דה ליכט היה רכש הרבה יותר הגיוני(וכמה מפתיע שדווקא הוא לא הגיע) ויש לי הרגשה גם שהקריירה שלו הייתה נראית אחרת לגמרי אם זה היה קורה. הוא הלך לקבוצה הכי לא מתאימה לבלם בסגנון שלו ומאז הוא לא מפסיק לחפש את עצמו.
מבחינתי שניהם היו הגיוניים.
פרנקי היה אמור להיות הקשר המוביל, ודה ליכט בלם על.
שמחתי כשפרנקי חתם והתבאסתי שדה ליכט לא.
אילו קשרים היו לנו ב 2019 שהרכישה של פרנקי לא הייתה נחוצה? בוסקטס ו … ?
אבל זה כבר לא משנה
אתה כנראה היית צריך כל קשר שהוא לא פרנקי מאחר ולא הייתה עמדה כמו שלו על המגרש.
היית צריך יורש לבוסקטס, קשר ימני שיכול להיות דינמו ליד מסי או קשר מצד שמאל שיכול לזוז בין הקווים ולייצר מצבים.
כל העמדות שניסו לדחוף לתוכן את פרנקי.
הוא היה אמור להתאים את עצמו. בן כמה הוא היה אז?
לפרקים גם הצליח והיה טוב. הוא לא כשלון במשך 5 שנים ברצף.
היום אין צורך בו, יש הרבה כשרון בקישור וכולם צעירים.
זה בדיוק העניין לגביו שאני חוזר עליו כל פעם.
הוא לא שחקן אוניברסלי שיכול להתאים את עצמו.
הוא שחקן מאוד ספציפי שמתפקד בצורה ספציפית וצריך שכל שאר הקבוצה תותאם אליו.
אין לו את המוטיבציה ואגרסיביות להיות דינאמו, אין לו את האיכויות הטקטיות והגנתיות כדי להיות פיבוט ואין לו את הזריזות, ניידות ויצירתיות לשחק מתחת לחלוץ
הוא בונה משחק ממש ממש טוב. וזהו.
זה מתאים לקבוצות עם איכות כללית לא מספיק טובה או מועדון שיכול לשעבד אליו את הקישור ולשים סביבו שחקנים שיכולים לחפות עליו.
ואת כל זה ידעת ב 2019 או שזאת חוכמה בדיעבד?
אני גם לא מסכים עם חלק ממה שרשמת. עם חלק אחר מסכים.
מה שחשוב זה שמי שניהל את בארסה בזמנו לא ידע את זה והחתים שחקן לא מתאים, או לא ראה צורך לדעת את זה ופשוט החתים מישהו בגלל ההייפ סביבו, שהתברר גם כלא מתאים.
את פרנקי אני לא הכרתי לפני שחתם בבארסה, אבל היו מספיק אזהרות של אוהדי אייאקס שכן.
האמת שלא שמעתי שום דבר בגנות פרנקי מאוהדי אייאקס בזמנו. הדבר היחיד שהיה בעייתי הוא שהוא היה חייב קשר פיזי לידו בדאבל פיבוט כי הוא לא היה אגרסיבי מספיק, אבל זה לא מפתיע כשמתחשבים בכך שהיה בחור בן 21 באותה עונת חצי גמר אלופות של אייאקס.
אני בדעה הפוכה לגמרי. ראיתי כמה משחקים וניתוחים שלו וזה שחקן שהיה לו כמעט הכל, אבל היה צריך מאמן טוב שיכווין אותו. הוא היה יכול לגדול להיות פיבוט, יכל לגדול ולהיות רג’יסטה, או אפילו לתפקד בתור חצי כנף. הבעיה היא שהוא עבר רכבת מאמנים בינוניים שלא הצליחה לקדם אותו להיות מעבר ל 50/50, עמדה שבגדול נועדה לשחקנים בסגנון פאוליניו- שחקנים שמטרתם להתמודד עם יתרון מספרי בהגנה והתקפה, לא תפקיד שמיועד לשחקנים עם ראיית משחק, יכולת מסירה או אינטילגנציית משחק.
אני בטוח שהעונה האחרונה, בטח עם הפציעות החוזרות בקרסול דיי מקשה עליו גם מנטאלית, כי בגדול אצל פליק בדאבל פיבוט יש לו סיכוי אולי להגשים משהו מהפוטהציאל שבו. הוא רק צריך ללמוד להתמודד עם האינטנסיביות שהגרמני דורש. אם פרנקי לא מוכן לזה מנטאלית שימכרו אותו, אבל אני לא אגיד שהוא לא מצליח כי תמיד היה חלש או -הכתובת הייתה על הקיר.
אגב, מדהים לראות איך לא יצא כלום כמעט מאף אחד מאותה אייאקס חלומית. זייש, נרס, טאדיץ, בלינד, דה ליכט, פרנקי ואפילו טן האח לא מצליחים להזכיר את מה שראינו אז.
לא מפתיע שמי שבשנה את הקבוצה הזאת, מארק אוברמרס, הביא אליפות בבלגיה עם אנטוורפן כמנהל מקצועי.
