בהקשר הזה - אני לא חושב שאפשר לעשות איזושהי השלכה בין תפקוד כשחקן וכמאמן. הדוגמה המרכזית לטעמי היא זידאן, שהכדורגל היעיל באופן ציני כמעט שמציג כמאמן, לא דומה בכלל לאלגנטיות שהציג כשחקן. ודווקא שחקן כמו איסקו שהתקשורת ציפתה שזיזו יחזיר לגדולה, נקבר עוד יותר עמוק בספסל ובתוך עצמו. אפשר להסביר את זה בהתאמות שעשה ביחס לסגל שלו או אפילו בהשתנות הכדורגל המודרני, אבל בסופו של דבר זה המצב.
מהצד השני, אפשר להביא כדוגמה את פפ, שכמאמן יצר ויוצר קסמים על הדשא שרק יכל לחלום עליהם כשחקן הדי אפור שהיה.
אני יודע שבבארסה יש עניין נוסף של החזון הברסאי-קרויפי שלא קיים אצל זידאן, אבל עדיין - אני לא חושב שאפשר להשליך תפקוד כשחקן לתפקוד כמאמן. יכול להיות שגם אצל צ’אבי - הוא חושב/מבין שזאת הדרך האפקטיבית ביותר לשחק עם חומר השחקנים הקיים (ואני יודע שהתשובה הזאת לא מקובלת על ליאור). הרי בסופו של דבר, חוץ מפראן טורס, שעל שלל מגרעותיו כן עושה באופן טבעי תנועה בארסאית-פדרואית אופיינית עם חיתוכים אלכסוניים פנימה - אין לכם שחקנים אחרים שהיו בקשה מפורשת של צ’אבי (וגם עלו בהתאם). לצ’אבי יש את השאריות של קומאן, יחד עם כל מה שקיים בשוק שלא עלה יותר מצ’יפס ובמבה (אם כי ככה הייתה העלות האמיתית ואם כי הסכימו להוריד מאוד כדי להגיע אליכם). במובן הזה, דווקא הריצה היפה שלכם עם תוצאות מרשימות לצד כדורגל בארסאי קלאסי לפרקים - היא החריגה הלא מוסברת, ולא המצב הנוכחי.
בהקשר של אי השיתוף של ריקי - כנראה צ’אבי לא רואה לו עתיד בקבוצה גם בהסתכלות על בניית הקבוצה קדימה, ולכן הוא לא רואה טעם לשתף אותו. כשמדברים על זה שהמאמן רואה את השחקן כל יום באימונים ולכן רואה דברים שאנחנו לא, שוכחים לפעמים איזושהי הטייה נוספת - כאוהדים רוצים לראות את השחקן כדי לקבל התרשמות יותר טובה ממנו מאשר הכמה דקות שכבר ראינו, אבל מכיוון שצ’אבי רואה אותו כל יום - הוא לא “צריך” את הכמה דקות בסוף המשחק, יש לו כבר דעה מוצקה עליו. הוא מעדיף לתת לקשרים הצעירים האחרים (עליהם הוא כן בונה להמשך), להמשיך ולהשתפשף על הדשא האמיתי ולשחק אחד עם השני, בהרכבים שונים ובתפקידים שונים, כדי לשפר את האספקטים במשחק שהם בהחלט עוד צריכים.
זה מה שקורה כשכל ההודעות שלי פה נכתבות מהפלאפון… יותר מוגבל מלוק דה יונג אם תיקח לו את היכולת לנגוח
אני לא יודע אם יש לריקי בעיה שלא קשורה לכדורגל.
אני זוכר שכשצ’אבי הגיע, לפורטה ביקש בפומבי לשתף אותו יותר. בפועל יצא לו אפילו פחות.
אם צ’אבי לא רוצה אותו, שיילך. אם הוא לא רוצה ללכת, הוא יישב בספסל עוד שנה ואז יילך בכל מקרה. לא יחדשו לו.
בניגוד לליאור, אני אוהב את הקישור הלא מלוטש שלנו, אני חושב שמצפה לנו עתיד מזהיר.
מצידי שריקי יקבל דקות כשהמקום השני יהיה מובטח מתמטית, או אבוד מתמטית, ולא לפני זה.
