פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

אני משער לעצמי שהוא יגיע כי חושבים שהתוספת שלו יכולה לשנות את התוצאות, ביחד עם זה שהוא פוטנציאל ונכס לשנים קדימה.
מקצועית, חסר לנו מאוד קשר התקפי עם איכות משמעותית ביצירת מצבים. ניסו שם את גאבי, פראן, טורה(לא היה מספיק אפילו בשביל ניסוי רציני), פליקס ואפילו רוברטו.
ראפיניה כששיחק בעמדה הזו מצד שמאל בעיקר מוסיף תנועה לעומק ושערים, ולא יצירת מצבים.

יש גם עוד משתנה שאולי אפשר לשכנע אותו להגיע עכשיו ובעוד שנה כל המצב יהיה אחר.

זו לדעתי אמירה שגדולה מדי עבור משתמשים בפורום להגיד.

1. אני משער שגם אם יש לך הבנה עמוקה בכלכלה, אין לך גישה למצב הכלכלי של בארסה ולמידע שנמצא אצל חברי ההנהלה.
  2. את המשבר הכלכלי לא יפתרו על ידי החלשה של הקבוצה, ולא בעת ובעונה אחת.
    למועדון יש חוב גדול, אבל גם יש הכנסות שנתיות עצומות.
    ככה יחזירו את החוב, אבל בנוסף צריך גם לשמר ולהגדיל את ההכנסות האלו.
  3. ופה נכנס עניין ההשקעה.
    בשביל לעשות כסף, צריך להשקיע כסף. זה לא סתם משפט.
    השקעה נכונה בשחקן טוב ונחוץ זה א. השקעה ולא הפסד כלכלי כמו שנהוג לחשוב ו-ב. תוספת איכותית שיכולה להרים את התוצאות ובכך את ההכנסות.

כן, אני יודע שאתה חושב שלאפורטה ליצן.
גם אם אתה צודק, יש עוד אנשים בהנהלה שיש להם המון ניסיון בנושאים האלה ואני סומך עליהם שהם יודעים כמה כסף אפשר להשקיע ביחס למצב הכלכלי, בנוסף אנחנו יודעים שיש כרגע מנגנון נוקשה מאוד בכל הנוגע לרישום שחקנים בליגה הספרדית ואנחנו לא נוכל להוציא כסף שאין לנו.

אחרי שאמרתי את כל זה, אני גם מבין מאיפה אתה מגיע ויכול להסכים עם חלק מהגישה שלך. אני גם לא חושב שצריך לרדוף אחרי כל שחקן בשוק(גם יודע שלאפורטה אוהב רכישות נוצצות) ולפעמים אפשר להמתין טיפה בשביל אופציה יותר טובה(בגלל זה אני לא משתגע מזה שצ’אבי המאמן ממשיך עוד עונה) או פוזיציה יותר טובה.

אני יוצא מנקודת הנחה שעמדת הקישור ההתקפי תחוזק רק אחרי קשר אחורי וכנף שמאל, רק אם יהיה כסף פנוי וסביר להניח אחרי מכירה של אחד השחקנים היותר בעלי ערך שלנו(פרנקי, ראפיניה, אחד הבלמים).

לעזוב את ברצלונה בגיל 16 דווקא ל PSG בשביל דקות?
בדיוק לקבוצה שקונה כוכבים ולא מקדמת צעירים?
משהו לא מסתדר לי.
אני משוכנע שמעבר כזה נעשה אך ורק בשביל כסף.
אני יכול להבין למה הוא עזב את בארסה של ברטומיאו ב 2019, אבל הוא לא עבר לדורטמונד או קבוצה אחרת שנותנת במה אמיתית לצעירים.

אתה מוזמן לבדוק כמה דקות הוא באמת קיבל ב PSG.
כמעט כלום.

הוא עזב בשביל כסף, ברגע שהוא חתם אצל הסוכן שלו (שנפטר) זה היה ברור. לא להתחיל להמציא שהוא עזב בשביל דקות משחק. הוא היה ילד חרא שעשה גם בנבחרת הצעירה בלגאן והתאפס בדיוק בזמן בשביל להפוך לשחקן כדורגל מעולה. צריך לראות איך הוא יתפתח הרמות היותר גבוהות. כרגע הוא עונה על הציפיות ללא ספק.

