עזוב, דבר תכלס, מה הוא עשה בחמש השנים האלה כל-כך טוב? הוא לוחץ טוב? הוא קורא משחק טוב? סוגר חורים בהגנה טוב? מייצר מצבים? משחק תחת לחץ? מנהל משחק?
הסטטיסטיקה שלו שלא קשורה להנעת כדור מזעזעת, אבל רואים בבירור שבמשחקים החשובים כמה את זה הוא לא עושה.
מה הוא עושה על המגרש שאני לא יכול לקבל מפדרי, גאבי, גונדואן או קובארסי?
אני לא חושב שאפשר להגיד לגביו זיכרון קצר כי פרנקי הוא שנים תעלומה בעיני אוהדי בארסה, ואני מתכוון בכל מקום שאפשר לקרוא על בארסה. הוא מעולם לא היה קונצנזוס.
כל עונה אותה רכבת הרים שעוברת ב-“הוא לא בהרכב כי הוא לא מתאים”,“הנה הוא בהרכב אבל לא משחק טוב”, " הו הוא נתן משחק טוב סוף סוף, איזה פוטנציאל", ‘‘פציעה’’, ואז ''רגע הוא בתפקיד שמתאים לו אבל לא עושה כלום".
לגבי קאנסלו אני מסכים, כי מי שמכיר אותו יודע שמה שקרה נגד ריאל ופסז’ זה מה שהיה קורה לו כבר בסיטי ומה שרואים בכל משחק אבל מקבל משמעות רק בבמות הגדולות.
אני עדיין משאיר אותו בקבוצה כי התקפית הוא מעולה, והחורים שלו לא רלוונטים מול 90% מהקבוצות.
אתה המאמן, ההרכב הוא 4-3-3, באיזו שלישיה מסי? השניה או השלישית? בוא. זה שמסי הוא השחקן הטוב בהיסטוריה ועשה עבודה של שלושה שחקנים מכל עמדה לא משנה את זה שהוא שחקן התקפה בבסיס.
האם, כשצריך, הוא יכול לרדת אחורה ולשחק גם כקשר וגם כשחקן התקפה? בטח, אבל עצם זה שהוא היה צריך זו אינדיקציה לחולשת הקישור.
לגבי השאלה השניה- קורא משחק מצויין, מייצר מצבים מצויין, משחק תחת לחץ- לדעתי הכי טוב בקבוצה (ומעולה בכללי), וגם סוגר חורים סביר. מנהל משחק- לא.
כמובן, במשחקים רעים שלו, יכול להיות שגם את הדברים שהוא יודע לעשות אחלה הוא עושה לא טוב- אבל זה נכון לכל שחקן.
הכדורגל כבר מזמן התקדם מצורה שבה מתארים תפקוד של שחקן לפי המערך הבסיסי. אני מסתכל על השטחים השחקן נמצא בהם והתרומה שלו למשחק.
מסי בעונות האחרונות שלו בבארסה שיחק אמצע ימין גבוה או נמוך. גם בנבחרת. בעיני זה חלק מהקישור.
הוא לא היה שם בגלל חולשת הקישור, אלא בגלל שהוא היה פליימייקר בחסד.
אם אתה משחק במרובע באמצע, ומסביבך משחקים מסי, בוסקטס וראקיטיץ’/פדרי/גריזמן הייתי אומר שאתה רחוק מלהיות מסכן.
הבעיה שבמקרה שלו יש יותר משחקים רעים ממשחק טובים. במיוחד ככל שחשיבות המשחק עולה.
5 עונות הוא פה, יש גבול כמה אפשר להפיל הכל על המאמנים.
אני רואה שחקנים אחרים שנותנים מה שיש להם בלי בעיות ולא משנה מי המאמן.
הוא כבר בן 27, מביך להמשיך לרדוף אחריו שיפרוץ.
איזו בדיחה.
התחייבות לשפר את הסגל? לאפורטה לא קוסם ואין לו יותר שפנים לשלוף מהשרוול. הוא כבר משכן את המועדון שנים קדימה והגרמנים עשו עלינו חתיכת סיבוב. יש את הדיבור עם ערב הסעודית אבל בינתיים לא נראה שזורם משם כסף כלשהו.
ושלא נדבר על כל הסרחים העודפים שחוזרים מהשאלות בקיץ (לנגלה, דסט, פאטי).
גריזמן זה הדוגמא לשחקן טוב ששיחק עם פרנקי “בקישור”?
הוא א’ היה רע רוב התקופה שלו בבארסה וב’ לא שיחק בקישור.
פדרי שיחק עם פרנקי חלק מהזמן, והשילוב ביניהם, לפרקים, היה באמת מצויין, אבל דווקא פדרי מאוד לא עקבי, ובלי לעצבן אף אחד, עדיין לא הוכיח את עצמו- לדעתי ההייפ סביבו מוגזם, אם כבר.
