לא שעד כדי כך אכפת לי אם ילך, או שמשהו מצדיק את ההתנהגות שלו עד כה, אבל מדובר על מלך המבשלים בליגה ובטופ 10 באירופה בכחצי מהמשחקים מכל היתר. אומנם הוא לא סקורר, אבל וואלה יש לו אפקט על התוצאות של הקבוצה.
עכשיו זה סופי . המשפחה שלו מאשרת. מינו ראיולה נפטר. יהי זכרו ברוך
https://twitter.com/BarcaTimes/status/1520404913330737152/photo/1
לא חושב שהאפקט שלו כזה גדול או מצדיק את ההתאבדות עליו. הוא לא שווה את הסכום שהוא דורש, לא לפי העונה הזאת ויותר מזה-לא לפי ההיסטוריה שלו. גם המקצועית וגם הרפואית.
בקשר לראיולה-לי יש כבוד לאיש. צריך להעריך את החוש העיסקי שלו. הוא אומנם עשה חיים קשים למועדונים, אבל הוא תמיד קידם את השחקנים שלו ואין לי ספק ששחקנים כמו זלטאן ופוגבה ראו בו כאבא. יום עצוב לכדורגל, ואני מקווה שיזכרו לו איך הוא טיפל והוציא את המיטב לשחקנים שלו. בעבר מעמד השחקן היה שווה לתחת, והיום יש להם יותר כוח בזכות אנשים כמו ראיולה. מלבד זה שהוא חי את החלום.
הטענות שלי הן רק לשערים כאינדיקציה יחידה ל"כמה הוא השפיע", על כל היתר עוד אפשר להתווכח, אבל אני מסכים איתך בגדול, גם לגבי ראיולה.
זה לא רק, זה מאוד נחמד שהוא מצליח להרים יפה על הראש של נאצ’ו, אבל לא על זה אני משלם סכומים כאלה. הוא קיצוני, הוא אמור להבקיע גולים לא רק להרים טוב פעם בעשר הרמות. כל בעיטה שלו הולכת לתחנת מטרו.
אז כמה הוא שווה לדעתך?
בין פדרי לדה יונג. לא יותר ולא פחות. שחקנים עם תפוקה יותר טובה ממנו עושים שליש מהמשכורת שלו, והוא רוצה יותר.
דמבלה הוא בדיחה שכותבת את עצמה. אבל, בארסה באופן היסטורי תמיד היתה זקוקה נואשות לשחקן יצירתי שלא משחק לפי הכללים, שיעזור לפרוץ בונקר. אם ימשיך בתוכנית האילוף של צ’אבי אולי יהיה בן אדם.
אבל בשביל זה יש את אנסו…
כרגע אנסו עוד לא הוכיח שהוא הכי אמין מבחינת כשירות. בוא ניתן לשניהם את 5 המשחקים האחרונים של העונה, ונראה אם זה גם יישאר כך.
כמו שאנחנו לא יכולים לראות את בארסה הנוכחית כמוצר מוגמר של צ׳אבי, ככה גם לא את דמבלה.
לא אכפת לי מי יאייש את עמדת הקיצוני, אבל הוא לא מפריע לי בעין כמו שהוא מפריע לרובכם.
יש לו ייתרון שהוא יכול לעבור לצד שמאל כשאדאמה נכנס. זה לא שהוא נהדר בשמאל כמו בימין, אבל הוא עדיין עושה שם עבודה טובה. הוא מהיר, מאוד, יש לו דריבל טוב וקבלת ההחלטות שלו משתפרת.
דמבלה הנוכחי? טוב אבל לא מספיק. ממש כמו בארסה הנוכחית.
וממש כמו שבארסה הנוכחית נראית הרבה יותר טוב ממה שהיה פה בשלוש השנים האחרונות מינוס מסי, גם דמבלה של היום נראה טוב יותר ממה שנראה בשלוש השנים האחרונות.
אז הצ׳אנס הנוסף שאני נותן לדמבלה הוא גם הצ׳אנס שאני נותן לצ׳אבי. אם המיסטר רוצה אותו אני מאמין ובוטח בו.
ושוב, אני לא עיוור או תמים. צ׳אבי מתגלח על הזקן שלנו ואנחנו נשלם את שכר הלימוד שלו. כמו שאני בוטח בו במאה אחוז, אני יודע שיש לו מה ללמוד ולגדול בשביל להפוך לאחד המאמנים הטובים בעולם. הוא ממש עוד לא שם. אבל כן. אני ממש שמח שאת השפשוף שלו הוא עושה אצלנו בקבוצה המרוסקת שהוא קיבל במקום התשיעי ובלי מסי.
לא מזיז לי בקצת שטן-האח הולך ליונייטד (אפילו קצת משמח אותי**) כי צ׳אבי שווה לי יותר מכל שכיר חרב שהיה יכול לעמוד פה על הקווים. תחת לאפורטה אני מתקשה להאמין שנראה אותו נבעט החוצה ברישעות כמו שהיה עם פפ ורוסיי. וכמו שכולנו פה ממשיכים לפנטז על פפ, אני מאמין שיהיה גם עם הברומטר.
