פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

רשמי - חוליאן אראוחו הושאל ללאס פלמס, הקבוצה שעלתה ללה ליגה.
מאמן אותה יקיר ליבו של @mos56 - גרסיה פימיינטה.

הוא בעיקר left-handed

Embarrassed Shame GIF

בכנות, אחרי מגן ימני וויטור רוקה הייתי שמח למגן שמאלי אם נשאר כסף. אני יודע שבאלדה ואלונסו כגיבוי זה אחלה מבחינת המועדון, אבל מבחינתי באלדה לא שם עדיין (במיוחד הגנתית) ואלונסו לא בכיוון.

אני באמת מתקשה לזכור כולבויניק שהיה טוב בכל העמגות או ברוב העמדות. גם אם יש כאלו - הם בודדים בעולם הכדורגל.

אלונסו התחיל כקשר קיצוני במערכי 5 קשרים ו3 בלמים. ידע לבעוט חופשיות מהסרטים בפיורנטינה. אח"כ נהפך למגן במערך 4 בהגנה, אח"כ ראו שהוא איטי - הפך לבלם. ואז אלבה הלך והוא נהיה חזרה מגן… בקיצור לא טוב בשום עמדה.

כנ"ל סרג’י רוברטו. אם אתה כולבויניק בדר"כ זה אומר שאתה שחקן חלש רק לא חלש מספיק כדי לא לראות מגרש בכלל.

לא מספיק ראיתי פה אזכור לכמה עניין הפציעות קריטי אצל דמבלה -

אנשים שמתלהבים מ’עונת הפריצה של דמבלה’ ו’סוף סוף הוא הראה את היכולת האמיתית שלו אצלנו’ איכשהו שוכחים שהוא נתן בסה"כ חצי עונה טובה וזהו. ב28 בינואר הוא נפצע ולמרות דיבורים מתמשכים על כך שזו פציעה קלה, הוא התאושש רק ב30 באפריל אחרי שכבר איבדנו ליגה אירופית, גביע, והבטחנו אליפות.

היינו מגיעים בדיוק לאותם הישגים העונה גם בלעדיו, ויותר מזה - ראפינייה נתן חצי עונה שני פשוט נהדר עם בישולים וכיבושים קריטיים לאליפות, רק בזכות הפציעה של דמבלה. ככה שבחייאת, “השחקן הכי יצירתי בסגל ויוצר המצבים המוביל שלנו”? קשקוש מוחלט. אין לי בראש אפילו שער או בישול אחד שעזרו להעניק לנו תואר או ניצחו לנו משחק חשוב, וזה אחרי 6 שנים בקבוצה שמרגישות כמו שנתיים עם כל הפציעות שלו.

כמו ששריר ‘זוכר’ וגדל כשחוזרים להתאמן אחרי תקופה ארוכה, השריר ‘זוכר’ גם שהוא נפגע הרבה מאוד פעמים בעבר והוא כנראה לעולם לא ישתקם ל100% גם עם כל הפיזיותרפיה המניעתית הטובה ביותר שדמבלה יקבל. שימו לב לטבלה - אשכרה בכל אחת ואחת משש העונות שלו אצלנו, דמבלה נפצע בהמסטרינג (שריר הירך האחורי). אז בעונה השביעית פתאום לא יקרה לו כלום? בולשיט. זה כבר יותר מצחיק מעצוב שאנשים בוחרים להתעלם מזה.

קבלת החלטות של דחליל, סוכן בעייתי, לא היה לו ביקוש בשוק עד עכשיו, מונע את המשך ההתפתחות של ראפינייה, ובעיקר ממשיך וממשיך להיפצע לתקופות ארוכות? למכור אפילו אם זה ייגמר במחיר מצחיק. בארסה הפסידה עליו כל כך הרבה בשש השנים האלה ולא הרוויחה ממנו כלום ככה שזה כבר לא באמת משנה כמה נקבל, העיקר שניפטר ממנו.

אלון חרזי.

בום

https://twitter.com/BarcaTimes/status/1686608133240623104

מביך את עצמו זה זכותו אבל שהוא משפיל את המועדון בדרך זה כבר מעצבן אותי.

לואיס אנריקה.

נמשיך?