אתה יודע למה זה לא נכון? כי רוצים אותו בדיוק מאותה סיבה שרצו את פראן טורס, ראפיניה ויטור רוקה ואחרים. צ’אבי סימונס עם כל הכבוד לא שחקן שישנה את המשוואה, בדיוק כמו האחרים שציינתי. אם הם חושבים שהתוספת שלו פתאום תמחק את הפער מריאל מדריד אז הם לא ראויים לנהל את המועדון. צריך להיות ריאליסטים, כדי להתחיל למחוק את הפער הזה צריך הרבה יותר מצ’אבי סימונס ואת זה למועדון אין אפשרות כרגע להביא, אז אולי בעצמם עדיף לשמור את הכסף ולא לבזבז אותו?

האמת היא שאין לי הבנה עמוקה בכלכלה, אבל לאורך שנים אני יושב וקורא כל פיסת כתב שאני מצליח למצוא על הניהול הכלכלי של פלורנטינו פרז. ותתפלא, מדובר בקו מאוד ברור של רעיונות שאותם הוא מיישם בלי אף פשרה. ברעיונות האלו אני מאמין ועל פיהם אני כותב את הדברים האלה. להשאיל שחקן כזה בסכום כסף לא מבוטל זה פשוט 180 מעלות מהעקרונות האלו.

תראה המועדון כבר שנים בלופים של קניה ומכירה של שחקנים. ההחלשה האמיתית היא להמשיך ולפזר חוזים לשחקנים שאחר כך אתה שובר את הראש איך להיפטר מהם. להפסיק להביא מכל הבא ליד זה תחילת תהליך ההבראה של המועדון.

בסופו של דבר אם במועדון ימשיכו עם הקו הזה של החלפת השחקנים כמו גרביים, ולא יבנו פרויקט רציני ארוך טווח וימשיכו עם השאלות של שחקנים, הקבוצה לא תשתקם. תראה, עובדה, המועדון עכשיו במצב גרוע יותר מאז שלאפורטה לקח אותו. אחרי כל המינופים אתם באותו שיטהול רק שהפעם אין לכם איזה 60 מיליון לזרוק על איזה פראן טורס אקראי. המזל הגדול שלכם שגדלו לכם לאמין ימאל וקובארסי, דמיין לך עכשיו איפה הייתם בלעדיהם. עם הניהול של לאפורטה עד עכשיו הפערים מריאל מדריד רק גדלו והבעיות רחוקות מלהיפתר.

אני באמת ובתמים חושב שכרגע עדיף לברצלונה להמשיך עם הקו של שחקני הבית. לבנות עליהם לעתיד הבינוני רחוק. כרגע להתמודד ראש בראש עם ריאל מדריד יהיה קשה מאוד עד בלתי אפשרי, וזה ידרוש משאבים כספיים שכרגע לברצלונה אין. כרגע ברצלונה יכולה לרכוש או כוכבים מבוגרים שצמאים לשחק מעט במועדון על, או שחקנים בינוניים בשיא הקריירה כי אין לה אפשרות להתחרות ביתר מועדוני העל. לסגור את הכיס זו הדרך היחידה להחזיר את המועדון למסלול.

זה כל כך לא נכון.
מדברים על מטרה לסיים את השנה ברווח. בפועל כנראה יהיה הפסד של כמה מיליונים בודדים.
בשנה הראשונה בארסה דיווחה על הפסד של 480 מיליון.
בשנה השניה דיווחה על רווח עצום בגלל המינופים. לפי החישוב שלי, בלי המינופים היה הפסד של כ 200 מיליון.

המינופים איפשרו לנו לבזבז יותר מ 200 מיליון על רכש, ולא יצא מזה כלום. זה כשלון מקצועי, לא כשלון פיננסי.

אין לי דעה על צ’אבי סימונס כי אני חושב שכל הסיפור מצוץ מאצבע והוא לא יגיע לא בהשאלה ולא ברכישה.

רגע אם אתם ממשיכים עם ההפסדים והקבוצה מקצועית פחות טובה זה לא אומר שאתם נמצאים במצב גרוע יותר?

בכל מקרה, אני מסתכל על המקום בו הייתם לפני לאפורטה, ועל המקום בו אתם נמצאים עכשיו. בסופו של דבר הלכו הרבה מאוד כספים על שחקנים שלא ראויים לחוזים בברצלונה ועד לחלון האחרון אתם המשכתם עם הקו הזה. היום אתם מתקשים להחתים שחקנים גם כאלה שלא שייכים לטופ האירופי וכאלה שלא מעניינים אף מועדון עילית אחר. זה אומר דרשני.

