פנטזיות, העברות וחוזים: אראוחו, מרטין, פדרי וגאבי האריכו חוזה

והיום מיגל ריקו ב’רלבו’ מחזק את הידיעה מאתמול וטוען שהסוכן של פרנקי כבר יודע שהסיפור גמור ושההסיטואציה של פרנקי הוצגה למשרד הספורט הסעודי שמנהל את העניינים שם.

גם פרננדו פולו במונדו דפורטיבו מדבר על המעמד העגום שלו בעיני המועדון.

יש הבדל ענק בין המצב העגום שלו בבארסה, לבין ללכת לסעודיה בגיל 27.
ברור לי שבארסה תנסה להיפטר מפרנקי אם לא יחתום על חידוש בשכר נמוך. אבל אני בספק גדול אם הוא יסכים ללכת לסעודיה. לכן זה לא נראה לי רציני.

יש גם את העניין הזה שהיום הוא 28 לדצמבר, שזה יום הטיפשים בספרד. צריך לקחת בערבון מוגבל כל מה שנכתב היום. MD למשל עם כתבה שויניסיוס חתם על זכרון דברים עם פאריז.

הלכו לשם כמה שחקנים בגילאי שיא, אז הוא לא יהיה הראשון.
בהתחשב באיך שהקריירה שלו מתנהלת זה לא יפתיע אותי. רוב ההחלטות שלו התקבלו לפי הצד הכלכלי.

לאידע… האם רכישות של שחקני על כושלות באחוזים גבוהים יותר מכאלה של שחקנים ״רגילים״? במידה וכן, האם הסיכוי לא שווה את הסיכון? לא מדבר על מקרי קיצון כמו גריזמן או קוטיניו שרבים פה (ולא מתבייש להודות שאני לא ביניהם) חזו שיכשלו עוד מראש, וגם מי שלא - ספק אם חשב שהסכומים עליהם מוצדקים. נניח שמכל האזארד וכריסטיאנו יוצא לך הזארד של מדריד וכריסטיאנו של מדריד. שווה את זה? לא שווה את זה? איך מכמתים את זה בכלל? הלכתי לשני הקיצונים המוחלטים כמובן, אפשר לחשוב גם על הצלחות וכשלונות בולטים פחות.

זה עוד בלי להתייחס למצב הכלכלי של המועדון שכמובן משנה מאד לשאלה הזו.

תלוי מי מנהל את הרכש, איזה מוניטין יש לו וכמה המועדון הזה מסוגל להביא שחקנים זולים יותר ולקלוע בול בהם.

אם מחר מונצ’י יחליט להביא לאסטון וילה את הרכש היקר בתולדות המועדון, אני יכול לצפות להצלחה מאשר לכישלון. אבל מצד שני אני יודע שגם רכש זול שלו יכול להצליח לא פחות.

לעומת מנצ’סטר יונייטד, ברצלונה, אתלטיקו מדריד…

בדיוק. זה לא ממש תזת ״רכש שובר שיאים נכשל יותר מרכש רגיל״. אלא יותר ״רכש יקר נכשל כמו רכש רגיל עם stakes גבוהים יותר״.

זה מגניב ורומנטי להגיד שגלקטיקוס לא עוזרים כמו ״עבודה נכונה״ מסוג כזה או אחר, אבל אין מועדון גדול אחד שלא חייב את היפוך הגורל שלו לכמות נכבדת של רכישות כוכבים יקרות. יקפצו פה ויגידו בארסה, וזה אכן כנראה הכי קרוב לקפיצה משמעותית מאד שנעשתה בהסתמכות קטנה על שחקני רכש, אבל:

1. הקבוצות של קרויף ושל רייקארד נבנו על רכש רב ויקר בואכה גלקטי, כמו גם קבוצות ״שכר הלימוד״ שלפניהן ואחריהן (מראדונה, ריבאלדו, מנדייטה, ועוד דוגמאות רבות מאד).
  2. גם בקבוצה הזו היו משכורות גבוהות, מסי הגיע לשם במידה רבה כי כבר היה מועדון על (וכמובן נשאר שם לאורך זמן), ולא חסרות גם רכישות גלקטיות אצל פפ (דני אלבס בראשן).

