נשמע כאילו אזפי לא הכי מחפש להישאר בלונדון. אז לך תדע.
לגביי מזראווי - עד שאין חתימה, אי אפשר לסגור את הדלת. גם דסט הגיע אלינו למרות הצעה מבאיירן.
מה שכן, אני שמח לראות שלפחות לא מחכים לקיץ כדי לחפש שחקנים, כדי שגם אם אזפי ומזראווי (למשל) לא יגיעו אלינו - יש זמן לחשוב על פתרונות אחרים ולפעול בכיוונם.
יכול להיות שאזפי עדיין רוצה לעזוב את צ’לסי, אבל זה כבר לא יהיה בחינם. ועם הבאן שיש להם הם לא יכולים לקנות או למכור, אז אני מאוד בספק שהוא יבוא.
Tuchel: “Azpilicueta’s contract extension? I already knew it would probably happen. This is good news for us. We have a contract and he has a contract, so there is a very high chance he will stay at Chelsea.”
אראוחו מאשר שתהיה פגישה השבוע לגבי החידוש. יאללה כבר שיסגרו.
ספורט טוען שקריסטנסן יקבל יותר ממה שבארסה מציע לאראוחו. אם יש בזה גם רבע אמת, ובסוף הוא יעזוב, זאת פאשלה ענקית של ההנהלה.
עוד בספורט אומרים שרודיגר דורש 7 מיליון נטו. זה עדיין הרבה מאוד, אבל פחות ממה שרשמתי קודם והרבה פחות ממה שאלאבה קיבל בריאל. לא עושה הרבה שכל.
לא הבנתי למה אראוחו צריך להיעלב מזה שמציעים לכריסטיאנסן יותר שכר (אם זה נכון).
קודם כל, זה תלוי כמה יותר. אבל דבר שני - כריס בן 25, אראוחו 23. הדני כבר 5 שנים בצ’לסי, והאורוגוואי הצטרף לבארסה ב’ לפני 3 שנים. אולי מישהו מצופיה הקבועים של הליגה האנגלית ושל צ’לסי יוכל להרחיב על הדני יותר, ואם כן - אשמח, אבל למה זו בעיה שהוא יקבל יותר מאראוחו?
אתה יודע… ״להכנע״ לדרישות שכר גבוהות כי השחקן ממש ממש מבטיח ואסור לאבד אותו.
ואז לאבד אותו כשהוא עדיין שחקן של הקבוצה אבל עם מוטיבציה של כלב בן 12 שמציעים לו לבוא לטיול.
אני חייב להגיד שבשום שלב לא ראיתי את ביג סאם מחובר לסמל כמו ש RFA (שלא תגיד שלא שמתי לב) מחובר לסמל. אני לא רואה אותו מאבד מוטיבציה כל כך מהר, וחוץ מזה הוא מכוער מכדי להפוך לדוגמן והוא גם לא אלוף עולם. לא רואה את המקרה חוזר על עצמו.
אבל חשוב להזהר בכל זאת משכר מופרז בגיל צעיר, ואת זה אני ממשיך לחשוב גם היום.
הליגה האנגלית מציעה סכומים גבוהים כבר כמה שנים. זה לא חדש. בסוף שחקנים רוצים גם לשחק במועדונים גדולים עם מסורת ותהילה, ולא חושבים אך ורק על כסף.
הקבוצה צריכה חיזוק להגנה, וכל עוד לא רוצים שחקנים צעירים עם פוטנציאל, אלא מישהו עם טיפה ניסיון - צריך לשלם לו בהתאם. בטח כשהוא מגיע בחינם מבחינת סכום ההעברה. בהשוואה יבשה ל-RFA, מובן לי לגמרי למה כריסטיאנסן צריך לקבל יותר. לא פי 2, אבל יותר. פשוט צריך להבין כמה, ולשקלל גם את שאר התנאים בסיפור הזה. לא צריך לשבור את הקופה בשביל אראוחו, רק כי כולנו אוהבים אותו.
אני מקווה שלא על זה אראוחו ייתפס כקו אדום, ואם כן - בעיה. אבל זו בעיה גם, ואולי בעיקר, בגללו.
שמתי לב. אמסור ליוצר הכינוי שזה מתחיל לתפוס.