ההפסדים קטנו מאוד או אפילו הפסיקו. זה שיפור גדול מאוד במצב הפיננסי.
תוך כדי, אנחנו עדיין משלמים תשלומים דחוים משנים קודמות שחלקם יפסקו השנה, משחקים באיצטדיון קטן ומרוחק, מקבלים פחות על החולצה ומשפצים את האיצטדיון.
כל זה ימשיך להשתפר.

אנחנו לא במצב של רכישות בומבסטיות.
אני מסכים איתך שהשאלות זאת לא הדרך , אבל פה ושם זה יכול לעזור.
אני לא מבין מדוע אנחנו צריכים עוד קשר התקפי, לא מבין מדוע psg תעשה לנו טובה פתאום. לא חושב שזה רציני.

השאלה האם זה באמת ישתפר אם בכל פעם שלמועדון יהיה שקל הוא ירוץ לבזבז אותו על השחקן הראשון שנקלט לו ברדאר. כל מה שכתבת נכון מאוד אבל הבעיה שלי עם הגישה הפזרנית הזאת היא שהיא לא מאפשרת למועדון להתאושש כלכלית.

קח את ויטור רוקה כדוגמה. אני לא יודע מה השיקולים של צ’אבי ולמה הוא מייבש אותו, לא יודע מי צודק ולא נכנס לזה, אבל חברים משהו פה דפוק, ודפוק מהשורש. או שצ’אבי עושה דווקא לשחקן (פחות נראלי כי בהתחלה הוא נתן לו לשחק), או שבמועדון העריכו אותו לא נכון ובאימונים התברר לצ’אבי שהוא לא בדיוק מה שחשבו, שזה עוד יותר חמור מכיוון שהמועדון הוציא כסף שאין לו בשביל להביא שחקן לא טוב מספיק, או שפשוט הביאו אותו כי היה קל לצייר אותו כרכש נוצץ והייתה חייבת להיות תגובה לאנדריק. משהו במערכת לא מתפקד טוב, יש נזילה של כסף.

אני מבקר גדול של לאפורטה בזמנים אלו, אבל היום המצב הכלכלי והספורטיבי הרבה יותר טוב ממה שהיה שלאפורטה לקח אותו. אין על זה בכלל ויכוח. היינו קרובים לפשיטת רגל.

אפשר לבקר את לאפורטה בלי להכנס למחוזות הדמגוגיה והשנאה.

זה לא לזכותו של לאפורטה זה לחובתם של רוסל וברתומאו ימח שימם וזיכרם.

אכן מוזר מה שקורה עם רוקה, ואין לנו הסכמה מדוע.
אני לא חושב שהוא דוגמא להתנהלות כללית. מאז הבזבוזים של המינופים, בארסה לא קנתה עוד שחקנים בכסף. רומיאו ב 3 מיליון לא נחשב.
ניכר שאנחנו לא מצליחים לפגוע בול ברכש. אין לנו רכש כמו בלינגהם שהצליח הרבה מעל המצופה. רוב הרכש מאכזב, חלק יותר וחלק פחות.
גם למכור אנחנו לא יודעים.
אנחנו טובים בלגדל שחקנים , לא בלרכוש אותם, ותמיד היינו ככה

זה לא דמגוגיה ושנאה, אני פשוט לא חושב שהדרך שלו נכונה. הוא מייצג את כל מה שאני לא מאמין בו. ההיפך, הייתי דווקא שונא לראות מישהו שעושה דברים שאני חושב שהם נכונים למועדון.

העניין הוא לא בכמה אתם רוכשים שחקנים, אלא החוזים שאתם מפזרים. בסופו של דבר יש לכם 25 חולצות, ואם אתם ממלאים את הסגל בשחקנים שלא ברמה, והשחקנים האלה יעזבו את ברצלונה רק בתום החוזה כי למה להם לעזוב את ברצלונה, אז אתם בבעיה. לכן אנחנו רואים אתכם רוצים למכור שחקנים ולא אחת השחקנים לא מעוניינים לעזוב. כל קיץ יש לברצלונה את הסרט הזה עם שניים שלושה שחקנים שהיא מתה להיפטר מהם אבל הם לא רוצים לעזוב. השנה זה כנראה יהיה ראפיניה שבמועדון בונים עליו שיכניס כסף (לא זמן רב אחרי שהגיע), אבל נראה אם הוא יהיה מוכן לזוז מהמועדון. מה רע לו בחיים. גם לבנדובסקי אגב לפי הדיווחים לא מעוניין לעזוב למרות שבמועדון היו מעדיפים למכור אותו.

