פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

האמת היא שכרגע אין לו מקום ממש בבוגרת.
לא אומר שזה טוב או רע.
יש ביקורות מהממות על הילד, ואני רוצה להניח שהן מוצדקות ובעתיד יש לו מקום חשוב בקבוצה.
עם זאת, כרגע יש לנו את ארתור ודה-יונג שצריכים להשתלב בבוגרת עד שיקבלו הרכב קבוע בכל משחק. וצריך עוד להוריד את ראקי בהיררכיה…

אין טעם לעשות מהפכת קישור מוחלטת ולעבור לשחק עם 3 שחקנים ״חדשים״ בקישור, לכן בעונה הנוכחית אין לו מה לחפש בבוגרת, גם אם זה סותר הבטחות שנתנו לו.
וזה נכון גם אם וורדה לא היה המאמן.

אז גם לא לתת לו להתאמן יחד עם הקבוצה הראשונה? זה יחבל בסיכוי של ראקיטיץ לתשומת לב?

גם בשנה הבאה זה היה המצב וגם בעוד שנתיים ושלוש. עד שיחליפו את הראש החולה שלנו. בנתיים הנזק נעשה.

בגדול מסכים איתך.
לא רואה סיבה למה לא לתת לו להתאמן עם הקבוצה הראשונה.

ולגבי ראקי - גם הוא כבר בן 31. והוא לא אינייסטה… הוא צריך להתחיל לפנות את הבמה.

אני מאוד מקווה שאנחנו טועים לגבי סיפור האהבה שהמצאנו (הרי לא וורדה ולא ראקי התוודו על הרומן הזה…).
בוא נחכה ונראה איך דה-יונג וארתור יפתחו את העונה.

ואגב, אני לא מצפה לכלום כל עוד הצנון ממשיך לאמן.
כשאני אומר ״בוא נחכה״ אני לא מנסה לומר שאני חושב שיהיה שינוי…
אבל לקוות מותר לי :stuck_out_tongue_winking_eye:

ברור שאנחנו טועים. הרי ברתומיאו הגיע לפגישה עם וואלואדה שלפי כל העיתונים אמרה שברתומיאו הולך להסביר לוואלורדה שראקיטיץ’ צריך לעזוב ויצא מהפגישה עם סיכום שראקיטיץ’ לא ימכר הקיץ. אותו ברתומיאו שהבטיח לדה יונג ששני שחקני קישור יעזבו.

אגב, כל מי שמעז להגן על הפח אשפה הוולורדאי הזה, יש דיוויחים בעיתונים שוואלורדה ממש מתרשם מדה יונג בינתיים. אני ברצינות חושב שהבן אדם מטומטם. כאילו, עזבו את העובדה שהוא לא דיבר עם דה יונג עד לאימון הראשון, הוא כנראה גם לא ראה משחק אחד שלו. אחרת אין לי הסבר לכמה הבן אדם הזה פשוט חסר מושג.איזה ביזיון.

תגיד, אתה קורא את ההודעות של עצמך? איבדת את זה לגמרי? זה נראה כמו פארודיה.

המאמן שלנו לא דיבר עד היום עם שחקן שהוחתם כבר לפני חצי שנה והוצג בקאמפ כבר לפני כמה ימים, הוא התעקש להשאיר את ראקיטיץ’ נגד דעתם של כל ההנהלה, ועכשיו פתאום הוא מתרשם משחקן שכל העולם יודע מה יש לו ברגליים.

אבל ברור, ההודעות שלי הן הפארודיה, לא שטמבל כזה מאמן במועדון הכי גדול בעולם.

אתה אשכרה מתלונן על דיווח שהמאמן מרוצה משחקן שאתה רוצה שישחק. זה מגוחך. תתלונן כשיש סיבה ותפסיק עם הפרופגנדה בשקל.

אני מתלונן על זה שהבן אדם מבין את זה רק עכשיו.

אני רוצה מאמן שיתלהב מדה יונג כבר לפני חצי שנה כשכל העולם התלהב שהוא פרפר את הקישור שלכם, ולא יביא ביד על ראקיטיץ’ בזמן הזה ויפסיד 4-0 באנפילד.

מה אתה רוצה למען השם? מישהו אמר שהוא מתרשם ממנו רק עכשיו? או שלא חשב שהוא שחקן טוב לפני? או שהעובדה שלא דיבר עליו בעיתונות מפריעה לך? אולי הוא היה צריך להעלות אותו באנפילד?