אני מסכים להכל אבל צ’אבי הוא אחרת לגמרי מזידאן. למה? כי זידן היה עם טכניקה עילאית אבל לא אחד ששלט וניהל את הקצב של הקבוצה אולי הטובה בהיסטוריה. צ’אבי הוא לא עוד בורג בפפ טים - צ’אבי היה הרגליים והראש של פפ רק על המגרש. בניגוד ל… מסי, ואינייסטה, ופויול, ובעצם כולם.
לכן האכזבה כל כך עצומה. לא בגלל שאנחנו לא משחקים טוב, בגלל שצ’אבי לא מצליח להעביר את הגאונות בבניית משחק שיש לו ברגליים לחניכיו. לפחות כרגע.
לצפות שזידאן ישחק כדורגל סקסי כמאמן שקול בעיניי לציפייה מרונאלדיניו שיאמן בצורה סקסית. האכזבה מקשרי על גאוניים שניהלו את הקבוצה היא עצומה כשהם לא מצליחים להעביר הלאה את התורה שלהם, ואני עדיין עצוב על לאמפרד ופירלו וקצת שמח בשביל ג’רארד (למרות שהוא וואחד אוברייטד)
זידאן חד-משמעית היה זה שניהל ושלט בקצב המשחק של ריאל מדריד בשנים שבה שיחק בה. אמנם בצורה פחות עקבית מזו של צ’אבי בבארסה (ולכן בין היתר התוצאות בהתאם), אבל זה לגמרי היה התפקיד שלו.
הבלבול אולי נובע מהשתנות הכדורגל, כי כיום תפקיד מנהל המשחק הלך הרבה אחורה, כשפעם השחקנים האחוריים היו לרוב נטו גרזנים. אפשר לראות את התופעה הזאת יפה דווקא אצל פירלו שהזכרת, שהלך אחורה עם השנים - מעמדת ה-CAM נקרא לה, ועד עמדת הקשר האחורי.
במקביל - עברנו משיטת היהלום שהייתה מאוד מקובלת בעבר, לשיטת ה-4-3-3 השלטת כיום. בדיוק בגלל זה גם קשרים תוקפים מנהלי משחק מהסוג הישן הולכים לאיבוד כיום (איסקו), אלא אם לומדים לעשות את ההתאמות הנדרשות.
לא דומה הדבר לרונאלדיניו, שהיה בהחלט עושה קסמים מקדימה, בצורה שהרבה יותר מזכירה את הקיצוניים המודרניים.
חד משמעית מסי יהיה מאמן חרא. זידאן הוא פרסונה, הוא אוטוריטה שכולם מכבדים בגלל האופי החזק שלו. מסי לא כזה, מסי הוא פשוט אלוהי הכדורגל שחקנים לא ידעו איך לאכול אותו. כמובן שברמת המשחק אין מה להשוות, תמיד חשבתי שזיזו אוברייטד בטח בייחס לאיך ששופטים קריירות ושחקנים היום, אבל מבחינת טכניקה ולהנות משחקן-הוא היה מדהים. יוצא דופן ללא ספק.
אני יכול כבר לדמיין את מסי נותן הוראות לשחקנים שלו-
“קח את הכדור תעבור את כולם ותבקיע… זה הכי פשוט”
“פשוט תבשל לחלוץ עם מסירה בין 4 שחקני הגנה… לא מבין מה הבעיה”
כולם פה מצפים מצ׳אבי להוביל את ברסה לשחק כמו שהיא הייתה כשהוא היה שחקן.
יש פה דיסוננס מאוד גדול.
מצד אחד:
השחקנים ששיחקו בברסה של פפ היו היסטוריים, כשהדובדבן שבקצפת - מסי. אבל לא רק.
פפ אולי המאמן הטוב בעולם, הגיע עם ניסיון בתוך המערכת.
מערכת שעבדה בייצור שחקנים והתאמתם לסגנון הרצוי.
שנים של תרגול שיטה מאוד מסובכת שתלויה בתיאום ותנועה יותר מבכל דבר אחר.
מצד שני:
כיום השחקנים שלכם ברמה לא קרובה בכלל לאותה ברסה.
צ׳אבי מאמן עדיין חסר ניסיון, ובטח שלא בקבוצות הנוער שלכם.
המערכת שלכם נחרבה אחרי שנים תחת ברטומאו, אין שום דבר שמזכיר בכלל את הייצור שחקנים של התקופה הקודמת מבחינת התאמה לסגנון משחק כלשהו.
