פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

image
ככל הנראה מנסים לסגור את העיסקה עד ה 30 ליוני, כדי לרשום את הכסף כהכנסה עוד העונה. זה אמור לגרום לעונה הזאת להיראות יותר טוב, ובכך להשפיע על מכסת השכר בעונה הבאה.
אני מניח שבגלל זה רוצים לסגור מהר ולא מחכים לקיץ כדי לעשות עליו מכירה פומבית.

אם מלהתחילה לא הייתה כוונה ללכת על חלוץ יקר, יותר הגיוני היה פשוט לשתוק. זה לא שנת בחירות, אין אינטרס למכור בלונים שמתנפצים אחרי חודשיים.
אני מניח שדיברו עם השחקנים האלה כדי לנסות למשוך אותם לפרויקט הספורטיבי בשכר נמוך. לא צלח, אבל גם לא עלה לנו כלום.

לא כבש שמונה משחקים רצוף אף קבוצה לא תשלם עליו יותר מהם. וכל קבוצה יודעת שברצלונה נואשת. והמצב היה יותר נואש בקיץ…

גם צריך לזכור שהוא הסכים לרדת בשכר לטובת אסטון וילה בין היתר בגלל סטיבן גי, שמשום מה מאוד אוהב אותו. לא נראה לי שבמועדון אחר הוא יסכים לזה.

לא היה מו"מ עם מועדון אחר כדי לדעת.
היו שמועות על ארסנל, שמוכנה לשלם 40M, אבל בארסה מעדיפה למכור מהר, ואני מאמין שיש סיבה.

סיבה נוספת חוץ מהשכר שלו?
ג׳רארד אוהב אותו, טוב להם ביחד וזה אומר שכנראה הברזילאי מסכים להתפשר בשכר בשביל להשאר במקום שטוב לו.

לבארסה יש יותר אינטרס להפטר מהמשכורת מאשר לקבל עליו כסף. 20 או 40 זה אותו שיט כי ממילא זה ירשם יפה בספרים, אבל את הכסף נקבל בתשלומים. ההשפעה על תקרת השכר תהיה משמעותית הרבה יותר מ 20 המיליון הנוספים למכירה.

מעבר לכך, הבחור נמצא ברשימת המוצעים למכירה שלנו בכל חלון העברות ועדיין לא מצאו לו קבוצה. באמת מישהו חושב שנצליח למכור אותו לקבוצה ״נייטראלית״? הוא יסכים לרדת בשכר המפלצתי בשביל ללכת לארסנל? הם יסכימו לשים עליו 40 מיליון בלי מאמן שרוצה אותו כמו ג׳רארד ושידחוף חזק לקנות אותו?

יאללה תביאו לי את ה- 20 ושיהיה לחייל בהצלחה.

אני אוהב את פרנקי, הוא שחקן טוב ואפילו טוב מאוד, אבל פרנקי הוא לא קוסם. הוא בחיים לא יהיה בשבילנו מה שצ׳אבי או אינייסטה היו בשבילנו, אני גם לא חושב שהוא יחליף את בוסקטס באותה מידה של הצלחה.

בוא נודה באמת, פרנקי הוא ראקיטיץ׳ משודרג. אם היה לי את הכסף לא הייתי מוותר עליו לפני שהקוסמים בהתהוות שלי עושים את השדרוג שלהם. בכך אני מכוון בעיקר לפדרי, כי מגאבי וניקו אני לא רואה ניצוצות של קוסמים. ובכל מקרה, פרנקי נותן עבודה ששני האחרונים לא יתנו לנו בזמן הקרוב, ולכן כן הייתי רוצה להשאיר אותו, אבל בואו לא נקשור לו כתרים שהוא לא באמת ירוויח כנראה. ההייפ סביב הקבוצה ההיא של אייאקס לא באמת נמשך כשהם הפכו לאינדיבידואלים ותחת מאמנים שהם לא טן-האח.

