פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

בארסה לא יכולה לחדש חוזה לגאבי או להחתים שחקנים חופשיים עם שכר הרבה יותר נמוך משלו, אז נחמד שהוא רוצה להרגיש יותר מוערך אבל אני לא מבין למה הוא נועל את עצמו פומבית לקבוצה שכנראה לא תוכל לרכוש אותו. ועוד לא דיברנו על זה שהוא לא שחקן חופשי וצריך לשלם לא מעט לבאיירן. אני ממש לא מבין את המהלכים האחרונים של הפולני.

אתם תמכרו כנראה את פרנקי, חלק מזכויות השידור, חצי מזכויות השם והמרצ’ שלכם, ואז תוכלו לקנות אותו לשנתיים שלוש… נשמע מטורף אני יודע אבל החברה פה שכנעו אותי שמדובר בצעד נכון, אם תרצה לראות זה בדיון ההנהלה שלכם.

פרנקי יימכר, לגבי השאר זה לא כל כך מטורף כשמדובר במועדון שהיה על סף פשיטת רגל אבל אני פסימי שמשהו מזה ייצא לפועל לפני ה-30 ליוני. רק מכירה של פרנקי לא תעזור, מזכיר שיש כבר שני שחקנים שאמורים להיות סגורים כבר (אולי אפילו 3 עם הדיבורים על די מריה), ככה שזה לא כאילו רוצים להחתים את לבנדובסקי וזהו.

אף אחד לא כתב פה שהקניה של לבנדובסקי זה נכון או לא נכון או שמוכרים נכסים רק בשבילו. הסברנו שהמכירה של הנכסים זה בשביל לשמור על ברצלונה תחתרותית ובין היתר גם להאריך חוזה לגאבי.

נחזור שוב, גם אם לא נקנה את הפולני, עדיין ברצלונה תהיה חייבת להוריד בשכר ולמכור חלק מהנכסים שלה. זה לא קשור ספיציפית רק אליו.

אני מנסה למצוא מקור לאמירה הזאת, ולא מצליח.
האמירה מופיעה רק באתרים\חשבונות של אוהדי ברצלונה. בכל מקור רציני מופיע שהוא אמר שהוא רוצה לעזוב את באיירן, אבל אין איזכור שהוא אמר רק לברצלונה.
יהיה טיפשי מאוד מצידו להכריז שהוא רוצה לעזוב רק למועדון אחד, ועוד כזה שבקשיים. זה ישרוף אותו מול כל השאר.
אני סקפטי וחשדן שהוא באמת אמר את זה.

יש גבול לרמת האימות שלי ,לפחות בזמן אמת. אם הם שיקרו אין לי שליטה על זה. זה חשבון שנחשב אמין באופן יחסי.

מאכזב.

אני לא חושב ש barcacentre הם חשבון אמין. הם מצטטים כל עיתון וכל עיתונאי, בלי הרבה שיקול דעת.
למרות זאת, זה אחד האהובים עליי.
לזכותם יאמר, שהם כמעט תמיד מציינים מקור. זה מה שאני אוהב אצלם, ישר אפשר להבין איך להתיחס להודעה.
אבל באמירה הזאת שלבנדובסקי כביכול אמר שהוא רוצה רק בארסה, הם לא ציינו מקור, רק שם של עיתונאי שלא נתפס אצלי אמין. לכן חיפשתי בגוגל 2 דקות ולא מצאתי. גם בספורט ומונדו יש כתבות שלבנדובסקי אמר שהוא לא רוצה יותר לשחק בבאיירן, אבל אין מילה שהוא ציין את בארסה.
לכן אני חושב שהוא לא אמר את זה.

אני לא נגדיך ולא נגד החשבון הזה, להיפך. אבל מי שיקרא את הציוץ שלהם פה, אלול לחשוב שלבה כבר סגור . הוא לא, רחוק מכך.

