פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

אמרי זה ואלורדה 2. לגבי השאר אני מסכים איתך.

ההבדל בין חלוץ\קיצוני לבין קשר הוא אדיר. הזרימה של המשחק הברסאי תלויה כל כולה בקשרים. לחלוץ\קיצוני אין השפעה כזו על המגרש. הסבלנות שאני יכול לגלות כלפי פאטי היא לא הסבלנות שאני יכול להרשות לעצמי כלפי גאבי\פדרי.

בכל אופן, הוא נראה לי שחקן אדיר. התרשמות שלי. סובייקטיבי לחלוטין. יש לו את כל הנתונים כדי להתאים לאג’נדת המשחק שלי ובמעט (לצערי) שראיתי ממנו הוא התעלה מעל לכל ציפיותיי.

אחרי הצעד הראשון שלו תמיד מגיע הצעד השני…

בניגוד לאייקיו שלו.

לא מבין למה אתה ככ שונא את אמרי, שאתה מקלל אותו ככה. באמת שהם לא באותה ליגה בכלל.

בזמן שוואלורדה הצליח לחבל למסי בקריירה, אמרי השאיר חותם בכל קבוצה שהיה בה.

עשה 3 ליגה אירופית רצוף עם סביליה. לצערו בזמנו זה לא הקנה מקום בליגת האלופות, אחרת הם היו יכולים לעשות קמפיינים יפים שם. להזכירך, זו הייתה התקופה הטובה בהיסטוריה של הליגה הספרדית, ככה שלהגיע לטופ4 היה משימה קשה בטירוף.

אחרי זה הוא עשה 7 תארים מ8 אפשריים בצרפת. את האליפות הראשונה הוא הפסיד למונאקו ההיסטורית (שעשתה 95 נקודות ליגה, נקודה פחות משיא כל הזמנים 96) של פאביניו, פאלקאו, ברנרדו סילבה, מנדי, למאר ואמבפה. להזכירך, אותה מונאקו העיפה את פפ מהצ’מפיונס באותה עונה.

גמר ליגה אירופית עם ארסנל. אותה ארסנל פתטית שכולם צוחקים עליה, כן? אנחנו לא מדברים פה על הקבוצה של לפני 20 שנה, אלא על אותה קבוצה שכבר 5 שנים לא עושה צ’מפיונס, ואם תעשה השנה זה כי היא והיריבות שלה רבות מי יותר גרועה.

ליגה אירופית עם ויאריאל. קצת תואר ראשון בהיסטוריה של המועדון, כן?

ואם עד השנה הייתה לו כוכבית אדומה על הקריירה של ליגת אלופת, אז השנה הוא עשה חצי גמר צ’מפיונס עם ויאריאל, תוך כדי שהוא עובר קבוצות שהשפילו אותנו בשנים האחרונות בזכות אותו וואלורדה.

אולי לא מאמן על, אבל לגמרי יותר טוב מכל מי שהיה אצלנו מאז פפ. אפשר להתווכח על אנריקה.

אמרי כשל בקבוצות גדולות ועשירות. אני מניח שלזה הוא התכוון. אני נתתי אותו כדוגמה למאמן מצוין בקבוצות דרג ב’ שלא הצליח בקבוצות גדולות. אולי גם טן האח כזה, אולי לא, אבל הצלחה באייקס או סביליה לא מבטיחה לך הצלחה ב PSG, יונייטד או בארסה של מסי.

אין צורך לפרט לי את רשימת התארים שלו, כמו שידמטרי אמר, הוא מסוג המאמנים שיכול להשיג הצלחה במועדונים כמו סביליה וויריאל אבל ברגע שמד הלחץ יעלה הוא יקרוס…

מספיק לראות את היכולת שלו השנה. אוקי חצי גמר ליגת האלופות. אבל איפה הקבוצה שלו בליגה? בגביע?

תשים אותו בקבוצה שמד הציפיות ממנה כבד יותר והוא יחזור עם הזנב הביתה… זה לא אנטי נגדו או שנאה. רוב המאמנים הם כאלו.

אותו דבר ואלורדה. גם הוא הגיע להשגים לא רעים בבילבאו.

לא הוא לא. הוא סתם פחון.

אין מה להשוות בין מה שאמרי עשה בקבוצות בינוניות לבין אפס כמו וואלורדה.

ההדחה שלנו מול ליברפול הרבה יותר גרועה משל קבוצת הפלסטיק של אמרי מולנו. להם אפילו אין אוהדים שיבכו על ההדחה ההיא.

אני בטוח שאם ממש תתאמץ יש איזה הדחה אומללה שלו בליגת האלופות שדי מזכירה את ההדחה שלנו מול ליברפול…

אבל זה לא המטרה שלי . אני לא שונא אותו או מזלזל בו. כמו שכתבתי הוא מאמן שיכול להתאים לקבוצה בסד"ג של ויאריאל… אתה יודע שלא דורשת ממנו לזכות באליפות או תואר או אפילו לסיים בן ארבעת הראשונים. מספיק איזה הישג או ריצה טובה באיזה מסלול של נוקאאוט וזהו. כמו שכתבתי כבר זה לא לזלזל בו הרי רוב הקבוצות הם לא ברצלונה או ריאל ולהם הוא מספיק טוב.