ראקי, עם כל החיבה, היה קשר לא מספיק טוב.
הבעיה עם פרנקי, לדעתי, זה לא הוא, אלא זה שהקישור סביבו המון זמן רע, ושהוא צריך לעשות 700 תפקידים כי אחרים לא מתפקדים. ועדיין רוב הזמן הוא היה אחלה.
לבקר את פרנקי זה קצת מצחיק לדעתי בקבוצה הזו. כמו לבקר את מסי של תקופת ואלוורדה על זה שהוא לא הצליח לסחוב את הקבוצה לטרבל למרות שמסביבו היו המון שחקנים לא טובים.
זה לא משנה במי הסגל יחוזק. צ’אבי יכול לקבל את אמבפה, הלאנד, ואן דייק, רודרי, וירץ ופרימפונג, ועדיין להתלונן שאם רק היו לו זובימנדי וברנרדו סילבה - הוא היה מצליח לשחק כדורגל מושלם.
לא מבין את ההשוואה הזאת.
מסי היה מדהים אצל ואלוורדה, נתן אצלו את אחת העונות הגדולות בקריירה שלו(18/19).
איפה וזה ואיפה פרנקי דה יונג שבשלושת המשחקים הכי חשובים של העונה היה נראה כאילו אפשר להלביש עליו מדים של שופט מרוב שהוא לא היה מעורב במשחק.
האמת שאני אפילו לא יודע איך להגיב לזה. לא אכנס להשוואות של דה יונג מול מסי כי זה גדול עליי- אבל האם במנותק מהיכולת ההישגית של הקבוצה, דה יונג מתפקד כקשר על בעיניך?
יש 2 נושאים עיקריים בדיון בין אסכולת “פרנקי המלך” לזו של “פרנקי הביתה”, שניהם נרמזים בתגובה שלך -
יכול להיות, אבל זה לא בהכרח אומר עליו הרבה.
וגם - יכול להיות, אבל לא בכזה פער שבגללו שווה לשמור אותו, במקום ליהנות ממה שמכירה + השתחררות מהשכר שלו יביאו.
זו נקודת המחלוקת העיקרית. לדעתי זה לא שהוא נתן כמה משחקים לא טובים אחרי שהוא חזר מפציעה, אלא זה שההסתכלות שלי ושל אחרים אומרת שהוא נתן רק כמה משחקים באמת טובים ב-5 שנים.
אני חושב שדיי קולקטיבית כל הפורם עמד על הרגליים בהתנגדות כשהיו שמועות על מכירה של פרנקי בקיץ הקודם.
מוזר לי שפתאום, במקרה לאחר הבאמת כמה משחקים הפחות טובים שלו, כולם מדברים על זה שהוא לא טוב כבר שנים.
אותו הדבר נכון מבחינתי לגבי אראוחו וקאנסלו מצד אחד, שלהם היו כמה משחקים פחות טובים. ופראן ולבה מצד שני, שאחרי כמה משחקים טובים נשכח להם כל הגרועים (ועכשיו שוב כולם נזכרו כשהם חזרו להיות גרועים)
לא יכול לדבר בשם כולם, כי אני באמת לא זוכר מי הביע איזו דעה לפני שנה ולפני שנתיים, אבל בהחלט זוכר לגביי עצמי שתמכתי בעזיבה שלו. אומנם אז הייתי פחות נחרץ ב"אשמה" שלו, ויותר הסתמכתי על זה שצ’אבי לא ספר אותו וההזדמנות לקבל עליו אחלה כסף, אבל עדיין - זה ממש ממש לא חדש, וממש ממש לא קשור רק למשחקים האחרונים.
מאמין כמובן שזה מה שאמרת בקיץ, אבל אני עדיין חושב שלמכור את פרנקי, אלא אם בסכום מאוד גבוה, זו טעות.
הקישור שלנו נראה הרבה הרבה פחות טוב בלעדיו, ומאוד חלש.
במצב כלכלי נורמלי לא היייתי חושב על למכור אותו. כרגע, בגלל השכר הגבוה והמצב הכלכלי, הייתי אולי מוכר תמורת 100, וגם אז זו החלטה גבולית שתחליש את הקבוצה. אין שחקן טוב יותר, לדעתי, בשוק שיש לנו יכולת להביא.
ואני עדיין טוען שהזיכרון לגביו קצר מאוד כרגע.
גאבי חצי פורום רוצה להעיף, רוברטו בן 100 ובינוני, פרמין טוב אבל בוסרי וצריך ללמוד למסור, פדרי לא יציב ומאוד פציע, גונדואן בן 100, כריסטיאנסן בלם מומר.
עם הקישור הזה תצא למלחמה בשנה הבאה?
גם עם קש"א חדש, זה בעייתי מאוד.