כרגע ממה שאני מבין, גם צ׳אבי לא חושב שיש לו קשר אחר בסגל שיתן לו את התפוקה של פרנקי. לכן כנראה שהוא עדיין לא מאשר את המכירה הזו. אבל אני יכול להבין את הקולות בהנהלה שרוצים לעשות קופה במוקם שבו זה אפשרי.

בכנות, יש לנו כאבי ראש מפה להודעה חדשה בסגל, זה לא רק פרנקי או דמבלה. יפה לנו שעלינו ממקום 9 למקום שני תחת צ׳אבי. יפה לנו שהשגנו את המטרה להיות בליגת האלופות בשנה הבאה. ועדיין… אנחנו מנווטים את הספינה השוקעת הזו לחוף מבטחים כלכלי ומקצועי, והעבודה בעיצומה. חיתוכים כואבים הם עדיין מנת חלקנו.

ספורט אגב סותר את מה שגירארד רומרו כתב על דה יונג.
יונייטד שאלו, אבל אין הסכמה מצד בארסה ודה יונג עצמו רוצה להישאר.

טוב בוא נוותר מראש אין אף קשר בעולם שיגיע לזה אז נפסיק מראש.

אני ראיתי אותו שהוא היה בשיאו בהולנד ובאיאקס המשפט הזה פשוט זילזול.

ומה שמגוחך שהמחליף של פרנקי זה קאסי ממילאן שהוא פאוליניו משודרג.

לא צריך את ספורט או אף עיתונאי אחר. זה ברור שמראים לפרנקי את הדלת. שאלה אם יהיה לו קונה או כסף. כל כך הרבה הדלפות מעיתונאים שונים זה לא בא בחינם.

דרך אגב צאבי במפורש אומר שהוא רוצה אותו. לא מפסיק לשבח אותו. לפני כמה שבועות אמרתי שההנהלה במקרה של דמבלה צריכה לכפות את דעתה ולכפות עליו את המציאות. השיבו לי , אתה לא יודע על מה אתה מדבר . זה לא עובד כך (עזבו שכמה שבועות לפני זה אותה הנהלה כפתה עליו להעיף אותו ליציע אז נעזוב את זה) פתאום מסתבר שההנהלה יכולה להתערב ולעשות דברים בניגוד לדעתו של צאבי אה.

תנו לפרנקי לשחק תחת פפ כשלצידו משחקים 2 מבין שלישיית הקישור שהייתה לכם ואני מבטיח לכם שהוא היה נראה טוב בהרבה.

ההשוואות האלה בעיקר נוגעות לסגנון של דה יונג, שנגרם עקב המאמנים שלו.
הוא שחקן עם אלמנט הגנתי יותר, אבל לא חושב שזה בא על חשבון דריבל, יכולות טכניות או תנועה. מדובר בשחקן מאוד חכם שיכול לבצע בצורה נהדרת מספר תפקידים.

מדובר לטעמי ברכש אדיר ליונייטד, בדיוק מה שחסר להם בשביל לייצר דומיננטיות בקישור. מעניין אם יגיע לשחק כקשר אחורי או כ50-50, ואם למערך של דאבל פיבוט או של קשר אחורי יחיד.

סיכוי טוב שזה גם ישתלם לכם, בסוף מדובר בכסף לבניה מחדש. תלוי ברכש שיגיע אבל אם תפגעו טוב זה יכול להשתלם לכם כשיגיעו שחקנים שאתם צריכים שיתפתחו להיות שחקנים גדולים.
בסוף יש לכם משהו שהרבה שחקנים מחפשים, אתם קבוצה גדולה מאוד שנותנת המון חשיפה מצד אחד, ומצד שני יש המון מקום לשחקנים צעירים לפרוץ אצלכם בגלל חילופי הדורות וההרכב שעדיין אינו מקובע.

אני אישית מאוד תופס מדה יונג, אבל יכול להיות שתקבלו פה העברה שתהיה טובה לכולם.

