פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

לגבי פיאניץ’, ספורט כותב היום הכחשה שבשיקטאש החליטו להחזיר אותו. הג’נרל מנג’ר שלהם אומר שהם בכלל לא החליטו כלום. הם החליפו מאמן במרץ והמאמן החדש יחליט בסוף העונה.
יש תקווה.

תרגום משפת כדורגל לעברית מדוברת: “אנחנו מחזירים אותו”

בדיוק נתקלתי בכתבה בספורט

הם טוענים שיש משהו שנקרא חוק וובסטר שמאפשר ללוונדובסקי לקנות את שארית החוזה שלו, ושזה בסה"כ 23M יורו.
מעניין. אני זוכר משהו דומה כשרונלדיניו עזב.

זוכר משהו כזה מהכדורסל, לא ידעתי שתופס גם בכדורגל, אבל אם זה קיים מוזר מאוד שלא משתמשים בזה הרבה יותר.

לא יודע כמה זה אמין, אבל -

35 עבור אדיימי זה לחלוטין סכום שהייתי רוצה שברצלונה תשים, ואפילו יותר מזה. במקרה הכי גרוע, ניתן היה למכור אותו עוד שנתיים, בלי הפסד/בהפסד קטן.

יש מצב לא רע שבשנתיים האלו המחיר שלו יקפוץ בגדול.

זה רק אני, או שזה מרגיש כאילו הגרמניות עושות הפוך מכל העולם (ומההיגיון הבריא…), ומוכרות ליריבות הישירות שלהן הרבה יותר בזול מאשר לקבוצות “צד ג’”?

זלצבורג זה באוסטריה…

אתה יודע מה אומרים על האוסטרים, שהם אנשי השיווק הטובים בעולם - הצליחו לגרום לכולם להאמין שמוצרט אוסטרי, והיטלר (ור.ב. זלצבורג) גרמנים…

התבלבלתי עם רד-בול לייפציג כמובן :man_facepalming:
ידעתי שהם כולם אנטישמים.

אני רואה בבארסה מאניה (חלק בשם בילד וחלק ממקורות שלהם) שאם לבנדובסקי לא מאריך חוזה בבאיירן אז תג המחיר יהיה 40m יורו.

בעיני, זה מחיר מצחיק לחלוץ וורלד קלאס מוכח שנמצא עדיין בכושר טוב ויכול לתת לנו שקט בעמדה חסרה מאוד לשנתיים- שלוש קדימה וסגנון המשחק שלו מתאים לברצלונה.

(בהנחה שאין האלנד או חלוץ מוכח אחר)

לפי מה קבעת שסגנון המשחק שלו מתאים לברסה?

הבעיה עם לבנדובסקי שהוא דורש חוזה ל 3 שנים ושכר גבוה.
מי יודע מה תהיה היכולת שלו בעוד 2 או 3 שנים. יש פה סכנה גדולה. תראה איך סוארז ירד למשל.
אורך החוזה זאת הסיבה שהוא עוזב את באיירן. הם לא מוכנים להתחייב על הרבה כסף עבור שחקן בגילו.

אם אנחנו רוצים להתחיל להתנהל נכון, כלומר, להיות 10% מההתנהלות של באיירן קבוצת הניהול הטובה בכדורגל ובפער, אנחנו צריכים לדחות את לבנדובסקי בגלל הסיבות של באיירן. אין דבר שרע לבאיירן וטוב לנו…

תראה,
אני לא מתיימר להבין בכדורגל כמו רוב החברי הפורום פה, אבל איך אתה כותב לא פעם, יש לי עיניים.
המשחק של באיירן הוא בנגיעה ולשטח ומזכיר את המשחק של ברצלונה. לא אותה שיטה אבל אפשר למצוא דברים משיקים. אובמינאג למשל נראה לי הרבה פחות מתאים ועדיין הוא מסתדר יפה.

אדרבא, אשמח אם תאיר את עיני אם נראה לך שאין התאמה והוא לא יצליח.
האלנד למשל נראה לי תאום זלאטן וסוג של כשלון ידוע מראש בברצלונה.