אז רק נשאר לי barcatimes. לפחות ישראלי אז זה גם פטריוטי

הכל באשמת טויטר הצורך הזה בקליקים משחית.

לא, למה? גם החשבון הזה בסדר. פשוט צריך לראות מי המקור שלהם שהם מציינים. ואם ההודעה לא הגיונית, אז לחפש טיפה יותר.

עריכה: נתקלתי בראיון מקורי של לבנדובסקי בפולנית . גם שם בארסה זה רק ספוקלציה ולא בה מפיו של לבה. גוגל טראנסלייט למי שרוצה לקרוא בעצמו.

לפי מה שאני מבין לברצלונה אין בעיה לשלם לבאיירן. הבעיה היא שבאיירן לא מסכימה כרגע, והבעיה היותר גדולה היא שבארסה לא יכולה לרשום אותו בכלל. כמו גם את קסייה, כריסטיאנסן ודי מריה.

כל מי שלא הבין למה לבנדובסקי רוצה בארסה:

ז’וטגלה לברוז’ כבר רשמי.
5 מיליון, פלוס 10% ממכירה עתידית פלוס משתנים קטנים.

חשבתי שתביא לפה את רומארו שיום שלם מצייץ. “Things are hapning in Barcelona,”

איזה בדיחה

שיצייץ, הורדתי אותו בדרגה לרמה של ספורט ומונדו.
מנדש בברצלונה, אולי לזה הוא מתכוון.
לא יקרה כלום בברצלונה עד שלא ימכרו שחקנים או נכסים.
אבל לפחות יש לנו כסף למתנת פרידה לדמבלה.

דיווחים רבים היום שהחידוש של גאבי קרוב מאוד.
בארסה העלתה את השכר שהיא מציעה, וזה כבר קרוב מאוד למה שגאבי דורש.

יש גם דיווחים שבפגישה עם מנדש אתמול בארסה הכריזה על ניקו שהוא לא למכירה. למרות שיש הצעות עליו.
מנדש הציע כמה שחקנים לבארסה, כולם טובים ויקרים מאוד. אני מניח שלא יקרה שום דבר ממשי בעניין הרכישות עד שלא יתברר סופית איפה אנחנו עומדים מבחינת תקרת השכר.

מתחילים עידן פוסט מסי -לדברי לאפורטה- אבל קונים שחקנים ראשיים בני 34-35… על מי מנסים לעבוד?
לא רוצה שום חיזוק, גם ככה לא נלך רחוק מדיי בצ’מפיונז ובליגה אנחנו יותר תלויים בעונה של ריאל מאשר כמה אנחנו באמת שווים.

לכן, לא הייתי מתעסק בקניות בכלל.
יש 10 שחקנים לפחות שהייתי משחרר/מוכר לכל המרבה במחיר (ולא את דה יונג!!), מעלה שחקנים מהנוער לסתימת חורים ומבצע את הצעדים הכלכליים המדוברים.
הדבר יביא כח כלכלי אמתי לעונה שאחריה וככה יודעים שיוצאים לדרך חדשה על בסיס חזק.

לא עוד פלסטרים וחבישות… מילאן ניסתה את הדרך הזו במשך עשור, ורק אחרי שחזרה לשורשים שנתיים שלוש היא חזרה לקחת תארים.

כשקוראים את ההודעות פה בפורום מסתבר שהם לא רק מנסים, אלא גם מצליחים לעבוד על כולם. אז עכשיו הקבוצה תשאר רלוונטית ובעוד 3-4 שנים כשלבנדובסקי אלונסו די מריה ושאר החברה המבוגרים שברצלונה רוצה יפרשו, ברצלונה תהיה באותו מצב שוב. עם זאת אני מבין את הנואשות. עוד עונה או שתיים כמו הנוכחית וברצלונה תתחיל לאבד אוהדים, שהם הכוח האמיתי שלה.