אין שיטה, ובטח שאין שנים של תרגול שיטת הטוטאל פוטבול או לחץ או טיקי טאקה.
ועדיין, יש פה אוהדים שחושבים שצ׳אבי הוא פתרון קסם.
כתבתי את זה כשהוא הגיע. זה מוקדם מידי בשבילו. הוא מגיע למיטה חולה מידי ולדעתי הייתם נהנים מצ׳אבי יותר אם היה מגיע אחרי מעט עבודה של לאפורטה בייצוב המערכת והבאת רכש ברסאי.
אבל רצה הגורל וצ׳אבי כן הגיע. כשזה קרה כתבתי שאם אתם כמועדון רוצים להנות ממנו כמאמן שמנחיל שיטה כלשהי, אתם צריכים להבין שזה לוקח זמן.
לצפות מצ׳אבי ללמד את ה׳טיקי טאקה׳ בחודשיים זה זלזול בשיטה. אם זה היה כזה קל אז השיטה לא הייתה מיוחדת.
השיטה ההיא היא הרבה מעבר ״לא לגעת יותר מ2 נגיעות בכדור״ ו״חוק ה30 שניות״. אלה כותרות יפות, אבל מאחוריהן יש תרגול רב ועבודה בתיאום מושלם בין כל הגורמים. לחץ גבוה ללא תיאום מספק יוצר חורים בהגנה. משחק מסירות מהיר יהיה אפקטיבי כשהוא מתואם עם תנועה של השחקנים הנכונים.
זה ללמוד לעמוד נכון, לעשות תנועה נכונה, להכיר את העמידה והתנועה של יתר השחקנים, ליצור תרגילים. וכל זה במגוון של סיטואציות שונות ומול מגוון של סיגנונות שונים.
אני לא חושב שההצלחה של ברסה ההיא באה נטו בגלל כשרון של השחקנים. הייתה שם עבודה רבה מהמון כיוונים שהגיעה בזכות מערכת שעבדה בצורה נכונה.
אם אתם רוצים דרך ארוכת שנים אתם צריכים אנשים שיוכלו לחשוב על העתיד ולא רק על איך לשרוד את השנה ומה למכור לאוהדים כהצלחה.
אם אתם רוצים לקבל קצת פרופורציה, תראו שגם לפפ, למרות כסף אינסופי, לקח זמן עד שסיטי שלו הפכה למפלצת שהיא.
אני לא חושב שיש פה מישהו שמצפה שצאבי יחזיר את הפפ טים השנה או שנה הבאה, אבל יש רצון לראות שיטה ודרך ומאמן שמגיב נכון שמשנה באמצע המשחק את המומנטום שלא עובד, ובעיקר שיפסיק ל"מחוק" שחקנים ( זה מעבר לכן או לא ריקי ).
צאבי בחודש אחד הוכיח לי ולכולנו שהוא מסוגל לזה. ובגלל זה האכזבה . נגענו בגן עדן ושוב נפלנו.
אני מאמין בצאבי ומבחינתי הוא עבר את המבחן בהצלחה השנה, אבל אני ישקר אם אני יגיד שאין לי עדיין סימני שאלה .
ואני מצטער שנה הבאה לא יספיק מבחינתי “איזה חודש חודשיים של כדורגל טוב” . שמגיעים לקבוצה כמו ברצלונה זה לא מספיק. אבל אם שנה הבאה נסיים כמו השנה זה אי הצלחה. תבינו מזה מה שאתם רוצים.
לא דורש ממנו טראבל או דאבל, רחוק מזה, אבל אליפות ובמיוחד מאבק אמיתי עליה זה דרישת מינימום בברצלונה.
הייתה פגישה עם הסוכן של גאבי היום, דה לה פניה (כן, הבודהה הקטן למי שזה אומר משהו)
העיתונים ופבריציו אומרים שהפגישה הייתה מאוד חיובית, שני הצדדים באותו ראש ובין השורות אפשר להבין שיש הסכמה עקרונית.
בשבוע הבא תהיה פגישה נוספת לסגור את הקצוות.
מדובר על חושה ל 5 שנים, שכר משופר וסעיף שחרור של מיליארד יורו.
העיתונים אומרים שלואיס סוארז רוצה לחזור וכבר דיבר עם צ’אבי. הוא מסיים חוזה באתלטיקו ומוכן לרדת בשכר.
