ואסור לשכוח שהיתה אפשרות להביא אותו ב-15 מיליון שנה קודם. תודה לאל שמקבלי החלטות כאלה כבר לא במועדון.
כמו האפשרות להביא את הלאנד, ואלחוביץ’, אדיימי ו-ש-י-ר-א-ל ב-30 מיליון. ביחד.
העולם, בטח שלנו בתקופת ברתומאו, מלא בפספוסים.
לא זכור לי שהייתה פה איזה הסכמה גדולה עם טיטי באותה תקופה.
לא צריכה להיות הסכמה גדולה איתו. אנחנו לא אנשי כדורגל שמקבלים עשרות מיליוני אירו כדי להכיר לעומק כל שחקן שמועמד להצטרף לקבוצה.
אם טיטי שראה את קוטיניו בליברפול לאורך זמן ידע את הדברים האלה, אז הסקאוטים שזו הפאקינג עבודה שלהם היו חייבים לדעת את הדברים האלה. הם היו חייבים להתריע שהוא צריך שכל המשחק יעבור דרך הרגליים שלו, ושככל שקוטיניו טוב יותר ליברפול טובה פחות ולהיפך.
אם הסקאוטים שלך מתנהלים כמו חבורה של אוהדים בפורום שרואים תקציר של ליברפול ובעיטה של קוטיניו מ20 מטר לחיבורים, ועל סמך זה הם מסיקים שהוא יכול להיות היורש של אינייסטה, ואז המועדון הולך ומשלם עליו 160 מיליון אירו - אתה מקבל מועדון על סף פשיטת רגל, שאפילו לא יכול להאריך חוזה לשחקן הטוב בהיסטוריה.
לא זכור לי, אבל אני זוכר שהשאלה “האם קוטיניו בכלל מתאים לברצלונה?” בהחלט עלתה, ולא רק בפורום. וכמו שטל כתב - אם זה עלה פה, זה בוודאות היה צריך לעלות אצל אנשי המקצוע במועדון, שאמורים לראות משחקים שלו בליברפול/ברזיל, להבין איזה שחקן הוא, לאילו עמדות הוא מתאים, לאילו סגנונות משחק הוא מתאים, האם הוא יפריע לשחקן אחר שכבר קיים בברצלונה וכו’.
דמבלה, על כל מגרעותיו, היה רעיון טוב מקצועית (לא כלכלית, לא משמעתית וכו’. נטו מקצועית), כי היה צריך שחקן בפרופיל שלו, בטח בגיל שלו. הלך שחקן כנף, הגיע שחקן כנף.
קוטיניו לא היה כזה, לא בקבוצה עם מסי שדורך לו על הרגליים, בטח לא ברמת ודאות של 150 מיליון. אולי זו חוכמה בדיעבד מצד האוהדים, אבל זו הייתה צריכה להיות הבנה מלכתחילה אצל אנשי המועדון. בטח בסכומי רכישה + משכורת שלו.
הבעיה של קוטיניו היא כמו של כל קשרי ה10 שכבר לא פורצים כמעט.
נדיר לראות קבוצות שלשחקן כזה יש שימוש.
יש מספר מערכים מצומצם בו לקשר התקפי אמיתי יש שימוש:
4231, 442 יהלום הם ה2 המרכזיים.
בכל מערך אחר לקשר יש תפקיד הרבה יותר הגנתי והוא אפילו נבחר לתפקיד יותר בשל יכולותיו הללו, אחרת הקבוצה נמצאת בנחיתות מספרית. צורך נוסף של קשר הוא לשחק מהר, קשרי 10 מטבעם רגילים קודם כל לעצור כדור ולחשוב איך בעצמם הם עושים את המהלך שיפרוץ את ההגנה, זה מאט את המשחק לרוב ועלול לגרור איבוד כדור מול לחץ במיקום מסוכן הרבה יותר משהיו רגילים אליו בנוער.
הכדורגל הולך לכיוון של שלמות שלא נראתה בעבר. מגן כבר מזמן לא רק מגן, קשר אחורי מזמן לא רק גרזן, מחלוץ דורשים ללחוץ ולהגן, ואפילו שוערים בוחרים גם לפי משחק הרגל.
שחקנים כמו קוטיניו, מוכשרים ככל שיהיו, לא מוצאים את עצמם במשחק החדש וחייבים ללמוד להמציא את עצמם מחדש.
אם זה ללמוד לעשות הרבה יותר תנועה לשטח כקיצוני, או ללחוץ, לשחק מהר ובנגיעה, ולעשות הגנה כקשר.
לדעתי יש להם הרבה יותר סיכוי כקשרים, לרוב חסרה להם המהירות כדי להיות קיצוניים טובים באמת, ובקישור אם יצליחו להשלים את הפער ההגנתי וילמדו לשחק מהר הם לא רק שיהיו קשרים טובים אלא שהם גם יביאו ערך מוסף מטורף שבהחלט יוסיף לקבוצה ששואפת לשלמות.
