מזל שהסתפרתי ואף אחד פה לא צריך להחזיק לי את השיער
למען הסר ספק, אני לא חושב שיש לנו כסף בשבילו והוא לא נראה לי יגיע, אבל עצם הכוונה של המועדון זה מסריח. לא לומדים שום דבר ולחזור פעם על פעם על אותו דבר זה כבר לא טעות או במקרה.
#סליחה ויקטור פונט
אף אחד לא נכון להגיד - המועדון צריך ריסטרט. כל הבניה כל המחשבה היא כאן ועכשיו. כל התירוצים למה לא לבנות בסבלנות פרויקט המתחיל בנוער המחונך לדרך וגישה מסוימת עובר בכל מחלקות הנוער ועד לבוגרת הוא נסיון כושל להיות חיקוי של קבוצות שאינן בארסה.
לאפורטה בניגוד לקודמיו פשוט לא משתין מהמקפצה, הוא רק עושה בבריכה כשלא רואים. מיד לרצות, מיד קבוצת אליפות, מיד התאושדות כלכלית, מיד נחתים את מסי, מיד נחזיר את מסי, הכל בעבודה בעיניים. המצב חרא, אפשר בתקופה של השנתיים האלו לבדוק מי יהיה הבסיס לשנים הבאות ומי לא ברמה. במקום זה מאכילים אותנו בכל מיני עסקאות מפותלות כדי להנחית כל מיני ‘רצונות’ של המאמן כדי שיוכל ‘להתחרות’ על הצ’מפיונס. (כן באמת, נביא את ברנרדו סילבה והקבוצה תהיה ברמת צ’מפיונס, בטח!)
זה ממש מתבקש שאם נחתים את אמבפה אתם תחתימו שחקן שיתן לו קונטרה. ניימאר לברצלונה ועכשיו!!!
כשאני אמרתי את זה אנשים פה חשבו שאני סתם מדבר מפוזיציה כאוהד מדריד. אמרתי את זה כבר בקיץ שעבר ולא האמנתם לי, אין הרבה הבדל בין ברתומאו ללאפורטה מלבד החוזים הצנועים שלאפורטה מפזר, ולא שיש לו יותר מדיי ברירה. משום מה מרגיש לי שאם ברצלונה הייתה בעלת יכולת כלכלית כמו בימי ברתומאו למשל, אזי כעת גם ברנרדו (ב160 מיליון יורו) גם קאנסלו (ב110 מיליון יורו) ולכו תדעו מי עוד היו כבר משחקים אצלכם. אין תכנון הלאה, הכל אינסטנט. מה שהשוק מציע לוקחים ויאללה.
לפעמים ממש מרגיש לי שהמועדון שלכם מנוהל על ידי אוהד. רעיונות של אוהד, החלטות של אוהד, אפילו הריאיונות שלו נשמעים כמו של אוהד ממוצע. ממש לא מרגיש לי כמו נשיא שקול ומחושב, הכל אצלו מרגיש מאוד אמוציונלי וקפריזי.
גם עכשיו אתה מדבר מתוך פוזיציה מצטער.
אין קשר בין ברתומאו ללאפורטה ואני עצבני אש על לאפורטה עכשיו.
כל מי שחושב שלאפורטה וברתומאו זה אותו סיפור פשוט גונב דעת. אני מספיק מכיר מה ברתומאו ורוסל עוללו למועדון ומה לאפורטה עשה.
שתיהם לא צריכים להיות בכלל באותה שורה. זה לא נתון אפילו לדיון מבחינתי. לאפורטה קיבל מועדון על סף פשיטת רגל להזכיר פה לאנשים.
ואני לא “סימפ” של לאפורטה יותר. אם ניימאר יחזור מבחינתי שיעשו לו אי אמון.
ניימאר לברצלונה מבחינתי כאוהד ריאל זה שווה ערך לאמבפה חותם בריאל, מחזיק אצבעות לכולם שהמהלך יצא לפועל.
מצטער אבל אני לא. כשדיברו על קיין לריאל דעתי לא השתנתה מהדעה שהבעתי על לבא לבארסה. אז לא דיברתי מתוך פוזיציה וגם עכשיו אני לא מדבר על פוזיציה.
שניהם עשו מעשים לא אחראיים, קפריזים, שנועדו בראש ובראשונה להצליח כאן ועכשיו מבלי להוריד את הראש ולקבל את זה שהמועדון עבר טראומה עם העיבות של הדור הקודם ושצריך להתחיל מחדש.
אתה תגיד כמובן שברתומיאו היה פושע וכו וכו, אבל לאפורטה בינתיים לא מריח יותר טוב וכל ההלוואות והמינופים שלו גם לא מוסיפים לאיך שזה נראה. אתם פאקינג שלושה ימים לפני פתיחת הליגה ושחקנים עדיין לא רשומים. תגיד לי זו התנהלות? ועוד הוא מעז לדבר על ניימאר ברנרדו קאנסלו והשד יודע מי עוד? אתה באמת לא מזהה לאיפה הוא מוליך אתכם?