וזה מוביל אותי למה שכתבת בהמשך ההודעה, שאתם לא יודעים למכור. אם הסחורה טובה אז קל למכור. אם הסחורה היא בינונית או לא טובה, אז יהיה קשה למכור. מראש צריך לדעת במה להשקיע.

זו בדיוק הטענה שלי. הרכש שאתם עושים הוא לא מדויק, ולכן אתם לא פוגעים. גם כשנפל לכם איזה אובמיאנג, הטסתם אותו החוצה כי היה אפשרות לרכש נוצץ יותר. לא עדיף במקום להמשיך ולהביא רכשים כושלים, ולהוציא כספים על השאלות שלא עובדות, להשקיע בשחקני נוער שיכול להיות שיפרצו ויעזרו באמת למועדון?

אתם לא פוגעים ברכש לא בגלל חוסר מזל. אם אני אוהד ברצלונה הייתי שואל שאלות על ההחלטות שלהם. למשל למה נותנים חוזה לאיניגו מרטינז כשיודעים שקובארסי ופאייה נמצאים במועדון וזה היה אפילו לפני שהשאילו את אריק גרסיה. מה שקורה עם ויטור רוקה היה מטריד אותי כאוהד ברצלונה מעבר למי צודק ומי לא, זה פשוט מעיד על איזשהו מחדל שאני לא הייתי רגוע איתו. איך יכול להיות שבמועדון השקיעו הרבה כסף על שחקן שפשוט נשרף אחרי כמה חודשים במועדון?

עשית פה מיש מש.
מי פה מדבר על ''למחוק את הפער מריאל מדריד"?
האחריות של בארסה זה לבנות את הקבוצה הכי טובה שהיא יכולה תוך אחריות כלכלית ומחשבה על העתיד.
להסתכל על ריאל מדריד זה לא רלוונטי.
מצד שני, נניח שכן ויש פה פער בלתי מחיק, נו אז? צריך להתחבא במערות, לא לשחק כדורגל עד יעבור זעם?

ולא, לא כל החתמה מעידה על החתמה קודמת.
אין שום קשר בין סימונס לרוקה, ראפיניה או פראן, וגם אם היה קשר זה לא אומר שצריך להפסיק להחתים שחקנים.
האם הכישלון של רומאו אומר שבארסה צריכה להפסיק להחתים קשרים אחוריים?

נהדר, אבל זה לא אומר שאתה יכול להגיד באופן חד משמעי שבארסה לא צריכה לרכוש שחקנים בגלל המצב הכלכלי. בנוסף, עם כל ההערכה למה שפרז עושה, לא כל דבר יכול או צריך להיות מועתק אחד לאחד בין מועדון למועדון.

מצד שני, אני התייחסתי לרכישה של השחקן, ולא השאלה.
גם אני נגד השאלה של סימונס אם היא לא מגיעה עם אופציית רכישה.

המועדון בלופ הזה כי הנשיא הקודם השאיר חורבות במועדון. לא הייתה ברירה אחרת.

לא ברור למה אתה מתכוון ואיך אתה קובע את זה.
מאז שלאפורטה הגיע הקבוצה עשתה קפיצה איכותית בסגל, ירדה בגיל הממוצע, העלתה את שווי השחקנים, הורידה משמעותית בהוצאות השכר, הורידה את החובות הכללים, שידרגה את האיצטדיון כדי להרים את ההכנסות השנתיות, לקחה אליפות, הגיעה לרבע גמר ליגת האלופות(לראשונה מאז 2020), ויש קונצנזוס כללי שכל זה קורה עם מאמן שלא בדיוק מצליח להוות ערך מוסף.