שתי בעיות:

1. אותם עשרה שחקנים שאתה (וכולנו) רוצים למכור בינתיים לא מוכנים לזוז מפה, ומה לעשות שהמילה האחרונה היא של השחקן לא של המועדון.
  2. אם נזרום עם השיטה הזאת, יכול להיות שעוד שנתיים נהיה במצב כלכלי טוב ונוכל לחזור לקנות שחקנים, אבל אם בפן המקצועי אתה תגיע רק לליגה האירופית, יהיה לך קשה יותר לשכנע שחקנים טובים לחתום. תראה כמה צריך לשכנע את דה יונג בגלל שהוא מעוניין בקבוצת צ’מפיונס.

תסביר איך היית משחרר 10 (לא 1-2, כן? 10) שחקנים, בלי הסכמה שלהם. ואת מי.

אני פשוט רוצה להבין איך בדיוק עובד העניין הזה של “בואו נשחרר 10 שחקנים שלא רוצים לעזוב/לא רוצים לרדת בשכר/אף קבוצה לא רוצה אותם/שילוב של הכל”? לוחצים על כפתור במסך ההעברות?

וזה בלי להיכנס, בכלל בכלל, לסעיף השני במה שדורון כתב מעליי. או לתוצאות האפשריות של העלאת 10 שחקני נוער לסגל הבוגר.

אגב, אני מנסה להבין על מי בדיוק עבדו פה. בדגש על ה"כולם".

יש פה איזושהי הסכמה אוניברסלית שפספסתי שהמצב אידיאלי? מושלם? תקין? שאין טעויות מצד ההנהלה? שרק לבנדובסקי יביא שלום?

נקודה נוספת ששווה להרחיב פה. יש מודל מסויים שעובד בכדורגל- כדורגל ארקטיבי וכוכבים מביא עוד חסויות, חסויות מביאות כסף, וכסף מביא עוד טאלנטים או משמר אותם. ככה זה מתגלגל. בשביל לעשות את מה ש @Legendary-T הציע

צריך שיהיה דור הזוי ברמת השנתונים של מסי, ססק, פיקה ואינייסטה (אפילו נוציא את מסי מהמשוואה כי זה באמת משהו מאוד לא סביר), בינגו ברכש לאחר תוצאה של סקאוטינג מדהים, וכל זה כשאנחנו יוצאים מנקודת הנחה שהכל מטקטק במחלקות הנוער וצ’אבי לא צריך ללמד את כולם הכל מחדש.

זאת הבעיה עם התקופה של פפ, היא אידאלית מידי והכל מרגיש כמו הצלחת אינסטנט, הפרוייקט הזה של בארסה 2008/9 הוא תוצר של עשור של עבודת תיאום, כשלונות, הצלחות, ושילוב של כמה דורות (פפ, פויול, צ’אבי, ואלדס, מסי, פיקה, אנדרס, וכ’ו) עד שהגיע התוצר הזה שגם הוא עלה בשילוב עם שחקני רכש שעלו לנות לא מעט (אטו, הנרי, אבידל ואלבס).

אגב המודל של הזה של שילוב צערים עם מבוגרים היה תחילת ההצלחה בלה מאסיה. בעוד רצו לתת לשחקני הצעירים מרווח להתפתחומנגד רצו להפוך את בארסה ב’ לרלוונטית ברמות הגהבוהות שלבו אצלה שחקנים מבוגרים יחסית (אפילו בגיל 25) כדי שתעמוד בשתי המטרות שלה: תחרותיות ומעל הכל לייצר שחקנים לבוגרת. דוגמא לשחקן בוגר שתרם המון לבארסה ב’ היה נוליטו שמוכר לונ כיום מסלטה ויגו. קשה להפיל את כל המשקל הזה על צעירים, צריך לתת להם גם להיבנות, מה שלא תמיד מתיישר עם הצורך לשמור על המעמד של בארסה כקבוצת טופ. אני לא יודע כמה שנים נוכל לספוג בלהיות קבוצת ליגה אירופית.