פנטזיות, העברות וחוזים: שצ'זני יפלסטר על הפציעה של מאטס

לא מכחיש שאני פסימי, אבל עד כל לא השתכנעתי אחרת בכל הנוגע למצב הכלכלי. הבטחות כמו חול ועדיין אין מה לאכול.

לא, אבל אצלנו הוא לא ישבור שום היררכיית שכר ובנוסף לא אמור למנוע הגעה של שחקנים יותר חיוניים(בהנחה שריאל כנראה החליטה סופית לא להביא חלוץ 9 פותח), אם הגעה של דייויס מונע הבאה של בלם אז מוותר עליו בכייף.

דעתי על דייויס תמיד הייתה שהוא לא ברמה הבאמת גבוה, הרצתי חיפוש לבדוק מה חשבתי עליו מאז שקושר ובהחלט דעתי לא השתנתה.

שוב, ברור שהוא שידרוג משמעותי על באלדה, השאלה היא האם המחיר שתשלמו הוא נכון ?

אני בד"כ פסימי לא פחות ממך… אבל תראה, אבל תזכור משהו, אם השנה נמשיך לעשות הצגות כמו השבוע, יש לך כבר עכשיו מועמד לכדור הזהב שנה הבאה, ושחקן שהוא כבר עכשיו סופרסטאר עולמי, אתה חוזר לקידמת הכדורגל האירופאי, חוזר לקאמפ נואו .

מעכשיו ברצלונה יכולה לשחק אותה “קשה להשגה” עם החסויות. זה לא כמו עד עכשיו שברצלונה נראתה קבוצה בקריסה ונייקי עשתה שרירים מולנו.

אני פסימי בד"כ, אבל עכשיו החלטתי להיות אופטימי. זה ככל הנראה אומר שאסון בדרך

גם אני הייתי שותף לדיון ההוא על איניגו, ושוב אני אאתגר את הדעה הרווחת:

האמירה ש’איניגו רכש מצוין בתור בלם רביעי-חמישי’ הייתה נכונה לקיץ 23’. היום איניגו הוא כבר הבלם הבכיר שלנו.
בזמן שלכל בלם אחר יש פרופיל משחק עם חסרונות ברורים, מרטינז דבר הכי קרוב לבלם שלם שנמצא בשיאו.
הוא לא מצטיין במשהו ספציפי אבל הוא טוב בהכל, וזה משמעותי כשאתה כל פעם מנסה להזיז את השמיכה כדי לכסות על חיסרון כזה או אחר.

אני מאוד אוהב לראות שילובים חכמים, כמו בלם טכני-בלם אגרסיבי וכו’, אבל אלו דברים שנעשים כדי לפתור בעיות שנוצרות משחקנים לא מספיק שלמים, ולא סיטואציה אופטימלית שצריך לשאוף אליה.
יריבות לא שואלות אותנו למי לתת את הכדור או מאיפה להתקיף ולכן הם יכולים לסמן את אותן חולשות, אפילו אם אתה מנסה לאזן אותן.

כריסטנסן הוא עוד מאותו דבר ולכן אני לא מצפה ממנו להצליח לעקוף את הצמד הנוכחי. מה שמסקרן זה איך אראוחו נכנס לתוך הפאזל הנוכחי.
על הנייר בלם עם יכולות הגנתיות מפלצתיות, בפועל לא בטוח שמתאים לסגנון משחק של פליק.

צ’אבי התעקש על אלונסו, בדיוק כפי שהוא התעקש על לבנדובסקי, קונדה וראפיניה. לפחות האחרונים נראים פנטסטי בלי צ’אבי חח

גרימאלדו זו בושה גדולה של כל המאמנים שהיו פה מאז לואיס אנריקה, ובראשותו. היינו חייבים להחזיר אותו בכל אחת ואחת מההזדמנויות שהיו עד היום. כיום הוא חתום על חוזה עד 2027, אבל אולי הוא יבקש לעזוב כשאלונסו יעזוב ובאייר לברקוזן תתפרק. מקווה שהם יזרמו איתו ולא יבקשו מלאנתאלאפים. קוקורייה, אגב, מסיים חוזה ב-2028.

בנוגע לדייוידס, אם הוא לא מבקש מענק חתימה אז כן הייתי מחתים אותו. מענק חתימה של 40-50 מליון שהוא מקבל ב-4-5 פעימות לאורך שנות החוזה שלו + שכר של 10 מיליון אירו. הוא מקבל את מה שהוא מבקש, היררכיית השכר שלנו לא נפגעת - והכי חשוב, אין באלדה.

צ’לסי יציעו לו כפול מזה וחוזה ל 76 שנים.

חסר להם מגן שמאלי רביעי.

מיגל גוטיירס (מדריד, לא יגיע), סרג’י קרדונה מוויאריאל (הוא גם קטלוני, אז בכלל יתרון), סרחיו גומס (ריאל סוסיאדד, יכול לשחק בכל עמדה בצד שמאל), ריינילדו (אתלטיקו, זול, אחלה שחקן), אלכס ואייה (שייך לבארסה, מושאל לסלטיק), הוגו אלברס (סלטה ויגו, כישרון גדול, צעיר, לא פחות טוב מבאלדה).

לא כולם ריאליים, אבל חלקם גם היו פעם מועמדים לבארסה. הם גם שייכים לקבוצות צמרת, אז יהיה נוח לשלב אותם ברמה הפיזית הדרושה לבארסה.

