תראה… ליאור כבר הציע לרכוש איזה שחקן מכספו (לא זוכר עכשיו את מי), העיקר שלא נראה אותו פה בשנה הבאה…
למה שלא תצטרף אליו ויחד תפטרו אותנו משני שחקנים לא נחוצים?
אני בטוח שהם ישמחו לקבל משכורת ממך ומליאור במקום לקבל אותה מבארסה. מועדונים שהם אשכרא יוכלו לשחק בהם לא כל כך רוצים להחתים שחקנים כמו לנגלה.
אם יש לכם עודפים, אולי תביאו כסף לרכש?
אם זה עובד לשייחים של פאריז וסיטי זה חייב לעבוד גם לשייחים שלנו. אתה וליאור שייחים, אגב?
בקבוצה נורמלית היו מרכזים את מאמצים הרכש לשני מגנים פלוס חלוץ. אצלנו מביאים רק סבים מעוטרים שרוצים חוויה במקום אחר (שום דבר לא יסביר לי למה לבנדובסקי רוצה את בארסה חוץ מזה שאנחנו הפראיירים היחידים שישלמו לו משכורות עתק כשהוא יהיה בכושר של סוארז או אובמיאנג)
לרענן את עמדת המגן לא אומר להביא את אלונסו או אלבס. אלבס עוד מוטיבטור וחשוב בתור דבק כשהוא יקבל בהבנה את מקומו בספסל, בלם בן 30 מנאפולי זה למה?
חוצמזה, שקל אני לא שם. החיים פה בישראל מספיק קשוחים כדי שאזרוק שקל לעבר חבורת מניאקים שמקבלת כל כך הרבה כסף ולא נותנת רבע מהצרחה והאמוציות שלי בגול של בארסה. ליאור לבד במערכה במימון בטלנים.
דמבלה נחוץ כל עוד אין לך קיצוני ברמתו. ולא מתקפלים לדרישות שלו, מציעים לו את מה שיש.
רוברטו לא נחוץ. לכן מציעים לו שנה אחת בלבד בשכר של שחקן ספסל.
אלבה נחוץ. אתה אולי חושב שהוא זבל של שחקן, אבל צ’אבי ולוצ’ו לא חושבים ככה. כל עוד אין מחליפים טובים וזולים הוא ישחק.
וכן מחפשים שני מגנים וחלוץ. כל השמועות מתרכזות סביב זה.
לא יודע מאיפה צצו השמועות של קוליבאלי, יש לנו כבר 4 בלמים ומחפשים להיפתר מעודף בלמים. כנראה משתמשים בנו כדי להעלות את המחיר שלו.
אני בספק גדול שלבארסה יש כסף עודף בשביל משכורת של לבנדובסקי, רכישה שלו מבאיירן והתחייבות ל 3 שנים. לדעתי הוא יישאר שם עוד עונה ויילך חופשי בקיץ הבא למי שיהיה מוכן לשלם לו.
זאת לא בושה ששחקנים בני 32-33 הם שחקני הרכב. גם בסיטי, ליברפול וריאל יש כאלה. לא רק ארסנל ומילאן.
יש מגבלות תקציב ובמקביל יש רצון לראות תארים כאן ועכשיו (אולי לכם יש סבלנות לחכות 3 שנות בניה, לאוהדים ולספונסרים כנראה שלא).
המצב הזה מצריך לבנות קבוצה מאוזנת עם ותיקים בעלי ניסיון.
יש לנו את פדרי, גאבי, פאטי, פרטי טורס, אראוחו, ניקו ועוד בגזרת הצעירים (חלקם ממש ממש צעירים) ולבנדובסקי אולי לא בעדיפות ראשונה אבל בהחלט יכול לתרום והרבה להתקפה די אנמית.
גם הנרי לא הגיע בגיל בר מצווה.
להעיף חצי קבוצה רק כי נמאס בלי שיש מחליפים ראויים (שבכלל לא בטוח שיהיו זולים יותר) זה קצת לשחק מנג׳ר.
