לא, מוכר את פרנקי בלי קשר לפציעות. תסתכל על מה שכתבתי לגביו בעונות הקיץ הקודמות.
מוכר כי לאף אחד אין מושג מה התפקיד שלו בקבוצה, לפחות כל עוד אין מאמן שיידע למצוא/להמציא תפקיד כזה, ומוכר כי הוא שחקן הקישור היחיד שאפשר לקבל עליו הרבה כסף, ועל הדרך להשתחרר ממשכורת לא קטנה.
אם זה ממניעים פיננסיים, אני מבין.
היה נדמה לי שאתה מקשר בין הפציעות שלו לבין הרצון למכור, עם זה אני לא מסכים.
ספורטיבית לדעתי הוא תורם המון. כשהוא בכושר, הוא שחקן טוטאלי. הגנה, התקפה, דריבל, מסירות, הכל.
אני מקווה שהמאמן הבא יוכל לנצל אותו כמו שצריך ושלא ימכרו אותו בפחות מ 100.
שמח לראות שפרנקי הפסיק להיות קונצנזוס כאן. אחד האוברייטדים הכי גדולים שהיו כאן בהתחשב בשכר שלו ובתג מחיר שהוא מחזיק. למכור ומהר.
חייבים גם להיפטר מלבנדובסקי, עדיין תופס נתח משמעותי מתקציב השכר שלנו והוא כמעט ולא תורם כלום במשחק השוטף. הוא כבד, עייף וכבר לא חד. זה רק יילך ויחמיר שהוא בן 36 עוד כמה חודשים.
לגבי קאנסלו אני חלוק. מצד אחד הוא שחקן עם איכויות התקפיות בלתי רגילות, מצד שני היכולת ההגנתית שלו היא מתחת לכל ביקורת. מה שהוא עשה במשחקים מול פריז וריאל לא יישכח הרבה זמן. פפ הזה חתיכת גאון, אין שום סיכוי שהוא ישחרר שחקן בשיאו בלי שיש לו סיבה מספיק טובה. שום דבר לא חומק מעיניו.
ואני מוסיף גם את זואאו פליקס.
הוא כאילו עולה לנו זול אבל בפועל מתומחר בפייר פליי כמו שחקן על בגלל האנליסטים של טאבס והתרומה שלו רחוקה מלהיות משמעותית ו/או יציבה.
גם ממנו הייתי נפרד בקיץ.
הבעיה שעם כל-כך הרבה פרדות ובלי יכולת להביא אף אחד לא תשאר קבוצה…
עם קשר אחורי גם מול פריז וגם מול ריאל היינו הקבוצה הטובה יותר. שנה שעברה עשינו אליפות, והשנה יכולנו לעשות גמר אלופות קל.
נכון שהייתי שמחי להיפטר מראפיניה ולקבל את אולמו פלוס עוד כמה ג’ובות וגם חלוץ שיתן משהו בניגוד ללבה ורוקה - אבל רוב הבעיות שלנו זה מאמן. מאמן, מאמן, מאמן.
פרנקי הוא שחקן עם איכויות, יש לו טכניקה די טובה והוא בכושר גופני די טוב. בנוסף הוא לא עור ועצמות. כל אלו הופכים אותו להתפס כמאין ״עילוי״ בקישור הברסאי הלא אינטנסיבי, העניין שיש לו גם הרבה מאוד חסרונות שלא מדברים עליהם.
דה יונג הוא רכיכה מנטלית, הוא לא אגרסיבי מספיק (פעם אחת שנכנס כמו גבר לתיקול- היום, הוא נפצע), הוא לא מתלכלך, הוא לא יצירתי מספיק עם הכדור ולא שחקן של מסירה לגול, הבעיטה שלו חלשה. הדריבל שלו על שטח קטן בינוני (עשה קריירה על מהלך אחד יפה על מודריץ׳ באייאקס) והוא טוב בעיקר בלפרוץ עם הכדור כשיש שטח.