אני לא רוצה אותו בתור מאמן ברצלונה. מנדב אותו בשמחה לריאל. היה קטעים.

כמישהו שחלם על החזרה של צ’אבי כמאמן מהדקה שהוא עזב- השחקן האהוב עליי וגאון כדורגל, אמרתי אז ואומר גם עכשיו שהייתי מעדיף לראות את טן האך כמאמן ראשי ואת צ’אבי כעוזר.

גם עם צ’אבי יהפוך למאמן היסטורי, כרגע הוא מאוד ירוק, ואן האך מאמן נפלא ומשופשף.

לגבי אדאמה- היו לו כמה משחקים מאוד רעים, אבל למרות שכולם כבר חגגו את סופו, אני עדיין חופש שעם ההדרכה נכונה מהמאמן הנכון יש לו הרבה לתרום.

אין שום תעודת ביטוח להצלחה. אבל בעיני טן האח מאמן הרבה יותר טוב מאמרי . וצאבי עד שלא יוכיח לנו אחרת עשה הרבה פחות ממה שטן האח עשה בתור מאמן.

החלב נשפך והבחירה נעשתה ואני לא מתחרט עליה. אבל בוא לא נשקר לעצמנו. תשאל כל אוהד בעולם את מי הוא מעדיף צאבי או טן האח והבחירה תהיה ברורה. ובעיני נוסטלגיה זה לא יתרון או שיקול עניני.

צחקנו, נהנינו, אבל -

מישהו יכול לספר לצ’אבי/לאפורטה/אלמאן שיש עוד קבוצות חוץ מצ’לסי שאפשר לשנורר מההגנה שלהן?

אין עוד קבוצות כאלה. או ליגה אוקראינית\רוסית, או צ’לסי, או שחקנים שמסיימים חוזה.

זה שצ’אבי עשה הרבה פחות זה ברור.
זה שטן האח הרבה יותר טוב מאמרי אני לא בטוח. ואמרי הוא רק דוגמא. מבחינתי כל מאמן שהצליח בקבוצות כמו אייקס או סביליה הוא חתול בשק לקבוצה כמו ברצלונה. גם מויס הצליח לפני יונייטד למשל.

אין מה להשוות בין מה שוולוורדה עשה בבילבאו ואולימפיאקוס לבין אפס כמו אמרי של PSG.

טל בוא…לא צריך להוריד את וואלוורדה בשביל לעלות את אמרי
וואלורדה הביא את אספניול לגמר גביע אופ"א וזכה עם בילבאו בסופרקופה היסטורי תוך כדי שהוא נותן לבארסה של לוצ’ו שתסיים כאלופת אירופה באותה עונה בראש.

הרבה שנים לא הערכתי את אמרי וחשבתי שהוא אוברייטד אבל הוא מאמן קבוצות אנדרדוג מושלם.

זה לא מוריד מזה שגם וואלורדה כזה.
לשניהם פחות מתאים קבוצות פייבוריטיות, זה לא הצד החזק שלהם.

ראיתי שמישהו כתב איפשהוא (אולי בבארסה מאניה):

לא יותר קל לקנות את צלסי ורק להודיע להם איזה שחקנים אנחנו לא צריכים?

אני באמת לא יודע איך אתם משווים בין אמארי לוואלוורדה. באמת. אמארי הוכיח את עצמו בטופ בכל קבוצה שהיה-לקחת 3 גביעים אירופאים ברצף זה לא דבר נורמלי. זה מטורף. זה הישג שכנראה לא יחזור. לקחת את ויאריאל לתואר אירופאי ראשון שלה ולחצי גמר גביע אירופה זה לא הישג נורמלי. לקחת את ארסנל השבורה לגמר זה לא הישג נורמלי.

מבחינת אחוזי הצלחה, הוא הכי הצליח בפריז. ה6-1 לא משקף כלום.

וואלוורדה לעומתו לקח אליפות עם מסי. וסופר קופה. באמת יש השוואה?

להעריך האם מאמן הוא טוב או לא זה קצת קשה כי לפעמים יש הרבה גורמים מסביב שלאו דווקא תלויים במאמן שיכולים להוביל להצלחה או לכישלון של קדנציה מסוימת. לכן, חשוב מאוד להסתכל על מאמן לאורך קריירה ולראות האם ההצלחות או הכישלונות שלו עקביים בקדנציות שונות במועדונים שונים.

זו הסיבה למשל שגיא לוזון הוא כנראה המאמן הגרוע אי פעם. אמארי, מאותה סיבה, אחד המאמנים הכי טובים שהיו פה ב10-15 שנה האחרונות.

על וואלוורדה אין מספיק מידע.

בניגוד לאמרי, ואלוורדה הגיע “קצת” יותר ממקום שישי. אמרי זה אנצ’לוטי לעניים. אם לא ההצלחות בנוקאאוט באירופה הוא מזמן לא היה מגיע למעמדים שהגיע אליהם.

לא יודע כמה זה אמין (בכל זאת, מדובר ב-as), אבל סתם כדי להסיט את הדיון מוואלוורדה vs אמרי -

AS שווה ל ass
ולנסיה מכחישה באופן רשמי שמתקיים מו"מ אפילו.