אם הוא כל כך העריך את דה יונג, אז למה בזמן שפפ וטוכל הרימו טלפון וניסו לשכנע אותו להגיע לשם, וואלורדה לא טרח אפילו לשלוח הודעת וואטסאפ, או בכלל להראות אכפתיות לזה שהוא יגיע אלינו? למה בזמן שדה יונג הבהיר שהוא פוחד להגיע אלינו בגלל דקות משחק וברתומיאו הבטיח לו בתמורה ששני שחקני קישור ישוחררו המאמן הוא זה שהתעקש נגד המכירה של ראקיטיץ’ כשכל העולם ואחותו אומרים לו שצריך למכור אותו כשעוד אפשר לעשות עליו כסף? הרי דה יונג יושב בדיוק על המשבצת של ראקיטיץ’ (שהצהיר כבר בראיון שהוא לא רואה איך הגעה של דה יונג אמורה להוריד לו את דקות המשחק).

זאת בדיוק הסיבה שאני קורא להודעה מלמעלה תעמולה - איך לעזאזל כל זה קשור לדיווח שואלוורדה התרשם מדה יונג באימון? אתה מסתובב באתר של MD ו-SPORT ומחפש סיבה לשפוך את אחד מסט המניפסטים הקבוע. אם יש משהו - יופי. אם לא - אז מה, נשפוך בכל זאת.

אפשר לעצור את זה כאן.

למה אני הוא זה שהבין לא נכון.
להכריח את אומטיטי לניתוח? לא מעורב בפרטים, אבל היות שהוא גם ככה לא היה זמין חצי עונה, ובקיץ לא היה לו טורניר היה לברסה את כל היכולת שבעולם להכריח אותו ואם לא אז להראות לו את הדרך החוצה.
ברסה לא עשתה זאת כי כנראה זו לא סיטואציה פשוטה כמו שאתה מתאר.
דה ליכט הבין כנראה את מה שאתה מסרב לראות וידע שבברסה תהיה לו תחרות עם 2 שחקנים לא רעים בכלל, שאחד מהם מחזיק גם במשכורת של כוכב ונתן עונה מצוינת עונה שעברה בדרך להיות גם אחד מכוכבי המונדיאל, ובחר לקבל הרכב פותח בקבוצה לא פחות גדולה עם סיכויים לא פחות גדולים לזכות באלופות.

גם בריאל כולנו תקווה שהיו מביאים אותו במקום ראמוס עוד עונה, אך מבינים שזה לא ריאלי, כי השחקן החזק במועדון והקפטן לא ירד לספסל אחרי עונה טובה

בנוגע לעניין של להתאמן עם הבוגרת, כל עוד פוץ’ משחק במילואים, עדיף שהוא יתאמן שם.

לאודגרד בזמנו היו הרבה צרות עם העניין הזה, הוא לא היה מתואם עם המילואים ואאל"ט השחקנים האחרים בקסטיליה התבאסו עליו, שהוא מתאמן עם הבוגרים ולא איתם. זה פגע משמעותית בהתקדמות שלו, וגרם לזה שהוא איבד את המקום בהרכב בשלב מסוים למרות שהוא היה שחקן עילאי בהרבה לרוב החברים שלו לקבוצה.

אני בכלל חושב שעדיף להשאיל שחקן כמוהו, מסתובבים הרבה שחקנים דרעק בליגה הראשונה, בטח שיהיה לו מקום באיזו אוססונה או מאיורקה.

מה זה הסיפורים האלה שפתאום מופיעים בכל מקום שקוטיניו אמור לחזור לליברפול עם השאלה של שנתיים עם אופציה לרכישה ? אתם מנסים לעקוץ אותנו ?
מישהו שעוקב אחרי עיתונות אמינה מקטאלוניה יכול לאשר את הידיעות האלה ?

אתמול בערב הוא כן התאמן עם הבוגרת. שלשום לא, כי שחקנים אחרים מבארסה ב’ התאמנו עם הבוגרת.
קשה לי להבין את ההגיון הזה. אם המאמן רוצה לראות מה כל אחד מבארסה ב’ שווה, שיילך לראות אימון של בארסה ב’.

אם המאמן של בארסה ב׳ היה שווה יותר מהמאמן של הבוגרת, אז כנראה הם היו בתפקידים הפוכים…
המאמן של הבוגרים לא צריך ללכת לראות אימון של שחקני נוער, אלא לשלב אותם באימונים של הבוגרים באופן מדורג ולראות איך הכימיה, המקצוענות והכישרון שלהם באים לידי ביטוי כשהם מתאמנים עם הבוגרים.