בשורה התחתונה, שניהם מובילים אתכם לאבדון כשמסנוורים אתכם עם שחקנים שעולים למועדון כסף שאין לו יכולת להוציא.
זה לא הולך להיות חילופי דעות כי אני מסיים בשיא וזה לשחק בזלדה החדש .
אתה צריך להבין. את לאפורטה אפשר וחיבים לבקר. אבל יש הבדל עצום בינהם. אני לא מגן על לאפורטה ואיך אנחנו מתנהלים בקיץ ברור שזו התנהלות נוראית וכתבתי את זה פה מספיק פעמים. אבל ברתומאו היה פושע שכמעט והרס את המועדון. ואם אתה לא רוצה להבין את זה זה זה או:
א. בורות עצומה.
ב. פוזיציה
למעלה ביקרתי את לאפורטה מספיק ואני עוד יבקר אותו. אם ניימאר יחזור אני באמת שוקל להפסיק לצפות בברצלונה אבל אני לא יכול לקבל את ההשואה בין שתי הנשיאים. זה פשוט לא נכון. זה עושה בעיקר עוול לנזק העצום שרוסל וברתומאו עשו למועדון. אם אתה גם רוצה באמת להבין, לאפורטה לא עשה דברים רק רעים. הוא ייצב כלכלית את המועדון והוציא אותנו מהמצב של כמעט פשיטת רגל.
יש הבדל בין ליצן חצר לבין עבריין שבמו ידיו הפך את ברצלונה ממעדון שהוא אחד המצליחים בעולם למועדון על סף פשיטת רגל וזה שיש לו את מסי כן. אני לא מבין למה בכלל אני צריך להסביר את זה. זה אמור להיות מובן מאליו
אני חושב שאני די ברור, את החלק הביקורתי שלך על לאפורטה דרך אגב עוד הייתי יכול לעשות לייק. אבל ההשואה לברתומאו מוציאה אותי מדעתי אני לא ישקר פה.
אני לא משווה בין חומרת מעשיו של לאפורטה לבין זה של ברתומאו. ברור לי שבנאדם שהעביר כספים לעצמו על חשבון הקבוצה, התעסק בפלילים ובמתכוון ובמודע פגע בקבוצה חמור מאשר בנאדם שפשוט לוקח החלטות כמו אוהד בן 13. חמור הרבה יותר. הנקודה היא שבסופו של דבר, הכיוון אליו שני האנשים מובילים אתכם הוא זהה.
כשאני קורא את ההודעה שלי אני מבין למה הבנת אותי ככה, התבטאות גרועה מצידי. בסופו של דבר כל עוד אתה שותף לביקורות על לאפורטה אנחנו לא חולקים אחד על השני יותר מדיי, תתפלא לשמוע. השוויתי את ברתומיאו ללאפורטה רק מהבחינה של ההחתמות הגרנדיוזיות שמחפשות פיתרון מיידי לדברים שאי אפשר למצוא להם פתרונות כלאחר יד.
אתה לא הראשון, גם שליאור ודן עושים את זה זה מעצבן אותי,
אני פשוט יודע מה ברתומאו ורוסל עוללו למועדון אני מהיום הראשון קיללתי אותם . גם באותו זמן שזה היה פחות פופלארי (אחרי הטראבל והעונה הראשונה של רוסל) שקראו לי מפונק וחמוץ .
לאפורטה בקיץ הזה מתנהל בצורה איומה אבל לא צריך להגזים. הוא צריך לעשות הרבה דברים רעים בשביל להגיע לרמה של ברתומאו ורוסל. הרבה מאוד.
אני מפסיד בזלדה וזה עושה אותי עצבני.
משה אל תכעס. אני רק נותן ביקורת.
מאז ומעולם לא אהבתי אנשים חפפנים, אנשים המקדשים את הפלסטר כפתרון וחיים מטלאי לטלאי. אני יותר שונא את העבריינים חסדי האחריות וחסרי הצדק שבכלל לא סופרים אותי.
ברטומאו הוא מהסוג השני. עבריין פר אקסלנס שכשאומרים לו שהוא עבריין הוא צוחק לך בפנים. לאפורטה הוא חפיפניק. זה מתבטא במהות שלו של פוליטיקאי שהוא מבטיח הבטחות בנושאים הוא לא מבין, הבטחות שהוא לא יכול למלא ולעמוד מאחוריהם, אבל בגדול הוא פוליטיקאי, קולה אדיר ואיש צהעוני עם הרבה קשרים.
אבל כשאני מסתכל על ההנהלה אני רואה שההתנהלות שלו לא עולה בקנה אחד עם ההתנהלות שאני מצפה ממועדון אדיר ואהוד כמו בארסה. לאפורטה נמהר, לפעמים ההימורים שלו הולכים טוב (פפ, הימור הזוי בתכלס) ולפעמים לא.
לאפורטה לא היה צריך להסכים לפפ על הטרייד של אטו+70m תמורת זלאטן. למה? כי פפ לא הרוויח בשנה אחת את הכבוד לשרוף כל כך הרבה כסף על טרייד שבבירור לא היה לטובתנו ואני מחובביו המושבעים של זלאטן.
