נשארה רק ההכרזה הרשמית.
אגב - העובדה שארסנל שיחררה את אובה, נתנה לברצלונה קצת זמן לנשום. מכיוון שהוא שחקן חופשי, אין לחץ להחתים אותו עד סיום החלון.
נשארה רק ההכרזה הרשמית.
אגב - העובדה שארסנל שיחררה את אובה, נתנה לברצלונה קצת זמן לנשום. מכיוון שהוא שחקן חופשי, אין לחץ להחתים אותו עד סיום החלון.
אם התשלום על אי מימוש האופציה הוא לא רציני אז זו אחלה עסקה,אם יהיה טוב תרוויחו חלוץ מצוין לעונה הבאה,אם לא,תיפטרו ממנו כבר בקיץ הקרוב וזה לא עלה לכם הרבה.
עסקה גרועה מאוד מצד אובמיאנג שויתר על חוזה עתק בארסנל בשביל חוזה לחצי עונה בברצלונה עם אופציה,אם הוא לא יצליח גם בברצלונה וישוחרר ממנה בקיץ הוא די גמור,הימור מטורף מבחינתו.
חייב לציין שאני ממש לא מצליח להבין את ההתנהלות של ברצלונה בחלון העברות הזה.
זה מזכיר לי קצת את העונה בה חוגג הגיע לביתר והביא כל שחקן חופשי שיכל למצוא בין היתר בוזגלו וערן לוי, ראינו איך זה נראה בסופו של דבר.
הרי מקום ברביעייה הראשונה די ברור שאתם תצליחו להשיג כשהתחרות היא מול ראיו ויאקנו. לא מצליח להבין את ההתעקשות על רכש דוגמת אובמיאנג ,טראורה ואפילו אלבס. הראשון לא מתאים לברצלונה בשום צורה והוא דוגמא ומופת לשחקן לא פרקטי, השני פשוט סוס מת (שחקן שאהבתי מאוד למען האמת).
אני מבין שהאלטרנטיבות לא מבריקות (לוק דה יונג, דמבלה) אבל את קפיצת המדרגה לא תעשו עם השניים האלו. היה עדיף להמשיך לתת דקות לכל העבדות ולקוות שלפחות אחד מהם יתפתח לשחקן.
הרכש של פראן טורס עושה הרבה יותר שכל לטעמי, סה"כ שחקן טוב וצעיר שצ’אבי עוד יכול לשפר משמעותית.
אלבס בשביל המור"קים לילדים זה גם ניחא… אבל הוא לא לרמה לטעמי, לא כמגן.
לסיכום החלון -
הצטרפו:
פייר אמריק אובמיאנג.
אדאמה טראורה.
פראן טורס.
דני אלבס.
עזבו:
אינייאקי פנייה - השאלה לגלטסראיי עד סיום העונה.
קוטיניו - השאלה לאסטון וילה עד סיום העונה.
דמיר - חזר לווינה.
עזב ואף אחד לא שם לב:
קויאדו - השאלה לגרנאדה.
עזב מסיבות רפואיות:
סרחיו אגוארו.
לא עזבו אבל כנראה שיידחקו אפילו עמוק יותר לספסל עקב ההגעות החדשות:
ריקי פוץ’.
מרטין ברייטווייט.
סרג’יניו דסט.
מעדיף לבלות ביציע:
עוסמאן דמבלה.
התחנה הבאה שלו ממילא זה בבריכות הנפט. הוא לא דואג לכסף, שילמו לו וגם שם ישלמו לו. יש לו באמת רצון עז להצליח לפני שהוא גומר את הסוס. אני מאוד מעריך את זה, כנראה הוא לא כזה לא ספורטיבי כמו שעושים ממנו.
לא בדיוק. התחרות שלנו מול בטיס, אתלטיקו, ויאריאל וריאל סוסידד על שני המקומות הנותרים, ואלה קבוצות טובות. אף אחד לא סופר את ראיו, שכבר עכשיו במקום 8.
במועדון לא בטוחים ב 100% שישיגו את המקום הרביעי , אבל מצד שני אין כסף. אז מביאים שחקנים שיכולים להביא. המחשבה היא לא לעתיד אלא להווה בלבד.
