אני לא רואה סיבה לכריסטנסן להתעקש על הישארות אם הוא ה 5 ברוטציית הבלמים.
כסף? שחקן ברמתו יכול להרוויח פי כמה בסעודיה.
לא חושב שתהיה בעיה איתו, אם וכאשר.
אבל כמו שכתבת, קודם צריך לראות שטא אכן מגיע. ומה המצב של כושר ופציעות של שאר הבלמים.
הוא ווינגר וגם פליימייקר, אבל העמדה והתפקוד שלו הוא כווינגר מאוד ורסטילי. הוא על פי עמדה ותפקוד לא ממש משחק כעשר, אלא הפוך הוא מבודדים שמצליח לרווח את המשחק לאגפים מהיותו ווינגר.
אתה יודע שזה מה שקורה גם ככה, נכון? ככה הגיע אראוחו לדוגמא כמו גם פדרי. בארסה ממשיכה להביא אליה כשרונות מכל העולם, אפילו שירד לה ה appeal אחרי שבארסה אתלטיק ירדה לשלישית.
שוב זה מה שקורה, אבל זה לא תמיד יהיה את הפירות שאתה רוצה. אתה יכול גם להסתכל על משק אוטרקי ממשי כמו בילבאו ולהבין שגם הם עם גבול מסויים גם אם הם ממשיכים להביא ייבולים אפריקאים עם חותמת באסקית עליהם. באמת ליאור, זה לא כזה פשוט כמו שאתה זורק את זה ככה. לא כל שנה תקבל את המחזור שנתן לך את הטריפלט אצל פפ.
כן אבל יש כל הזמן תחושה שזה זמני. אנחנו חא באמת הולכים לבזבז אותו על האגף (אני מקווה…) בכל מקרה כן לאמין/לא לאמין וינגרים וחלוצי מטרה חסרים לנו מאוד בגידולים.
כן ברור אבל פדרי נניח זה להביא ארטישוק לשדה של ארטישוקים. התכוונתי שיביאו גם חצילים צעירים לגידול.
נו ברור שלא פשוט… יש לנו משתלה מפוארת אבל יש לה לאן לשאוף ולהתפתח. זה כל מה שאני אומר. תפתח מחלקת חלוצי 9, תביא 5 פרוספקטים טובים, תשקיע בהם, תתכוון, אולי יצא לך אטו.
רק שמשק אוטארקי לא יוכל להתחרות בחיים מול שוק תחרותי, עם חברות ומשקים שחושלו באש המלבנת אך ממיינת של השוק החופשי. ואני מניח שבסופו של יום להתחרות בשוק התחרותי הגדול שבחוץ הוא כן הרצון של לפחות חלקכם הגדול.
ובהמשך ישיר לכך - על-מנת להתחרות בשוק שבחוץ, אתה חייב לדעת לזהות את היתרונות היחסיים שלך כמשק. לכן, אם באופן שיטתי אתה רואה שאתה מעולה בגידול ארטישוקים (קשרי אמצע, לדוגמה), אבל חלש בהרבה בגידול חצילים (חלוצי מטרה, לדוגמה - אפילו בשנותיה הגדולות ביותר של לה-מאסיה) - נכון יותר שלא להילחם מול כל העולם בניסיון להיות הטוב ביותר בהכול, בעיקר בשנים שהמועדון רק מנסה לחזור לעמוד על הרגליים.
יש דיווח קלוש שקאנסלו רוצה לחזור לבארסה מוכן לעשות כל דבר כדי שזה יקרה.
מכיוון שבכותרת הדיון כתובה המילה ‘‘פנטזיה’’, אני מרשה לעצמי לכתוב על זה ולספר על הפנטוזים שלי לאחרונה על כמה היינו יותר טובים אילו קאנסלו היה חלק מהקבוצה היום.
נכון, הוא חור בהגנה, אבל הגנתית באלדה גם ככה לא עדיף עליו בהמון. לעומת זאת, התקפית, פערים של שמים וארץ.
קאנסלו בקבוצה הזאת היה משלים לנו את ההתקפה יופי.
הלוואי ונקבל הפתעה בינואר. זה ירים לנו את את החצי השני של העונה.
קאנסלו זה שדרוג לבאלדה. התקפית והגנתית. ועם זאת - הספרדי הצעיר הוא לא הבעיה הכי גדולה שלנו בהגנה, אלא פנייה.
יצא לי לחשוב על זה - ולמעשה הוא הבעיה הכי גדולה שלנו כקבוצה. אסביר: המסירות שלו לשחקני ההגנה חזקות מדי ולא מדויקות, הוא לא משרה ביטחון והכי גרוע זה שכמעט בכל הגולים שהוא ספג עד היום הייתה הרגשה ששוער טוב עושה יותר מלספוג בחוסר אונים.
זה דבר שגומר קבוצה ברמה המנטלית. השחקנים שלנו יודעו שאפשר לשחק מדהים, ועדיין היריבה תבקיע 2/2. אין שוער בשער. עכשיו לך, כשחקן התקפה, תבעט לשער ריק כשזה יושב לך בראש שאם תבקיע אז תסיימו בתיקו ואם תחמיץ אתם מפסידים. לך כשחקן הגנה תצא לקו נבדל כשכל מה שעובר לך בראש זה שאם הקבוצה היריבה לא נתפסת בו זה גול בטוח, כי אין שוער בשער.
