פנטזיות, העברות וחוזים: אראוחו, מרטין, פדרי וגאבי האריכו חוזה

מצד שני -

לצערי זה באמת הולך ומרגיש יותר ויותר אמיתי.

באתי לכתוב את זה, אבל זה מרגיש קצת ‘‘מדויק מדי’’.
הם מציינים שם רק את המשחק אתמול כהוכחה לכך שהוא רואה שאין לו מקום בהרכב. משחק אחד, אחרי חזרה מפציעה?

באיטליה יש גם דיווח על פגישה בין בארסה ליובה בקרוב.

זה עדיין מרגיש לי כמו ניסיון חזק של הסוכנים שלו להציג אלטרנטיבה משמעותית כדי לדחוק את בארסה.
בסופו של דבר, זה לא שבארסה לא צריכה את אראוחו או שאין לו מקום לקבל דקות משחק(אולי לא כשחקן ראשון בהרכב כרגע). גם מציינים את ארסנל כאופציה, קבוצה עם 7 בלמים שיש להם מקום בהרכב. זה עדיף?

יש בעיה ברורה בין הצדדים שהיא הצד הכלכלי, כי בארסה לדעתי לא מעריכה את אראוחו כמו שהסוכנים שלו חושבים שהוא בפועל, ובארסה לא רוצה עוד מקרה של פאטי/דה יונג שבו היא תיתקע עם שחקן לא מספיק טוב/לא מספיק כשיר על חוזה יוקרתי.

מעניין אם בברצלונה עשו את הצעד המאוד פשוט -
להגיד לאראוחו מה המעמד שלו במועדון, מה התוכנית לגביו בעתיד, מקצועית וכלכלית, ולהציב בפניו עובדה. יסכים - אחלה. לא יסכים ומפוצץ את המו"מ - תביא הצעה ושא ברכה, לפחות נקבל עליך כסף.

איניגו בן 33, קובארסי בן 12, אראוחו בן 25 וכריסטנסן לא ממש רלוונטי, לפחות כרגע. בעונה של 50+ משחקים במינימום - יהיו מספיק הזדמנויות לכולם. חוץ מזה, מחליף המיועד (לפי דיווחים וחירטוטים שונים) הוא ג’ונתן טאה בן ה-28 (עוד חודש 29), ואיך נגיד את זה בעדינות - אם נעמיד אותו מול RFA בשיאם ובפוטנציאל שלהם, אני חושב שהבחירה די ברורה.

ולכן קשה לי להאמין שהבעיה של האורוגוואי (אם יש כזו בכלל) היא מקצועית, במיוחד כשמדובר בקפטן. אם אין לו את אורך הרוח לחכות לירידה של איניגו/קובארסי ברמה או בכשירות (הידרדרות שבטוח תבוא), או כדי להוכיח את עצמו מחדש אחרי חצי שנה של פציעה וחזרה לקבוצה שכבר רצה - באסה, אז הוא לא מה שחשבתי שהוא. אם זה נטו עניין כלכלי - איחלתי לחייל בהצלחה, וזה מה יש.

אני לא עוקב כמוכם אחרי בארסה, מן הסתם, ולכן אני לא יודע בדיוק איך החזרה של אראוחו נוהלה/מנוהלת עד עכשיו, אבל אני לא מסכים עם המשפט המצוטט. שחקן ברמתו ובמעמדו של אראוחו בקבוצה, גם אם חוזר מפציעה של חצי שנה - השיקול היחיד שצריך להיות הוא הכשירות והבריאות של אראוחו עצמו, ולא הכשירות או הרמה של מרטינז/קובארסי. אראוחו לא צריך להוכיח את עצמו מחדש, ובטח לא לחכות לירידה בכשירות או ברמה של שחקנים אחרים, כאילו מדובר בשחקן נוער. הוא לגמרי הרוויח את הזכות לקבל את חולצת ההרכב כברירת מחדל, עד שיוכח אחרת, ולא להיפך - לחכות בחוץ לזכות בהזדמנויות שלו מחדש. כמובן, אם יקבל את ההזדמנויות ויראה יכולת ירודה לאורך זמן - אז יצטרכו לעשות מחשב מחדש לגביו.

