פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

כחוליית הגנה בפני עצמה הם אולי לא ישמרו על רשת נקייה כל משחק, אבל הם גם לא אמורים, אלא בעיקר לתת שקט שכיום אין לנו. המטרה המרכזית שלנו היא האלנד, ואיתו אנחנו יכולים להציג קבוצה באמת מרשימה:

אדאמה, האלנד, פאטי,
פדרי, דה יונג, גאבי,
אזפי, כריס, אראוחו, גרימאלדו,
טר שטגן.

זו תהיה הקבוצה הכי טובה שלנו מזה שנים, כשבספסל יחכו שחקנים כמו: דסט, גארסיה, פיקה, אלבה, בוסקטס, ניקו, ריקי, פראן, אובה וממפיס.

לא רואה את קונדה מסיים חוזה עוד שנתיים, בעיקר בגלל שאני לא רואה אותו ממשיך בסביליה בעונה הבאה.

איקר קסייה

בוא נתחיל מזה שיהיה כשיר ושהקריירה שלו לא תיגמר עוד חצי שנה, ואז נשים אותו בהרכב.
ככל שעובר הזמן, אני פחות ופחות אופטימי בהקשר אליו.

חוץ מזה, אני יותר רואה את פראן בהרכב, לפני אדאמה. וגם לא חושב שממפיס יישאר בשביל ספסל, אם אובה והלאנד פה, ועוד טורס שייחלטר כ-9.

לגביי ריקי - אם יישאר, הוא מטומטם.

President Laporta: “I deny that there’s been any type of negotiation for Haaland. Meeting between Xavi and Haaland in Munich? That is none of my business. It’s a conversation between sportsmen without any type of negotiation.” [via sport]
מסתבר שצ’אבי נסע לדבר עם האלנד על החיים, על המלחמה באוקראינה ועל אולימפיאדת חורף. לא ניסה לשכנע אותו בכלום.

לחלוטין האדם להתקיל אותו בשאלות כלליות

קרעת אותי מצחוק כל כך :joy: :joy: :joy:

עד עכשיו הייתי פרווה אם יגיע או לא, עכשיו אני רוצה אותו אצלנו בקבוצה.
איזה תותח.

כמו שאמרתי בעבר - הלך לנו מתראיין גרוע אחד, חובה להשלים את הפער.

אתה סתם מלכלך. הם דיברו טקטית, באופן היפותטי, על שיטת משחק כלשהי, שכוללת חלוץ בלונדיני מסוים, בקבוצה ספרדית שלובשת כחול-אדום. זה לא בהכרח קשור למשא ומתן לגביי הלאנד. אולי זה על לבאנטה והשיער המחומצן של מוראלס?

חוץ מזה, צ’אבי גם זרק “לא יודע מי מה מו ואיך, ואני בכלל לא מכיר את השם הזה “הלאנד”, אבל אף שחקן שדיברתי איתו לא אמר “לא” לברצלונה”. ופה חשדתי, כי הוא גם דיבר עם דמבלה שאמר “לא” לברצלונה. אז או שצ’אבי ניסה להתחכם ולא יצא לו טוב, או שהזיכרון שלו בעייתי בגילו המופלג, או שהוא לא מחשיב את דמבלה כשחקן.

להיות קטנוני ולהגיד שדמבלה לא אמר לא לברצלונה, הוא רק ביקש יותר כסף?..

גם כל הפנטזיות על ארלינג צריכות לעבור בסוף היום דרך פנקס הצ׳קים של אלמנאיי.
את הכסף סופרים במדרגות, כמו שאמרו רבותינו.

הוא אמר לא להצעת החוזה של ברצלונה, אני מבין את זה כ"לא לברצלונה".

גם הלאנד יכול להגיד “עקרונית אשמח ללבוש את מדי ברצלונה, אבל ריאל/סיטי מציעה לי יותר”. זה להגיד “לא”, בצורה אחרת.

אני אהיה מופתע אם האלאנד יגיד כן לזניט או למכבי חיפה, גם אם ישלמו לו יותר מסיטי או ריאל. את זה אני מבין יותר טוב כ״לא״.

עבורי ״לא״ לקבוצה זה מעבר לכסף.
זה כמו שמסי ״לא״ ילבש לבן, גם אם תציע לו חוזה של 200 מיליון לעונה. גם אם אנצ׳לוטי יבוא עד אליו לדבר על הפרוייקט הספורטיבי המתרקם בברנבאו.

בסופו של דבר, לא להגיד ״לא״ זה באמת כלום ושום דבר. במיוחד כשעולות שמועות על חתימה עם ה cvc בשביל להנחית פה את הבלונדיני. הרבה יותר מדי סימני שאלה.

לוק דה יונג? בטח צ’אבי שאל מה לדעת האלנד צריך לעשות וקיבל תשובה - hard work. yes
הוא מזכיר לי קצת את הודור משחקי הכס עם ההארד וורק שלו.

כריסטיאנסן נשמע שקרוב מאוד ללהיות סגור, וזה עניין של שעות. השאר עושה רושם שמתקרבים מאוד.

קודם כל בלם. אני אוהב את זה.

