פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

לא נתפס אצלי שעל קסייה משלמים 12 מיליון ועל מגאוויר 35. לפעמים נדמה לי שהאנגלופילים הם זקני ציון החדשים. אני פשוט מדמיין את כל בעלי העניין של הפרמייר ליג יושבים ביחד באיזה חדר חשוך בקצה המסדרון וקובעים שעל כל שחקן ממוצא בריטי משלמים פי 10 מהשווי האמיתי שלו. ועדיין הנבחרת העלובה שלהם מפוצצת להם כל טורניר את הבלון בפרצוף הזחוח שלהם. זה כמעט תמיד הרגע המאושר שלי בכל טורניר.

בכללי אתה צודק אבל קסייה וברצלונה זה פשוט מקרה יוצא דופן. הם יודעים שברצלונה נואשת ומנצלים את זה

בכל מקרה, מקצועית לא התאים אבל מבחינה אנושית חבל לי טיפה שזה נגמר כאילו דחפו אותו בכח.

היה שחקן מקצוען ושהיה לו בהצלחה.

מה שמדהים אותי שלמגאוויר יש ביקוש ולנגלה לא רוצים אפילו לזרוק עליו חמש מיליון… לא מחבב את הצרפתי בלשון המעטה, אבל גם שהוא הכי חלש הוא עשה הרבה פחות שטויות מהאנגלי. ועוד על האנגלי יש כל כך הרבה סירוטוני הטרלה ביוטיוב. מדהים. הפך להיות מאמ מהלך אבל עדיין ישלמו עליו 35 מיליון אירו…

מוזר.

image
מבאס.

ממש לא מבאס. שיבוא שנה הבאה אנחנו בתפוסה מלאה מקדימה. אם אני מאמן אנמ מבטל את העמדה הזו של חלוץ מטרה.

ואם קורה משהו ללבנדובסקי, אתה סומך על יכולת ההבקעה של פראן ופאטי?

כן. אני חושב שיש שחקנים שלא ראינו מהם את מה שהם שווים כי אין ניהול סגל ורוטציות נכון והביטחון שלהם נפגע. ככל שהסגל יהיה מצומצם יותר כך יהיה להם יותר סיכוי לפרוח ולנו להנות מהם.

מה גם שאני באמת חושב שחלוץ מטרה זה תפקיד שהייתי שמח לוותר עליו בכלל בכדורגל. כדורגל הוא משחק קבוצתי ויש שני שחקנים על המגרש שלא משתתפים מספיק במשחק הקבוצתי (שוער וחלוץ מטרה). אני מעדיף 4 קשרים ושני קיצוניים או שלושה חלוצים שאחד מהם נסוג. לא אוהב את התפקיד הזה. לא אוהב שחקנים כאלה.

לפעמים אני אוהב את החשיבה שלך, אבל אני תוהה עד כמה אתה מאמין בפרקטיות של מה שאתה אומר.

אומנם החלוצים אליהם אתה מתייחס לא באמת קיימים בכדורגל. הבוקר המגודל שמחכה לדחוק פנימה כבר לא מספיק, עומדת החלוץ קיבלה המון שיכולים מאז. מנגד, גם פפ גווארדיולה הגדול הבין בדרך הקשה שיש גבול עד כמה אתה יכול לעקוף את העמדה הזאת. בפועל חלוץ מטרה הופך עם הזמן לסוג אחר של “פיבוט” (סוג התפקוד של קשר אחורי כמו בוסקטס שמטרתו היא להיות המוקד של הכדורים והניווט שלהם, העמדה אפילו נקראת בספרדית pivote, מונח שמקורו בכדוריד). אפילו עמדת השוער הפכה למשמעותית יותר דינאמית עם הזמן. נגיד מעבר לכך, שגם בתקופה בה היה לנו את התשע המזוייף האולטימטיבי לא לקחנו צ’מפיונס מספר שנים טובות, וחזרנו להיות יותר מסוכנים רק כשחלוץ על כמו סוארס הגיע והחזיר את מסי לאגף. מאז ראינו כמה ואריאציות של מסי כפלסו שעדיין לא עבדו.

צ’אבי בכל מקרה משחק כדורגל אסימטרי, ועם כל מיני טלאים וקמפנסציות, מנגד הדבר היחיד שהוא מנסה לשמור עליו הוא המבנה של “שלושת הפיבוטים” (בלם שיודע למסור, קשר אחורי וחלוץ מטרה). בלי עמוד השדרה הזה צ’אבי לנצח יהיה מוגבל בהנעת הכדור.

חלוץ מודרני זאת עמדה שגדלה להיות רלוונטית, והיא חזרה להוכיח את עצמה בשני האחרונות, כמו עוד הרבה עמדות “מסורתיות” כמו הווינגר הקלאסי. צריך שיהיה מבנה כלשהו מאחורי כל מערך כאוטי.

זה נשמע טוב (ומתכתב עם דבריי) שחלוץ המטרה יהפוך לסוג של פיבוט השאלה מה בין פיבוט ללבנדובסקי? המשמעות של פיבוט זה ציר, כלומר דברים (שחקנים בכדורגל) מסתובבים סביבו, לבנדובסקי שנמצא בקצה המערך - שום דבר לא מסתובב סביבו. רק שחקני היריבה.

שחלילה לא יישמע כאילו אני בא בטענות ללבנדובסקי - הוא שחקן אדיר שעושה את התפקיד שלו בצורה הכי טובה שאפשר לבקש. אני פשוט הייתי מעדיף לא לבזבז עמדה שלמה על שחקן שהוא רק כתובת לכדורים ולא נקודת שילוח.