בארסה אולי עלולה מעט להיפגע מזה מקצועית בטווח הזמן הקצר, אבל ככה מתנהל מקום עבודה רציני ובריא בטווח הארוך. אם הצוות המקצועי מצפה מאראוחו להוכיח את עצמו מחדש, מאפס, בלי להתייחס למעמד שלו בקבוצה - אני לגמרי יכול להבין למה שירצה להתחיל לחפש לעצמו מקום חדש. וזה לא עניין ילדותי של אגו, מדובר על הצורך המובן לחלוטין בשקט נפשי, כשאתה חש מוערך במקום העבודה שלך. לצורך העניין, תחשבו על אישה שחוזרת לעבודה מחופשת לידה או אפילו אדם שחוזר ממילואים אחרי כמה חודשים, ואומרים לו שכדי לקבל אחריות שוב הוא צריך להוכיח את עצמו מחדש, למרות שהצטיין עד היציאה ללידה/מילואים. השיקול היחידי בקבלת משימות ואחריות צריכה להיות ה"כשירות" והחזרה החלקה שלו לחברה.

נראה לי שיהיו פה חילוקי דעות גדולים על המעמד שאתה מתאר כזה של אראוחו.

מהצד הייתי חושב שאתה מדבר על מסי

בגדול - מסכים. במיוחד כי אני לא אובייקטיבי בהקשר ל-RFA.

אבל בפועל - אראוחו כן צריך להוכיח את עצמו, גם אם זה “רק” מהבחינה הכשירותית. עם כל אהבתי אליו, ויש המווווון אהבתי אליו, יש לו נטייה לפציעות, והוא רק חזר מאחת ארוכה כזו. יכול להיות שהוא היה בטופ של הטופ בעולם בעמדתו (והוא היה), ויכול להיות שהוא יכול לחזור לשם, אבל אם לומדים ממקרה פאטי, ואולי אפילו פרנקי - מה שהיה זה ממש לא בהכרח מה שיהיה.

בהינתן כשירות מלאה, פיזית ומנטלית, מבחינתי אראוחו צריך להיות הייצור שמסביבו נבנית ההגנה. קודם כל הוא, ואז נבין מה עושים עם השאר. אבל זה שלו להוכיח, לפני שבברצלונה בונים מסביבו את העתיד. אם הוא לא מבין את זה, זו בעיה.

כרגע הקבוצה כבר רצה חצי עונה, והחזרה שלו צריכה להיות הדרגתית, גם אם על הנייר הוא עדיף על קובארסי ואיניגו. RFA עוד לא הוכיח את עצמו העונה, ולא באשמתו, כן? הוא רק חזר לפני 3-4 משחקים. אבל כן צריכה להיות לו סבלנות מבחינת נסיונות לחזור למה שהוא היה, ולא להישבר אחרי שבועיים.

כן, אבל -
א. לא בטוח שהוא צריך להוכיח את עצמו מאפס. זה לא שהוא במעמד של דומינגז, או פרנקי.
ב. גם ברצלונה צריכה את השקט הנפשי. הוא מסיים חוזה עוד שנה וחצי, ובמועדון לא רוצים להגיע למצב שהוא בורח להם בהתראה קצרה ובלי פיצוי הולם.

קודם כל, בדומה לדוגמה שהבאתי בסוף ההודעה הקודמת שלי עם האישה שחוזרת לעבודה אחרי היעדרות ממושכת - מבחינתי זה היה נכון אם היה מדובר “סתם” בשחקן בכיר בסגל, ולא בשחקן הכי-הכי חשוב והכי-הכי בכיר.
דבר שני, ספציפית לגבי אראוחו - מדובר באחד הבלמים הטובים בעולם בשיאו, ולכן בפרט בברצלונה, ובפאקינג קפטן שני של הקבוצה. לא יודע כמה יותר בכיר מזה אפשר להיות בבארסה הנוכחית. ההסתייגות היחידה שלי ממה שכתבתי קודם, שאכן הוא התחיל לגמגם עוד לפני הפציעה שלו, אבל כך גם כל ברצלונה באותה תקופה. לכן בעיניי עדיין הוא עדיין אמור לזכות להישפט לחיוב כברירת מחדל, עד שיוכיח אקטיבית אחרת.