הוא גרוע גם ב-stick to position, בניגוד לסגנון של רודרי ובוסקטס לדוגמא. הוא צריך שומר ראש מאחוריו ושחקן מלפניו שיייצר מצבים, ואז אולי, נראה אותו בגדולתו. יותר מדי התאמות שצריך לעשות בשביל לקבל פיק שלא באמת מספיק משמעותי או מרשים.
דה יונג נתן קמפיין צ׳מפיונס טוב בקבוצת סינדרלה ומאז הוכתר לקשר הגדול הבא בכדורגל העולמי. מאז, לא משנה מה עשה, ההאשמות היו כלפי המאמן, הרי לא יכול להיות ששחקן ששיחק טוב באייאקס בגיל 21 לא באמת כזה טוב כמו שחשבו (כאילו שיש עוד שחקן אחר מהקבוצה הזאת שבאמת יצא וורלד קלאס אמיתי).
קנסלו נגמר ממזמן, הבן אדם משחק בלי הפסקה כל 3 ימים, אין לו מחליף כשהוא בכלל לא משחק בעמדה המקורית. אז לא פלא שהוא נראה ככה. גם שחקן על צריך מנוחות.
הסגל טוב אבל לא מאוזן:
המגן הימני הוא בלם שלא רוצה להיות מגן ימני.
המגן השמאלי הוא מגן ימני.
המגן השמאלי המחליף הוא מגן ימני.
הקשר האחורי הוא בלם מאולתר.
ויש עוד כמה. אז מה שקורה זה שברגע שמשהו אחד משתבש, כלומר הקשר האחורי מושעה, או למגן השמאלי אפסו הכוחות, המאמן מאבד את זה, כל פיתרון שהוא מוצא מבלגן עוד פי כמה.
את המשחק סיימנו, כרגיל, עייפים יותר מקבוצה שנקרעה 120 דקות עם פחות מנוחה מאיתנו.
בקיצור, הבסיס טוב, אבל דורש הרבה תיקונים כדי שחוליה אחת בשרשרת לא תהרוס אותה. לא בא לי לדרוך על משהו וליפול…
כשפרנקי הגיע לבארסה, אני זוכר שהוא היה מדהים, ושכל הזמן חשבתי: איזה באסה בשבילו, חשב שהוא מגיע לבארסה ועכשיו הוא קשר על מוקף בחבורה של כלומניקים.
הוא לא חזר מהפציעה טוב, ומשחק בינוני מאוד מאז, אבל אני חושב שלכולם פה יש זיכרון ממש ממש קצר.
מאז שהגיע הוא הקשר הכי טוב במועדון, וכשאנחנו בלעדיו הקבוצה נראית הרבה פחות טוב. זה כמו שלבה נתן כמה משחקים טובים ופתאום כולם הסבירו לי כמה הוא מדהים ואי אפשר לוותר עליו, כנ"ל פראן אחרי רצף של משחקים שבהם הוא הבקיע.
לא הייתי מוכר את פרנקי בפחות מ-100, וגם אז זו תהיה לדעתי מכה קשה.
לגבי כריסטיאנסן, הוא בלם טוב (לא מדהים, טוב) וטרם מאוד לייצוב הקבוצה כקש"א. עם זאת, בגלל שיש את קובראסי (ופיי בקנה) הייתי מוכר אותו אם המועדון מצליח להביא קש"א.
לגבי קאנסלו, שוב כולם שוכחים שהוא היה מעולה רוב העונה…כן, היו לו 4 משחקים פח. אישית, הייתי ממש רוצה מגן שמאלי חדש בקיץ, ולשבץ אותו בעונה הבאה כקיצוני שמאלי, אבל גם כמגן הוא היא סבבה רוב העונה.
הייתי נורא רוצה מאמן חדש, אבל יש לי הרגשה שאם לא צ’אבי נקבל את מארקז…
ממש ממש לא מסכים. הביקורות עליו עלו גם בשנים עברו, גם אם לא עליו ישירות, אלא על המצב שלו (יחס עלות תועלת, תפקוד לא ברור על המגרש וכד’).