לא ראיתי אותו בתקופה ההיא, ולכן מסכים לקחת את דבריי בחזרה.
עם זאת, בשנים שלו אצלנו הוא לא בשיאו ולמרות שהוא שחקן טוב מאוד מאוד, עבורי הוא לא ״בלתי ניתן למכירה״.

ושוב, אני אשמח שהוא יישאר. אין לנו מחליף ראוי בשבילו בשלב הזה.

אל תיקח את המילים שלך בחזרה ואל תסמוך על ישראלים שעקבו אחרי אייאקס. פרנקי אצלנו כבר 3.5 שנים. אנחנו מכירים אותו מקדימה ומאחורה.

אני חושב שזה אידיוטי למכור שחקן כזה עם פוטנציאל כזה. אני גם לא מאמין שיש לטמטום הזה אחיזה במציאות.

הייתי מאוד שמח לקבל את ראקיטיץ’ המשודרג הזה בריאל מדריד. נהפוך אותו לקרוס משודרג.

זה פשוט בלי הקשר. לשפוט שחקן שמגיע לshitshow שנקרא מועדון fc barlcone ולהזכירך שהוא הגיע למועדון שבשנה הראשונה שלו החליף שתי ליצנים חטף 8-2 מבאיירן ושנה אחרי זה החתים ליצן אחר שהחליט ברוב ה"גאונות" שלו לנסות אותו בתור בלם. אז מה מצפים שהוא יתן אחרי זה?

עזוב זה היטוריה רחוקה. בחודש או חודשיים שברצלונה פרצה והראתה את הניצוצת שיש לה השנה כולנו פה ידענו שפרנקי הוא אחד המצטינים של אותה תקופה. אז פתאום יש פה כאלו שמנסים להפוך אותו לאיזה “ראקיטיץ משודרג”?

אין לי ספק שיש לסיפור פה אחיזה במציאות. אני לא הייתי מביא לפה ידיעה אם היה לי ספק בזה. אם היה מדובר באיזה “משה פרימו קטלוני” שממציא דברים לא הייתי מביא את זה.

רומרו לא היה מסתכן בשקר. אם הוא היה נתפס משקר זה כנראה היה מחסל לו סופית את הקרירה. לדעתי, ההנהלה מחפשת מזומנים באופן דחוף, וזה מין מסר , “פרנקי על השולחן אנחנו מוכנים לשמוע הצעות והמחיר פתיחה שלו זה בין 70 ל80 אירו”

המשפט אין עשן בלי אש מעולם לא היה נכון יותר כמו במקרה הזה. אפילו ספורט שדימטרי ציטט פה, פירסם לפני כמה ימים שברצלונה מוכנה לקבל הצעות על דה יונג.

ודרך אגב אני לא מבין למה אנשים לא מבינים למה תחת טאן האח הוא הצליח ולמה הוא לא מצליח בברצלונה. לא יודע, אולי אני סתם משוגע או מטורלל , אבל אולי זה בגלל שפאקינג חבורה של דבילים מטומטמים וחסרי מושג אימנו אותו מאז? אולי מאמן מעולה כמו טאן האח פשוט יודע לעשות את העבודה שלו. ואיך להשתמש בו, לא יודע אולי לזה יש קשר? או שאני סתם קיצוני .

אם הוא עובר ליוניטד וואן דה ביק חוזר לשם, ההימור שלי שכולנו נבכה מרורים למה מכרנו אותו.

ושוב אם יש משבר כלכלי ואין לנו ברירה אני יבין את ההחלטה הזו, אבל שפשוט יפסיקו לשקר לנו.

שוב פעם התחלת עם השטות הזאת? לא הבנתי, אתה חושב שברצלונה צריכה לספר לנו כל צעד שהם עושים? אתה רוצה אולי שישלחו מייל סודי לכל האוהדים שהם מפרטים על הצעדים המקצועיים שלהם? למה שיגידו בריש גלי אם הם רוצים למכור שחקן? איך זה יועיל להם? זה יוזיל את המחיר שלו. בין אם ברצלונה רוצה או לא רוצה למכור, היא לא צריכה להגיד הכל כמו ספר פתוח. צריך הבנה מינימאלית של משא ומתן.

