זה שיש יוקרה באירופה ובסעודיה זה רק כסף אני לא מתווכח.
לדעתי ניימאר יכול לקבל שכר גבוה גם אצל פראיירים באנגליה. כל קבוצת תחתית שם יכולה לשלם את השכר שלו בבארסה, אם הדיווחים על 12M נכונים. במיוחד אם הוא בא בחינם. אבל אין לי איך להוכיח זאת.
קונדה וראפיניה וויתרו על כסף כדי לשחק בברצלונה ובליגת האלופות. היוקרה של ליגת האלופות היא יותר גדולה מהיוקרה של לשחק באירופה. הבחירה הייתה או להישאר בקבוצות דרג ב’ שלהם, או להגיע לצ’לסי המתפרקת, או להגיע לבארסה. בחירה קלה בעיניי . אני לא מאמין שהם הגיעו לפה מתוך אהבה עיוורת למועדון.
שמח לבשר לכם שדמבלה נמחק סוף סוף מהסגל באתר הרשמי של הליגה. זהו, אין דרך חזרה.
סיסוקו יכול לתבוע את בארסה, זכותו. בעוד כמה שנים אולי גם יקבל פיצוי. בינתיים אנחנו נרשום את כל השחקנים.
אני מקווה שעורכי הדין ינצלו כל פרצה בחוזה כדי להשאיר את הבן זונה הזה בלי כסף.
אני רוצה להציג דעה נגדית - לאפורטה צודק בכל מהלך שלו. גם אם זה ברצון שלו להחזיר את השטן הברזילאי.
לצאת לעונה הקרובה עם הקאדר ההתקפי הנוכחי זה הימור ענק. הלוואי שפאטי יחזור לעצמו, ולאמין יצליח לעשות מה שהוא עשה מול טוטנהאם לאורך עונה שלמה. ביחד עם הרוקה הזה, יכולה להיות לנו שקט בהתקפה עשור קדימה.
אבל צריך להיות ריאליים. אלה שחקני ההתקפה שיש לנו, נכון להיום:
לבנדובסקי - חלוץ על בן 35. האם הוא יכול להחזיק את ההתקפה שלנו לבד עונה שלמה? אני מקווה מאוד. הוא נחלש ממש אחרי המונדיאל, וכל העולם חוץ מצ’אבי ראה שהוא צריך מנוחה. מה יהיה העונה? אין לדעת.
ראפיניה - שחקן נחמד מאוד, אבל אני לא סומך על המספרים שלו. צ’אבי אולי לא היה פייר איתו במהלך העונה, אבל הוא עדיין סיים עם 10 גולים ב50 משחקים.
פראן - יש צורך להרחיב עליו? הוא אולי נראה טוב במשחקי ההכנה, אבל פראן המוכר והלא טוב לא היה מסוגל לכבוש נגד קונוסים. כל עוד הוא שם כדורים ברשת אני מקווה שהוא ימשיך ככה, אבל אנחנו לא יכולים לסמוך עליו מראש.
פאטי - אחרי כל הפציעות שלו אי אפשר לדעת מה נקבל. הוא נראה טוב סוף עונה שעברה, נראה טוב תחילת העונה, אבל הבעיה הכי גדולה שלנו היא שצ’אבי לא סומך עליו בכלל.
עבדה - בסופו של דבר הוא ילד בן 21 שנתן עונה טובה באוסאסונה. לדעתי יהיה לו הרבה מה לתת לנו, אבל זה צריך להיעשות נכון ובהדרגה.
לאמין - ילד שהכישרון נוזל ממנו, אבל הוא עדיין ילד. כשמסי הבקיע את המסידונה מול חטאפה, לאמין עדיין היה ברחם.
אני אולי לא אוהב את ההתנהלות של צ’אבי, אבל אני מבין למה הוא רוצה עוד שחקן התקפה. הבעיה היא שהוא על הפנים ברכש, ושאר האופציות גם הן לא טובות:
ברנדרדו סילבה - שחקן מדהים, אבל אני מתקשה לראות במקום מי הוא יבוא. לקישור העמוס שלנו? לצד ימין במקום ראפיניה ולאמין? שלא לדבר על זה שסיטי רוצים עליו איזה 80-90 מיליון (ובצדק) ואנחנו עדיין לא רשמנו את רומאו.
ויקטור רוקה - ילד שעוד לא שיחק משחק אחד באירופה. גם אין לי מושג מה הוא שווה בברזיל, כי לא ראיתי אותו משחק.
פליקס - לא מתלהב ממנו. הוא תכף בן 24 ועדיין נחשב לכישרון שצריך להתפתח. חוץ מזה שמדובר על השאלה בכלל, והם בטח ירצו לדחוף סעיף רכישה בשמיים שלא יהיה לנו כסף לממש.
קראסקו - הסעיף של ה15 מיליון פג, ואתלטיקו ינסו לחלוב אותנו. אני בעד לנתק כל קשר עם המועדון המתועב הזה, ולא להעביר להם / מהם שחקנים יותר לעולם. טפי עליהם.