מסכים, אבל זה כבר חונה תחת מה שקראתי לו קודם שיקול של הכשירות של אראוחו עצמו, ולא המתנה לירידה בכשירות ו/או ברמה של קובארסי ומרטינז.

לכן כתבתי קודם שאני לא באמת יודע ועוקב אחרי איך מנוהלת החזרה שלו למגרש. הכול היתה תחת ההנחה של מה שכתבת לפני כן.

בדיוק, ולכן היא צריכה לתת ביטחון לשחקנים שלה שירגישו שייכים ומוערכים על ידיה, כדי שירצו להישאר בקבוצה והיא תוכל להחליט מתי שחקן מתאים לה ומתי לא, ולא לתת להם תחושה שהם לא רצויים, מה שעלול לדחוף אותם בכוח החוצה בעסקה לא משתלמת.
אלא אם האמירה היא שבארסה רוצה לנסות למכור אותו עכשיו, כשיש עוד שנה וחצי לסוף החוזה וכשעוד לא ידוע אם הפציעה השפיעה לרעה על הרמה שלו, במקום לתת לו לשחק ולגלות (לעצמם, ולכולם) שהייתה ירידה דרסטית ברמת המשחק שלו, ואז כבר יהיה מאוחר מידיי למכור אותו ברווח. במקרה כזה מובנת לי דחיקה של אראוחו החוצה, אבל אז כמובן שזה בעייתי מבחינות אחרות, של התנהגות לא ראויה ולא נאותה כלפי שחקן בכיר במועדון רק כדי להרוויח כמה ג’ובות מיידיות.

עשיתם מאראוחו איזה אלוהים. הבן אדם חזר מתקופה ממושכת של פציעה, ואנחנו באמצע העונה כשהקבוצה רק מתאוששת ממשבר. הדבר האחרון שאנחנו צריכים זה הגנה לא מתאומת שתגמור לנו את העונה, רק כי אראוחו רוצה לשחק. הדיבור הזה שלו על לעזוב הוא הזוי בעיניי, ואני אישית מעדיף שחקן כזה מחוץ למועדון. גם ככה לאורך כל התקופה שלו במועדון הוא לא מצליח לתת חודשיים שלושה רצופים של יכולת טובה בלי פציעה. לוקח בשתי ידיים את ניקו וטא במקומו.

מי אמר לכם שברצלונה בעצמה לא מעונינית למכור אותו?

אם אני רוצה למכור שחקן שהקהל אוהב זה בדיוק מה שאני עושה… משתמש בתקשורת המקומית בשביל להטיל ספק במחויבות של השחקן לקבוצה.

לא מאמין לשום מילה שהתקשורת בברצלונה כותבת. כבר היו שמועות שברצלונה רוצה למכור אותו בגלל פיר פלי.

לא מאמין ששחקן שלא מוכן לדרוך על הסמל במגרש (תרתי משמע) הפך לתאב בצע פתאום.

לא יכול להגיב על הפרט הראשון, כי זה שונה לחלוטין.
בספורט יש אפקט ברור של תחרות מתמשכת, במקום בהרכב מובטח רק לשחקנים הכי טובים ושמסוגלים להישאר טובים לאורך זמן.
מי שלא שיחק חצי עונה לא יכול להיות השחקן הכי טוב.
הוא יצטרך להוכיח את זה ע’'י דקות משחק.

בנוסף, לאראוחו יש עוד בעיה:

“בשחקן הכי-הכי חשוב והכי-הכי בכיר”

הוא לא.
הוא אף פעם לא היה, ועכשיו גם עקפו אותו שחקנים אחרים בסגל שהוכיחו שהם טובים מאוד ואין צורך להחליפם.

נו באמת, משה. הבן אדם לא מוכן לחדש חוזה כבר תקופה ארוכה בטענה ש"הוא רוצה להראות למועדון שהוא ראוי לחידוש איכותי" ומצד שני הוא לא מוכן להילחם על המקום שלו בהרכב אחרי תקופה כל כך ארוכה, כשצמד הבלמים שלנו מראה יכולת טובה.

