במקרה הרע מקבלים 25 מיליון שנה אחרי שהוא סיים חוזה בחינם. הנקודה השלילית היחידה היא שנותר רק חודש לסיום החלון.
הדדליין עבר לא? הכסף הופקד? הם הספיקו?
כי אחרת אני אשמח להסתובב ולמכור להם אותו ב-60
הדד ליין עד 01/08 אם הבנתי נכון ולכן יש לנו עוד יום שלם לסאגה.
איפה השאלה פה? אם מישהו משלם את סעיף השחרור, אין לבארסה מה לעשות.
אתה לא יכול לחכות ל 1 לספטמבר כי אם הוא עוזב ברגע האחרון זה דופק את התוכניות של צ’אבי. צריך לגרום לו לא לעזוב היום, ואז להחליט מה עושים איתו תוך שבוע או 10 ימים. לא לחכות ליום האחרון.
מי שעוקב אחרי בארסה מאניה רואה איך 7 שלבי הפרידה עובד אצלם בצורה מוחשית.
התחילו עם הלם+הכחשה (לא יודע לגבי שלב הבידוד) ועכשיו הם בשלב הכעס עם כל מיני ממים ופוסטים על כמה רע דמבלה.
אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק.
קצת לגבי דמבלה:
-
אני לא יכול להתכחש למשמעות שיש לו בסגל הנוכחי. הוא עדיין אחד השחקנים היותר משמעותיים ברמה ההתקפית שיש לברצלונה. אצלו זה מאוד מורגש, אבל בניגוד לנגיד פדרי או לבה יש לו מחליף בקליבר גבוה יחסית.
-
גם טקטית מה שצ’אבי צריך במערך האסימטרי יותר מתאים לדמבלה. ראפיניה צריך שיהיה לצידו מגן התקפי כדי שיהיו לו עוד אופציות, דמבלה רק צריך שטח ואולי קשר לידו במקסימום. ללא דמבלה בימין, ובמידה ולא יגיע שחקן אחר עם אותה דומיננטיות צ’אבי יצטרך לשנות את הגישה בכל הנוגע לתפקוד בין האגפים. החלק הטוב? אולי זה יביא למצב בו יגיע מגן ימני וה4-3-3 של בארסה יראה טוב יותר.
-
זה כסף שאנחנו צריכים, ויש עמדות קריטיות שאין לנו אופציה טובה בהן. אין מגן ימני אמיתי, אין ווינגר שמאל אמיתי ועד רוקה אין גם מחליף ללבה, או מחליף אמיתי לפדרי (אולי פרמין, אבל מוקדם להגיד). בחישוב קר, כנף ימין זו עמדה רווייה לעומת אחרות.
-
אני לא מתכחש לפוטנציאל שלא מוצה אצל דמבלה, אבל כמות ההתערבות שנעשתה עם השחקן רק כדי שישמור על אורח חיים ספורטיבי לא בהכרח נתנה את התמורה שהייתי מצפה לה. בעונה האחרונה נעשו מספר התערבויות בשביל לעזור לו. מתמיכה מאוד פומבית של צ’אבי בשחקן למרות שהקהל מחה נגדו וגם ההנהלה כבר לא האמינה בו, עד רכישה של מחליף עבורו ב60 מיליון יורו כדי שיהיה אפשר לנהל את הדקות. קיבלנו לדעתי את הגרסא הכי טובה של דמבלה מזה שנים, השאלות המתבקשת הן האם זה מה שציפינו? האם זה מספיק? והאם זה מצדיק את ההשקעה? ודעתי האישית? לא.
-
מעולם לא הגיעה הצעה טובה לדמבלה. הוא היה הפלופ שלנו שנתקענו איתו והוא איתנו. צ’אבי נתן לו גב ואמון למרות הכל, ובסוף, להבנתי, הוא בחר ללכת עם פריז ברגע הראשון שהאופציה עלתה. איך קרוייף אמר (לא מילה במילה) מי שלא באמת רוצה להיות בבארסה לא צריך להיות בה.
Au revoir flop!
מה שמדהים בדמבלה זה שהוא הגיע אלינו באוגוסט 17. סגר אצלנו 6 עונות מלאות ועדיין כל שנה (כולל עכשיו) יש איזו ציפייה שהנה זו תהיה עונת הפריצה שלו. העונה שבה הוא יתרגם את הכישרון ליכולת. 6 עונות שבהן הוא אך ורק אכזב. צ’אבי התאבד עליו יותר משהתאבד על כל שחקן בית. דמבלה שחקן דוחה וכפוי טובה.
אם דמבלה עוזב היום, בארסה תוכל להשתמש רק ב 10M מתוך ה 50M ש PSG תשלם.
חצי הולך לדמבלה, ומהחצי השני בארסה תוכל לנצל רק 40% בגלל חוקי הפייר פליי.
גם מהשכר שלו, גבוה ככל שיהיה, ניתן יהיה להשתמש רק ב 40%.
לא יודע אם זה יספיק למגן ימני טוב כמו קאנסלו אפילו בהשאלה. בטח לא יספיק לשחקן טופ כמו ברנארדו.
עם כל הסלידה מדמבלה, זאת תהיה עיסקה רעה לברצלונה.
מרגיש לי שזה מגיע לנו על תשלום סעיף השחרור של ברייטוויט , בעקבותו לגאנס ירדו ליגה. קארמה איז א ביטץ’.
השורות התחתונות, מבחינתי, הן -
בשקלול הדברים האלו, ובהינתן סעיף שחרור שאין למועדון מה לעשות איתו - תודה רבה ולהתראות. זה לא שברצלונה הודפת בגופה עשרות הצעות משתלמות יותר עבור הצרפתי.
