אותו ויקטור פונט שאמר שהוא יביא את צ’אבי בדיי 1 ויחתום על ה-CVC? הבן אדם שרטלן חסר מושג.
אתה רוצה שאני יחזור למסע הבחירות של לאפורטה? ויביא לך את ההבטחות שלו?
לאפורטה שיקר כמו ויקטור פונט. אני לא מתיחס לפולטיקאים ומסעות בחירות. לצערי אני גם לוקח מראש בחשבון שהם משקרים. אם הם למשל מקיימים רק עשרה אחוזים מהבטחות שלהם אני מאושר. זה בכללי. דרך אגב.
הוא נבחר והוא לא עושה לי ולך שום טובה בזה שהוא נשיא . שיקיים את ההבטחות הבסיסיות שלו. ודרך אגב אחת ההבטחות שלו זה היה להחזיר את השקיפות ונקיון הכפיים לברצלונה זה יותר משמעותי מהבטחה לגבי צאבי.
אבל זה בדיוק יהיה התירוץ של ברתומאו לא? אנחנו רוצים לצוף בטווח הקצר אז נותנים משכורות מפגרות כדי שנשרוד את העונה.
לא אומר שלאפורטה הוא ברתומאו, אבל כל הסיפור הזה לא הגיוני לדעתי.
השאלה הכי מעניינת זה מה קרה לנשיא ההוא שבא למועדון במצב כלכלי בינוני מינוס והזניק אותו תוך זמן קצר למצב מעולה?
מסכים שלאפורטה הגיע הפעם לשוקת שבורה, אבל לא מבין למה בסיבוב הראשון הכל נראה כל כך מקצועי ועכשיו פרטאץ
הכונה שלי היתה ספיציפית לגבי החוזה עם טר שטגן. לא בכללי.
ההבדל הוא שברתומאו עשה את זה עם לנגלה ופיקה. שחקנים שהיו כבר לקראת הסוף. טר שטגן זה פרויקט ארוך טווח.
אז לא היה טבאס ואני חושב שהיום המצב שלנו שלאפורטה נכנס לתפקיד בקדנציה היה היה הרבה יותר גרוע.
אם מחלקים את זה לשתי דברים:
מצב כלכלי, לאפורטה עושה עבודה טובה . הוריד את השכר בצורה משמעותית החוב שלנו ירד והוא העלה את הרווחים של המועדון.
מצב מקצועי ונקיון כפיים. אני חושב שפה הוא מאכזב. והעסק עם מנדש זה מסריח לגמרי.
אני מאוד מתקשה עם הדיון הדיכוטומי הזה, אז בוא ננסה לעשות סדר לגביי לאפורטה:
פעולות רעות ומטופשות אובייקטיבית:
-
להבטיח הישארות של מסי כשהוא לא יודע מה המצב הכלכלי עד הסוף.
-
לפטר את פימי שהיה אחלה מאמן בבארסה אתלטיק ולמנות שחקני עבר על פארש.
-
לפטר את אלמאן ולתת את כל הכוח לדקו.
פעולות שנויות במחלוקת:
-
מישכון נכסים בשביל להביא כוכבים לפרוייקט של צ’אבי. בגדול אני מבין מה עמד מאחורי החשיבה הזאת, ברצלונה כן הייתה צריכה למצוא דרך להילחם על תארים כדי להישאר רלוונטית והחומר בקבוצה לא הספיק.
-
הבאת צ’אבי עצמו. אומנם יש שיגידו שזו מחשבה בדיעבד, אבל אני חושב שגם פה בפורום הצנוע שלנו חלקנו ידענו שתולים בו יותר מידי תקוות, ושהוא לא יממש חצי מהציפיות שהפילו בתור “פפ 2”.
פעולות טובות אובייקטיבית:
-
לא לחתום על cvc גם במחיר של הישארות מסי.
-
מינוף כלכלי כדי לטפל בבעיות מבניות שהן long overdue באצטדיון.
-
הצליח להשיג הלוואות בתעריפים נוחים מחסויות, בנקים ומדינות.
-
היררכיית חוזים בה יש חוזים קצרי טווח לותיקים וארוכי טווח לצעירים עם משכורות בהתאם.
לא מצליח להבין את השיח של שחור ולבן, או לחילופין טענה שכל מה שמפריד בין לאפורטה וברתו זה פשוט “זלאד”. יש פה כל כך הרבה קונטקסט שאני לא יודע למה שניהם נאמרים באותה נשימה.
מסכים עם הרוב. אבל צאבי זה לא היה שנוי במחלוקת. אני לא רציתי את צאבי אבל מבחינת זוית הראיה של לאפורטה אני יכול להבין אותו.
