נכון לעכשיו - אולמו וויקטור לא רשומים לחצי השני של הליגה.
הסוכן התראיין והכחיש מכל וכל.
“החלום של פרנקי להצליח בברצלונה” או משהו כזה.
בעניין של אולמן וויקטור, זה ממש לא נראה טוב.
בית המשפט דחה את התביעה של בארסה .
בארסה תגיש תביעה אחרת לבית משפט אחר, לא התעמקתי מה ההבדל.
תזכורת - היה ניתן להשתמש ב 80% מהשכר של טר שטאגן, ובארסה השתמשה בזה כדי לרשום את שסני. אבל נשאר עודף, ובארסה רוצה להשתמש בעודף כדי לרשום את אולמו.
הטענה של בארסה היא שלא הייתה מגבלה לשימוש בכסף הזה ליותר משחקן אחד. לה ליגה שינתה את החוקים, ועכשיו היא לא מרשה לנצל את העודף עבור שחקן אחר.
יש עוד קטע. למרות שמשחק ליגה הבא הוא ב 18 לינואר, בארסה חייבת לרשום את אולמו עד 31 לדצמבר. הסיבה היא חוק אחר, שלא מאפשר לרשום אותו שחקן פעמיים במהלך העונה באותה קבוצה.
בגלל לחץ זמן, הכנסות מספונסרים נוספים ירדו מהפרק. או שיצליחו לנצח בבית משפט , או שיצטרכו לשים כסף אישי כבטחון. או להשאיל את השחקן.
כמובן שאם אולמו לא יירשם , אבל יישאר, הוא יוכל לשחק בכל התחרויות מלבד לה ליגה - הסופרקאפ, הגביע, ליגת האלופות.
עלה במוחי ראיון לוותר על שסני עבור הליגה, ולרשום את אולמו במקומו על השכר של טר שטאגן. אני לא יודע אם זה חוקי מבחינת הליגה. מצד אחד שסני רשום לכל העונה, מצד שני אם הוא נניח פורש או מושאל, כנראה אפשר להשתמש בשכר של טר שטאגן עבור אולמו.
תנו לי לנחש שבדומה למה שהיה פעם שנת לימודים כל שנה בארץ בסוף ימצא פיתרון בדקה ה90. כנראה ערבויות אישיות.
פשוט התנהלות מביכה, יותר מזה, מעלה הרבה סימני שאלה לגבי לאפורטה.
מתי היא שינתה את החוק? השנה?
לפי MD, זה מה שבארסה טוענת בתביעה החדשה שלה.
לא בדקתי בעצמי.
לדעתי זה תירוצים כדי להגיד שלה ליגה מתנכלת לבארסה, כדי להוריד את האשמה מעצמם.
באותו זמן מדווחים שג’ונתן טא כמעט סגור. מעניין מה הוא חושב כשהוא קורא את כל הסאגה של אולמו.
בעיני שתי הדברים יכולים לקרות באותו זמן, ברצלונה יכולה להיות רשלנית והיא רשלנית ולה ליגה מתנכלת לברצלונה. אני לא חושב שזה סותר אחד את השני.
אני מאשים יותר את לאפורטה פה, אבל אני לא משקר לעצמי וחושב שטבאס עושה את זה ממניעים טהורים.
אם אני צריך להמר, הייתי מהמר שהאשמה על בארסה.
אני בטוח שגם בקבוצות אחרות יש שחקנים במעמד של אולמו, ויש להן בדיוק אותן בעיות . פשוט אולמו הוא שחקן מפורסם והוא בבארסה.
ספורט אומר שיש עוד אפשרות להכנסה מיידית שתפתור את הבעיה.
לפורטה הגיע להסכם עם חברה קטארית על מכירת כל תאי ה VIP תמורת 120M ל 20 השנים הקרובות.
הבעיה שבבארסה קיוו למכור אותם ב 200M, והסכום הנמוך הוא רק בגלל לחץ זמן לרשום את אולמו.
קומבינה על קומבינה על קומבינה, מתחיל להזכיר נשיא אחר.
