https://twitter.com/BarcaTimes/status/1521192393776799751?s=20&t=iLGar3dDLaOqM-xwVUUM_Q
כנראה יש משהו שאנחנו לא יודעים. מוזר.
אני חושב שזה כבר מעבר ל"כנראה". גם אם היה השחקן הכי גרוע, מקצועית, בסגל, הוא היה אמור לקבל יותר התייחסות. בטח בתחילת העונה ועכשיו, כשחלק גדול מהקישור/התקפה פצועים.
שיהיה לו בהצלחה במקום אחר. אולי מתישהו נגלה מה הסיפור.
25 דקות ב 23 משחקים אחרונים. מה אתה לא מבין, ריקי?
ספורט גם מוסיף שאין לו קונים, רק 2-3 קבוצות מוכנות לשקול השאלה, אבל לא מוכנות לשלם את כל שכרו.
איך יהיו קונים אם אף אחד לא ראה אותו משחק… ניהול סגל מחפיר. גם ברמה הכלכלית היו צריכים לתת לו יותר דקות כי כסף הוא בהחלט שווה וכמובן ברמה המקצועית כי גאבי די איך לומר זאת בעדינות? אפס… האכזבה שלי מהפרויקט של צ’אבי הולכת ונבנית. הוא לא מפספס הזדמנות לטעות. נראה שחלק מהשיקולים שלו לא מקצועיים. אם בקיץ לא מגיעים מגן ימני ומגן שמאלי וקשר שמסוגל להוביל כדור ולהכתיב קצב למשחק אנחנו יכולים להיפרד גם מהעונה הבאה. אם 2-3-2-3 זו השיטה שצ’אבי מנסה לייצר אז הכל יקום וייפול על שני מגינים וקשר התקפי אחד לפחות. אם לא אז לא בטוח שטוב שעלינו לצ’מפיונס.
לצ’אבי יש משימות קצת יותר חשובות מלהעלות את הערך של ריקי.
אתה במקומו בטוח היית משחק עם גאבי האפס הזה, כדי להעלות את הערך שלו מ 0 ל 5 מיליון.
כולם יודעים מי זה ריקי פוץ’, זה לא שחקן ליגה ז, זה שחקן ברצלונה. גם 300 דקות בשנה מספיקים כדי להתרשם. אם ספורט לא משקר ואין קונים, סימן שגם מאמנים אחרים לא סופרים אותו.
לא שאני מבין מדוע.
המצב הכלכלי של בארסה כל כך בעייתי שלהעלות ערך של שחקנים מכירים כשנגמרה העונה זה בערך הדבר היחיד החשוב שנשאר… אם בארסה לא מצליחה למכור את ריקי ברווח נאה אז משהו ממש מקולקל אצלנו במשרדים.
או שפשוט ריקי פוץ’ אפס אוברייטד שרק אתה מחזיק ממנו.
אמר הסניגור של אדאמה🤦
אחי מבחינתך כל מי שעל המגרש אפס. אין שחקן אחד טוב בכל הקבוצה חוץ מריקי פוץ’ ע"פ ליאור.
שביט יא נסחף.
ריקי כששיחק לא היה עילוי גדול (ליאור אומר שכן) אבל לא היה חרבנא. אתה תמיד מטיף למראה עיניים בכדורגל ומזלזל/לא מעריך סטטיסטיקות מתקדמות, אז זה הזמן לסמוך על העיניים שלנו. וואלה הוא לא זוועת עולמים וכשאין ברירה צריך לחלק עומסים בשביל סרגל מאמצים נכון.
זה הרבה מעבר לכדורגל. משהו לא טוב אצל ריקי ואין לדעת מה זה, מוזר שהתקשורת לא מוציאה החוצה כאילו הוא התלמיד הכי טוב בכיתה.
סיפור ממש מוזר, מחכה שהוא יפתח את הפה אחרי שיעזוב את בארסה ונתחיל להבין מה היה פה.