צריך גם לזכור שלאפורטה בהתחלה לא רצה את צאבי הוא חיפש אלטרנטיבה. היה עליו לחץ עצום למנות את צאבי למאמן.
ה’זלאד’ היה ספציפית על מה שהעלה @RDT לגבי פיזור המשכורות ל 100 שנה. אני כבר מותש מחוזים הכובלים אותנו בשרשראות של פלדה. ברור שברתומאו לקח את זה כשיטה אבל מותר לבקר את לאפורטה על זה ספציפית.
טוב אופטופיק ומשהו שיגרום לנו לחייך טיפה
• DEST: Says he needs to play to show his best version. Wants to be remembered as one of the best defenders in history.
מישהו פה כנראה ביקר יותר מידי בקופי שופ באמסטרדם
טוב אני רק מדבר
יש פה 2 טענות שאתה צריך להביא אסמכתאות.
-
חוזה פסיכי - כמה פסיכי? עד כמה שאני יודע, הוא גבוה אבל ראוי לאחד השוערים הטובים בעולם. גם פרנקי ככה.
-
החידוש שלו לא כולל פשוט קיצוץ - מי אמר שהחוזה החדש לא כולל קיצוץ? אני קראתי שכן, אבל רק בעיתונים , לא אצל מקור אמין כמו פבריציו. אבל דחיית חלק מהשכר לא אומרת שהחידוש לא כולל קיצוץ.
בלי קשר, אני שונא כשלוקחים שכר דחוי ומחשבים אותו כשכר של העונה בה הוא משולם. “דה יונג מקבל 35 מיליון בשנה!!” אמרו בשנה שעברה. הוא עשה טובה לבארסה שהסכים לדחות ב 2020, אז מה פתאום באים אליו בטענות שהוא לא ויתר על השכר שלו בכלל.
בעוד שנתיים, השכר של בארסה יהיה מאוזן יותר וגם ההכנסות יגדלו כי כבר נחזור לקאמפ.
הביסוס שלי היה הפרסום שהבאתי. זה היה העמוד של טיקי טכלס עד לא מזמן (היה איזה פיצול שם נראה לי) שהם לא רעים כמכלול.
השחקן לא אשם בשום צורה בדחיית השכר, אבל המועדון כן כשהוא מציע לשחקן-יש לך בחוזה שכר של 100 שקל לשנה, בוא ניתן לך במקום 500, רק השנה נשלם 5 ואז שנתיים 750.
לא משנה שזו דחייה, בפועל המשקולת על המועדון היא פסיכית, וזה כאמור בדיוק הבעיה שברתומאו הכניס אותנו אליה עם הרבה שחקנים.
בכנות מלאה, לא מצאתי עכשיו בחיפוש מהיר מקור שנראה אמין מספיק לטעמי, אבל במקורות הלא אמינים השונים מאטס היה או מקום ראשון או קרוב. הוא שוער מצויין, אבל א’ לא בטופ 3 לטעמי וב’ אנחנו לא מועדון שיכול להרשות לעצמו לשלם את השכר המקביל גם אם הוא היה. כקפטן, שבשנים האחרונות גם לא ממש הצדיק את השכר הגבוה מאוד שקיבל, הייתי מצפה שיסכים למשהו הגיוני יותר בהינתן המצב של המועדון.
מי יודע מה יהיה עוד שנתיים. בתחילת הסיפור הזה כבר חשבנו שבשלב הזה נהיה קבוצה מתפקדת וזה עדיין לא קרה
לא כל כך הבנתי את הדוגמא. אתה אומר שבמקום 500 בסה"כ ישלמו לו הרבה יותר, במקום 500 ישלמו 1555?
אני חשבתי שבסה"כ הוא יקבל אותו שכר, רק שיתחלק לא שווה בשווה בין השנים אלא יקבל יותר בשנים הבאות. ככה גם הבנתי את מה שכתוב בכתבה שהבאת.
שוב, כמה גבוה השכר שלו? אני גם חושב שהוא אחד מ 3 המרוויחים הגדולים בקבוצה, יחד עם פרנקי ולבנדובסקי, ומדובר בסדר גודל של 20 מיליון ברוטו לעונה. זה לא שכר פסיכי לשוער ענק. אם היה מרוויח 50 או 100 הייתי מדבר אחרת, אבל זה לא המצב. תשווה את זה ל 10-12 שמרוויחים קסיה, פראן, כריסטנסן, פאטי וכאלה.