תנסו למצוא משחק אחד שבו פנייה עשה הצלות שהביאו לנו נקודות. אני לא יודע אם הפנטזיה צריכה להיות שוער אחר, כי צ’שסני שוער מספיק טוב. אבל אני מתוסכל והפנטזיה שלי זה לראות שוער נורמלי בשער.
פליק עושה רבה דברים טובים - אבל ההתעקשות על פנייה תגמור לנו את העונה. גם אם תביאו את קאנסלו, מאלדיני או רוברטו קרלוס. אי אפשר להמשיך איתו בשער.
אגיד את זה ככה -
האם אני בפחד היסטרי בכל פעם שהוא מחליט שקוראים לו “אינייאקי פאקינג פנייה” והוא עולה ליירט כדור 80 מטר מהשער שלנו, או בכל פעם שהוא נוגע בכדור מיליארדית שנייה מעבר להצלה/הרחקה? חד משמעית. האם אני לא רוצה שהוא יהיה שוער ראשון, במצב תקין של כשירות סגל? אין ספק. האם שוער טוב (יותר) היה עוזר יותר? ברור.
אבל -
א. הוא לא שוער ראשון, וככזה - הוא לא יכול להיות ברמה של שוער ראשון. הקונספט של מאטס/סילסן, מאטס/בראבו, קסיאס/נבאס הוא לא משהו שחוזר על עצמו יותר מדי לאורך ההיסטוריה, ויש סיבה לכך. השוער השני תמיד יהיה פחות טוב מהשוער הבכיר (כמו בכל העמדות האחרות, רק שבעמדה הזו זה לפעמים בולט יותר).
ב. גם הקיטבג של מאטס מלא בשטויות של “מה לעזאזל הוא עשה עכשיו?”, שלא לדבר על זה שכל כדור שטוח לצד ימין שלו שהולך למסגרת זה גול.
ג. לדעתי הוא רחוק מלהיות הגורם העיקרי, או אפילו אחד מהעיקריים, להידרדרות בתקופה האחרונה שלנו. לאס פאלמאס, לגאנס ואפילו אתלטיקו הן לחלוטין על ההתקפה (חוסר חדות, עייפות, לא משנה). וגם אם היה עוצר בעיטה יותר פה ושם, זה היה פלסטר, ולא פתרון אמיתי.
ד. לא יודע מה הרמה הנוכחית של שצ’זני, אז לא יכול לשפוט את פנייה ביחס אליו ולמה היה יכול להיות אם הפולני היה עומד בשער במשחקי הפישולים שלנו.
ה. אי אפשר להתעלם מזה שבלא מעט פעמים ומשחקים הוא דפק הצלות שממש לא ברורות מאליהן, גם ביחס לשוערים בכירים יותר.
בסדר, אבל אתה לא יכול להשוות את פנייה לקורטואה. מכל מיני סיבות, בעיקר בקטגוריות הרמה/כישרון/יכולת של כל אחד מהם, אבל גם בגלל שלא יכלת לשמור את קורטואה (כשם קוד, לא ספציפית הוא) על הספסל רק בשביל שמתישהו, אחת לכמה שנים, יש אירוע בו השוער הראשון האחר שלך (שיותר טוב מקורטואה, כן?) נעדר.
לא חובה קורטואה. אלא שוער ליגה סביר שגם יודע להביא נקודות. כל העצירות של פנייה הן עצירות לא מועילות בעליל. אני מעדיף שוער שיספוג 5 גולים במשחק אחד, ולא 5 גולים ב-5 משחקים.
יש את צ’שני על הספסל, ובאמת שלא יכול להיות יותר גרוע מפנייה.
לקחנו 5/21 נקודות בליגה ב-7 המחזורים האחרונים. תגידו לי איזה גול שוער מתוך כל ה-11 שספגנו במשחקים האלו שוער טוב לא עוצר. לא צריך להגן על פנייה רק כי הוא שחקן בית. הוא פשוט לא שוער טוב.
הייי…בוא…אל תכניס לי מילים לפה. אני לא מגן עליו כי הוא שחקן בית (ובאמת - מצאת, מבין כל המשתמשים פה, את ההוא שזה כנראה כמעט הכי הרבה לא מעניין לו ת’תחת), ולצורך העניין אני לא מגן עליו בכלל. אני פשוט טוען ש -
מסכים ששווה לתת צ’אנס לשצ’סני, שלדעתי כן יראה דשא בגביע ואולי בסופרקאפ, ואז פליק יחליט מה לעשות.
אבל לגבי הנקודה הזאת - תן לי שם אחד שיכולת להביא בחינם בהתחשב במצב הכלכלי של בארסה שיהיה יותר טוב מפנייה. זה נחמד לדבר על פנטזיות אבל בפועל אני לא רואה שום אופציה טובה יותר בשוק שיכלה גם להביא לנו נקודות במשחקים.