אני חושב שהוא דיי אוברייטד, הוא עושה הרבה תנועה אבל זה נראה שאין שום מחשבה מאחרי התנועה והמסירות שלו. זה נראה יפה ונכון אבל לא יעיל בשיט.
הוא שחקן מאוד אסתטי אבל כרגע לא קרוב לרמה שבארסה שואפת להיות בה.
בגלל המצב הכלכלי רוצים קודם כל להבטיח טופ 4, אחר כך להבטיח מקום 2, ורק אחר כך לתת למצורעים לשחק.
כל מה שאמרת על העליה של ערך של ריקי נכון גם ללנגלה , ברייטוויט, אומטיטי, מינגסה. רוצה לראות גם אותם משחקים?
כמה אתה חושב ששווה ריקי פוץ’ עבור קבוצה אחרת? אלניה הלך לחטאפה תמורת סכום אפסי ו 50% ממכירה עתידית. ככה צריך לעשות גם עם פוץ’, אין באמת סיכוי למכור אותו בהרבה כסף.
אני מכיר מעט מאוד שחקנים במימדי גוף כמו של ריקי שמצליחים להסתדר בליגה הספרדית. פבלו פיאטי ואיקר מוניאין וזהו. אני מבין למה מאמנים אחרים מטילים בו ספק, במיוחד מאמנים של קבוצות קטנות שדוגלים בלחימה ופיזיות.
אני לא חושב שמדובר בביאה השניה של צאבי או אנייסטה אבל גם הם (בדגש על צאבי) נראו בהתחלה רחוקים מאוד ממה שהיה בהמשך.
ריקי לא קיבל הזדמנות אמיתית ובזמנים שקיבל היה נראה לא רע. אולי לא הכי יעיל אבל זה לא שגאבי, ואפילו פדרי, ושלא לדבר על ניקו, לא הסריחו את הדשא ביותר ממשחק אחד.
מספמט מאוד את טר שטגן (ומאמין שבקבוצה מתפקדת גם התפקוד שלו ישתפר) את אראוחו, את פיקה, את שנוא ליבך ג’ורדי, את אריק כמחליף, את בוסקטס המלך, את אלבס (הברזילאי!), את פרנקי,
את פדרי (כמחליף), את אנסו, ובטח שכחתי כמה…
אני לא אומר שהוא היה עילוי - אני אומר שהוא יכול להפוך לעילוי (מה שכבר לא יקרה לצערי). הטענה המרכזית שלי היא שבארסה חייבת קשר התקפי אחד לפחות שיודע לנהל משחק ובסגל הנוכחי יש רק את ריקי מהבחינה הזו. אין לי ספק שהוא צריך להשתפר בפיזיות שלו, שהוא צריך לצבור נסיון וביטחון, שלפעמים הוא לא מספיק מתכנן את המסירה הבאה ומסתבך, שלפעמים הוא מסתובב יותר מידיי וזה עושה סחרחורת. פשוט צריך שחקן שמנהל את הקצב של המשחק ושמלווה את הכדור ומהווה אופציית מסירה כדי לקיים את הסגנון הברסאי.
ברור… את אומטיטי נראה לי שאי אפשר לראות משחק כי הוא אוכל שווארמה אבל את השאר בהחלט. בניהול נכון של סגל הם היו מקבלים דקות והצעות. אגב הבעיה עם השחקנים שציינת (אולי חוץ מברייטווייט) זה שיש מצב שככל שהם ישחקו יותר כך הערך שלהם יירד.
אני מסכים שיש פה בעיה. ריקי מאוד מאוד מתאים לבארסה ואין כמעט קבוצות שמחשקות כמו בארסה… היתרונות שלו טובים רק למשחק מסוג מסוים והחסרונות שלו (בעיקר הפיזיים) בעייתיים לכל סוגי המשחק. מצד שני אם היינו מוכרים את אינייסטה בגיל 20 הוא היה מצליח בקבוצה אחרת? אין לדעת. אני חושב שלא סתם ריקי לא רצה לצאת ונשאר למרות שאמרו לו ללכת. הוא מבין ששחקן כמוהו יכול להצליח רק בבארסה.