המסקנה שלך נכונה, הדרך שהגעת אליה נשמעת טיפה מתנשאת.
בארסה צריכה להמשיך עם קו של השחקני בית, תמיד. בלי קשר לכלום. בנוסף, היא צריכה להמשיך עם הקו הזה עכשיו כי למועדון צריך עתודה מוכשרת לכסות על פערים כלכליים(כפי שציינת). יחד עם זאת, בארסה לא צריכה להפסיק להשקיע בשוק ההעברות בעוד שחקנים מוכשרים ובעלי ערך.
הטענה שלא צריך לעשות כלום כי בלתי אפשרי להתמודד עם ריאל מדריד היא בגדר הזויה בעיני.
אתה באמת היית מרים ידיים כל-כך מהר אם המצב היה הפוך? אתה חושב שפרז היה מפסיק להחתים שחקנים אם המצב היה הפוך?

אין סיבה להוציא כסף שאין, על זה אני יכול להסכים, אבל המחשבה שצריך לסגור את הכיס כי המצב הכלכלי לא מזהיר הוא מוטעה, או שצריך לסגור את הכיס כי אי אפשר להתחרות בריאל הוא מרחיק לכת, מוגזם בטירוף, ומתעלם מכך שבארסה(וההנהלה שלה) עדיין צריכים לספק קבוצה תחרותית מכל הסיבות הקיימות אם לא רק בשביל לשמור על רמת הכנסות גבוהה(בשביל המצב הכלכלי שאתה כל-כך דואג לו).

צריך לעשות את כל הדברים שנאמרו כאן בצורה שמאזנת את הכל. והמצב רחוק מלהיות קטסטרופה כמו שאתה מתאר אותו.

אין קשר, אבל יש מכנה משותף. כולם לא הרכשים האידיאליים שהייתם רוצים לעשות אבל זה מה שהיה זמין בשוק וזה מה שהכסף הצליח לקנות. בארסה צריכה להפסיק לרכוש קשרים אחוריים שלא ברמה, אין טעם להחליף את אוריאול רומאו באוריול רומאו אחר.

בעיניי זה עניין של נכון או לא נכון, שחור או לבן. מה שפרז עושה בריאל מדריד במידה מסויימת חייב להיות מועתק לכל מועדון. להוציא כסף משמעותי על רכש מדויק בלבד זה נכון לכל מועדון ובכל זמן. כמובן שאתה יכול שלא להסכים עם זה וזה יהיה עיקר המחלוקת בינינו.

אין לי בעיה עקרונית עם רכישה של צ’אבי סימונס, כמו שכתבתי באחת ההודעות הקודמות זה עניין של מחיר והוא באמת רכש טוב. העניין הוא שהמחיר לא יהיה זול (במידה ופסז תסכים למכור) ואין לבארסה את הכסף לזה עכשיו. אז אני כן בעד רכישה, לא בכל מחיר.

אני אומר את זה מכיוון שלאפורטה משקיע הרבה כספים בשחקנים שלא מצליחים לקדם את הקבוצה. היוזמה להפסיק את החוזים המוגזמים הייתה בהחלט חשובה ומתבקשת, ומגיע לו קרדיט על זה. בכל מקרה, אחרי חילופי ההודעות עם דימה שהגיעו בעקבות ההודעה הזאת שיניתי את דעתי ואכן היום אתם נמצאים במצב טוב יותר.

מתנצל אם נשמעתי מתנשא, אבל זה הקו שלי ולא משנה אם מדובר בריאל מדריד, ברצלונה, או כל מועדון אחר. לדעתי ההווה אף פעם לא חשוב כמו העתיד, וגם עם אוהדי ריאל היו לי את אותן בעיות. אנחנו היינו במצב הזה עד העונה באירופה, ובעוד שאני קיבלתי את זה שכרגע אנחנו לא נאיים על האלופות (עזוב שזה קרה בסוף), כמעט כל יתר האוהדים לא קיבלו את זה שאנחנו לא מעמידים את הקבוצה הטובה ביותר שאנחנו יכולים להעמיד. אני מאמין שחייבת להיות תקופת בניה סבלנית ואיטית שבה מתמקדים ברכש מדויק בלבד כדי שתגיע תקופה שבה הפרויקט מגיע לשיא ויכול לקחת תארים.
אני מאמין שברצלונה נמצאת עכשיו בערך באותה נקודה שאנחנו היינו לפני שנתיים או שלוש. הרבה deadwood בסגל, צריכים לבנות פרויקט חדש, יש שניים שלושה צעירים שאפשר לבנות עליהם אבל בסך הכל הפרויקט עדיין רחוק מהשלמה. אני חושב שלקחת דוגמה ממה שפרז עשה זה לא רעיון כזה רע.
ושוב, מתנצל אם נשמעתי מתנשא.