זה מה שמעצבן אותי בעיסקה של דמבלה. לא שרכשו אותו כי היה לזה רציונאל, אלא שהיה אפשר לרכוש אותו יותר בזול בצורה משמעותית ואולי גם כך לחנך אותו למקצוענות ואולי דברים היו מתפתחים אצלו בצורה שונה, דמבלה היה שחקן על הכוונת של ברצלונה עוד שהוא היה שחקן בצרפת. היתה אופציה ממשית להביא אותו בסכום שאני לא סגור עליו ואז להשאיל אותו לקבוצה אחרת בשביל שיצבור ניסיון . פרננדס עוד כישלון של ברתומאו (זה שהחליט שזה רעיון טוב להלביש את ארתור בחולצה של ברצלונה לפני שהוא שחקן של ברצלונה ואז להצטלם יחד איתו ולדאוג שכל העולם ידע מזה ורק בשביל לעצבן את הקבוצה שלו כדי שהיא תגבה מאיתנו אחר יותר כסף ובצדק), החליט שזה זול מידי ושנה אחרי בדיוק שילם עליו את ה150 מיליון אירו. והכי מצחיק שפרננדס היה המינוי המקצועי הכי נורמלי בתקופה של ברתומאו.
אנחנו מדברים על 2014, כן? באותה תקופה מדובר היה באחת מעשר הרכישות היקרות בהיסטוריה.
עסקת דמבלה הייתה עסקה מאוד הגיונית והיא ממש לא באותה קטגוריה של העסקאות של קוטיניו וגריזמן.
קוטיניו וגריזמן לא התאימו טקטית מלכתחילה. דמבלה מצד שני בהחלט היה השחקן לו הייתם זקוקים. קיצוני, מהיר, עם טכניקה טובה.
מה שמנע מדמבלה להחשב הצלחה היא בעיית הפציעות שלו. בעיה עליה גיליתם בדיעבד ולא חושב שזה אשמתו של ברטומאו. זה לא כמו מקרה אומטיטי בו היה אפשר לחזות שהבעיה תגיע.
לגבי המחיר. ברור שזה היה יקר מידי. אבל היה מדובר בקיץ הכי פסיכי של ההעברות ואלה היו המחירים. ברצלונה הייתה בעמדת נחיתות כי כולם ידעו שיש לה עודף כסף ואת המקום של ניימאר למלא. האוהדים דרשו רכש וגם פה בפורום קיוויתם לרכש.
להזכירכם מדברים על התקופה בה ניימאר היה שווה 222, קוטיניו 160, אמבפה 180 (ילד שבקושי היה מוכח יותר מדמבלה), אם נמשיך לחפש אנחנו נגלה גם את מוראטה ב80 ואת היגוואין ב94.
אלה היו המחירים אז על הכשרונות הגדולים של הכדורגל העולמי. רק לשם השוואה, ויניסיוס ורודריגו 2 עונות אחר כך נקנו ב45, ובניגוד לדמבלה הם לא רק שלא הוכיחו את עצמם אלא אפילו לא שיחקו באירופה.
שחקן מסוגו של דמבלה הוא בדיוק השחקן לו הייתם זקוקים, ודמבלה בהחלט נראה כמו פתרון נכון. אם הייתם קונים אותו ב80 מיליון זה לא היה הופך את ההעברה שלו למוצלחת וזה לדעתי בהחלט מחיר הוגן לשחקן שכל אירופה רדפה אחריו וגם פה בפורום התלבטו בינו לבין אמבפה.
פשוט אחד הוכיח את עצמו בדיעבד והשני לא.
מאותה סיבה בדיוק אני גם לא מאשים את פלורנטינו על שקנה את בייל והזאר (אני מאשים אותו על חידוש החוזה של בייל שכולנו ידענו שזו טעות).
דמבלה התברר כטעות, אבל לא על הטעות הזו צריך לכעוס על ברטומאו, יש מספיק אחרות.
כן, אבל זה לא רק סכום ההעברה, אלא גם המשכורת הבלתי סבירה לשחקן אחרי עונה אחת בדורטמונד.
אם היה מגיע בסכום נמוך יותר, ותופס פחות מקום תחת תקרת השכר - המהלך היה יותר קביל.
הכעס על ברתומאו פה זה לא שהביא את דמבלה, אלא שהביא את דמבלה במחיר הזה, ובשכר הזה. במקרה הזה “זה הכל”. במקרה של קוטיניו - יש גם את תוספת חוסר ההתאמה המקצועית לצרכים של הקבוצה.
בינתיים פבריציו מדווח שקריסטנסן החליט את ההחלטה - הוא יחתום בבארסה. שאלה של פרטים אחרונים לפני החתימה. יחתום ל 5 שנים.
הוא גם מדווח שבארסה הגישה הצעה ראשונית למזראווי. זה שחקן של ראיולה, אז אולי זה קשור גם להאלנד.
לפורטה אמר בראיון שהוא רוצה שאלבס ואדאמה ימשיכו, וכמובן גם גאבי ואראוחו. אף מילה על סרג’י רוברטו.