מדהים אותי שאוהד קבוצה שבה לבנדובסקי משחק אומר את זה עליו. הוא שחקן סופר מגוון, טכני וקבוצתי, ובגדול ניהל כמעט כל התקפה מסוכנת שלכם בשנה שעברה. הוא פחות “דוחק כדורים” מסוארס אפילו.

מילה אחת של ביקורת לא נאמרה פה על לבנדובסקי. אני חושש שהסתמכות על חלוצים מאפשרת לנו לזייף בקישור. שהתפקיד שלבנדובסקי ביצע (בעל כורחו כמובן) בעונה האחרונה היה להסתיר את כל הבעיות שלנו. אם לא היה לנו סקורר מטרה אדיר כמוהו צ’אבי לא היה יכול להסתתר מאחורי אליפות והיה צריך לנהל חשבון נפש אמיתי על סגנון המשחק (או היעדר סגנון משחק) שהוא משריש.

הלכתי להמלצות שלך אצל השכנים, וזה מה שקיבלתי -

thank-you-for-that-sarcastic

לגבי ניימאר, מקווה שצ’אבי ימשיך בעקשנותו.

לגבי רומארו ואחרים, חלקם צודקים וחלקם טועים אני לוקח הכל בעירבון מוגבל עד שיש משהו קרוב לרישמי.

נשמע שצ’אבי הוא קו ההגנה האחרון שעומד בפני חזרה של ניימאר. השאלה איזה קו הגנה זה - של הליגה, או של אירופה.

ולחשוב שיש לנו את ה"תענוג" הזה לסבול עד סוף החודש … זה הולך להיות מתיש.

וואי, מודה שאני מעריך את הכשרון של ניימאר מאוד. עד כמה? אני חושב שהוא היה השלישי הכי טוב באירופה ואף אחד בשיאו (סאלח ומי שתבחרו) לא הגיע בכלל לרמות של היכולת של ניימאר בשיאו.

ודווקא בגלל זה אני שונא אותו. היה על פסגת העולם אתנו, חבקנו אותו למרות שהוא לא אהב מעולם - כברזילאי - להיות ספורטיבי ומחויב לג’וב, והוא תקע לנו סכין בגב. אם היה עובר לכל קבוצה רצינית הייתי עוד ‘קצת’ מבין אותו, עבר לפריז.

ועכשיו גם מקצועית הוא שברירי ופציע. הבנתי שצ’אבי הוא הקו האחרון, ואני מה? האוהדים הם זבל? עליהם מותר לדרוך?

לפי כל מיני בארסה מאניות ותגובות בטוויטר, יש מצב שהתומכים בחזרתו של ניימאר לא פחותים במספרם מאלו שמתנגדים.

אם אני צריך לבחור בין ניימאר לפליקס- אני בוחר בניימאר. יותר מתאים לנו. פליקס זה יהיה לזרוק כסף לפח- עוד חלוץ שני שילך לאיבוד כמו כל האחרים שעברו אצלנו.

אידיאלית, אני מעדיף אף אחד מהם, אבל אם חייבים-ניימאר.

זו סיטואציה קצת מצחיקה - דמבלה נרכש על רקע ההיסטריה של לאבד את ניימאר ועכשיו רוצים להחזיר את ניימאר על רקע ההיסטריה של העזיבה של דמבלה.

אם ניימאר יגיע בחינם, לעונה, במסגרת הקומבינה הסעודית, זה לא יהיה סוף העולם.

זה לא יהיה סוף העולם מבחינה מקצועית כי גם אם הוא שבור כמו דמבלה, יש לו פי אלף כשרון ממנו גם על רגל אחת. אבל אני לא אוהב אנשים שרוכבים על המועדון ומתי שבא להם תוקעים סכין. למנטליות יש חלק חשוב מאוד באיכות השחקן וביציבות שלו על פני אורך זמן במהלך קריירת כדורגל.

פשוט נהיינו מועדון סמרטוט. או כוכבים זקנים אחרי שעשו כסף וזכו בתארים המגיעים להנות ממנעמי קבוצה מטורפת ועיר מטורפת כמו ברצלונה, או כל מיני טלאים. אין לנו כסף, ועכשיו גם כבוד אין לנו. יותר מסתם מועדון, בהחלט.

יש היגיון בלהביא את ניימאר. צריך איזשהו סופרסטאר בהתקפה כי כשאתה חושב על ברצלונה אתה ישר חושב על רונאלדיניו, מסי, ריבלאדו… אתה חושב על התקפה סקסית שאי אפשר להתמודד מולה. לפתוח עונה עם ראפיניה ועבדה באגפים זה בעייתי בלשון המעטה מהבחינה הזאת.

ניימאר הוא השם הכי גדול שאתם יכולים (?) להביא, הן מבחינת השוק והן מבחינת המוגבלות הכלכלית. יכול מאוד להיות שרכישה של ניימאר תשתלם לכם כלכלית בראייה כוללת.

מקצועית אתם יכולים לנחש לבד מה דעתי… בסופו של דבר יש לצ’אבי מילה מאוד חזקה במועדון ולראיה מקרי דמבלה או רובן נבש, ולכן אני מהמר שהוא לא יגיע. בכל מקרה, אחרי שאיבדתם את דמבלה אתם צריכים מישהו קצת יותר מאיים בהתקפה שייצר את המצבים ללבא, כי מה שראינו בקדם העונה הזה לא נראה מספיק טוב לדעתי.

לא מחפש להיות רלוונטי השנה, ואני לא חושב שלבה ואפילו גונדגאן ייקחו עם בארסה צ’מפיונס, אני מכוון לבנות קבוצה לצ’מפיונס בסופו של תהליך שנראה שלא בדיוק מתפתח בבארסה בצורה תקינה.