בעונה הבעיה כנראה לא תהיה בעיה עם תקרת השכר, אז מי שיהיה טוב השנה יישאר, ואם לא , לא יעלה למועדון הרבה כסף. זה כולל לא רק את אובמיאנג וטראורה אלא גם את ממפיס ובריטוויט, ואולי גם את אבדה וז’וטגלה.
המחשבה היא להווה מתוך מחשבה לעתיד (אני מקווה) - אם לא יהיה חיזוק סביר עכשיו, אולי לא יוכל להגיע חיזוק משמעותי בעתיד.
אתה מתכוון שהם אמורים לעזור לנו לתפוס מקום בצ’מפיונס כדי למשוך שחקנים רציניים בקיץ? ברור, זה מה שכתבתי.
אבל אני לא חושב שיש כרגע תכנון לחוזה ארוך טווח עם אדאמה ואובמיאנג, כמו שלא היה עם ממפיס ולוק. אם אנחנו רוצים להיות אימפריה ולא רק מועמדים למקום 4 בליגה, אלה לא השחקנים שאנחנו צריכים.
אבל השנה זה מה יש.
אני לא מת על אובימאנג בלשון המעטה. הלואי שאני יאכל את הכובע לגביו, אבל אני מבין טוב מאוד מה אלמייני ולאפוראטה עושים בתמונה הגדולה.
בגלל דמבלה, אי אפשר היה להחתים מגן בחלון הנוכחי . העבודה הכי חשובה שאלמייני עושה עכשיו .והוא מצליח בזה בינתיים זה להוריד את מדרגת השכר, דמבלה גריזמן ואולי קוטיניו במזל טפו טפו טפו כבר לא היו פה שנה הבאה. הפצוע הצרפתי, אומטיטי הצליחו לפרוס לו את תשלומים ובאותו זמן לאפורטה עסוק בלהביא חסויות עם תזרים של כסף כמו עם ספוטיפי…
כאמור חוץ מאובה ושאין לי פרטים על החוזה שלו. לוק דה יונג ואדאמה (אם הוא לא יצליח) לא יהיו פה שנה הבאה והם לא מכבידים ולא יכבידו עלינו מבחינה תקציבית , אותו דבר אלבס שלדעתי זה עוד בינגו של לאפורטה ואלמייני, גם הוא הגיע כמעט בחינם וללא שום מחויבות לשנה הבאה, וגם אם איך שהוא משחק עכשיו, הוא גם מסוגל להיות פה שנה הבאה…
צריכים להבין את הדבר הבא, בגדול לאפורטה לא חושב רק על החצי שנה הקרובה אלא וזה רק השערה שלי זה להביא לפה את האלאנד . טוב ולרע לדעתי זה המאמץ העיקרי שלו (מלבד שיקום הקבוצה) .
אני מקוה שאובה כמו הספינים שרצים עכשיו בטויטר בא במחיר מינמלי וללא התחיבות גדולה מצידנו.
בלי קשר לביקורת שלנו על לאפורטה , אני חושב שגם המבקרים שלו יודו בזה, אלמייני זה בינגו שלו, וליאור אלמייני לא קשור לעזיבה של מסי, אז אל תכעס עליו.
מה בדיוק ההישגים הגדולים של אלמאן? להביא כל שחקן חינמי שמסתובב ביבשת? די נו בחייכם זה כבר נהיה מגוחך. זה כאילו אתם בכוח רוצים להחמיא. עוד חלון עלוב נסגר בלי שום הישג לבארסה.
לא בדיוק.
בשביל להביא את השחקנים החינמיים הללו צריך להחתים אותם על חוזים מאוד נמוכים. כלומר להגיע איתם למו״מ מבלי שיורידו לנו את המכנסיים.
עכשיו, אנחנו לא יודעים הרבה על המו״מ, אבל אנחנו כן יודעים שיש לנו מגבלת תקרת שכר מאוד נוקשה ושאם הם לא היו חותמים על חוזים מצחיקים הם לא היו יכולים להרשם. תעשה אתה את האחד ועוד אחד שלך ותבין לבד שזה לא רק עניין של שחקנים חופשיים, אלא חמור יותר, עניין של משכורות.
