מצטער, אבל גם אם אתה צודק לחלוטין בביקורת על פנייה, ואתה גם אומנם מביא פה נתונים סטטיסטיים נכונים ומעולים שיתמכו בטענה הזו, אבל הם מתעלמים מדברים שאולי לא באמת קיימים/ניתנים למדידה, ובעקבות זה הם לחלוטין לא מספרים את כל הסיפור של “השוני בסיטואציה, מעבר לפנייה”.
מה השתנה מאז שטר שטגן נפצע, שלא קשור לזהות השוער? בין השאר -
ההגנה משמעותית יותר עייפה, ושחוקה. ולא רק ההגנה. רואים את זה מקילומטרים על קונדה וקובארסי, בעיקר.
שיטת המשחק ככלל, וההגנה בפרט, נלמדה טוב יותר על ידי היריבות.
אומנם גם לי אין דרך להוכיח את הטיעון הבא, אבל אטען בכל זאת - הגישה המנטלית של השחקנים אחרי באיירן/ריאל/אספניול, למעט המשחק האחרון מול אתלטיקו, הייתה הרבה יותר “הכל טוב, עוד רגע נבקיע חמישייה ויהיה בסדר”, מאשר לפני.
ובאופן כללי - קל לזכור פאשלות של שוער, כשאין דברים אחרים שיכפרו עליהן או ישכיחו אותן. במילים אחרות - אם ראפיניה היה כובש את ההזדמנויות שלו מול אתלטיקו, למשל, לא בטוח שעוד כמה שבועות/חודשים מישהו היה זוכר (חוץ ממך ) מה פנייה עשה במשחק.
מראה עיניים הוא גורם משמעותי מאוד בשיפוט של שחקן/קבוצה (ולראייה - ההשוואה בין הנקודות שנצברו עד כה העונה, לתקופה המקבילה אשתקד), והרבה פעמים זה לא רק מספיק - אלא גם מלמד יותר טוב על סיטואציה מכל מיני סטטיסטיקות.
אני אביא את הזווית שלי כאוהד ריאל, פנייה בסדר גמור ואף מעבר לכך, כשאני מתיישב לצפות במשחק של ברצלונה לא מזהה אותו כנקודת חולשה שאני רוצה שהיריבות ינצלו, להיפך, פנייה דווקא סותם נקודת חולשה גדולה של ברצלונה שזה קו ההגנה הגבוה שבחודשים האחרונים פרוץ לגמרי, ברוב הכדורים המסוכנים שחותכים את ההגנה הוא שם בתפקיד בלם שמנקה מאחורה ומונע מהכדורים האלה להתפתח למצבים.
אז יכול להיות שאין לו הצלות גדולות שמביאות נקודות אבל זה בעיקר כי הוא מונע את המצבים האלה מלכתחילה.
עם קו ההגנה הגבוה הזה של פליק לא בטוח בכלל שקורטואה ואובלק עדיפים, ברור שהם שוערים הרבה יותר טובים מפנייה אבל לא יכולים לשחק את הבלם הנוסף מאחורה.
לדוגמה במשחק האחרון היו 3-4 מצבים של ברצלונה שאם פנייה היה במקום אובלק הוא היה מונע את מצב ההבקעה עוד לפני שמגיעים לרחבה.
בגלל סיגנון המשחק של ברצלונה כשהיריבה כן מגיעה למצב זה כבר מצב של שער בטוח וברוב המקרים אחד מול אחד ואפילו 2 מול השוער.
אם הכוונה שלך פה שזה מפציעה משתקמים, ובמקרה שלו זה לא אפשרי, אז התשובה היא כנראה שלא.
‘‘פגיעה מוחית’’?
הוא גם אחת מהבעיות הפחות גדולות שלנו, בטח באופן אינדיבידואלי(הוא לא שחקן גרוע הכוונה), אבל הוא לחלוטין בעיה במובן שהוא לא ממש יכול לבצע את התפקיד שאנחנו דורשים ממנו כבר 3 עונות רצופות.
אם היה לנו שחקן כנף אמיתי בשמאל, אז הדרישות היו אחרות ואז אולי היינו שופטים אותו אחרת.
הטענה שלי היא שאם אני צריך לבחור בין שוער ראש בכיר למגן שמאלי התקפי בכיר, אז השני יעזור לנו משמעותית ביחס לראשון.
אחלה נתונים , שמוכיחים שההגנה חלשה יותר.
אני אפילו אזרום לרגע שכל ההאשמה היא על פניה ולא קשורה לעייפות של 2 הבלמים הכשרים היחידים.
עכשיו תשווה את ה XGA ל XG, ותראה שהיינו צריכים לנצח בהרבה משחקים למרות היכולת של פניה. אבל לא ניצחנו, וזה לא על פניה. הוא לא הבעיה הגדולה ביותר, הוא בעיה מספר 3 או 4 אולי בחשיבות שלה.
@Eyal אני פשוט לא מסכים. כל מה שכתבת בא לידי ביטוי בעובדה שאנחנו עם xGA גבוה יותר ב-23% מפעם.
בנוסף, שום דבר ממה שכתבת לי מסביר איך מקבוצה שסופגת פחות מה-xGA שלה הפכנו לקבוצה שסופגת יותר.
זה בדיוק ההבדל בין שוער שסופג את השערים שלו כשאנחנו כבר מובילים, לבין שוער שסופג כל פעם במצב של שיוויון או יתרון של שער בודד, ומאבד לנו נקודות.
יפה, ואני רואה שהוא חלש מאוד.
פה בדיוק הבעיה. למרות היכולת של פנייה. יש שוער בשער שאם אנחנו לא כובשים חמישייה אז אנחנו לא מנצחים. אפילו במשחקים שבהם אנחנו כובשים שניים אנחנו לא מנצחים. אם זה לא מספיק כדי להבין שיש בעיה רצינית בשער - אין לי מה לומר לכם.
הבעיה בשער היא הרבה יותר קטנה מבעיית כיבוש.
ה xg מראה 3 שערים, וכבשנו רק 0 או 1, והפסדנו.
לא היה פה דיון בכלל אם היינו מנצחים רק 3-2 במקום 3-1.
היינו צריכים לנצח את כל שלושת המשחקים הבייתיים לפי ה xg, ולהוביל את הטבלה בפער 6.
לפי דיווח של AS, הסוכן של פרנקי התחיל לגשש עבורו בערב הסעודית.
אם אני צריך לבחור בין אמין ללא אמין, זה נשמע מאוד לא אמין שמישהו עם החזות שפרנקי מנסה להציג יבחר ללכת לסעודיה, אבל זה מאוד אמין ביחס להתנהגות שרואים ממנו בפועל.
עם סגל מלא, יש לנו סיטואציית בלמים סבירה. אראוחו, כריסטיאנסן, קובארסי ומרטינז זו אחלה רביעיה, עם אריק גרסיה מגבה כבלם רביעי. הצורך הכי קריטי לדעתי זה מגן שמאלי, קיצוני שמאלי וחלוץ. בסדר הזה.