זה כלום כסף אם זה משדרג את המועדון עשורים קדימה, אבל לא כדי לרכוש שחקן אחד.
ברצלונה בבור ענק ונראית לקראת קריסה כי רכשה שחקנים ב 140 מיליון ואתם כותבים פה ש 200 מיליון זה פינטס ושיש לשלם בלי לחשוב.
זה כלום כסף אם זה משדרג את המועדון עשורים קדימה, אבל לא כדי לרכוש שחקן אחד.
ברצלונה בבור ענק ונראית לקראת קריסה כי רכשה שחקנים ב 140 מיליון ואתם כותבים פה ש 200 מיליון זה פינטס ושיש לשלם בלי לחשוב.
אתה מתעלם מזה שבעוד שנתיים שלוש תקרת השכר שלנו יורדת ב-60-70 אחוז, ואנחנו מסיימים עם הנזקים של ברתומיאו, ובנוסף יהיה לנו את הקאמפ נואו המשופץ.
בקיצור, לבסיס של הקבוצה של לאמין וקובארסי שרצו כמה שנים בבוגרים אפשר יהיה לצרף עוד סופרסטארים. תהנו מהשנתיים הקרובות, אתם חוזרים להיות הביץ’ שלנו בקרוב מאוד
אני לא מבין איך אפשר לדבר בכזה ביטחון כשהמשפט עצמו מוכיח שאתה כנראה לא ממש יודע על מה אתה מדבר.
רגעעעע, רונאלדו נקנה כי הוא שדרג את המועדון הכי טוב בהיסטוריה של היקום למשך 8/10 שנים?
תשובה: כן!!! כל שחקן הגורם לקבוצה להשאר רלוונטית ברמה הגבוהה, כל שחקן המייצר באז ומביא אוהדים הוא ביזנס לעשורים קדימה. כי על כל מה שעשה רונאלדיניו (לא הבאתי את מסי) אוהדים יקנו חולצות גם 20 אחרי. זה מהוץ המרצ’נדייז. גולדן סטייט נהייתה הקבוצה במקום ה 3 בשווי מכל קבוצות הספורט, למה? כי אשכרה כמה שחקנים הרימו אותה לעשורים קדימה.
בגדול היינו הביץ’ של מסי שאם היה מגיע מארגנטינה לאתלטיקו מדריד גם ריאל וגם ברצלונה היו הופכים לביצ’ים של אתלטיקו.
מהרגע שמסי סיים חזרתם להיות מה שאתם הכי טובים בו וזה הביץ’ שלנו.
אם רונאלדו על המדף היום לא הייתי רוצה שנשלם עליו 200 מיליון, בדיעבד זה יתברר כטעות כי רונאלדו יהפוך לרונאלדו, אבל כרגע זאת ההחלטה הנכונה.
בתקופה מאוד שחורה שלנו, כל מה שנצלחתם זה לתת לנו רביעייה אחת מסכנה.
כמות הפעמים שנתנו לכם 4+ ב-15 השנים של מסי זה היסטרי… תתפלל שתעשו את זה בשנתיים הקרובות לפני שאנחנו חוזרים לתת לכם בראש.
אם רונאלדו על המדף עכשיו הייתי מת שבארסה תקנה אותו וזה גם יהיה ההחלטה הכי קלה שאפשר לקחת.
אתה מסוג האנשים שלא תחתים את לברון או את kd כי זה יפגע לך בתקרת שכר… פסדר, תתפלל שיגיעו לך כשרונות מהדראפט.
אגב, זה מאוד מאוד מאוד משעשע לשמוע את זה מאוהד ריאל שמתוקף היותה המועדון הכי מבוסס בכדורגל קנתה מכל הבא ליד מה שבא לה עם ערבויות עד מהבנקים במדריד.
דיוני הפיפי קקה האלה אני לא מושך ליותר מהודעה אחת וכבר הגבתי.
בהצלחה בלחזור לתת לנו בראש בלי מסי
למה ככה ? את לברון ברור שכן.
אני לא נגד לקנות שחקנים, להיפך, רק לא ב 200 מיליון.
ואני שוב מזכיר שהכל התחיל מהטענה המקורית שלי שהצעתי למכור את ימאל בן ה 17 ב 200 מיליון, איך הגענו לשחקנים הכי טובים בעולם כיום ואז הכי טובים בהיסטוריה ומשם ללברון ו kd אני לא מבין…
טיטי תהיה כן, שאלתי אותך מאיזה גיל כבר לא מוכרים שחקנים גם לא ב200 ונתת לי רשימת מספרים עולה מ 16 ועד 36…
אתה רוצה להתכווץ ולחזור לטענה של ימאל הוא רק פוטנציאל - אחלה. אבל אל תגיד שאנחנו דוחפים לך מילים לפה.
שחקני כדורגל בטופ של הטופ שווים 200 בקלות
אתם לא דוחפים מילים ועומד מאחורי מה שאני כותב.