אני כל כך איתך במה שרשמת פה, זה ממש החצי הראשון של הלייק.
אבל חייבים להודות, צ׳אבי לא מאמן שמפחד מקשרים עם מבנה גוף קטן. אני לא רואה תסריט שבו זו הסיבה שריקי לא מקבל הזדמנויות אצל המאסטרו. גם אני לא מבין מה קרה שם בינו לבין המאמנים שהיו פה, כולל צ׳אבי שדיבר עליו בחיבה גדולה וראה בו קשר מבטיח לפני שהגיע לאמן פה. רק אלוהים יודע מה הקטע הזה עם ריקי.
חחח. בדיוק
יש דיסוננס שליאור מדבר עליו כל הזמן, בין צ’אבי השחקן לבין מה שנראה בינתיים מצ’אבי המאמן. יכול להיות שצריך לשפוט את צ’אבי בצורה משמעותית רק החל מהעונה הבאה, ובהינתן חיזוק יותר מתאים לדרישות שלו אחרי תקופת השתפשפות, ויכול להיות שזה המצב כרגע כי אין ברירה וצריך להחזיק עד סיום העונה הנוכחית ולאחר מכן אולי דברים ישתנו. אבל הדיסוננס אכן קיים.
יכול להיות שמראש לא היה צריך לצפות לזה שצ’אבי המאמן ישחק כמו צ’אבי השחקן, וזה לגיטימי לחלוטין, אבל כן צריך להודות שיש משהו בריקי פוץ’ שצועק “ברצלונה”. יכול להיות מאוד שלא מספיק כרגע, ויכול להיות שזה גם לעולם לא יספיק, אבל בבסיסו הוא בהחלט אמור להשתלב שם. ולכן הדיסוננס הזה של צ’אבי מאוד בולט במקרה של הילד, לא כי ספציפית ריקי חייב לשחק והוא יהיה השחקן הכי טוב בגלקסיה וכו’. אלא כי כל הסימנים המקדימים הראו שצ’אבי הולך לפחות לפחות לתת לו הזדמנות. ואז זה לא קרה. ולא רק שזה לא קרה, התרחש ההיפך הגמור. גם כשדברים אחרים לא עובדים.
משהו שם מוזר, ומאוד הגיוני לי שזה לא בהכרח קשור לכדורגל נטו.
רק בגלל יצר הסקרנות (והחטטנות) שלי אני מת שהוא יעזוב והשלדים ישפכו מהארון.
ברור לכולנו שזה הרבה מעבר לכדורגל שהוא מציע/מציג.
אני סומך על קומאן שאם יש משהו, הוא יוציא אותו. הג’ינג’י לפעמים קופץ לו, וזה קרה כשעוד היה המאמן של ברצלונה והייתה סיבה למעצורים.
יש את הקטע הזה עם ריקי והגולף וההתרועעות שלו עם הגוורדיה של הוותיקיים והמכובדים, כולל לאפורטה.
עכשיו… לא שאני דוגל פה בלזמר ״קלוב דה אמיגוס״ תחת כל עץ רענן, אבל אני כן מאמין ששחקנים ותיקים שעשו הכל, ראו הכל וזכו בהכל יכולים והגיוני שיקבלו יחס קצת אחר.
ומהצד השני פויג׳ לא קרע אפילו זוג נעליים ומסתובב איתם כאילו שהוא איזה ותיק. הוא לא. יש שם משהו שזועק חוסר צניעות…
לא יודע אם זה זה, לא יודע אם זה קשור.
מה שאני כן יודע זה שכל מה שרשמתי פה זועק רכילות. וזה כל מה שיש לי כרגע…