לא רוצה להוריד בפניהם את הכובע? לא נורא, העיקר שהם עשו את העבודה ויש לך עכשיו התקפה קצת יותר משודרגת מאשר אבדה וז׳וטגלה (כפרה על ז׳וטגלה, כמה שאני אוהב אותו). אני מחבב אותם אבל אני רוצה גם שערים, ואת זה הם עוד לא נותנים לי.
אגב, אנחנו יורדים פה הרבה על ברתומיאו וההנהלה הקיקיונית שלו, אבל זה שבארסה מורידה את המכנסיים בכל מו״מ היה המצב עוד לפני כן. גם זובי וגם צ׳יקי אכלו פה הרבה קיטורים על מכירת שחקנים במחיר מצחיק וקניה ביוקר. בינתיים אלאמאן עושה גם להם בי״ס בהתנהלות כלכלית נכונה.
די נו השחקנים ליטרלי זרקו את עצמם לרגלינו. אין לאלמאן שום קשר לזה ששחקן חושב שיש לו הזדמנות חד-פעמית לשחק בפאקינג בארסה ולהציל את הקריירה שלו, ומאחר וכל תקרת השכר ידועה וברורה לכל אין בכלל על מה לנהל מו"מ. בקיצור לא חייבים בכוח.
אני כן זוקף לאלמאן ולאפורטה את הטיפול בדמבלה. יציע עד סוף העונה ופציעה במשחק הראשון. ביי. אבל אובימיאנג ואדאמה ממש התכופפו חזק כך שאם יש פה להוריד את הכובע זה לשחקנים (גם להם לא, כסף < לשחק בבארסה, אבל כבר דנו בזה ומיצינו)
אולי מכיוון שהאחד שחקן ספסל בוולבס והשני שחקן ללא קבוצה? ברור שהם ירצו להגיע לברצלונה, זה לא הישג גדול לאף אחד חוץ מלשחקנים האלו עצמם.
אני לא רוצה להיות מכבי האש פה בסיפור ובאמת שאני מנסה להתקשר פוזיציה. הרכש של אובמיאנג וטראורה הזוי בעיניי, ואם היה נחתם בתקופת בורתמאו אני די בטוח שרוב האנשים פה היו מקללים את נחש המשקפיים כל היום וכל הלילה על זה.
צריך לדעתי להוריד את הכובע גם בפני מי שהצליח לשכנע את השחקנים לוותר על השכר. זה לא כזה פשוט כמו שזה נשמע.
אובמייאנג רצה בהתחלה (לפי הדיווחים) שארסנל תשתתף בשכר שלו במסגרת השאלה. בסופו של דבר אלמנאי הצליח לשכנע את ארסנל לשחרר את השחקן ללא תמורה (כמובן שככה הם נפטרו מהשכר שלו) והצליח לשכנע את השחקן לוותר על שכר בשביל להגיע אלינו ולהציל את הקריירה שלו, כמו שאתם קוראים לזה.
דרך אגב, זה מאוד נחמד שאתם רואים בזה משהו פשוט - להגיד לשחקן להוריד בשכר בשביל הצלחה מקצועית. בפועל, תראו כמה זמן לקח למצוא קבוצה לקוטיניו בגלל שכר מופרז, וזה כשברור שהוא נמצא בהיררכיה מתחת לשחקן בן 18.
בעסקאות השאלה קודמות שלו, אם אני לא טועה, בארסה השתתפה בשכר שלו.
במכירה (אפשר בכלל לקרוא מכירה לפתיחת הרגליים שהתרחשה פה בזמן העזיבה) של סוארז, בסוף היום השתתפנו בשכר שלו כשהוא משחק עבור יריבה ישירה על האליפות.
גם להעזיב מפה את וידאל וראקיטיץ’ עלה לנו ביוקר.
אתם באמת חושבים שכזה ביזיון היה מתרחש גם היום תחת לאפורטה ואלמנאי?