אם ברצלונה רוצה למכור, שתגיד שהוא לא למכירה. יונייטד תציע יותר. אם ברצלונה לא רוצה למכור, שתגיד שהוא לא למכירה, זה ייתן לשחקן ביטחון. זה הכל.

אני אישית כל יום קם עם החלטה אחרת. לא יודע. אני אוהב אותו מאוד והוא שחקן שאני מת שיצליח ויהיה פה אגדה. הוא גאון כדורגל והוא לדעתי הכי מתאים גם לתפקיד של בוסקטס. האהבה שלו למועדון לא מובנת מאליו בכלל, הוא לא שכיר חרב רגיל. מצד שני, המועדון בקשיים והוא משחק בעמדה שיש לנו כמה כשרונות עולים, כאשר הערך שלו מאוד גבוה כרגע. אז לא יודע, אין לי כוח לזה.

גם אם תכתוב אלף פעם שזה שטות אתה לא תהיה צודק יותר.

לפני הכל, להזכירך ברצלונה זה לא מועדון כדורגל פרטי. אלא מועדון שהנשיא שלו הוא נבחר ע"י הסוסיוס. ההחלטות שהוא מקבל אמורות להוות מדיניות שמיצגת את חברי המועדון. למעשה כל החלטה חשובה ברמת הניהול אמורה לקבל אישור של הסוסיוס.

לכן אני מצפה מהנהלה של המועדון לנהל ברמת ההגיון, מדיניות של שקיפות . למעשה זה החובה שלהם.

אם המועדון בקשיים כלכלים ונדרשים לחתוך בבשר החי מה שנקרא, אני מצפה מהנשיא של המועדון להודות בזה ובעזרת מה שנקרא באנגלית “roadmap” לפרסם צעדים (בכללי) איך הוא מתכון להבריא את המועדון.

מה שהמועדון עושה עכשיו זה כל הזמן לזרוק לתקשורת שמות של גלאקאטיקוס אחר כי זה עוזר להם להסיט את האש. הדרישה שלי לדעת את המצב האמיתי של המועדון זה באמת לדעתך “שטות”? אחרי זה לא מבינים איך מסימים עשר שנים אם ברתומאו ורוסל בתור נשיאים. זה בדיוק הגישה היתה כלפיהם בהתחלה.

מתי שהוא התירוץ “אבל ברתומאו אשם” לא יעבוד יותר.

במועדון כמו יוניטד למשל, זה מועדון שנשלט בצורה פרטית שנשלט ע"י אנשי עסקים , שאולי שם הגישה שלך מתקבלת . אני לא יודע. אבל ברצלונה זה מועדון שאמור לפחות להיות מנוהל ע"י הסוסיוס, שהנשיא משמש בתור הנציג שלהם. כל עוד זה כך, אז אני באמת לא חושב שאני כותב שטויות.

ודרך אגב, אני באמת מקווה שאתה לא תקרא לי הייטר כי זה באמת לא יקדם את הדיון (מלבד העובדה שזה פשוט מטומטם כי אני אחד מהתומכים או לפחות הייתי גדולים של לאפורטה.)

משה נראלי לא הבנת איך זה פועל נשמה. מה שאתה אומר זה משעל עם, ברצלונה זה לא משאל עם. אתה בוחר, הנשיא יכול לעשות דברים בלי לבקש את אישורך ובלי לספר לך עליו. בחרת בו בשביל שינהל את המועדון, לא שיעשה משעל עם או יבקש את רשות הסוסיוס בנושאי החתמות. שום מועדון לא מתנהל כמו שאתה מבקש בצורה ילדותית ומגוחכת.