הבעיה הכי גדולה שלי עם פרנקי זה שהוא שקרן. כלומר, לא הוא עצמו, אלא מה שהוא עושה. כשהוא משחק יש איזו אשליה שאם רק יתנו לו, הוא יהיה הקשר הכי גדול מאז שקר כלשהו, כי הוא עושה הכל, בהשקעה, ולפעמים נראה שהוא בכל מקום. הבעיה היא שהוא עושה הרבה מאוד דברים, אבל הוא עושה אותם בצורה די בינונית. ולא רק במשחק אחד או שניים, אלא לאורך שנים. הוא לא יכול להחזיק את הקישור האחורי לבד, הוא לא יכול לנהל משחק לבד, הוא לא יכול לקבוע את קצב המשחק לבד, הוא חייב שטח כדי לרוץ כי הוא לא מתפקד על שטח קטן, ובחייאת - מה העמדה שלו לעזאזל? איך יכול להיות שאף אחד לא מוצא אותה?
אומנם הוא מכפר על הכל בהשקעה אינסופית וברבאק שבאמת ראויים להערכה, אבל אז הוא בעצם מרגיש כמו מישהו אחר - גאבי. רק שהוא גאבי שעלה לנו 85 מיליון ומקבל את השכר הכי גבוה במועדון, ומבוגר מטומטום ב-7 שנים.
כריסטנסן - בקיץ שעבר נחרדתי מהאפשרות שיעזוב. עכשיו? במיוחד לאור ההיעדרויות שלו ממשחקים גדולים? אפשר לוותר, במיוחד אם מגיע קשר אחורי שלא עונה לשם “אורי רומאו”.
קאנסלו - מסכים שהוא נתן חצי עונה ראשון טוב, ולפעמים טוב מאוד. אבל…הדברים שהרבה הזהירו אותנו מפניהם צצו בדיוק במאני טיים. לא משוכנע שזו מקריות, בלשון המעטה. כנראה שיש הבדל בין חורים מול אוסאסונה, לחורים מול ריאל ופסז’.
אני הייתי מוכר את דה יונג מהסיבה הפשוטה שהוא לא מביא ערך מוסף כזה משמעותי, כאשר יש לי תחליפים לא רעים בכלל כמו פרמין, גבי, פדרי. השכר שלו מטורף, ויש לו ערך שוק. צ’לסי/יונייטד/ארסנל/ליברפול/פריז יקפצו עליו!
במה בדיוק הוא היה כל-כך מדהים? אני באמת מנסה להבין מה אנשים חושבים שהם רואים בו. כי הבן אדם כמעט ולא עושה כלום.
זה לא שאני לא מכיר בפוטנציאל שלו, הוא פשוט לא עשה עם זה כלום מעבר לרצפים בודדים של כמה שבועות.
הבעיה שלי איתו בעיקר זה שגם בשיאו, הוא לא יהיה יותר טוב ממה שכבר יש לנו או שאפשר כבר למצוא בשוק היום.
נ.ב.
לא כל-כך מבין את הביקורות על כריסטנסן.
חשבתי שהוא היה ממש טוב אתמול. היה לו איבוד כדור אחד משמעותי(באשמת הגאון שנתן לו את הכדור במקום לדחוף אותו קדימה) אבל חוץ מזה גרם לי להיזכר איך זה כשיש קשר אחורי עם יכולות הגנתיות על הדשא.
האמת שאני כבר לא יודע מה לחשוב על פרנקי. תמיד החזקתי בדעה שתחת המאמן הנכון הוא יצליח למצות את הפוטנציאל שלו. הייתי ממש שמח שהוא הגיע, גם בהרבה כסף, כי הוא מבודדים שהיה נראה שמשווים את זה.
מהרגע שהגיע לבארסה הוא לרוב 50-50. התפקוד הזה שייך מבחינתי לשחקנים שכל המהות שלהם היא ריצה מצד לצד כי הם בינוניים בכמעט כל אספקט, אבל ברגע שהם עושים הכל מוכנים לשרוף את המגרש (כמו וידאל והברזילאי שחגג אצלינו והיה בהלם שהגיע שכרגע אני לא זוכר את שמו). פרנקי, עם כל האינטליגנציה והכישרון שהפגין באייאקס היה אמור להתפתח להיות יותר מזה. חצי כנף כמו צ’אבי, אולי לכיוון הקשר האחורי שחיפשנו ליום אחרי בוסקטס. מפה זה פשוט נתקע.