אולי. בסדר. לא באמת בא לי להתווכח. אני אמשיך להסתובב בעיניים מצועפות כשאני חושב על המועדון שלי תחת ההנהלה הנוכחית. אני אמשיך לחשוב שאלמנאי עושה ניסים ונפלאות בשוק ההעברות. אל תנסו להעיר אותי מהחלום, אני אחד שחולם ממש טוב…
אם השחקנים האלו היו נחתמים בתקופת ברתומאו , אדאמה למשל לא היה מתקבל בהשאלה לחצי שנה ללא מחויבות תוך כדי שהוא מוריד מהשכר שלו בצורה משמעותית. אלא הוא היה מקבל איזה 10 מיליון שכר וחוזה לארבע שנים. מספיק לראות איזה שחקנים הוחתמו פה בחלונות הקודמים ראה ערך בריטויט והבלם הקולמביאיני ששכחתי את שמו… אפשר להגיד שאלו לא שחקנים כוכבי על בלשון המעטה, אבל כולם הרבה יותר לגיטימים מחלק מאוד גדול מהרכש שנעשה פה בשנים האחרונות, שלא לדבר על הקטע החוקי או יותר נכון הלא חוקי…
מה הזוי ברכש של טראורה? חצי שנה ללא מחויבות בשכר שהוא כמעט 0 והוא מגיע במקום דמבלה. אין שום דבר הזוי בזה. אובה הוא יותר בעיתי, אבל גם הוא לא יהוה שום בעיה כי זה השאלה בשכר מאוד נמוך ואם הוא יצליח פה אז ינהלו איתו שנה הבאה וישפרו לו את השכר.
שום דבר הזוי בזה.
טראורה גם הובא במטרה נואשת ללחוץ על דמבלה לעזוב את הקבוצה. זה לא הצליח כי הקלף של ברצלונה הוא מאוד חלש אבל זה מחשבה נכונה.
אמרת הכל.
הביאו אותו כדי להיות מנוף על דמבלה? זה לא צךח, עכשיו גם דמבלה ישב ביציע וירוויח כסף טוב אז מה עשית בזה?
אני מאמין שמי שמתלהב מטראורה הם בעיקר אלו שראו סרטונים ביוטיוב, יכול להיות שהוא ישמח אתכם למשחק או 2, אבל אחרי עוד כמה דריבלים חסרי תועלת תיווכחו להבין שנוא שחקן ריק מתוכן.
ורק מבהיר, לא מחפש לריב או להתריס, נטו דעתי. יתכן כי אתבדה וטראורה יהפוך למפלצת.
איפה ראית שאני או מישהו אחר התלהב ממנו פה, לא קראתי הודעה אחת של מישהו שממש אופיטימי לגבי ההצלחה שלו פה אבל אולי לא שמתי לב… (אני החמאתי לו רק על הנכונות להוריד בשכר. אני גם חושב שבניגוד לשחקנים האחרים הוא באמת הקריב מעצמו, היה לו אפשרות לחבור לטוטונהאם חוזה ארוך טווח שכר יותר טוב ועיר שהיא לא פחות נפלאה מברצלונה הוא בחר בנו אני לא מתבייש לתת לו קרדיט על זה)
דמבלה לא צריך לראות דקה משחק מבחינתי. אני גם הייתי אוסר עליו להתאמן עם הקבוצה אלא רק לבד. אבל לא יודע אם זה חוקי.
כמו שאמרתי, לא היה טוב? לא שילמנו דמי העברה. שכר מינימלי. ושנה הבאה הוא יעזוב ללא תמורה. מה ברצלונה מפסידה בזה? דמבלה יזרק ליציע בלי קשר אליו. אני מאוד מקווה שצאבי לא יתערב פה. הוא צריך להירקב ביציע מבינתי.
לא דיברתי על טראורה, בהחלט כל הכבוד (אם כי בכל יום נתון הייתי מעדיף להגיע לברצלונה על פני טוטנהאם).
אני מדבר על ההתנהלות של ברצלונה בחלון.
דרך אגב אתה מדבר על ברתומאו, אם כך הייתה מתנהלים בזמן שלו, ברצלונה לא הייתה מגיעה למצב של סף פשיטת רגל…
אני בספק גדול, אם היינו מבקרים אותו על זה. אבל מספיק להיכנס לתרד של ההנהלה של ברצלונה ולקרוא את מה שאני ודימיטרי פירסמנו שם ולראות רק חלק קטן ממה שהוא עולל לקבוצה בשביל להבין שזה באמת נס גדול שברצלונה הצליחה לשרוד אותו.
הוא נראה לי שיחד עיתונאים של md בסכומים יותר גדולים ממה שאנחנו משלמים לאלבס השנה