אנחנו לא במצב של באיירן, לא מבחינת הסגל, לא מבחינת החלופות שיש להם ובטח לא מבחינה כלכלית. אנחנו צריכים גם לקחת סיכונים.
לא יודע אם סוארס זה מקרה דומה ואני גם לא בטוח שאם סוארס נמצא אצלנו היום הוא פחות מצליח.
אתלטיקו לא מתאימה לו ובבארסה הוא שיחק עם מאמנים שלא היו מצליחים גם עם סוארס בשיאו.

ייתכן אבל אנחנו לא באותה פוזיציה כרגע.
בעיני לפחות.

מסכים. כדי לשנות את זה אנחנו צריכים להתמיד בשיטת הניהול וההצלחות יבואו בהתאמה, לא לנסות להגיע להצלחות רגעיות ואח"כ להיות מושב זקנים גריאטרי. עבר את ה 32 הבחור? שילך להזדקן במקום אחר.

ואם אין לך חלוץ אחר להביא אז נמשיך עם הימורים על צעירים ו/או עם לוק דה יונג וממפיס?

השילוב הנכון הוא צעירים ווטרנים.

אני לא סקאוט. עם לבנדובסקי שיחקתי בפיפא 12/13 בערך בדורטמונד. תהמר על צעירים כמה שיותר, וטרנים יש לנו מספיק.

גם אם אתה מביא וטרנים אתה מביא אותם לחוזה קל עם אופציה לא אחד דרקוני שרוצה לבנדובסקי ל 3 שנים. ועוד בליגה שהוא לא שיחק ואין לדעת איך ישתלב שם. הימור רע מאוד.

אנחנו לא צריכים לקחת סיכונים בדיוק בגלל שאנחנו במצב קשה.
לבנדובסקי זאת הרפתקה יקרה, והסיכויים שיחזיר לנו את ההשקעה של 3 שנים הם לא גבוהים.
עזוב סוארז, דוגמה לא טובה אולי. אבל אני לא מכיר חלוץ רחבה שבגיל 36-37 שווה 30-40M משכורת.

דובי אני רואה 0 דמיון בין זלאטן להלאנד. זלאטן הוא שחקן שונה לגמריי הוא יותר איטי עם הכדור, הוא לא מהיר וטכני כמו הלאנד, הוא מאוד “רובוטי” גם בתרגילים שלו. הלאנד הוא מכונה מזן אחר, הוא דריבליסט מעולה וגם שחקן שיש לו כוח מתפרץ גדול יותר. מצד שני זלטאן היה שור, תופעת טבע שלא נפצע ואתלט ברמות אחרות, משם הגיע היתרון האמיתי שלו. הלאנד שחקן מאוד פציע.
הדבר היחיד שמשותף לשניהם הוא הגובה. בגדול, זלטאן אחד שתוקע את המשחק והמשחק צריך לעבור דרכו בשביל שישפיע, לעומת הלאנד שיכול לשחק במשחק רץ ופתוח בלי בעיה והוא עושה את זה בדורטמונד.

לבה הוא פשוט שילוב של שניהם, כאשר בעיני הוא יותר זלטאן. הוא שחקן שמעולה באוויר ויש לו סיומת טובה, השאלה כמה הוא מהיר וזריז כי זה מה שצריך בברצלונה החלוץ. זריזות ומהירות. אטו סוארס ווייה לא היו הכי חזקים או ידועים במשחק גובה, הם ידעו להשתלב בהנעת הכדור אבל בעיקר לעשות תנועות נכונות עם מהירות וזריזות וכמובן חוש לשערים.

לבה הוא שחקן מעולה, אבל במחיר הזה הוא פשוט הימור גדול מדיי לטעמי. תנו לי את הילד של זלצבורג, אני חם עליו.

תמיד ידעתי שתסיים בכלא.

בדרך לדורטמונד בגרושים. פספוס שלנו.