השאלה למה מלמכור את ימאל ב 200 מיליון עברתם להאלאנד וג’וד ? כלומר מה הקשר בין הטענה המקורית שלי להאלאנד וג’וד ?
אי אפשר לטעון זאת כל עוד ואין דוגמא אחת שתגבה את הטענה.
רק ניימאר ואמבפה הגיעו לסכומים האלה וזה היה רק כדי שהשייח’ יראה למי יש יותר גדול, הכי רחוק מרכישות מקצועיות
הדיון הזה נמרח כמו מסטיק על הצעה שבכלל לא הגיעה. דרך אגב גם ההצעה של פאטי 170 היה bs
בתור אוהד ריאל מדריד אתה אמור לדעת שעם פסז דברים כאלו לא קורים.
דרך אגב אי אפשר לסכם את זה כי אם זה בכתב זה נקרא “חוזה כפול” לא בדיוק דבר חוקי ואם זה לא בכתב בגיל 22 הוא כבר “ישכח” את זה.
ברגע שפסז היתה לוקחת אותו לקטאר לברצלונה הוא כבר לא יחזור.
נראה לי שכולנו מסכימים שלמרות שלמין מאוד מבטיח, יש סיכוי גדול שהוא לא יממש את הפוטנציאל. בין אם בגלל פציעה, שחיקה, הידרדרות כללית או מי יודע.
אבל, יש סיכוי ε>0 שהוא יממש את הפוטנציאל שלו ויהיה שחקן שיהיה תענוג לצפות בו משחק במשך שנים. אם נחשוב על התוחלת, הרווח ממכירה הוא אמנם 200 מליון (בין אם למין הופך למסי כפול אלף או פורש מכדורגל יום למחרת), אבל את הרווח אם משאירים אותו והוא מממש את הפוטנציאל אי אפשר (או קשה מאוד) לכמת בכסף. זה רוח חדשה למועדון, זה תקווה, זה לראות שחקן שגדל פה הופך לאגדה, זה נחת 15 שנה קדימה ואז למכור אותו בסכום מופרז בכל מקרה כשהוא לפני פרישה לאיזה מועדון קטארי (או בלגי או אקוודורי, לא יודעת למי יהיה מלא כסף להוציא על שחקנים זקנים בעוד 15 שנה כשהעולם יעבוד על אנרגיה מתחדשת מקנה סוכר). לפיכך תוחלת הרווח של להשאיר אותו היא ε * אינסוף שזה עדיין אינסוף. מש"ל.
(כל זה בהנחה שנצליח לא לשחוק אותו ולגרום לו לפציעות מסיימות קריירה בשנים הקרובות ע"ע פאטי. לא למדנו כלום)
שאלה לכל משתתפי הדיון פה. על פי מה אתם קובעים ערך של שחקן? זה משהו שאני לא מצליח להבין איך הוא נקבע, ולא רק אני, אין אף אלגוריתם בעולם שמצליח לקבוע ערך ריאליסטי של שחקן.
אני חושב שערך של שחקן נקבע על פי הצורך של המועדון בו. אם השנה הייתה 2011 והיה צץ לו איזה לאמין ימאל, הערך שלו היה נמוך יותר מאשר ערך של אותו לאמין ימאל בשנת 2024. מה היכולת של השחקן להכניס כסף ממרצ’, ובאיזה נבחרת הוא משחק. כל אלה הם גורמים שמקשים מאוד להעריך כמה שחקן שווה.
לברצלונה ימאל שווה הרבה יותר מערך השוק שלו כי הוא הופך לפנים של ההתקפה שלה. השאלה היא בכסף כמה זה שווה. ואחרי הכל, זה לא רלוונטי, כי ימאל לא יעזוב. איזה מועדון בסדר הגודל של ברצלונה יתן לו עכשיו הרכב ומעמד כמו שיש לו עכשיו? הוא צריך להיות אידיוט כדי לעזוב.
בדיעבד פטי פציע וזה הרס לו את הקרירה, אם הוא לא היה פציע אז מבחינתי פאטי=לאמין
פאטי עם סיומת טובה, אין לו רבע מהפוטציאל של הדריבל והסחרור שיכול לעשות לאמין.
שלא לדבר על יכולת המסירה שלו וראיית המשחק שהיא מאוד בוסרית אבל מבריקה לילד בן 16.
לא קרוב לא כמעט.
פאטי זה שחקן בתפקיד אחר.
אפשר שתיהם ביחד. ודן בכל הכבוד, שפאטי היה בשיא דיברו עליו בדיוק כמו שמדברים עכשיו על לאמין. זיכרון מאוד קצר יש לנו. ולפעמים זה גורם לנו גם לשכתב את ההיסטוריה.
פאטי לא פציע ואני יגיד גם חילול קודש, לא היה סתם פוטנציאל הוא כבר היה לו קבלות. הפציעות שלו זה ביש מזל כזה עצום. דומה לפדרי.
אני לא זוכר שדברתי ככה על פאטי. הוא היה וואחד גולר. זהו. זה המון לצעיר אבן זה גולר, לא דברנו על דריבל עצום