא עוד דמבלה לברצלונה.

גם צריך להבין, אפשר להביא שחקן אחד או שתיים בצורה של אילתור במיוחד במצב של ברצלונה… הבעיה שאסור להפוך את זה לשיטת עבודה.

אין אפשרות להביא רכש ראוי? שלא יביאו. זה עד כדי כך פשוט.

אתם יודעים מה עוד מעצבן אותי? שאומרים שאם דמבלה יעזוב אז רוצים להביא חלוץ קודם למגן. בחייאת כאילו שאלבה יש גם לו איזה סרטונים של לאפורטה או משהו כזה.

אני כבר לא יודע אם דמבלה יעזוב עכשיו זה כל כך טוב. אם במקומו יגיע איזה אובימיאנג…

את זה אני מקבל.

פשוט היה לי קשה עם טיעון לגבי הרמה שלו כאילו מה שיש לכם כרגע עדיף.

אגב, בכל מועדון לקח לו זמן עד בעיות המשמעת, בארסנל הוא היה מאוד אהוב עד השנתיים האחרונות לדעתי, כנ״ל בדורטמונד שם אפילו לא ידעתי על בעיות משמעת.

לחצי עונה/עונה וחצי זה יכול להיות ממש win win גם עבורכם וגם עבורו.
עבורכם כי הוא יעזור לכם להשתחל לטופ 4 בחצי העונה הזו ובעונה הבאה הוא גיבוי מצוין בכלום כסף.
עבורו כי גם בתור מחליף בברסה הוא יקבל יותר כבוד מאשר כחלוץ פותח בכל קבוצה שהוא לא יגיע אליה, בנוסף זה מגיע אחרי שיהיה פותח במשחק חצי עונה שלמה באחד המועדונים הכי מסוקרים בעולם.

משהו שלא חשבתי עליו עד עכשיו - כל שחקן נוסף שיבוא, לא משנה לאיזו עמדה והאם הוא בא בהשאלה לחצי עונה או בקנייה או בכמה כסף, גורם לזה שיהיה שחקן חדש (שהגיע בינואר) שלא ישחק באירופית העונה.

מותר לרשום 3 שחקנים חדשים למפעל, ואלבס, טורס ואדאמה ממלאים את המכסה הזו. יגיע עוד שחקן? מישהו מבין ה-4 יצטרך לשבת בבית מול נאפולי, ואם נעבור אותם - גם בהמשך. אומנם אני מהמר שאלבס וטורס באנקרים ברשימה הזו, אבל אדאמה תלוי ברכש הנוסף, אם וכאשר.

שיקול מעניין.