אבל מצד שני, קראת לו מכוער, אז תיזהר. השמועה אומרת שניקו מגיע בלילות לאוהדים סוררים כדי לפרק אותם ולקבל צהוב.
אם היו מביאים מישהו לעבודה שלי , בתפקיד דומה, ומשלמים לו יותר, אני הייתי מתעצבן. אז מה אם יש לו יותר נסיון? אני עושה את תפקידי מצוין, והבוס מספר לי שלא יכול לשלם יותר כי החברה בקשיים. ואז מביאים מישהו שעושה את אותו התפקיד ביותר כסף? שקרן.
יש סבירות גבוהה שספורט טועה, אבל זה בטח לא תורם לחידוש של אראוחו .
מה זאת אומרת אז מה אם יש לו יותר ניסיון?
כריסטיאנסן שחקן מוכח הרבה יותר מאראוחו והגיוני שיציעו לו יותר.
אראוחו לטעמי מספיק מוכח כדי שתעשו הכל שלא יעזוב, אבל הגיוני מאוד שכריסטיאנסן ירוויח יותר.
חוץ מזה שאני לא יודע איפה אתה עובד, אבל ברוב העולם אם מישהו מתראיין לתפקיד מסוים עם רזומה מרשים יותר אז בהחלט יציעו לו יותר כסף.
אבל אולי חלק מהסיבה שלא משלמים לו את כל מה שהוא רוצה, קשורה לא רק לתקציב, אלא לזה שצריך להגדיל בהדרגה, ובאופן הגיוני, שכר של שחקנים. בטח כאלו שזו בסה"כ השנה השנייה שהם נחשבים בה כשחקני הרכב, וגם זה בערך.
לצורך ההקצנה, אם היו מביאים את ואן דייק, גם אז זה לא היה בסדר לשלם לו יותר מלאראוחו?
וחוץ מזה - אם מביאים מישהו מנוסה וטוב ממך לעבודה, די…הגיוני שישלמו לו יותר.
בכל מקרה, לא ידוע כמה הציעו לאראוחו, כמה לכריסטיאנסן, ואיך הם מרגישים בקשר לזה. מקווה שהכל יסתדר. מקווה שאלו סתם ספקולציות של עיתונאים משועממים.
אז למה פדרי? הוא נקנה בשביל בארסה ב’, סביר מאוד להניח שהיה לו חוזה אפסי.
לפי כל הדיווחים אראוחו דורש שכר בסדר גודל של פדרי ופאטי. כנראה שזה שכר לא נמוך במיוחד, אז לפדרי הקפיצו פי כמה. למה לאראוחו לא מגיע?
אתה גם בעד שגאבי וניקו יעזבו כי לא נותנים להם את השכר של קסי?
אני מתנגד לעליה בהדרגה. כל אחד צריך להרוויח לפי התרומה שלו או לפי הצפי. ברייטוויט לא אמור להרוויח יותר מפאטי כי הוא מנוסה יותר. לנגלה ואומטיטי לא צריכים להרוויח יותר מאראוחו וגרסיה. וכו’ .
אתה כותב על שכר הגיוני. אם אראוחו דורש שכר של 10 או 12 מיליון, זה הגיוני. אם קריסטנסן יקבל שכר כזה גם זה הגיוני. אם קריסטנסן יקבל הרבה יותר מאראוחו, זה כבר לא הגיוני. אם בארסה מציעה לאראוחו רק 6, והוא ירוויח פחות מכולם, זה לא הגיוני. גם אם זה פי 3 ממה שהוא מרוויח עכשיו .
גאבי מרוויח פחות ממליון היום. קסי ירוויח פי 5-7 ממה שגאבי מרוויח היום. אז מה לדעתך יהיה השכר ההגיוני לגאבי?
ואן דייק זה אופרה אחרת. אני רואה בקריסטנסן ואראוחו שחקנים באותו סדר גודל, ואן דייק יותר טוב משניהם.
אני מהנדס תוכנה. משלמים לי לפי התרומה שלי. אני בהחלט אתעצבן אם יביאו מהנדס עם יותר נסיון אבל פחות טוב ממני וישלמו לו יותר.