מה שצריך לעשות זה לסרוק תמיד את השטח ולנסות למצוא הזדמנויות איכותיות. בדגש על האיכותיות. לא שאם זובימנדי יקר מדיי אז רובן נבש, ואם רובן נבש לא רצוי על ידי צ’אבי אז קשר אחורי אחר ובסוף אין ברירה אז יאללה אוריול רומאו. לא שחושבים על קוורצחליה אבל מתברר שהוא יקר מדיי אז יאללה ניקו, ניקו הוא אחלה אופציה. יש פעמים שעדיף לא לעשות מאשר לעשות טעויות. (אגב ניקו רכש טוב לטעמי, רק שים לב לנקודה).

אני אגיד את זה שוב פעם, אני חושב שאתם (וכל קבוצה אחרת) צריכים לקבוע מה המטרה לעונה הבאה. להיות הכי תחרותיים שאתם יכולים או לבנות פרויקט בריא יותר לעתיד. אין גם וגם, נדיר שזה הולך ביחד. כרגע אם ממשיכים עם ההשאלות ומביאים שחקנים מבוגרים בכסף משמעותי זה אומר שזה בא על חשבון שחקנים צעירים שיוכלו לעזור למועדון בעתיד. זה נכון גם לכם, גם לנו, וזה הסיבה שהתנדגתי נחרצות לרכישה של קיין כשדיברו על זה בקיץ.

לרוב כבר לא מפזרים חוזים.
יש יוצאי דופן כמו לבנדובסקי. אני ואחרים כאן יצאו נגד החוזה השמן שהוא קיבל כשחתם.
המרוויחים הגדולים האחרים כמו פרנקי ומאטס יושבים על חוזים של ברטומיאו.

לא קראתי ולו ידיעה אחת שהשכר שלו הוא הבעיה . יותר מזה, אפשר בקלות להחזיר את ההשקעה בו.

אבל הסיבה לסחורה לא טובה היא לא השכר הגבוה של השחקנים, למעט מקרים בודדים.
או שהשחקן איבד מערך שוק שלו, כמו פראן טורס או פאטי.
או שבארסה רוצה להיפטר ממישהו בכל מחיר ומשדרת את זה החוצה. כמו לנגלה או דסט.
או סתם פוליטיקה או צורך לסגור את השנה הפיננסית.

אובמיינג זה באמת בזיון. גם ז’וטגלה ואחרים.
אבל רכש כמו קונדה או ראפיניה או פבלו טורה היה בול על הנייר. וזה לא מצליח.

עכשיו עשית פה סלט שלא מוכיח שום דבר.
את אריק לא הצליחו לרשום במגבלת השכר. זה לא היה מתוכנן.
פאיה הגיע מהליגה השניה בקרואטיה באותו קיץ עם מארטינז. אין קשר.
קוברסי בקיץ הקודם היה בן 16.5. מי יידע מה יצא ממנו? איניגו חתם על חוזה קצר בשכר נמוך בתור בלם רביעי אחרי קונדה, אראוחו, כריסטנסן , ואולי גם אריק. זה בסדר גמור.

זה בכלל לא הבעיה שלי, אני גם חושב שהוא מאכזב. אבל שאתה כותב את זה ועוד מציין את זה בתור “עובדה”

זה לא נכון. אין פה אפילו על מה להתוכח. המועדון היום במצב הרבה יותר טוב הן מבחינה כלכלית והן מבחינה ספורטיבית, ושוב זה לא מחמאה ללאפורטה זה לקללה של ברתומאו ורוסל.

ימח שימם וזיכרם.

לחזור על משהו שהוא לא נכון לא יהפוך את זה לנכון. לא משנה אם אתה תכתוב ליד זה “עובדה”.

האמת חנן, אני שומע את מה שאתה כותב מהרבה אוהדי ברצלונה. חלק מהעיניין שאנחנו אומדים את הצלחת המועדון רק בהישגים של הקבוצה הראשונה, וזה כמובן חלק מהעיניין.