אין שם אף שחקן שלדעתי ברמה המתאימה.
הלוואי ואתה צודק, יביאו אחד מהם והוא יהיה טוב.

זה עדיין אומר שהוא מכניס 20 מיליון ברוטו כל שנה. מה זה עוזר החלוקה הזאת?
יושבים בצד פדרי, גאבי, ראפיניה, לאמין, אראוחו ומשווים את השכר שלהם לזה. מה עשה דייוויס שמגיע לו יותר מהם?
אני לצערי נאלץ להסכים עם טיטי לגבי שבירת היררכיית השכר. אנחנו לא צריכים אף שחקן שהוא לא כוכב עולמי בלתי מעורער בשכר כזה.
אני לא מסכים שדייוויס אובריטד, לדעתי הוא שחקן מצוין. אבל לא מגיע לו שכר כזה. שיילך לצ’לסי.

זה ישמע תמים נאיבי ובטח יצחקו עלי, אבל למה חיבים להביא את הגלאקטיוקוס העולמי? למה אי אפשר אף פעם לחפש איזה כישרון צעיר, סטייל פדרי כזה . הבאנו את פדרי מלאס פאלמס לקישור, עבד לנו הרבה יותר טוב מכל הגומשים והארטו וידאלים שרכשנו.

צריך לחפש את המקביל שלו בהגנה. כן זה לא קל מסובך אולי גם ניפול בדרך אבל דורש משהו שאין לנו וזה מישהו יותר טוב מדקו …

אני גם מתחבר להודעה של אור פה. אוקי אף אחד לא שם סקסי כמו דוידס אבל זה מתאים לי יותר לחפש כאלו שחקנים משחקן שיבוא לבא ויחנוק לי את כל טבלת השכר לבדו.

מזאז? מי שמגיע בחינם מגיע לו מענק, כי הוא חוסך לך דמי העברה…

אבל לא מגיע לו שכר של 20 מיליון.
אתה מציע לחלק את ה 20 חצי חצי בין השכר למענק. אבל אז לא מגיע לו מענק של 50-70 מיליון ( תלוי באורך החוזה).

מה השכר והמענק שקיבל אולמו לשם השוואה? או נניח גונדוגן?

סתם שאלה, אם נגיד משלמים לשחקן מענק חתימה והוא מגיע בהעברה חופשית זה נחשב בפייר פלי?

נגיד אם עושים את מה שפסז עשו עם אמבפה בזמנו (השאלה לשנה ומשלמים אחרי) זה מאפשר להתחמק?

כן.
רישום של שחקן זה עלות כוללת שלו, ולא רק השכר.

לא.
קאנסלו היה אמור להגיע בהשאלה עם חובת רכישה. הליגה פסלה את זה.

על אולמו שולמו דמי מעבר לא קטנים, למה שיגיע לו מענק? במקרה של גונדו אין לי מושג אם הוא קיבל מענק, מניח שלא כי הוא לקראת סיום כקריירה ומה שעניין אותו זה לא הכסף, אלא לשחק במועדון שהוא חלם לשחק בו שנים. מסכן, היה עושה פה כיף חיים העונה.

אוקיי, יש דוגמא אחרת מקבוצה אחרת שהיא לא סטטיס קלאב ולא מתנהלת כמו סטייט קלאב?
20 מיליון לשחקן שהוא לא בקאליבר של האלנד , מבאפה , דה ברוינה וכאלה נשמע לי הגזמה ששוברת היררכיית השכר. אני זוכר שסירבו לשלם סכומים כאלה לאלאבה, דמבלה ואחרים.
אתה לא עובד על אף אחד אם אתה רושם חלק ניכר מזה כמענק חתימה, אולי 10% או משהו כזה יהיה בסדר.
לא סתם באיירן לא מוכנה לשלם, והם במצב כלכלי יותר טוב.

יש צ’אנס שאם אלונסו עוזב נצליח להביא את גרימאלדו? על הנייר כולם רק ירוויחו מהעברה כזאת.

יש רעיון לכנף שמאלי שלא יגמור לנו את החסכונות?

לסיום, השמועות האחרונות למכירת כריסטנסן והבאצו של טאה כשחקן חופשי מלברקוזן, יש טעם בזה?

לדעתי כריסטנסן הבלם הכי טוב שלנו, ועל הנייר הוא השילוב הכי טוב עם קוברסי. הבעיה היא שהוא לא מפסיק להיפצע, אז אם אנחנו מסיימים עם בלם טוב במקומו וכסף בבנק אז אולי זו לא עסקה כל כך רעה.

הייתי מביא את ז’ורל האטו מאיאקס

שחקן צעיר שיודע לבשל ולהכניס גולים

הדיבורים על טא רציניים. בארסה כבר ניסתה הקיץ להביא אותו, אבל לברקוזן שמה תג מחיר גבוה.
מכל הבלמים, כריסטנסן נראה כמו הקורבן אם טא יגיע, יחד עם אריק. אני אוהב את כריסטנסן, אבל אי אפשר להחזיק 5 בלמים בכירים. לכריסטנסן יש שוק, וכל יורו שבארסה תקבל הוא רווח נקי בספרים.

אין לי מושג מה יהיה עם המגן השמאלי. יביאו מישהו על הראש של האלדה? ימכרו את באלדה? יביאו מישהו בתור מחליף ואז תוך 2 משחקים הוא יתברר כיותר טוב מבאלדה? ישלפו ילד בן 15 מהלה מסיה ?
דייויס לפי דיווחים דורש שכר גבוה מאוד שבארסה לא תשלם.