כמו שחשבתי בתחילת העונה: במה מועיל הרכש של אולמו? 60 מיליון על עמדה שהיא לא הכי הכרחית, על שחקן פציע ועם בעיות עם השכר שלו.
הוא לא מצליח לייצר רצף משחקים, לא של משחקים טובים ולא של משחקים שהוא כשיר.
ב-60 מיליון היה אפשר לעשות יותר. וזו לא חוכמה בדיעבד.
באסה עם ההתנהלות הזאת. אני אישית שמחתי שאולמו הגיע כי מקצועית הוא שחקן מצויין, ואין לנו המון שחקנים שיכולים לעשות את מה שהוא עושה, ואני בכלל לא בטוח שפרמין היה מחזיק מעמד כל העונה (והפציעה שלו בהמסטרינגס בתחילת העונה היא עדות לכך). הבעיה היא שמעבר לפציעות ולקושי בשמירה על הפורמה, ציפיתי לפחות של מועדון כן תהיה תוכנית בזמן שהרוויחו עם הטריק של פציעות כריסטנסן, אך התבדיתי.
אני יודע שכולם מחפשים למכור את דה יונג, אבל כפי ששמתי לב מכל המחירות האחרונות וגם כפי שפיקה אמר אחרי שהוא פרש- האשימו את כל הותיקים ואלו עם משכורת ברטומאו בבעיות הכלכליות של המועדון. כמעט כולם הלכו ונשארו רק דה יונג וטר שטגן ועדיין יש בעיות ואי אפשר לרשום שחקנים. מה לעזאזל קורה פה? ומי מבטיח לנו שהכל יתאפשר אחרי מכירת כל השחקנים שלנו? אני כבר לא מצליח להבין איך מגיעים ל 1:1 ב tffp הפייר פליי הפיננסי של טבאס.
אנשים שמרוויחים הרבה תמיד יקבלו אש בתקשורת, אבל זה שהם עוזבים לא פותר שנים של בזבוזים. הכסף כבר יצא עוד לפני שהם עזבו.
מצד שני, לאפורטה לא הלך עם הרעיון של הצטמצמות כלכלית, אלא יעילות כלכלית בזמן שהוא ממשיך לנסות להשאיר את הקבוצה עם סגל איכותי.
אז האמת על המצב היא איפהשהוא באמצע, ברתומאו המית על המועדון חורבן ולאפורטה מנסה להתמודד עם זה בזמן שהוא עצמו משאיר לעצמו מרווח להוציא כספים.
אני מסכים בגדול(לא עם הכל), אבל אני חושב שהוא מספיק טוב כדי בסוף לפרוץ קדימה ולהיות שווה את ההשקעה.
הוא ימדד ביחד עם שאר הקבוצה בחצי השני של העונה.
בתקופה הטובה שלנו הוא היה ממש טוב ועכשיו הוא בירידה בזמן שכולם בירידה הזו.
אולמו היה מצוין עד שנפצע. כבר שכחתם?
הקשר היחיד שמסוגל לאיים על השער מבחוץ, וזה קריטי כדי לפענח בונקרים.
אם אני הייתי מנהל את בארסה, לא הייתי רוכש אף אחד בסכומים האלה. אבל הבחירה הייתה בינו לבין ניקו, אז אני שמח שהעדיפו את אולמו.
אולמו שחקן לא רע בלשון המעטה, במצב נורמלי ובמחיר שפוי יותר לא הייתי כועס על ההחתמה הזו. אני גם חושב שעם הכסף שהושקע בו היה אפשר לפתור איזה בעיה בהגנה … באלדה אני מדבר עליך חסר טעם והשכלה.
אבל במצב הכלכלי שלנו ובמיוחד לאור העובדה שברור שברצלונה במצב נורמלי לא יכולה לרשום אותו ( בלי למכור איזה כלייה או משהו) זה שערוריה ואי אפשר להגן על זה.
שאתה רוכש שחקן אתה צריך להיות בטוח ב120 אחוז שאתה תוכל לרשום אותו בסופו של דבר. לא מבין למה צריך להסביר את זה .