יש שלושה דברים להתייחס לגבי לאפורטה:

1. יעדים כלכליים: ממצב בו אנחנו צריכים לשחרר את מסי כי אין לנו כסף בשבילו, תוך שלוש שנים אנחנו נהיה אחרי שיפוץ, הלוואות בתנאים טובים ועסקת חסות משודרגת מנייקי. זה לחלוטין לשנות את התקליט לעומת מה שקדם לו. אם נגיע לקיץ הזה למצב של 1:1 בפיירפליי אחרי עשור של פזרנות לא אחראית עד לכדי פשיטת רגל זה מדהים, וזה עוד מבלי לאבד אחוזי שליטה במועדון (אחת מה אופציות ה"קלות").

2. אספקט מקצועי: יש פה בעיות ולא רק בקבוצה הראשונה. גם הקבוצות הצעירות בלי מנשקו מנחה ישיר התקשורת בין קבוצות הגילאים. כל מהות הפרוייקטים הקודמים היה התיאום בין הקבוצות. לא סתם פרמין הלל לשאלה וחזר, ולא הרבה שחקנים הם צעירים “משלנו” (פדרי ואראוחו לדוגמא). למעשה, היחידים שעשו את כל הדרך הם קובארסי, גאבי, גויו ופורט שרק גאבי היה באמת מסומן לעלות וכל היתר דיי קרו במקרה. אולי רפא מארקז יפתיע באתלטיק, אבל לא קרה הרבה בשביל שזה ישתנה.

על הניסיון סביב החלפת אלמן בדקו והיעדר דמות מקצועית רצינית שנמצאת בתיאום עם המאמן (זה שזה צ’אבי זה גם ביזיון) והנה אנחנו תקועים עם ברזילאי ב 40 מיליון הספסל.

1. רפואי וכושר: אני מלא תקווה מהכניסה של מרטינז וטוס. זה צעד נכון בשאיפה לשפר את מצב הסגל של הקבוצה הראשונה.

גווידו רודריגס חתם על חוזה מראש עם ברצלונה לאחר התנאים האישיים שהושגו לפני מספר ימים - השחקן הארגנטינאי בן ה-30 מוכן להצטרף לברצלונה בקיץ הקרוב. זו תהיה החתמת הקיץ הראשונה. :white_check_mark:

אני לא בטוח שזה נכון, אבל נצא מנקודת הנחה שכן.
לרוב מדובר בשחקנים שתרמו מאוד לקבוצה שהייתה בסכנת אי העפלה לליגת האלופות ו/או לזכייה באליפות.
שני הדברים האלו גם היו חשובים תדמיתית וכלכלית, להחזיר את כוחה מותג ובכך לחזק את המצב הכלכלי.
השחקנים עצמם לא מרוויחים המון, אבל בעיקר כן אפשר לעשות עליהם קאש אאוט בסיטואציה הנכונה.

אין טעם להביא את אוריול רומאו שוב, אבל אי אפשר לפתוח עונה בלי שום קשר אחורי.

אני חושב שאתה קצת מגזים בהסתכלות שלך, אני חושב שמה שפרז עשה נכון לאותה סיטואציה שהמועדון שלו נמצא בו ואיך שהם בתור מועדון רואים את המשחק.
אני גם לא חושב בכלל שמדובר ברכש מדויק, רוב הצעירים האלו היו הימורים. ראנייר ויוביץ’ למשל, נכשלו טוטאלית. ו-ויניסיוס ורודריגו בכלל משחקים על אותה עמדה.
יש לי הערכה גדולה למדיניות הרכש של ריאל מדריד, אבל לא חושב שהיא מעידה על דיוק ברכש או שהיא מתאימה לכל מועדון.
מנצ’סטר סיטי למשל, לא צריכים להעמיס את הסגל שלהם בבני נוער. יש להם את הכסף להביא אותם בגילאי שיא.
מועדוני דרג ב’, לא יכולים להתחרות על השחקנים האלה מלכתחילה.
בברצלונה מחפשים שחקנים שמתאימים לסגנון מסוים.
וכו’ וכו’.

שוב, יש לי הערכה גדולה לאיך שריאל עובדים בשנים האחרונות. צריך לקחת מהם מה שאפשר ולעצב את זה לפי סגנון המועדון וביחס למצב. אני גם חושב שזה כן קורה באופן יחסי.