לא התכוונתי שלדברים בגנותו, אלא ‘‘אזהרה’’ לגבי העובדה שהוא צריך לתפקד במערך ספציפי ושהוא לא דומה לאף סגנון טקטי קודם שהיה לנו בזמן שכולם ניסו להכניס אותו לתוך תבנית של צ’אבי/בוסקטס/אינייסטה.
הוא היה צעיר מאוד והיה אמור להתפתח.
לא יודע מי הזהיר, אבל הם לא יכלו לחזות את העתיד.
גם בארסה לא אמורה לשחק במערך קבוע וסטטי ולחפש קופי פייסט לצ’אבי ואינייסטה.
דה יונג היה מעולה כשנרכש, והמאמנים היו צריכים להתאים את הקבוצה לכשרונות שיש.
אני לגמרי עם נדב.
דה יונג חזר רע מאוד מהפציעה שלו. חצי שנה בחוץ זה לא צחוק. ישתפר.
אני יותר מודאג מהחוזה שלו. אם לא יחתום על הארכה עם שכר נמוך יותר, למכור בקיץ גם אם יהיה מעולה על המגרש.
שוב, הזהירו שהוא שחקן מאוד ספציפי.
אין קשר לניבוי.
כמו שאמרתי מקודם, הוא גם שחקן טוב היום. זה לא הנקודה.
כן התאימו את הקבוצה לכישרונות שהיו אז. מסי, בוסקטס, סוארז.
אריאל זה בגדול חוזר לנקודה שהעליתי קודם. אם רוצים את פרנקי בפרופיל שונה צריך שיהיה מי שיכווין אותו. מה לעשות שוואלוורדה לא באמת יודע לבנות משהו מעבר לבוקס טו בוקס, צ’אבי לא ממש יודע לייצר שחקנים וקיקה סטיין ובכן לא ממש היה מאמן אצלינו וקומאן לא מאמן.
יכול להיות, בגלל זה לא כתבתי משהו על זה.
בעיני זה ווישפול ת’ינקינג כי לדעתי שחקן מסוגו: א. אין לו את האיכויות כדי לשחק בתפקיד אחר ו-ב. הוא סוג של חד קרן שבכל תפקיד אחר אתה בעצם מפספס את מה שהוא הכי טוב בו(שם אותו פיבוט, אתה מפספס את ההובלת כדור, תשים אותו מקדימה אתה מפספס את הבניית משחק, בוקס טו בוקס אתה מפספס בעצם את הטכניקה שלו שזה הכל).
אפשר להוסיף לזה שגם בכל פעם שניסו לכוון אותו הוא לא הפסיק להתלונן, בפומבי. ושבשביל לקחת ריבוע ולהפוך אותו לעיגול, חבל על ה-40 מיליון יורו בשנה שאתה משלם, כשאתה פשוט יכול לקנות ריבוע מלכתחילה.
הדבר הכי טוב שהיה אפשר לעשות עם פרנקי זה לתת לו את העמדה שלו ולשדרג את המשחק שלו, לאו דווקא ללמד אותו איכויות שאין לו(אם אתה מאמין שזה אפשר בכלל) ולשנות לו את העמדה.
זה פשוט לא היה מתאים לבארסה של אז, ואחרי השינויים של בארסה לא בטוח שזה מתאים גם היום.
אבל דווקא עכשיו הוא מושלם לעמדה של פדרי וקאסאדו, וזה לא שזה הגיוני להמשיך לטחון אותם. הדבר היחיד שחסר אצל פרנקי בשביל לעמוד בסטנדרט זו אינטנסיביות. אם פדרי וקאסאדו יכולים לעמוד במספר חטיפות אין סיבה שפרנקי לא.
זה נגיד ההפך מגאבי שקשה מאוד לגרום לו להיות מישהו שבונה משחק.
כמו שדימה אמר, פרנקי היה אמור לפרוח אצל פליק. הוא חזר קטסטרופה מהפציעה, כי נראה בעיקר שהוא עוד לא חזר ממנה. לפחות לא מנטלית. אולי גם לא פיזית.
כן הוא יכול להתאים עכשיו ליד קסאדו, אבל הבעיה היא שכלכלית זה כבר לא משתלם לנו להחזיק אותו, הוא לקראת סיום חוזה ויש כבר שחקנים נוספים בצינור של הלה מאסיה.
לא יודע אם אני מסכים עם זה.
לגאבי יש את האיכויות הדרושות, רק צריך לעבוד על קבלת החלטות. הוא כבר נתן כמה משחקים מוצלחים בתפקיד הזה.
פבריציו
:Barça have made their initial proposal to Jonathan Tah for June 2025 as free agent, talks advanced — ahead of Bayern.
There are details to fix but positive meeting took place between Deco and Pini Zahavi, same agent as Flick.
טוני חואנמרטי האמין מדווח שפליק דיבר עם פאטי ואריק ומסר להם שהם לא צפויים לקבל הרבה דקות בהמשך העונה ולכן כדאי להם לבדוק אופציות בינואר.
לייפציג רוצה לרכוש את אוסקר מינגסה בינואר הקרוב, ומוכנה לשלם 20 מיליון יורו.
מה קורה פה??
בכל מקרה אני כותב את זה פה כי מינגסה שוחרר תמורת כלום כסף(לא זוכר אבל אולי אפילו בחינם) תמורת 50% מהמכירה הבאה, אז מדובר בסכום נאה עבורנו.