לגבי אדאמה יש לראות מה יקרה עם טרינקאו, קנייה שלו הייתה חותמת את הגעתו של אדמה, שסעיף השחרור שלו לבארסה שווה לסעיף השחרור של טרינקאו, אבל במצב הקיים טרינקאו אולי יחזור במשכורת גבוהה ובארסה תצטרך לבצע הערכת מצב מחודשת.
סרג’י לפי הדיווחים האחרונים דחה את ההצעה האחרונה של ברצלונה, הוא יעזוב בשנה הבאה. @Eyal שמעת?
והולאנד זה כן בסדר?
מצד אחד - החיזוק שלו, או של שחקן בעמדתו, יותר נדרש מהחיזוק של גריזמן וקוטיניו, אבל פחות משל דמבלה. מצד שני - הוא נותן סטטיסטיקה הרבה יותר מרשימה, בפער, מהיתוש, ויש גם את האקס פקטור של “שחקן לקנות בגללו כרטיס למשחק”, או לפחות חולצה, שזה משהו שאנחנו צריכים, גם מעבר לנעשה על כר הדשא.
האם היה עדיף להביא אותו לפני שנתיים? את ואלחוביץ’ בשנה שעברה? מחירית - כן. רק שלא בטוח שברצלונה של שנה שעברה לא הייתה קוברת אותם. האם עדיף אדיימי ב-30-40? ביחס של עלות-תועלת-סיכון-סיכוי יש מצב שכן (ואגב, אני די מעדיף אותו, גם בגלל זה). האם מעורבים פה שיקולים מעבר למקצועיים? ברור.
בשורה התחתונה - לא יודע. לא אהיה מבסוט מהסכומים שנשמעים בהקשר לנורווגי, אבל גם זה ייראה לי פחות “מוזר” מאשר מבמקרה של דמבלה. שלא לדבר על קוטיניו וגריזמן.
עריכה:
עזוב נו - אדיימי בדרך ללהיות מודח מהאלופות. אפשר לשלוח לו וואטסאפ היום ולסגור את זה? יישאר לנו כסף ספייר כדי להקטין את זווית התלילות של המדרגות המונפצות ההאלו בבוטיגה.
אני מסכים. אולי המספרים של הולאנד מעט טובים יותר (לטעמי דמבלה היה ספקטקולרי ויחודי יותר, שתי רגליים, דריבליסט בחסד, מהיר עם ראיית משחק. מי האמין שהראש שלו יהיה לגמרי במקום אחר) אבל הסיכון הוא עצום מדי בטח לשחקן שהוכיח שהוא פציע לא פחות מהגולים שהוא נותן.
זה יותר מדי ביצים בסל אחד, את הכסף הזה להמר על 4 הולנאדים בני 19 שעוד שנתיים יהיו הולאנד (או שלא…) לטעמי יותר נכון במצבנו הכלכלי.
הולאנד זה חלום בפיפא, מפחיד יותר בחיים עצמם התוצאות של הכשלון ‘אם’ הוא יתברר ככזה.
האמת שההשוואה ביניהם מעניינת:
בעונת 16/17, היחידה של דמבלה בדורטומנד -
10 שערים
21 בישולים
49 משחקים
3,387 דקות
שער/בישול כל 109 דקות.
הלאנד בעונה שעברה -
41 שערים
12 בישולים
41 משחקים
3,540 דקות
שער/בישול כל 67 דקות.
העונה -
23 שערים
6 בישולים
20 משחקים
1,618 דקות
שער/בישול כל 56 דקות.
הממוצעים של הלאנד הרבההההה יותר טובים, בטח ביחס לחלוץ שהמטרה העיקרית שלו היא טו פוט דה בול אין דה שער. אבל השנה הוא משחק פחות (ביחס לדמבלה של דורטמונד, לא לדמבלה של ברצלונה) בגלל פציעות, שזה דגל אדום רציני.
זה מאוד פשוט. כשהאלנד כשיר הוא החלוץ הטוב בעולם. אין מה להשוות אותו לדמבלה בשום צורה. השאלה כמה האלנד יהיה כשיר. לדעתי הליגה הספרדית פחות אינטנסיבית מהגרמנית.
חלוץ הכוונה ל 9 בלבד או שגם אמבפה נחשב? כי אמבפה לא רואה אותו ממטר לדעתי.
דמבלה היה המניה אולי הכי חמה באותו קיץ, נחמד שאחרי כמה שנים מחורבנות שלו אנחנו שוכחים, אבל הוא היה פנטזיה רטובה מאוד להחליף ולהכנס לנעליו של ניימאר.
אבל נגעת בעצמך בנקודה, כרגע יש לו סטטוס של פציע. איך אפשר לשים כל כך הרבה כסף ומשאבים על הימור כל כך גדול, הימור של התאמה והצלחה במקום חדש זה יש בכל קניה אבל לצרף לזה את הימור הפציעות מעלה את את ההימור בריבוע, אני מנש חושש מהמהלך.
חייב לציין שסכום ההעברה של האלנד הוא בדיחה. העמלות המוגזמות זה קצת מבאס, אבל הגיוני בהתחשב למחיר.
דווקא על השכר לא הייתי דואג. יש ביטוחים בדיוק בשביל הדברים האלה.