שערוריה. אם אולמו יעזוב בחינם בגלל שלאפורטה שיקר עוד פעם זה מחדל עצום. שלא תבינו לא נכון , אני מאמין שימצא איזה פיתרון, אבל בכל מקרה זה כבר נקודה לחובתם של דקו ולאפורטה.
גם אני שמח שהצלחנו להימנע מאופציה הכי גרועה ובחרנו באופציה הכמעט הכי גרועה. זה התקדמות.
הוא שעיר לעזאזל. המועדון מדליף ספינים לתקשורת והאוהדים “אוכלים” את זה.
כאילו הוא “אשם” שברתומאו פתח רגליים על החוזה שלו.
הציפיה משחקן ששווה 60 מיליון היא שיחזיר את ההשקעה. אני לא מדבר עכשיו על מה יהיה איתו בהמשך, אבל היו כל כך הרבה סיכונים ברכישה שלו.
יש הרבה שחקנים שיכולים לתת בשלושה משחקים את ההספק שהוא נתן, והם זולים בהרבה. 60 מיליון זה סכום שובר שוויון שמשולם על שחקן שיכול להיות יציב מספיק ופיזית ספורטאי טוב שהגוף שלו חזק בשביל הרמות האלה.
דני אולמו שחקן אדיר, אבל לא הוכיח את עצמו ברמה הפיזית, והמחיר הזה ביחס ליכולות של המועדון הוא גבוה מדי.
וזה כשחסרים לנו מגינים, למשל.
בינגו…
במחיר הזה היית יכול לקנות לפחות שתי שחקני הגנה טובים אחד בכיר ואחד יותר צעיר לרוטציה.
שכל אחד יחשוב לעצמו, מה חסר לברצלונה יותר השנה “אולמו” או באלדה בספסל…
עידכון
https://x.com/BarcaTimes/status/1872978049718702506
JUST IN: President Laporta has finalized the sale of VIP boxes at Spotify Camp Nou and submitted the necessary documentation to La Liga. The club is optimistic La Liga will validate it and allow the registration of Dani Olmo and Pau Víctor.
BREAKING: Barcelona is in advanced negotiations to activate a lever, which in turn will allow the club to register Olmo.
בקיצור עוד “מנוף” הופעל.
לאפורטה בדובאי מוכר תאי צפיה vip לפי מונדו בשוי של 100 מיליון אירו.
נחיה ונראה יש עד יום שלישי.
דסקל העלה כתבה על הרכישות היקרות בהיסטוריה ועל העובדה שרובן המוחלט נכשלו, ודיבר על הרבה סיבות.
אני חושב על סיבה אחת עיקרית: מועדונים עם כסף נוטים לתת תעדוף לכח הכלכלי שלהם על פני המאמץ לעשות סקאוטינג ולמצוא פיתרון זול יותר.
חושבים ששחקן מעולה ששווה 120 מיליון אירו, שיגיע לקבוצה, אומר בהכרח שהוא שחקן כל יכול שיהיה מסוגל להסתגל לכל מצב, תמיד, ולתת תמיד מספרים (מתוך הנחה שטחית שמספרים הם חזות הכל).
במקום להפעיל את המערכים של המועדון שיודעים לחשוב כמה פעמים ולנתח איזה שחקן יכול להתאים ללא קשר למחיר שלו ולמעמד שלו.
גריזמן וקוטיניו הגיעו לבארסה (וניימאר לפריס) נטו על סמך המעמד שלהם בכדורגל העולמי, מתוך מחשבה על מיתוג (שגריזמן ישב “באותו שולחן” כמו מסי וכריסטיאנו. לא סתם הוא התחיל עם תספורות מוזרות וקריפיות ברגע שהגיע לבארסה) מאשר על התאמה מקצועית.
בקיצור, טוב שאנחנו לא שם עכשיו כדי לשלם הרבה ולחשוב פחות. מצד שני, חסר לנו מערך שיחשוב מחוץ לקופסה. לראות למשל את ג’ון דוראן באסטון וילה זו הברקה שאין מצב שהמועדון שלנו מסוגל לתת כרגע (לא מדבר על שחקני בית).