אלבה לפעמים תורם התקפית, אממה החבר לא בדיוק עושה הגנה, ותתפלא לשמוע גם כשיש בלמי על כשאין מגנים שמחפים מהצדדים הם יהיו חשופים מאוד. מגן תוקף זה אחלה אם הוא עושה את זה בנוסף לעמדה המקורית שכשמו כן היא - מגן.
חוצמזה הוא נמחק אצלי מאז שהוא צעק על האוהדים שהם מפונקים אחרי אסון ליברפול. חוצפן כזה… הייתי בועט אותו מתחת לגלגלים למרות כל התרומה שלו ויש לו וואחד תרומה למועדון.
אני הייתי נשאר עם מה שיש מינוס השחקנים שצ’אבי לא סומך עליהם. פאטי, אובמיאנג, פראן, דמבלה או קיצוני אחר זול, ז’וטגלה ואבדה. הייתי שמח להשאיר את לוק דה יונג או להביא אחד אחר כמוהו.
אם לבנדובסקי היה מסכים לבוא בחינם ועם חוזה לשנה, הייתי שמח לקלוט אותו ולשלם את השכר הגבוהה. אבל לא רואה למה בארסה צריכה להתחייב ל 150 או 200 מיליון ל 3 שנים עבור שחקן בן 34.
אני ואתה רואים שחקנים אחרים. אני רואה את אלבה עושה הרבה הגנה ותורם בהתקפה יותר מלפעמים. אלבה היה גרוע תקופה, הוא כבר מזמן יצא מזה, והעונה הוא מצוין. לא חושב שמישהו מהשמות שהוזכרו בתקשורת יותר טוב ממנו.
לי יש כמה כוכביות כבר, אף אחת לא קריטית.
בעניין הרכש - היו צריכים למכור את ברייטוויט אחרי היורו, הפדיחה עם קויאדו שנשאר חצי שנה בחוץ, הסחבת עם דמבלה , הבלגן עם אמרסון בקיץ, ההחתמה של שחקנים בקיץ בלי אפשרות לרשום אותם (היו צריכים את פיקה בשביל זה).
יש לי גם טענות בכמה עניינים אחרים.
משהו חשוב לגבי הגיל-30 של היום זה לא 30 של פעם. אל תסתכלו על המספר, תסתכלו על הכשירות. האם השחקן פציע או לא, האם הגיל נותן אותותיו או לא. אין שום משמעות לגיל 30 כאשר שחקן לא נפצע בכלל ושומר על אורח חיים בריא.
שחקנים היו מושכים יותר זמן. רונלדו הוא לא יוצא דופן-תיאגו סילבה, מודריץ’, בופון, נאבאס, חואקין. כל אחד שמר על רמתו עד גילאים מאוד מאוחרים. צריך להסתכל כמה קוליבאלי בכושר ושומר על עצמו. אין לי שום בעיה להביא בלם ברמתו ל3-4 עונות. לא כל רכש צריך להיות לעשור.
דיי תלוי את מי אתה שואל ומה דעתו האישית. עשו סקר באחד האתרים בספרד (לא זוכר איזה, הזכירו את זה אתמול בשידור המשחק), האם כדאי למכור את דה יונג. התוצאות היו 50 50. גם כאן בפורום תמצא דעות לכאן ולכאן.
נתחיל בעובדות.
הוא משחק? כן, קבוע.
עמד בציפיות? לחלוטין לא. היו ממנו ציפיות להיות אחד הטובים בעולם, כרגע הוא לא נראה כזה, ו"ניצוצות" ראינו ממנו כבר באייאקס.
אולי טן האח יצליח להוציא ממנו את הטוב ביותר שלו. אם הייתי אוהד יונייטד הייתי קצת חושש. בכל מקרה הוא טוב יותר מהעבמים שיש לכם בקישור.
טוב, גם אתה ואני עונים להגדרה הזו.
הבעיה של ואן דה ביק, על פי שני המאמנים שלו ביונייטד לפחות, הייתה אי עמידה בקצב של הליגה. אם דה יונג מתקשה בספרד אני לא רוצה לחשוב איך ידרסו אותו באנגליה (זו לא אמירה של ליגה טובה יותר או פחות אלא פשוט קצב משחק יותר מהיר).