בחיי שלקחתם את זה רחוק מדי.
שחקני נוער מתאמנים עם הבוגרת או בקבוצה שלהם בהתאם לשיקולים קצת יותר רחוקים מהשאלה מה האוהדים בפורום שלנו חושבים על זה.

ממש כמו שעפו פה על זה שהצנון מתלהב מדה-יונג. הפכו את הסיטואציה לכזו שכאילו וורדה לא ראה את דה-יונג משחק מעולם.
אבל לראות שחקן משחק זה לא כמו לאמן אותו. אם הצנון מתלהב מדה-יונג באימונים זה משהו לשמוח עליו, לא להתלונן.

רגע, תן לי להבין שאני מבין אותך, הבנתי שלתת לשחקני לה מאסיה הזדמנות ודקות בקבוצה הראשונה. זה איום ונורא. וזה יהפוך אותנו לבילבאו 2 עכשיו לתת לשחקני לה מאסיה דקות באימונים זה יסכן את האיזון העדין והדק שיש לנו בקבוצה הראשונה.

לפני כמה שנים, long long time ago אף אחד לא היה מתרגש מזה, זה היה הנורמה, הסטנדרט, עכשיו מסתבר שאפילו דקות באימונים צריך להזהר ולייבש אותם אפילו שם.

אני כבר מכין את עצמי נפשית לכל דיברי ההגנה על ואלורדה שהוא ייבש את דה יונג ואלנייה בשביל וידאל וראקי. אני כבר יודע מה היה כתב ההגנה היה אז…

נו משה… איפה אמרתי כזה דבר?
אמרתי שלמאמן יש את השיקולים שלו ושלא צריך לחפש בכוח דברים לצעוק ולמרר בבכי עליהם.

ושאני אבין -
ממה שאתה אומר משתמע שכל שחקני בארסה ב׳ צריכים להתאמן כל הזמן עם הבוגרים ושזה המצב באידיאלי?
ושאם שחקנים לא מתאמנים עם הבוגרים אז זה עוד לבנה בחומה שקוברת את ערכי קרוייף?

דיי, זה לא רציני…
יותר חשוב להעיף את הצנון וההנהלה שנותנת בו אמון מאשר לבדוק בציציות של כל אימון ומי נכח בו.

לא כל שחקני ברצלונה ב. אלא שחקנים שמוגדרים בתור “שחקנים מיוחדים” שחקנים שברור שהפוטנציאל שלהם הוא הקבוצה הראשונה. זה ברור שריקי הוא כרגע היהלום הכי גדול שם. ולכן הוא מתאים.

זה הנקודה, שבתקופה ההיא זה היה הסנדרט שאף אחד לא התרגש מזה, היום מסתבר שזה משהו שלא בא כמובן מאליו.

כמה שתכתוב שזה לא רציני לא יהפוך את זה לנכון. העובדה שלשלוח את ריקי להתאמן בברצלונה ב. במקום לתת לו להתאמן כמה שיותר וכמה שאפשר עם הבוגרים על מנת לתת לו יותר ניסיון. הופך להיות משהו שגם קשה. זה עצוב בעיני. יותר ממעצבן.

זה לא בדיקה בציציות. בשביל שחקן כמו ריקי להתאמן, כמה שיותר עם שחקנים בוגרים ומקצועים זה הכרחי, ויותר מזה, שהוא מקבל זימון לאימון בבוגרת , זה אמור לתת לו ביטחון. להראות לו שלא “שוכחים אותו” ששולחים אותו להתאמן עם ברצלונה ב באימון פתיחה. זה מראה שוב על סידרי העדיפיות של המאמן. זה האמת.

למה אתה חושב שריאל מדריד הדבר הראשון שהיא עשתה עם קובו זה לשלוח אותו להתאמן עם הבוגרת ולא קסטליה? צירוף מקרים? זה מסר לקובו “אתה תהיה פרויקט אצלנו” והשנה הוא לא יכול לשחק בבוגרת שם בליגה…

השאלה היא בסופו של דבר לאיפה מייעדים את ריקי. אם הוא יהיה שחקן מחליף שמקבל דקות בבוגרת אז שיתאמן איתם, אם הכוונה היא שיהיה שחקן פותח בקבוצה השניה אז בריא יותר שיתאמן איתם. אני לא הראשון שמעלה את זה פה אבל כשנתנו לאודגרד להתאמן עם הבוגרים ולשחק בקסטייה זה לא עבד טוב.

שחקנים כשרוניים מקבוצת המילואים, בשבילם זה צ’ופר להתאמן פעם ב… עם הבוגרת (כמו שאמרת, כדי לתת בטחון, המשכיות ולבדוק פוטנציאל ברמה שונה).