אבל באמת שאין דבר כזה. אין וזהו. אסור להתווכח :joy:

היום יש דיווחים שסותרים את ההיגיון שלי.
מתוך ה 50 מיליון, חלק כן הולך לדמבלה וחלק לבארסה. איזה חלק בדיוק לא ברור, והעניין יכול להיגמר בבית משפט.

קסיה ולנגלה לא ראו דקות בארה"ב, למרות שדסט כן קיבל. רמז עבה לשניהם.

מסכים לגבי הכל, רק נקודה אחת חשובה, גם במקרה שלו וגם במקרה של פדרי הייתה טעות בפציעה האחרונה, אני ממש זוכר ששניהם בזמן דיי סמוך נפצעו בארבע ראשי, וזה היה גם כתוב בכתבה השלמה. רק הכותרת טענה שמדובר על פציעת המסטרינגס.

קטע מוזר, אבל דווקא זה שמדובר על פציעת ארבע ראשי ולא המסטרינגס אחרי יותר מחצי שנה ללא פציעות גרמה לי לחשוב שאולי כן יש התקדמות איתו. בכל מקרה, זה עדיין מעט מידי עבור כמה שהשקיעו בו.

אין דברים כאלו. יותר מחצי שנה עומד על הרגליים וכבר מרימים שמפניות… (לא עוקץ אותך) זה פשוט מראה את מערכת הציפיות שלנו ממנו ואחת הסיבות למה לא רציתי אותו מהתחלה משנה שעברה פה.

זה לא שהוא לא תרם לברצלונה, גם גריזמן לא תרם לברצלונה. אבל תמיד שמר על מקצענות וכיבד אותנו. הוא פשט תקע לנו סכין בגב פעם אחר פעם ומי זה דמבלה ? איזה פישר קטן. ניימאר כאב לי באמת, כי אהבתי אותו בתור שחקן ובדיוק ברגע שהתחלתי להתחבר אליו הוא תקע לי סכין אבל הוא ? אף פעם לא ממש התחברתי אליו, לזרוק אותו לצרפת להסיק מסקנות ממה שקרה ולהמשיך הלאה. אני עוד יצחק עליו שהבלוף יתגלה בצרפת. כולנו נצחק עליו.

אני שוב יגיד שאני לא מבין למה הוא בכלל היה בסגל למשחק אתמול. זה לא קשור לאיגוד השחקנים…

רק להזכיר לכם שחלקים בברצלונה דיברו על למכור את ראפיניה ולהשאיר אותו בזמנו. גם גראד רומארו הליצן.

גריזמן זה היה רכש של דגל שחור. לכל מי שהוא לא ברתומאו היה ברור שהוא לא מתאים ושאנחנו לא צריכים אותו.

לא הייתי מעדיף את דמבלה על אמבפה ולא הייתי רוכש אותו בסכום המופרך בו הוא נרכש, אבל על פניו זה נראה דאז כמו רכישה סבירה, ואני גם חד משמעית חושב שהוא תרם יותר מגריזמן.

נכון אבל שגריזמן תמיד היה מחוייב ונתן את כל כולו בעוד שדמבלה זורק על המועדון דיי מהרגע הראשון ועד היום.

אגב, ניימאר היה ילד חרא לא קטן גם לפני שעזב, ממש לא מהשחקנים החביבים עליי, אבל הוא לפחות הוכיח את עצמו על המגרש.

לא יודע למה אתה מנסה לשכנע אותי שגריזמן היה רכש לא טוב… זה לא הנקודה שלי.

במה??? יחסי ציבור שלו? תן לי משהו אחד שהוא תרם יותר ממנו. גריזמן בשער הגורלי נגד סביליה שהעלה אותנו לגמר גביע כבר תרם יותר ממנו. הוא אשכרה עזר לנו לזכות בתואר.

נ.ב גם לא אמבפה. מישהו באמת חושב שהסיפור היה שונה אם אמבפה היה שחקן ברצלונה? הבחור אוהד מדריד מלידה ויותר מזה, אוהב כסף בצורה חולנית. זה טרפה וזה נבלה.

מסכים ממש. כמו שכבר כתבתי אין לו שום שער או בישול שעזרו להעניק לנו תואר או ניצחו לנו משחק חשוב ומשחקים בתחילת העונה/גארבג’ טיים לא נחשבים…

שוב גריזמן כבש שערים חשובים שהביאו לנו תואר אחד בשנה עלובה עם קומאן בתור מאמן (מי שזוכר את ההופעות שלו בגביע זוכר שבלי השערים שלו לא היינו מגיעים אפילו לחצי גמר אז)

מה דמבלה הביא? חוץ מיחסי ציבור ושערים בגרבאז טיים.