לניימאר יש את המינוסים שלו. מדובר בשחקן בן 31, שסגר שש עונות בקבוצה חצי מקצוענית, סופר פציע ובאופן כללי נראה שפרש פרישה סמויה מכדורגל כשעזב אותנו. ועם זאת, כשלאפורטה מסתכל על רשימת השמות הוא חושב שניימאר יצליח למלא את האיצטדיון המזעזע שעברנו אליו. אתם זוכרים שאנחנו בבעיית מזומנים, כן? מדברים על חוזה לשנה בודדת כי אין לנו כסף, אבל מבחינתי זה יתרון. לניימאר יש כדורגל ברגליים וראינו את זה בחצי השנה שלפני המונדיאל עד הפציעות. הוא היה מדהים, הרבה יותר טוב מאמבפה שרק הפריע, ואם הוא יקח את עצמו ברצינות - הפוטנציאל שלו גדול יותר מאשר כל השחקנים שמניתי עד כה.
מבחינתי ניימאר לא פרסונה נון גרטה, צריך להיות פרגמטיים. המצב של המועדון לא טוב. מה שכן, אם הוא חוזר אז הדרך הנכונה להתנהל איתו היא רק חוזים שנתיים. ברגע שהוא יחליט שהוא לא לוקח את עצמו ברצינות - להעיף אותו.
ברנרדו סילבה לדעתי לא ריאלי, קאמבק של ניימאר יגרום לחלק לבחילה ויסתיים בצורה לא רעה אבל אני חושב שגם אם יהיה רצון של שני הצדדים (חששות מצד צ’אבי ואפשר להבין אותו) - עדיין הפער הכלכלי גדול.
מילה על עוסמאן דמבלה: כפוי טובה ושחקן מגעיל ואני אומר את זה בתור אוהד ריאל מדריד שהתריע על כך עוד ביום רכישתו וכביכול אמור בזמן הזה “לשמוח לאיד”, אבל אני אוהד כדורגל אפילו יותר מזה שאני שרוף על ריאל מדריד. צ’אבי היה המאמן שנתן לו הכל, האמין בו, נתן לו את חולצת ההרכב באופן קבוע, נלחם את המלחמות בשבילו - הוא יורק לו בפנים. שמעתי את הטיעון שלו וזו מכבסת מילים. שחקן שלא העריך מעולם מה זה להיות בברצלונה - אחד המועדונים הגדולים איי פעם, קבוצה ששמה עליו סכום עתק וסלחה לו על כל השטויות והפציעות. אמנם כשצעירים עושים שטויות אבל גם ילד בן 22 צריך להבין כמה חשוב לקום בזמן לאימון, לעבוד על כושר בבית וכן הלאה. אני לא חושב שהוא אף פעם היה שחקן כזה גדול אבל דברים משתנים, ובעיקר - גם בעונה שעברה הפנטסטית שלו הוא עדיין היה פצוע לאיזה חודשיים ומעלה (סיים עם 35 משחקים). עדיף שחקנים שרוצים לשחק בברצלונה.
שם לב שאתה לא שם את האסיטיסטים ולא מחשב גם את כמות הדקות שהוא קיבל. כך מעקמים את הסטטיסטיקה לדעה שלך. אז יש לו 10 שערים ו12 בישולים. לא מעט מהם שערים או בישולים מכריעים כמו נגד אוססונה וולנסיה.
תבדוק את זה ביחס לדקות שלו .
אני מעדיף ראיפיניה אחד מחויב למועדון מאשר מיליארד דמבלות וניימארים.
שנה שעברה עם פחות או יותר אותו הרכב הצלחנו למלא את הקמפ נואו שבוע אחר שבוע ואפילו שברנו שיאים. וזה בלי ניימאר ובלי מסי ו ובאצטדיון גדול הרבה יותר. לא צריכים את ניימאר בשביל זה.
זה לא עניין של פוטנציאל זה עניין של מה אתה מקבל ממנו בסופו של דבר. וזה מה שהוא נותן כל שנה. מופיע לכמה משחקים ואז פורש פרישה שקטה עד סוף העונה. אבל כל פעם אני שומע את החסידים שלו אומרים “הפעם זה היה שונה אתם תראו” בפבואר הוא כבר פרש מלשחק כדורגל ועם אחותו בברזיל…
מדהים שאנחנו לא לומדים אף פעם לקח. שחקנים באים יורקים עלינו מזלזלים בנו ואנחנו עדיין נרד על הברכיים ונרצה אותם בחזרה. אתה מחליף את דמבלה במישהו הרבה יותר גרוע ממנו וחושב שהפעם זה יהיה שונה , פאקינג תסמונת האישה המוכה…
ושלא היה ספק אני לא סובל את דמבלה וזה לא מהיום, אבל ליד ניימאר הוא ילד טוב ירושלים.