סתם כי הוא הזכיר את ווינדאלום - איזה מזל שהוא ברח לפריז…

לא יודע למה אני לא מצליח להתלהב מפרויקט הולאנד. רק יצאנו (עוד לא ‘יצאנו’ רק קצת מתאוששים) מהמשבר העצום הזה, הרבה בגלל קניות גרועות כמו קטיניו ודמבלה, ויתרנו על מסי, ושוב אנחנו מהמרים על שחקן שגם אם יש לו רקורד טוב של גולים עדיין מאוד פציע ומאוד צעיר.

לא כואב לי בכלל שלא יבוא. יש מספיק כוכבים מתאימים בשבילנו.

קצת מסכים

גם לא ממהר להתלהב מהפרוייקט הזה.

איכשהו עד היום אף שחקן שקנינו במאות מיליונים לא ממש הצליחו אצלנו, דווקא הקניות במחירים הסבירים יותר היו בדרך כלל הצלחה.

כן, ראיתי שאדיימי לא עובר כרגע לדורטמונד. יאללה.

סוארס היה יקר מאד, כך גם ניימאר. לא חושב שהרקורד שלכם עם רכישות גלקטיות שונה מהותית משל קבוצות אחרות, במדריד יש לך את קאקא, הזאר, ובמידה פחותה גם בייל וחאמס. יוביץ׳ גם עלה הון שלא הצדיק. בקבוצות אחרות יש גם כן נפילות, צ’לסי למשל נפלו עם טורס, שבה, ועוד כמה שאני בטח שוכח, על יונייטד לא צריך להרחיב.

סוארז היה זיל הזול, 85 מיליון לחלוץ שסחב את ליברפול על הגב לבדו כמעט (האימפקט שלו היה הרבה יותר משמעותי מסאלח לדוגמה), הנשיכה שלו סדרה עליו וואחד הנחה, חשבו שיש לו כלבת הוא חזר עצבני יותר.

אני לא אומר שאין רכש טוב במחירים גבוהים, אני אומר שכשמועדון בהתאוששות כלכלית לא צריך להמר על כל הקופה. אופרציית הולאנד היא נזק כלכלי שיהיה שווה למועדון רק אם הוא יהיה סופרסטאר טופ 3 בעולם. ובגלל שהוא כל כך צעיר ולא מוכח, ההימור גבוה מאוד.

ניימאר היה הימור לא פחות, רק ניימאר היה יותר ספקטקולרי (הרבה יותר, לא חושב שיש ויכוח לגבי כמות הכשרון שיש לו ברגליים) ויכולנו אז להמר על הרבה כסף כי הייתה הכנסה קבועה שקראו לה מסי והיא הייתה יציבה דיה.

בזמן אמת רוב הפורום התנגד לרכישות של דמבלה וקוטיניו, בטח ובטח בסכומים האלה. אף אחד מהם לא היה וורלד קלאס, ואף אחד מהם לא היה שווה את הכסף. הנפילה הייתה ידועה מראש. לא חושב שיש מה להשליך מזה על האלנד, השחקן שבכל קבוצה ובכל מסגרת ששיחק עומד על יותר משער למשחק.

אני מסכים איתך לגבי דמבלה, לא מסכים לגבי קוטיניו. הוא היה וורלד קלאס, הוא היה השחקן הכי טוב בליברפול ובאנגליה. הוא פשוט מקרה קלאסי של שחקן ענק שהתבזבז בגלל חוסר התאמה מקצועית. קוטיניו לא היה צריך להגיע לברסה כי הוא לא התאים מקצועית, כמו גריזמן לצורך העניין. אתה לא יכול לטעון שגריזמן לא שחקן טופ וורלד קלאס, בוא. מדובר בשחקן שהוכיח את עצמו ברמות הכי גבוהות שלקח תואר או שתיים לפני שהגיע לברצלונה.

טיטי הודיע לנו שקוטיניו הולך לקרוס אצלנו, ושהוא לא מסוגל לשחק בקבוצה גדולה שבה לא הכל עובר דרך הרגליים שלו. הוא אמר שליברפול טובה יותר כקבוצה כשקוטיניו לא נמצא, והוא בכלל היה מאושר מההעברה הזאת.

גריזמן היה שחקן וורלד קלאס, אבל הוא היה אמור להגיע עונה קודם לכן (אחרי עונת שיא). בפועל הוא הגיע אחרי עונה לא טובה, כשהיה ברור שהוא בירידה חדה. אני בעצמי הייתי בעד הגעה שלו בעונה שבסופה הוא פרסם את הקלטת הלוהטת שלו שבה הוא מכריז שהוא בוחר להישאר באתלטיקו. שנה לאחר מכן, כבר היה פה קונצנזוס מוחלט שההעברה שלו תהיה כישלון בדיוק כמו של דמבלה וקוטיניו.

אגב, דווקא בנוגע לדמבלה הייתה הכי הרבה אופטימיות פה בפורום. הייתה תמימות דעים שהמחיר לא שפוי, ולא צריך להביא אותו, אבל לפחות חשבנו שנקבל שחקן איכותי לאגף שמאל. בפועל קיבלנו זין לעין.