רק שהם היו בטוחים, כל השאר זה רעש סטטי מהתקשורת.
לאפורטה יודע שיש לו אלף אופציות בכיס כשהאחרונה היא אשכרה להביא כסף מהבית.
מי שחושב לרגע שיש סיכוי שאולמו ישוחרר בחינם, טועה.
צריך לזכור שבקיץ מגנים היו הדאגה האחרונה שלנו.
הביאו את אולמו כי ימאל רק הפך בן 17, ראפיניה היה עם רגל בחוץ, והקישור שלנו היה מורכב מ-2 שחקני נוער ו-3 שחקנים שבקושי שיחקו בעונה הקודמת.
הייתה תמימות דעים אצל כולם שחייב שחקן כנף שמאל וקשר.
הסיכון הכי גדול שאני ראיתי היה שהוא יועדף על פני קשר אחר רק בגלל המחיר וכי הוא רכישה של המאמן החדש.
מן הסתם לא בגלל זה הוא משחק הרבה.
כמה אתה רוצה שהוא יחזיר ב 4 חודשים ואיך אתה מחשב את זה?
גם קונדה וראפיניה שעלו בערך כמו אולמו לא היו טובים בעונה הראשונה. מאז השתפרו. יש כמובן את פראן מהצד השני, אבל תן לאולמו קצת יותר זמן כדי להחליט אם הוא החזיר או לא החזיר את ההשקעה.
שוב, הכל ביחס לכמה משמעותית כלכלית היתה הרכישה הזאת. בינתיים אחרי חצי עונה, הוא בעיקר לא כשיר או לא בכושר טוב. אז הציפיות ממנו גבוהות יותר, כי במצב של המועדון להביא רכש כזה ב-60 מיליון, היה מצופה לאימפקט הרבה יותר גבוה.
ואי אפשר להגיד שזו חוכמה בדיעבד, כי היה ידוע שאולמו פציע.
ההבדל בין קונדה וראפיניה לדני אולמו הוא לא מה הם מראים על המגרש, אלא יותר בסיסי, היכולת שלהם להראות מה הם שווים. בינתיים אחרי חצי עונה לא ראינו יותר מדי את אולמו על המגרש.
פריז סן ז’רמן היא מועדון בקטגוריה קצת אחר, בגלל “איך” שהכסף מתנהל שם. ועם כל הכבוד לזלאטן איברהימוביץ’ הוא היה הבינגו הראשון שלהם באמת, שחקן וורלד-קלאס שעוזב מועדון ענק כמו ברצלונה כדי לשחק נגד ליון ובורדו. רכש תודעתי אם תרצה. גם אדן הזאר נכשל, ז’ואאו פליקס נכשל, עוסמאן דמבלה נכשל - בעיה מנטאלית ופציע, פול פוגבה נכשל, אני לא יודע עד כמה יש כאן משהו גורף. אנטואן גריזמן שחקן שמראש לא התאים לדעתי.
אני לא אגיד “כריסטיאנו רונאלדו”, זו לא חוכמה. אבל לואיס סוארס עלה הרבה כסף והצליח ובגדול, וקווין דה בריינה - שוב הסכומים הולכים ועולים כל הזמן, וגם קיליאן אמבפה בפ.ס.ז’ אם חושבים שהם באמת שילמו עליו 180 מיליון יורו.
לגבי אולמו - הבעיה היא הכשירות, אין ספק, ולדעתי מרכז השדה הוא המקום בו ברצלונה עמוקה מאוד ובשחקנים טובים. אבל אני חושב שהיו מניעים נוספים לרכש שלו, לחזק את המותג ברצלונה, לא כמו שקרה עם רוברט לבנדובסקי אבל כן ברירת מחדל (לא נכונה) אחרי שניקו וויליאמס בסוף נשאר. שחקן ספרדי, אלוף אירופה, שיודע להבקיע שערים, שיש לו ביקוש. הנה אנחנו ברצלונה במשחק עדיין כשישנן בעיות כלכליות.