חוץ מזה, החידוש שלו יהיה לפי הנורמות שמקובלות עכשיו, זה לא המשך ישיר לחוזה של ברטומיאו. זה לבד מספיק כדי להניח שהשכר לא יהיה אסטרונומי.
כן, עבדו עלינו, אבל המצב משתפר. יותר לאט ממה שלפורטה הבטיח, אבל משתפר.
אם מוציאים את נוויר מהרשימה כי הוא לקראת הסוף. חוץ מקורטואה מי באופן מוכח יותר טוב מטר שטגן? לא מדבר על פוטנציאל או שוער שהיה לו עונה אחת טובה.
זה מה שברתומאו עשה עם מספר שחקנים, כמובן שאני מקצין. ב-750 עיגלתי למעלה, הכוונה הייתה למען הנקודה 500 לשנה ( 1500 סה"כ) אבל רק 5 בפועל בראשונה בגלל הפריסה. כלומר, העלאה בשכר+פריסה שתגרום לזה שבשנה הראשונה זה יהיה נמוך מאוד.
יכול להיות שבמציאות מאטס גם מקצץ, זה לא היה בפרסום שאליו הגבתי.
כשכתבתי מקום ראשון או קרוב התכוונתי לשכר של שוערים בעולם, לא שחקנים בקבוצה.
אליסון, קורטואה, אובלק, אדרסון
טוב, אני לא שמעתי שום דבר על העלאה, אלא על ירידה מסוימת בשכר הכולל, בנוסף לדחיה. גם הפרסום ממנו התחלת לא מדבר על העלאת שכר (וגם לא על ירידה).
אני יודע בדיוק למה ברטומיאו ביצע דחיית שכר (בהסכמת השחקנים). לא היה לו כסף לשלם להם. הוא ניסה להגיע ככה לסוף הקדנציה שלו, ושהתשלומים הדחוים יהיו בעיה של מישהו אחר. אני די בטוח שזה לא המצב עם לפורטה, ודחיית שכר נועדה לפתור פלונטר נקודתי שלא יחזור.
אתה רואה שהספונסרים חוזרים, שבנקים נותנים לנו הלוואות בלי בעיה. יש עכשיו בעיה עם ההכנסות מהאיצטדיון, שיחזרו הדרגתית בעונה הבאה. אני לא רואה בעצם דחיית השכר בעיה גדולה.
אני פחות מודאג מהחוזה של מאטס, שלא יקרה באוגוסט בכל מקרה. אני יותר מודאג מהחוזים של גונדוגן וקאנסלו, שאף אחד לא מדבר על זה. אני מודאג מהבאת שחקנים מאוד יקרים כמו ברנארדו סילבה. אני מודאג שיש לנו 4 שחקנים שלא הצלחנו לרשום בינתיים, והם מדברים על רכש.
אני מקווה ביחד איתך שזו בעיה נקודתית, וגם שהחוזה החדש כולל קיצוץ, אבל אין לי מושג. החובות גדולים והטריק הזה של הדחיה יצר לנו בעיות בעבר.
מה מדאיג אותך בחוזה של גונדואן? החשש שלי זה החובת רכישה על קאנסלו (אם ישחק מעל 70 אחוז מהמשחקים לפי הפרסום של בארסה מאניה).
לא אוהב להחמיא למדריד, אבל ההקפדה על שחקנים צעירים ברכש היא לדעתי מדיניות נכונה. להביא שחקן משלים בגרושים או מישהו בחינם- אחלה. לרכוש שחקן כמעט בן 30 ב 30-40 זה כבר סיפור אחר, במיוחד כשבמצב הנוכחי צריך להתיך את כלי הכסף של לאפורטה בשביל הכסף הזה.
שוערים של פפ לא נחשבים, גם ויקטור נראה תחתיו כמו שוער סביר פלוס
מה הכוונה?
כשיש לך חובות/הלוואות השאלה הכי חשובה היא מה הריבית שאתה משלם עליהם.
אם אתה חייב לבנק מליון ואתה משלם 10% ריבית בשנה, אז לקחת הלוואה של מליון מבנק אחר שמציע לך לשלם רק 5% ריבית (ולהחזיר עם הכסף הזה את ההלוואה לבנק הראשון) אז זה צעד נכון כלכלית.
זה מה שלאפורטה עשה.
את הפירוש אני כמובן יודע.
זה מה שלא ידעתי. ממה שאני הבנתי נלקחו הלוואות חדשות על מנת לשנות את תאריך הפירעון של ההלוואות הקודמות ותו לא. לא ידעתי על נושא התעריפים. האם יש איזשהו מקור? דמיטרי בטוח כבר נבר בזה.