בסוף, בינגו עם כוכב-על אחד יכול להיות שווה עשור של הצלחות (בטח עם התארכות הקריירות של העשור האחרון). שווה הרבה כשלונות והפסדים בדרך. זה כמובן עניין של ניהול סיכונים ויכול להיכשל קשות כמו עם גריזמן וכו׳, כאמור.

כי מסי.

שחקני בית או רק שחקני רכש היו מצליחים אותו הדבר עם מסי, למסי לא משנה אם זה הקישור הביתי האגדי או סתם ראקיטיץ’, וידאל וסונג.

מסכים, לכן גם ציינתי את העובדה שבלי הדרים טים והרייקארד טים הזרות מאד והיקרות מאד (ועוד כמה באמצע), מסי לא בטוח היה מגיע ו/או נשאר.

היו שם עוד שחקני על שגדלו בבית, אבל הם לא היו מקפיצים את בארסה למעמד החדש שלה ללא מסי. ממועדון של אליפות אירופה אחת עד שתיים למועדון של חמש זכיות. מהשולחן של 8-16 הגדולות באירופה לשולחן של ליברפול, באיירן ומילאן.

בסוף, סממן לניהול גרוע הוא המחשבה השטחית שרכש יקר או נוצץ יביא בהכרח הצלחות. גם האוהדים חושבים ככה בכל פעם שאיזו קבוצה עושה מסע רכש יקר, אוטומטית להציב אותה למועמדת לאליפות, בלי לנתח אפילו טיפה את תוכן הרכש.

ההעדפה של הנוצץ על פני ההכרחי תיכשל.

ועדיין, בסופו של דבר, ב-20-30 שנה האחרונות - הקבוצות שלקחו את התארים הגדולים (אליפויות ב-5 הליגות הבכירות וצ’מפיונס) היו אלה שהיו להן רכשים מפוצצים.

יש הבדל בין רכשים מפוצצים\גלקטיים לרכשים יקרים. צ’ואמני ב-80 מיליון זה ממש לא רכש מפוצץ, בעיקר בגלל העובדה שהמחיר הזה הפך לסביר בימינו.

https://x.com/BarcaTimes/status/1873786479819759922

JUST IN: The Investigating Court has also rejected Barça’s appeal today and denied the registration of Dani Olmo and Pau Víctor. The club will abandon the judicial route now and finalize the process through sale of VIP boxes.

עוד עירעור על האי רישום של אולמו נדחה.

עכשיו נשאר רק המסלול של תאי צפיה או ערבויות אישיות של חברי הנהלה בשביל להחתים את אולמו ואת ויקטור.

התנהלות מביכה וזה בלשון המעטה.

אי אפשר לשחרר אותם?

הם יכולים לעזוב בחינם.

אולמו יעזוב בודאות. ויקטור ישאר ועדיין יהיה על המשכורת.

נשמע נהדר לא?

שפכת על אולמו 60 מיליון אירו ועוד בטח משכורת עוד על החצי שנה שהוא היה פה והוא יעזוב בחינם זה נשמע לך נהדר?

חחח

דרך אגב הוא לא יעזוב. אבל זה פשוט בדיחה על חשבוננו…

זה אפילו יותר גרוע…
JUST IN: In case he doesn’t get registered, Barcelona would have to compensate Dani Olmo with his entire contract/salary that lasts until 2030 — the club will also have to comply with RB Leipzig by making payments of up to €48M

https://x.com/ReshadFCB/status/1874114265772417175

רק אני חושב שזה לא משנה אם נרשום את דני אולמו לליגה או לא, כי הכשירות שלו לא מאפשרות לו יותר ממשחק אחד בכמה שבועות? :joy: :joy: :joy: :sob: :sob: :sob: :joy: :joy: :joy:

רק אתה כנראה. לפני שנפצע, שיחק כמה משחקים ברצף.

בינתיים, בארסה מוציאה נודעה רשמית שהיא הגישה את כל המסמכים לליגה עבור הרישום.

תשים לב שהוא מוחלף כל הזמן בדקה 60

לא נראה לי בגלל שהוא לא מסוגל לשחק 90 דקות.
בתור שחקן מפתח, הוא מוחלף במשחקים גמורים.
שנה שעברה בלייפציג לא הייתה לו בעיה.