יותר מזה, הנזק התדמיתי שהוא עשה לברצלונה במעבר שלו לצרפתים מחק אפילו את התרומה האפסית הממשית שלו במגרש הכדורגל.

דרך אגב לא הבנתי מה הבאת? זה השערים והבישולים שלו?

*ושלא היה ספק זה לא כתב הגנה על גריזמן בתור רכש אלא אישום נגד דמבלה

שערים ובישולים של שניהם בברצלונה.

מעבר לנתונים היבשים, זה עניין של תחושה- גריזמן הסתובב רוב הזמן במגרש ולא ידע מה לעשות עם עצמו. דמבלה היה פצוע הרבה והוא אידיוט, אבל עדיין מילא חלק הרבה יותר מועיל בקבוצה לדעתי.

שלא תבין לא נכון, זה לא שהתרומה שלו כזו מדהימה כן, ואני כמובן שמח שהוא עוזב כי הוא אפס, אבל הוא היה שחקן טוב יותר ונכון יותר למועדון מגריזמן- שזה לא אומר הרבה כי גריזמן זה היה רכש הזוי.

גריזמן הגיע לברצלונה כגימיק, והגימיק הזה נגמר כשהוא חזר לאתלטיקו. כל החגיגות האלה עם הנצנצים, תספורות מגוחכות. מישהו באמת חושב שתחת סימאונה גריזמן יעלה לשחק עם קוקיות?

מבחינתי ההבדל בין גריזמן של אתלטיקו לזה של בארסה זה אורך השיער. באתלטיקו היה מי שיסדר לו את הראש.

גם דמבלה הגיע בחטא. היינו קרובים לקנות אותו שנה לפני כן מרן ב-15 מיליון.

שני שחקנים שתחת ברתומאו הרשו לעצמם יותר מדי וטוב שנפטרנו מעוד שאריות מהנגע הזה.

גריזמן פשוט שחקן אוברייטד. אף פעם לא היה ברמות של סופרסטאר אמיתי, אף פעם לא היה לו סטאר קוואליטי. לא כשרון ברגליים ולא המוח הכי מחודד במגרש.

לדמבלה ברגליים יש כשרון טהור ולמען האמת די נדיר. זה שבשאר הפרמטרים הוא D- לא אומר שלא המרנו נכון (המחיר עדיין גבוה אבל קשור לפאניקה של גניבת ניימאר)

גריזמן זו הגניבת דעת הכי גדולה, שחקן של 60m מכרו לנו ב 135m…

אני מסכים שאנטואן גריזמן אוברייטד אבל לדעתי קריאת המשחק שלו פנומנלית ולמשל עונת 2015/16 שלו הייתה פסיכית. כמובן שהמספרים שלו מנופחים בהרבה פנדלים ומצבים נייחים במונדיאלים וביורו. אבל באתלטיקו מדריד הוא משחק בקבוצה שממעטת לגעת בכדור וכאילו הוא תמיד חייב ‘לבחור נכון’. ההחלטה להביא את עוסמאן דמבלה נכונה מצירופו של אנטואן גריזמן וכמובן שהייתה פאניקה בשל עזיבת ניימאר. אבל אני לא חושב שהוא שחקן כזה טוב. הוא דריבליסט והוא סילון והבעיטה שלו טובה, אבל ברצלונה הייתה ידועה כקבוצה שמניעה כדור מרגל לרגל, במסירות הגאוניות של ליאו מסי, למצוא את הפירצה וכדומה. זה לא הוא. מעבר לכך, הביאו שחקן שרשם עונה אחת טובה, זה היה מוקדם מדי.

אם מצב הסגל שלכם נשאר זהה ויאמין לאמל (לא בטוח בשם) לא ייתן עונת פריצה מהסרטים, אתם תגעגעו ממש לדמבלה אם כמה שהוא טמבל ושנאתם אותו, הוא אחדצהשחקנים היחידים שלכם שיכול לעבור שחקן באחד על אחד או על מהירות. (כמו ויניסיוס היה בריאל )