יש גבול לכמה אפשר לחכות שפוטנציאל יתממש, ויש גבול לכמה כפוי טובה אפשר להיות ביחס למה שצ’אבי עשה בשבילו וכמה נלחם עליו, מול כל העולם.
מתאים לסגנון משחק, לא מתאים, יהיה כשיר לטווח ארוך או לא - לא חשוב. מבחינתי גם מעט הקרדיט שעוד נשאר לי בשבילו עד עכשיו, נעלם כשהוא לקח את המלחמה של צ’אבי עליו וזרק אותה לפח.
אם לליאור היו חסרות סיבות לאהבה שלו לדמבלה:
(כוכבית: הייתי לוקח את הדיווח בעירבון מוגבל)
זו הבעיה שלנו, ראש קטן.
למה לעצור ב60?
לוקחים את מי שנחשב לאחד מכוכבי הקבוצה שבוע לפני תחילת הליגה.
קשה לי להאמין שהם ישלמו יותר, וכל מה שצריך זה לחכות שנה והוא שלהם בחינם.
חצי שנה, בדר"כ בחצי שנה השניה הוא פצוע ואז מילא לא בדיוק נצטרך אותו…
העזיבה של דמבלה מרגישה כמו עובדה מוגמרת.
מבאס לקבל ״רק״ 25 מיליון (שאחרי כל הקיזוזים יגיעו למספר נמוך עוד יותר) אבל, ויש כאן אבל-
ההתנהגות שלו, הפציעות שלו והעובדה שהוא והסוכן החמדן שלו ממש ״עפים״ על האופציה לעבור לקבוצה שעושה מעצמה בדיחה בכל סאגת אמבפה, אז בכלל שיהנה לו שם.
אני לא רואה אותנו מושכים אותו עד 01:00 בשעון ישראל ומשם מנהלים מו״מ עם פריז. ובהינתן העובדה שהיא יכולה גם לברוח ממו״מ ולחכות לקבל אותו בחינם בקיץ הבא, ״רק״ 25 עדיף על כלום.
אותי הרבה יותר מעניינות התשובות לשאלות:
- יגיע כסף. מה עושים איתו? איזו עמדה תתחזק אם בכלל? מגן ימני? ווינגר שמאלי? בהינתן המחיר הזעום שיכנס לקופת המועדון, מגן ימני נראה כאופציה יותר אפשרית.
- בהנחה שדמבלה הולך, האם צ׳אבי יתן הזדמנות ליאמין בימין? או שהוא יטחן דק את ראפיניה ויעדיף את פראן ופאטי במקום לנסות לתת הזדמנות לשחקן צעיר?
- כמו שנדב כתב- איזה התאמות כפויות צ׳אבי יביא למערך ושיטת המשחק? צ׳אבי מוצא אחלה פתרונות לצערנו רק כשכופים עליו. אז הנה, הוא שוב בסיטואציה למצוא פתרון לאור עובדה מוגמרת בשטח שהיא הפעם לא פציעה של שחקן זה או אחר.
נקווה שיהיו כאן פתרונות טובים והחלטות מקצועיות חכמות.
בארסה דוחה את הטיסה שלה ללאס וגאס לאחר חצות שעון אירופה.
אם דמבלה חותם ב PSG, הוא נחתך מיד ולא יעלה על הטיסה.
קשוח, אבל נכון במקרה הזה.
אף אחד לא מבטיח להם שהוא יהיה שלהם בעוד שנה.
אולי צ’אבי יצליח לשכנע אותו לחתום על ההערכה, כמו לפני שנה וחצי.
אולי קבוצה אחרת טובה תיכנס לתמונה, והוא יעדיף אותם.
אולי הסעודים יציעו לו שכר שאפילו הקטארים תחת הפייר פליי הרופף של אופ"א לא יצליחו להציע.
אולי ייפצע בצורה קשה שוב.
https://twitter.com/BarcaTimes/status/1685961371161108481
חחחחח בארסה מניה ממשיכה לקשקש שהוא רוצה לעזוב ברוח טובה?
הייתי לוקח כל דבר שבארסה מניה או העיתונות המקומית בקטלוניה אומרת בערבון מוגבל בתור חוק לחיים
בכלל במשך חודשים התקשורת בקטלוניה מפמפמת שהוא אוהב את ברצלונה וצאבי ואין סיכוי שהא יעזוב. ומי שחושב שזה התחיל אתמול תמים. עוד פשלה שלהם.
[quote=“dmitrys, post:8873, topic:97”]
אולי צ’אבי יצליח לשכנע אותו לחתום על ההערכה, כמו לפני שנה וחצי.
[/quote
למה בכלל לנסות לשכנע אותו? איך נחזור בכלל להיות קבוצה אם אנחנו נותנים לפישר הזה כל שנה את האופציה להביך אותנו כך. מי זה דמבלה בכלל?
דרך אגב זה עוד דוגמה לאיך הסעיף שיחרור פשוט פוגע בקבוצות ספרדיות (שלא קוראים להם ריאל מדריד כמובן) וזה מדהים שאף אחד בספרד לא מדבר על זה.
שקבוצה ספרדית רוצה שחקן ששייך לפסז פסז שמה זין ולא נותנת אבל שהיא רוצה לשלוף שחקן ספרדי רק צריכה לשאוב כמה חביות נפט והוא כבר שלה.
צריך לעשות סעיף שיחרור שיעבוד רק בספרד.