**אגב, אם טן-האח ינחיל כדורגל טוב ליונייטד ויתן תחרות לפפ והסיטי, זה יעשה רק טוב לפריימר ליג. ואולי גם יחזיר את היונייטד למקום הראוי להם. ממש כואב לי שהם מדשדשים כבר כמה שנים. לא מגיע לקהל שלהם ולא למסורת שהייתה להם בעשרים שנות ה״סר״.
המשפט הזה כל כך שגוי מכל כך הרבה בחינות שאני לא יודע מאיפה להתחיל🤔 יש לי פיתרון הרבה יותר טוב: שאדאמה לא ייכנס.
אתה תופס אותי במילה.
הוא יכול לשחק בשני הצדדים וזה חשוב גם לחילופי מקומות במהלך המשחק וגם כאשר צריך לעשות חילוף מהספסל למישהו שמשחק בעמדה שלו והוא יכול לפנות אותה. אם לא אדאמה אז עזראין. מה זה משנה מי?
עריכה:
ועוד דבר.
אתה מפנטז על פאטי שייתן פייט על העמדה? מה בדיוק הציפיות שלך ממנו?
כי על גאבי ופדרי אתה יורד שהם לא קשרים בארסאיים גם אחרי משחקים טובים שלהם (וזה נכון שלא בכל משחק הם נראים טוב).
מה תגיד על פאטי?
יש לך כבר אג׳נדה של מה אתה רוצה מהחלוץ / קיצוני של בארסה? מה אם הוא לא יתאים לאג׳נדה הזו? איך אתה כבר קושר לו כתרים?..
אגב, שלא יהיו אי-הבנות, לילד הזה יש חוש לשערים יותר טוב ממה שלפו הדוב יש חוש לדבש. אני רוצה לראות אותו משחק ומשחק ומשחק עוד. סתם תוהה איך זה נכנס לאג׳נדה של ליאור לגבי חלוקת התפקידים לשחקנים בבארסה מבלי שראית אותו משחק במערך ברסאי אמיתי עד כה.
אני דווקא חושב להפך-לאדאמה יש כל כך הרבה פוטנציאל. הצעד הראשון שלו מפחיד ויש לו מהירות מסחררת. אם היו מתייחסים אליו יותר, והוא היה מגיע מתחילת העונה, אולי יכלנו להוציא ממנו זהב.
אז מציעים לדמבלה 10-20% יותר מדה יונג, והוא רוצה יותר, והסוכן שלו רוצה הרבה. אם היו מציעים לו 15 במקום 20 היית בסדר עם זה?
או שאולי אנחנו מדברים על היכולת שלו על המגרש?
לג’יט, לרוב פה גם לא מפריע שפספסנו את קלופ (היה לנו הסכם איתו, אבל החלטנו להישאר עם לואיס אנריקה) והוא הפך את ליברפול למפלצת. אותי זה ממש מבאס אותי שהוא הולך ליונייטד. קודם כל הוא מוצר מוגמר, ועם קבוצה קטנה כמו אייאקס הוא הציג כדורגל מפחיד. צ’אבי יצטרך להוכיח שהוא מסוגל לקחת חודש מדהים ולהפוך אותו לעונה שלמה שמביאה תארים, כדי שאפשר יהיה לדבר עליו בלבל הזה בכלל. מעבר לזה שזה רק יעצים את הפערים, ויהפוך את הפרמיירליג לסופרליג.
גם פוצ’טוינו, אמרי, ואחרים הציגו כדורגל טוב בקבוצות קטנות, וכשלו בקבוצות גדולות.
זה לא מבטיח לך שמאמן כזה יצליח גם בקבוצה גדולה.
בין צ’אבי לטן האח, הייתי בוחר בצ’אבי. בגלל הנוסטלגיה, בגלל שהוא היה מוכן לבוא בנובמבר, ובגלל שגם הוא ידע להוציא מקסימום מקבוצה קטנה. שניהם הימור גדול, אז מבחינתי צ’אבי צריך להיות הראשון לקבל את הצ’אנס.
הייתי סבבה אם הוא היה מקבל 10-12. מעבר לזה פשוט חזירות. הביתה.
לא כל מאמן הופך לקלופ. הגיעו לאנגליה המון מאמנים שהיו הדבר הזה והם לא ממש צלחו. טוכל עם כל הכבוד לא הביא אליפות, בואש קרס, פוטיצ’ינו לא לקח משהו עם טוטנהאם וגם לא אמארי וארטטה בארסנל. לא מן הנמנע שגם טח אח יפול ביונייטד.
אמרי אחלה מאמן. מאוד מתאים לקבוצות דרג שני, שרוצות לעשות קפיצת מדרגה ולנסות להביט לדרג ראשון בלבן של העיניים. יכול להיות שיצליח בקבוצת דרג ראשון עם התנאים הנכונים. פוצ’טינו אוברייטד ומעולם לא הבנתי מה אנשים מוצאים בו.
שביט, לדעתי טוכל מעולה וצ’לסי שלו היא הצ’לסי הכי טובה מאז עונת האליפות עם קונטה בפער מאוד גדול משאר העונות האחרות. הם לא סתם לקחו צ’מפיונס אשתקד, זה לא מקרה 2012.