יש את מה שניימאר במציאות ומה שחלק מאוהדי ברצלונה מפנטזים עליו וזה משהו שאי אפשר לגשר כי זה “רגש” “ונוסטלגיה”
והכי גרוע שאתה רוצה להביא את ניימאר להקריב בשבילו שחקנים שבאמת רוצים לשחק עבור המועדון להפקיר את עמדת המגן הימני שזה התאבדות ספורטיבית מצידנו אפילו אם נקבל בחזרה את ניימאר של עונת הטראבל (ואנחנו לא…) . רק כי בפנטזיה שלך אתה רואה את אותו ניימאר של הטראבל.
אני מצטער אם זה נראה שאני נכנס בך אישית, ואולי אני תקיף מידי אבל בעיני ניימאר זה קו אדום. אני מוכן לקבל בחזרה את דמבלה ולא אותו.
אני לא יראה דקה אחת של קבוצה שניימאר משחק בה כדורגל. גם אם פיגו ימח שימו וזיכרו היה חוזר זה היה אותו דבר. בעיני הבוגד הכי גדול זה פיגו והשני זה ניימאר.
ניימאר יצא איתנו בן זונה, ואם תשאל אותי הוא לא האופציה המועדפת עליי. ועדיין, אתה שוכח שהוא “עקץ” אותנו והביא לנו 222 מיליון. ההעברה הכי גדולה בכל הזמנים, גבוהה ב-23% יותר מההעברה של אחריה.
זה שההנהלה שלך לא ידעה להתמודד עם 222 מיליון זו לא אשמתו של ניימאר. ב230 מיליון יכולנו להביא את ואן דייק + דה ליכט + רודרי. מי בכלל היה חושב על ניימאר עם היינו הופכים את הקבוצה של מסי לקבוצת ההגנה הכי טובה באירופה והיינו זוללים תארים?
ועם זאת, אני מוכן לקבל אותו בחוזה לעונה כי לצאת עם הקאדר ההתקפי שלנו לעונה זה סכנה רצינית. בנוסף, צ’אבי מאמן פח ואנחנו צריכים שחקן יצירתי מקדימה. ניימאר יכול לתת לנו את זה. ואם הוא לא יתן, אז ניפרד ממנו בסוף העונה.
הוא עקץ אותנו כי הוא ניהל איתנו משא ומתן על סעיף נאמנות בחוזה, שהיה לו בכיס כבר הסכם בע"פ מוכן עם פסז.
הוא הגיע לאותו קיץ שהוא יודע שהוא כבר יהיה שחקן של פסז. והסעיף שלו היוה מוכן לסכום שפסז תוכל לשלם עליו . הכל היה מוכן ומתואם איתם.
אני לא נכנס פה לסכום שהוא הביא ומה עשינו איתו כי זה לא קשור אליו .
בנתיים לא יכולים לרשום את אלונסו אבל מבלבלים השכל על ניימאר
זה כל הסיפור. אם ניימאר היה לוקח את מענק הנאמנות ועוזב בחינם הייתי מתעב אותו כמוך. אתה מתעלם מ222 פאקינג מיליון אירו. זה הבדל עצום. היינו יכולים לקחת 5 צ’מפיונסים רצופים עם הרכש הנכון.
רשמו את גונדוהאן לפניו. ואת באלדה, ואראוחו וכל מי שחשוב. גם אלונסו ירשם בסוף.
לפעמים אנשים חושבים שלשחקני ספסל אפשר לתת פחות כסף. שחקן שיהיה מוכן להיות המחליף השני במעדת המגן והחמישי בעמדת הבלם ידרוש יותר כסף במו"מ. אחלה כולבויניק.
השאלה בלי חובת רכישה זה זה אחלה. מה שיהפוך את זה ללגמרי אחלה זו רכישה בנוסף של פרסנדה, או כל מגן ימני צעיר ומבטיח אחר, לזמן שאחרי תום ההשאלה של קאנסלו.
הטענות הן שיש סיכום מלא על פרסנדה. הבעיה שלנו בפועל היא לא כסף, אלא יכולת רישום. אם באמת יש לו פוטנציאל - שיקנו אותו וישאילו. את קאנסלו, אלא אם כן הוא יהיה קטסטרופה אני מאמין שנרכוש. מגן על, והעמדה הכי בעייתית שלנו.
השאלה האמיתית - מה עושים עם הרכש המטופש של קונדה. אראוחו וכריסטיאנסן חייבים להיות על המגרש בכל זמן נתון.
כל עוד כריסטנסן ימשיך לא להיות כשיר במשחקים גדולים, ואראוחו יהיה במרחק ספרינט אחד מקרע בשריר - צריך עוד בלם מוביל. לא איניגו שכרגע פצוע בכלל, ולא אריק, כאלה כרגע.
חוץ מזה, אני מאמין שצ’אבי ישחק העונה לא מעט עם 3 בלמים. אבל לך תדע. קטונתי מלהבין את צ’אבי.