ההתנהלות היא לא מקצועית וקרה, היא שופוני של מה האוהדים יגידו ואיך הם יצביעו ברגליים. קצת כמו הממשלות שלנו שלא רוצות פרויקטים ארוכי טווח (מעל ל4 שנים) כי מישהו אחר יכול לקצור את הפירות. איך אני רוצה שנתנהל? כמו באיירן. כמו ארסנל. כמו קבוצות שקולות והגיוניות ומדי פעם מותר להוציא הוצאה רצינית כמו מקרה ניימאר שהייתה הוצאה מעולה מכל הבחינות.
דן, תשים לב שאין לי שום בעיה שמבקרים את לאפורטה, למעשה אחרי הספין עם ניימאר (ואני עדיין מאמין שזה ספין) אפילו הצטרפתי לתנועת ההתנגדות ללאפורטה בראשות @Ganjo בפורום.
הבעיה שלי וזה בלשון המעטה, ששמים את השם של לאפורטה יחד עם ברתומאו ורוסל באותה נשימה. זה הבעיה שלי.
וזה לא מפאת כבודו של לאפורטה, אלא התחושה שלי שמי שעושה את זה, פשוט מטריל אותנו (במקרה של אוהדי מדריד) או שפשוט לא מודה לעוצמת ההרס והביזה שרוסל וברתומאו עוללו למועדון. אני לא צוחק שאני מאחל שברתומאו ורוסל ימצאו את עצמם מול כיתת יורים על מה שהם עשו.
@Shusaku היה הראשון לזהות מה שהם באמת. אני במשך שנים חשבתי שהם רק מטומטמים חסרי שכל ויכולת , אבל רוסל וברתומאו פשוט בזדון רצו להרוס את ברצלונה אין לי שום ספק בזה היום. וזה לא נתון אפילו לדיון מבחינתי.
אז אני לא כועס שאתה מבקר את לאפורטה וזה לא אישי חס וחלילה. אבל צריך לדעת להיות בפורפורציות מתאימות.
בקשר לאטו זלאטן. זה דיון מאוד מרתק, שהייתי שמח לנהל אותו. אבל בגדול, אני יגיד דבר אחד, אני אוהב את אטו וגם זלאטן הוא מלך. אבל אם אתה אומר לי “משה יקירי, את מי אתה בוחר” פפ ובעקיפין קרויף או אטו או זלאטן התשובה מבחינתי חדה וברורה . וזה team pap אם לאפורטה היה כופה על פפ להשאר עם אטו פפ לא היה ממשיך בברצלונה.
עכשיו תבחר את מי אתה מעדיף.
דרך אגב. תמיד שאני מבקר את צאבי אומרים לי “מה אתה רוצה פפ לא יחזור בלה בלה בלה” אני לא דורש שצאבי היה פפ בתור מאמן כי זה בלתי אפשרי , בשבילי פפ אחרי קרויף הוא המאמן הכי טוב בכל הזמנים. אבל מה שאני כן דורש מצאבי שהוא היה פפ בעיני משמעת וכבוד לסמל. אין לי שום ספק שאם דמבלה היה שחקן של פפ הוא בחיים אבל בחיים לא היה מתחנן לדמבלה שישאר כמו שצאבי בייש אותנו בשיחות איתו בבית מלון. ובזה הוא לא צריך להיות טוב בתור מאמן או טקטיקן מלידה, הוא רק היה צריך להזכר מה פפ אמר לשחקנים בברצלונה באימון הראשון שלו אצלנו .
ההבדל המהותי בין לאפורטה וברתומיאו זה שלאפורטה עושה את מה שהוא חושב הכי טוב לבארסה וברתומיאו עושה את מה שהוא חושב הכי טוב לעצמו
רשמי -
נוח דרוויש/נואה דארביץ’ מצטרף לבארסה אתלטיק תמורת 2.5 מיליון, בחוזה עד 2026.
סעיף השחרור, בנוהל - וואן ביליון אירו.
כרגע הדיבור הוא שהוא יתאמן מידי פעם עם הקבוצה הראשית.
קשר התקפי, בן 17 עוד חודש, ממוצא עירקי, ושמשחק בנבחרת הגרמנית הצעירה, וקצת דומה לכריסטיאנו של ימי ספורטינג ליסבון נוער ג.
על הנייר מדובר בפוטנציאל גדול (בנבחרת הטורניר של אליפות אירופה עד גיל 17, יחד עם לאמאל/ג’אמאל/יאמאל), ובהשקעה נמוכה שאפשר, במקרה הרע, להפסיד ממנה מעט מאוד.
הדבר הראשון שעבר לי בראש זה מה זו התועבה הזאת, ולמה עשו לו פוטושופ לחולצה שלנו.
עכשיו התחלתי לדאוג.
מעניין אם דיברו על לנגלה במהלך הגאמפר. לא ראיתי חדשות לגביו.
רשמנו.
הקבוצה שלו עפה מהליברטדורס, אז זה אמור להיות יותר קל, כביכול.
עם כל הכבוד לפראן טורס, הגיבוי ללבנדובסקי זאת העמדה השניה הכי דחופה בבארסה לדעתי, אחרי המגן הימני.