קודם כל חודש. לא חודשיים. חודש. שנית הוא לא היה ‘אחד המצטיינים’ ולא באמת הייתה תחרות של ‘מצטיינים’. כשהקבוצה טובה יותר פרנקי טוב יותר. כשפרנקי טוב הוא ראקיטיץ’ משודרג (ראקיטיץ’=שחקן סולידי לגמרי במרכז המגרש. לא מרהיב, לא מטורף אבל בסדר גמור. פרנקי הוא בסדר גמור משודרג. לא יותר ולא פחות) ואני לא רוצה למכור אותו כן?

איפה ראית שביקשתי ממנו לבקש אישור ברמה של החתמות?

אני לא מבקש שירד איתי לרמה של הפרטים. אבל שידבר בגובה העינים יפסיק להספים את המקורבים שלו בספינים מגוחכים על “8 החתמות” ויפרסם בכללי איך הוא מתכון לשפר את הקבוצה.

אולי פה בפורום אני לבד בדרישה הזאת, אבל זה בדיוק הביקורת שהוא חוטף עכשיו מהרבה אנשים שהצביעו לו.

דרך אגב אני לא בדיוק מגלה את אמריקה. זה בדיוק מה שהחוקה מחייבת אותו לעשות. לדוגמה שהוא סגר את העיסקה מול ספוטיפי הוא היה חייב להגיע לאסיפה להסביר לסוסיוס שם את זה ולקבל את האישור שלהם בהצבעה. ואו איזה מוזר אה. אותו דבר עם העסיקה עם הcvc שהוא מנהל עכשיו. שהוא יחתום עליה הוא יצטרך להגיע לאסיפה ולקבל אישור מהם.

אני בסה"כ רוצה לקבל תמונת מצב על המצב הכלכלי של המועדון. אנחנו במצב רע? טוב? יכולים להחתים שחקנים חדשים? לדעת את החוב של המועדון . לקבל תמונה של ההלואות שהוא לקח.

אני רוצה להבין למה מוכרים רוצים למכור את פרנקי בניגוד לרצון המפורש של המאמן. אם זה לא סיבה ספורטיבית אז למה?

אם זה ילדותי בעיניך זה לא מעניין אותי.

יש הבדל בין מכירות וקניות של שחקנים לבין הסכמים כאלה שנבחרים בדרך של מכרז. אם אתה לא יודע את ההבדל אז זה בעיה. תמצא מועדון שמתנהל כמו הציפיות שלך שהיה מספר לך בדיוק את מי הוא מתכנן למכור ואת מי לקנות. בהצלחה.

בוא נעשה תרחיש דימיוני, אם הידיעה הזאת היתה מתפרסמת לא עכשיו אלא יום אחרי לבנטה. (שזה למעשה סוף הירח דבש שלנו) איך היית מגיב?

תחזור לקלאסיקו של 4-0 אולי המשחק הכי טוב שלו מאז שהוא עזב את אייאקס. מישהו פה קרא לו אז ראקיטיץ משופר?

בחייאת סרגי רוברטו הולך להיות הקשר שלנו שנה הבאה.

לא הבנתי רק למה נאמר פה שקסייה הוא פאוליניו משודרג? קצת זלזול בשחקן שלטעמי מזכיר את יאיא טורה באיכויות שלו, בתפקוד, בלאום ואולי גם בבעיות משמעת.

בוסקטס, קסייה, ניקו, פדרי, גאבי וכנראה לפחות אחד מבין רוברטו/פוץ’/פאבלו טורה. מבין את החשש מיותר מדי חבר’ה צעירים שחלקם נוטים להיפצע הרבה כרגע, אבל הישארות של דה יונג יכולה למנוע מהם לפרוץ עוד יותר. הכסף שיגיע ממכירה שלו יכול לאפשר הגעה של כישרון על כמו ראפיניה להתקפה ועוד יישאר כסף למגן ימני נורמלי. אני הייתי מנסה לסחוט מיונייטד עוד כסף ומצרף לעסקה את דסט.