זה נתקע כשוואלוורדה לא אוהב להתעסק עם קשרי אמצע, זה נתקע עם חודשיים של קיקה סטיין, זה נתקע עם כלומאן וזה נתקע גם עם צ’אבי.
לא פוסל שמעולם לא היה סיכוי שיצא ממנו משהו ושמעולם לא היה בדיוק מחוייב לסטנדרטים הטקטיים אליהם שואפים בכדורגל המודרני, והאופי המאוד לא מתחייב שלו הגנתית או התקפית משאיר אותו מאוד “פרווה” בו הוא עושה קצת מכל דבר אבל לא מספיק טוב, או שאולי הוא אלגוריה מושלמת לאיך מעולם לא דרך פה מאמן שהוציא יותר מהסגל שהיה לו.
פרנקי “הוקטן” ל 50-50 ופשוט נשאר שם. 50 אחוז איכות, וללא חמישים אחוז אימפקט בשום עמדה.
פדרי לא היה בקבוצה הראשונה כשפרנקי הגיע. מסי הוא הכול, אבל בפועל שחקן התקפה ולא חלק מהקישור.
מי היו שם אז? רוברטו, ארתור, ראקיטיץ מעבר לשיא (שגם בשיא היה קשר בינוני מאוד) אלניה, וידאל וכן, בוסי, שעדיין היה מצויין.
אז כן, הוא הגיע לקישור חלש למדיי, והיה, מהר מאוד, הקשר הכי טוב שלנו חוץ מבוסי. מעבר לזה, אני זוכר מצויין שהוא שיחק מעולה מהרגע הראשון, וכמה הייתי מתוסכל לראות אותו ושאין לו עם מי לשחק. שהוא הגיע מסוג של טיקי טאקה באייאקס, ניסה לעשות את זה בבארסה והשותפים שלו לקישור שוב ושוב דפקו הכול.
אני מרגיש לפעמים שאתה זוכר 4 משחקים אחורה ואז נגמר ה-cache. ארבעה משחקים גרועים (אחרי פציעה) או טובים לא משכיחים שנים, ולדעתי האישית פרנקי הוא הקשר הכי טוב שלנו כבר כמה שנים, וכל פעם שהוא נעדר זה מאוד מאוד מורגש ואנחנו הרבה פחות טובים.
אגב, כנ"ל לגבי קאנסלו, שהמשחקים האחרונים שלו מחרידים, אבל נראה שכולם שכחו כמה עפנו עליו במהלך העונה.
אני מבואס מאוד, כמו כולם פה, אבל צריך להסתכל במאקרו ולא במיקרו.
מצד שני, השכר שלו גבוה מאוד ואנחנו צריכים כסף. תמורת 100+ יכול להיות שגם אני הייתי מוכר, אבל נטו כי בעמדות קישור מהסוג הזה יש לי ביטחון ביכולת של לה מאסיה לייצר שחקנים טובים, לא כי אני חושב שנמצא בשוק מישהו טוב יותר (שיש לנו יכולת כלכלית לקנות)
קאנסלו הוא שחקן מעולה. הוא פשוט לא שחקן כנף ולא בדיוק מגן.
הוא יכול להיות מגן נגד אוסאסונה וברנטפורד אבל לא נגד ליברפול, ריאל מדריד, באיירן מינכן או פאריס.
גם אלגרי, שהוא מאמן מאוד הגנתי זרק אותו מיובנטוס. ופפ ניסה כל מיני סוגי מערכים שונים ומגוונים כדי להחביא את קאנסלו בהגנה עד שויתר.
לטעמי הוא Nice to have אבל לא Must to have. אם יהיה לכם איזשהו שחקן הגנה שהוא יותר סלע ויציב, יהיה אפשר לעשות רוטציות בניהם אל מול טיב האיכות היריבה. אבל זה לא מובן מאליו שקאנסלו יקבל את זה כי הוא לא ידוע כמי שמקבל ישיבה ממושכת בספסל.