בוא לא נשכח שתקופת ה’‘בנייה’’ שלכם התרחשה בזמן שאתם מחזיקים בשלד ותיקים שהם מהשחקנים הטובים והמעוטרים בהיסטוריה. שים לי את מודריץ’, קרוס, קאסמירו, בנזמה, וראן, קרבחאל, נבאס, ראמוס וכו’ בסגל וגם אני מתחיל לחסוך כסף/משקיע בילדים/מחכה לשחקנים ה’‘מדויקים’'.
לריאל היה(ועדיין יש) את הבסיס הזה להתחיל ממנו.
ברצלונה דווקא נמצאת בסיטואציה הפוכה. הגענו למצב שיש לנו לא מעט דור עתידי, וכמות הדקות המוגזם גומר אותם.
באלדה, פורט, קובארסי, פאיה, גאבי, פדרי, ימאל, רוקה (ויש עוד לא מעט שמות בלה מאסיה). רק השמות האלה זה שליש סגל. כמה עוד ילדים בני 17-18 צריך? הם צריך ללמוד ממישהו, להיכנס בהדרגתיות, להרוויח את המעמד.
כרגע מה שחסר לנו זה שחקנים טובים ומנוסים שיעזרו לנו לגשר את הפער הזה. בדיוק כמו שהיה ויש לריאל.

מעריך את ההתנצלות. תודה.

אני מסכים איתך ככלל, אבל לא מסכים איתך בהקשר של ברצלונה. רוב השחקנים היקרים שהגיעו אלינו לא היו אופציות ב’.
לבנדובסקי היה השחקן שרצו לבנות סביבו את הקיץ, החתמה שהיא הצהרה.
קונדה היה משחקני ההגנה הטובים בספרד, צ’אבי רצה אותו מאוד.
ראפיניה קיצוני מבוקש מאוד באנגליה, ההחלטה ללכת עליו התקבל כבר בפברואר כולל סגירת התנאים האישיים.
אפילו הדוגמא של רובן נבש חוטא למציאות: העסקה שלו נתפרה כדי שבארסה תוכל לקבל עסקה בשווי שהיא רצתה(70 מיליון) עבור אנסו פאטי, ולא בגלל שהוא נבחר ע’'י הצוות המקצועי בתור ברירת מחדל. למעשה לא היינו מוציאים עליו יורו בודד. הלוואי וזה היה יוצא לפועל.

אפשר להתווכח על הבנייה של הסגל, אבל השחקנים האלה היו שווים את הכסף ונתנו תמורה.

מה שאני לא מבין זה מה הרלוונטיות של רומאו לסיפור? מדובר על רכישה עם אפס השפעה כלכלית על המועדון.
אם היינו מוציאים 60 מיליון על שחקן ברמה כזו זה היה קטסטרופה, אבל ההפסד פה הוא של כמה מיליונים בודדים. ממש לא סוף העולם.
גם אתם צירפתם את חוסלו עבור עמדה שלא היה לכם בה אף אחד.

פה אני לא מסכים בכלל וכמו שכתבתי לא חושב שזה גם היה המקרה אצלכם.
צריך לאזן בין כל הדברים. להתחרות הכי טוב שאפשר בלי להזניח את עתיד המועדון.
גם אתם שנמצאים במצב שמתחרים על כל התארים בכל עונה עדיין מצרפים שחקנים צעירים מאוד. זו פשוט מדיניות רכש. אתם גם תצרפו שחקן מבוגר(אלאבה, רודיגר, חוסלו) אם הוא שווה את התמורה.

צ’אבי אמר היום שהוא רוצה שלכל העמדות תהיה תחרות, זה מאוד חשוב.
עוד אמר שהוא לוקח על עצמו אשמה בכך שלקבוצה לא היה קשר אחורי. זה הוציא הכל מאיזון.
אני מקווה שדקו רשם את זה.
אמנם צ’אבי לא מתגלה כמאמן דגול, אבל הוא מצביע על חיזוק נכון.

העיתונאים כבר הלכו לים והתחילו חרושת שמות. רק היום ראיתי איזה 5 שמות , כולם 50 מיליון וצפונה.

להצביע על קשר אחורי בתור עמדה לחיזוק אצלנו לא נחוץ בשביל זה להיות גאון כדורגל בלשון המעטה…

“לוקח על עצמו אשמה” הכל אצלו חלול מחשיבות, אויר חם לא שווה את המילה שהוא אומר…