לא יודע עם קריסטנסן יותר טוב או פחות טוב מאראוחו. בשבילי הם באותה רמה בערך. אני מצפה שיהיה להם שכר דומה.
זה נכון. האם אתה אומר בעצם שקריסטנסן לא רק יותר מנוסה, אלא גם יותר טוב מאראוחו?
עבור אראוחו ברסה זה הבית הוא כבר אצלכם והוא מקבל שדרוג הוגן, אבל אתם זקוקים לבלם נוסף. כדי להנחית בלם עדיף לכם לשלם לכריסטנסן 5 מיליון יותר בעונה מלשלם עכשיו 50 מיליון כדי להנחית שחקן שיקבל כמו אראוחו (וב50 כנראה שלא תקבלו בלם טוב מכריסטנסן. אני בטוח שגם אראוחו מבין את זה.
זה כך גם בכל עבודה כמעט, מי שירצה למקסם את שכרו יעדיף לעבור מקומות עבודה בתכיפות גבוהה יותר. כל מעבר כזה קורה עם העלאה בשכר (בסוף אתה בוחר לעזוב מקום שמשלם לך סכום מסוים כדי לקבל יותר ולא פחות, או לפחות בשביל הטבה אחרת שאינה כספית). זה נכון גם בכדורגל. שחקן שנשאר במקום אחד לרוב ירוויח פחות משחקן שמטייל כשחקן חופשי.
אתה חושב שאלאבה היה מקבל סכום זהה אם היה עולה 50?
אתה חושב שרודיגר היה מרשה לעצמו לדרוש את מה שדורש אם היה עולה 50?
אתה חושב שהאלאנד היה דורש סכום זהה ועמלות סוכן, אבא, ומי שלא יהיה אם לא היה לו סעיף שחרור ב75?
אני בטוח שלא. כל אלה משחקים על זה שרכישתם משתלמת למועדונים ולכן העלות שלהם פוחתת עבור המועדון על אך שהרמה נותרת זהה, מה שמגדיל את היכולת שלהם להתמקח על חוזה מוצלח יותר.
נחזור לאראוחו. הוא נראה נהדר! עתיד ורוד כנראה שלפניו, אבל יש סיבה שבעולם הכדורגל מתרגשים פחות משחקן שמשחק טוב בקבוצה לא תחרותית (סלח לי) במשך שנה וחצי בלבד. המון מההצלחה, במיוחד של שחקני הגנה, קשורה במנטליות שעדיין לא נבדקה אצלו. הוא לא עמד במבחנים קשים וקל להצליח כשאתה עם פחות ציפיות.
אני לא בא לעקוץ, בתחילת העונה הציפיות שלכם מהקבוצה שלכם היו:
לשחק כדורגל יפה.
לפתח צעירים.
לסיים בטופ 4.
לעבור את הבתים באלופות.
אלה בדיוק הציפיות של קבוצות כמו וויאריאל וסביליה. זה רחוק מהציפיות שתרצו שיהיו לכם מהקבוצה.
גם יש עניין של יציבות שאי אפשר לדעת איך הוא יעמוד בה, ונושא של כשירות שהוא עוד לא עמד בעומס של הרמות הגבוהות באמת ב3 מפעלים.
ולכל זה תוסיפו את העובדה שהכל עניין של היצע וביקוש.
כמו שאני לא אעבור לכל דירה בשביל שדרוג קל כי זה לא שווה את כל הכאב ראש וכבר התרגלתי, אז כך גם הוא. זה הבית שלו, שם החיים שלו ושם מעריכים אותו כשחקן נשמה שכמעט גדל במועדון ולא כשכיר חרב שהוא יהיה במקום אחר. לכן בהחלט זה נקודה שעוזרת למועדון במיקוח (זה מכניס אותנו גם לסיבות בגינן מעבר עבודה מרובה לרוב מגדיל את השכר).
מאיפה החוצפה לדרוש שכר כזה אחרי 5 שנים של מינימום כשירות ומינימום תרומה? מי יודע אם עוד חצי שנה הוא יחזור ללופ הפציעות שלו? דמבלה של החודשיים האחרונים עם כשירות מברזל אולי שווה שכר בסדר גודל כזה. אני לא הייתי משאיר אותו רק על החוצפה.