אני לא יודע, זה לא נראה לי רציני, וגם סוארז ירד מאוד בכושרו.
יש גם איזושהי אג’נדה נגד פרנקי. מילא אס ממציא שטויות בנוהל נגד בארסה,אבל עכשיו מצטרף אליו מונדו דפורטיבו וספורט עם דיווחים שבארסה מוכנה למכור. למרות שצ’אבי אומר שהוא שחקן מאוד חשוב בכל הזדמנות.
אם תקבלו בחזרה את ה75 שהשקעתם בפרנקי, אני חושב שכדאי למכור. אני לא חושב שהוא מציאה גדולה. ב75 מיליון האלה אתם יכולים למצוא יותר טוב מזה לעניות דעתי.
אני גם אוהב את הצימוד של פדרי עם גאבי יותר מאשר פדרי עם פרנקי. גאבי ופדרי משלימים אחד את השני בצורה טובה.
האמת שכל החבורה ההיא של טן האח כרגע רחוקה מלספק את הסחורה- דה ליכט בינוני מאד ביובה, פרנקי חביב אבל לא מעבר, ואן דה ביק נעלם לגמרי מהרדאר וזייך גם הוא לא בדיוק סיפור הצלחה בצ’לסי,
מה שיוצר קצת חשד לגבי החבורה הנוכחית (אנתוני, האלר, גראבנך וכו).
למרות זאת אני חושב שעם הכוונה נכונה והקבוצה הנכונה דה יונג יתפוצץ, הוא לא יסחוב כנראה קבוצה על הגב אבל יהיה חלק חשוב מאד בקבוצה בריאה וטובה.
אצל פפ בסיטי לצורך העניין הוא יכול להיות בינגו.
אני לא הייתי מוכר את פרנקי כדי להחזיר את ההשקעה. יש בו המון פוטנציאל שהוא הראה לפרקים. הוא ורסטילי ויכול להיות בכל עמדה בקישור, ועדיין צעיר מאוד. אני גם לא חושש שהערך שלו יירד בעוד שנה או שנתיים. הייתי מוכר רק אם תגיעה הצעה אסטרונומית של 100+ מיליון.
יש הודעה רשמית על המכירה של צ’לסי. עדיין צריך אישורים , אבל בגדול צ’לסי חוזרת לעסקים. מבחינתינו זה אומר שהעיתונים יקבלו בוסט חדש כדי למלא דפים על אזפי, אלונסו, לוקאקו ואולי גם אחרים.
אתה רואה את המשחק אני מניח. מה ראית מדה יונג במחצית הזאת למשל? שכחתי כמעט שהוא משחק. הוא לא שולט בקצב, לא מוסיף שום אינטנסיביות. לא משחק לחץ. המחצית הזאת מאוד סטנדרטית שלו. בעיניי הוא לא מממש את הפוטנציאל שהבטיח כשחקן אייאקס.
בהתפוצצות שהייתה בחודשים האחרונים הוא בין האחרונים שהרשימו לדעתי.
למכור את פרנקי מבחינה מקצועית זה טיפשי. הוא היה מהטובים בזמן ההתפוצצות. אני חושב שזה בגלל המצב הכלכלי אז יש מה שנקרה חברי הנהלה שרוצים למכור אותו אם תגיע הצעה טובה. כל כך הרבה עיתונאים חוזרים פעם אחר פעם על זה ועיתונאים שנחשבים אמינים.
צאבי רוצה לשמור אותו ולוחץ על זה אבל מלמעלה נראה לי יש רצון למכור אותו.
בכנות? תלוי בתחליף. בהינתן שחקן שהוא לא תואם ראקיטיץ’, ברמה גבוהה, ובמחיר שיכוסה על ידי המכירה של פרנקי - אני לא כל כך אתנגד. בטח ביחס למה שהייתי אומר לפני כמה חודשים.
שאבין רגע, אנחנו מנסים לרכוש בלם בן 30 (נאפולי), מבררים לגבי חלוץ בן 32 (באיירן) כשיש לנו אחד בגיל כזה שבהחלט לא דומה לגירסה שהוא היה בדורטמונד בגיל 25, אלבה ואלבס המגינים שלנו, בוסי ופיקה נשארים ושומו שמים דמבלה ורוברטו מחדשים אוטוטו חוזה. את מי מוכרים? את פרנקי דה יונג!