פתאום כבר תקופה יש שמועות על יובנטוס, והוא לא מכחיש. עכשיו יש גם שמועות על הפרמייר ליג, והוא לא מכחיש.

על כל הכבוד לדה יונג - מסתבר שמי שדחף אותו החוצה צדק, אז לא הייתי משתמש בו כמגן לקייס אראוחו.

כל מה שאתה כותב זה מה שהתקשורת ובארסה מניה (אני מניח) מטפטפים לך

אני לא יודע מה ארואחו חושב בעצמו, אני יודע מה המועדון רוצה שנחשוב.

יכול להיות שארואחו רוצה לעזוב ומה לעשות אם הוא לא רוצה לחדש חוזה אין ברירה למכור אותו בקיץ

אני פשוט לא מאמין שהוא ה"איש הרע" בסיפור

לא מעניין אותי אם הוא האיש הטוב או האיש הרע. אם הוא לא רוצה לחתום על חוזה חדש הוא מוזמן להביא קבוצה שתשלם עליו סכום שינחית פה את ניקו, ויאפשר לרשום גם את טא.

גם ככה בהינתן שאראוחו וכריסטנסן מחלימים שניהם מהפציעות ל-100% יכולת אני לוקח את הדני כל יום לפני האורוגוואי.

מלבד העובדה שהדני פציע בדיוק כמו ארוחואו וגם מבוגר יותר, אז מה ההבדל בינהם?

סוג של בערך מסכים לגביי הפציעות (פדרי הוא אולי ההוכחה לכך שמה שהיה תחת המשטר המקצועי והרפואי הקודם, הוא אולי לא רלוונטי יותר. ומקווה שלא ניחסתי ממש), אבל אם מה שנקבל תמורת אראוחו זה בלם במקרה הכי הכי טוב הוא בערך ברמה שלו, ושחקן כנף שהדבר היחיד הטוב שהוא עשה מאז היורו זה להישאר חבר טוב של לאמין - לא משוכנע שזו עסקת המאה.

כריסטנסן אחלה של בלם, שבמקרה גם קורס לפני כל משחק חשוב, וכבר שנה ומשהו או לא כשיר בכלל, או לא מסוגל לשחק מעבר למחצית.
בעולם הפנטזיה בו כולם כשירים - ממש לא מסכים איתך, אבל זה דיון מיותר שבו אף צד לא ישתכנע.
מה שבטוח זה שכמו שעל אראוחו חובת ההוכחה להראות כשירות לטווח זמן ארוך ואורך רוח, על כריסטנסן חובה כזו בעצמו.

וגם הוא מסיים חוזה ביוני 2026, בול כמו אראוחו (ופרנקי).

בדיוק. ובהתאמה למקרי עבר - די הגיוני מי היוזם (לפחות העיקרי) של הדיווחים/שמועות האלו.

אני חושב על הדיון שהיה לנו בפורום על אראוחו לפני כמה חודשים, נראה לי אחרי האדום נגד פריס.

מצד אחד, הוא היה untouchable, ובקושי היו ביקורות מקצועיות על הירידה ביכולת הכללית בעונה שעברה.

מצד שני, בשנייה שהתחילו דיבורים על מכירה, פתאום התקשורת כן העזה לגעת בו, ואפשר להסתכל במבט לאחור, ולאמר בפה מלא, שהושגה המטרה להקל על האוהדים בפרידה ממנו, ולא תהיה ביקורת או התקוממות כלפי ההנהלה.

קחו הכל בעירבון מוגבל.

מה מונע מאראוחו וסוכניו לטפטף בחזרה את מה שבאמת קורה?

ברור שבבארסה ידליפו את מה שהם רוצים לתקשורת, אבל בשורה התחתונה יש שחקן עם שנה וחצי לסיום החוזה.
אתם רוצים להגיד שאין הצעה?

" בסביבתו של רונלד אראוחו אומרים שהעדיפות היחידה של השחקן כרגע היא לחזור לרמתו הטובה ביותר ולעזור לברצלונה עד סוף העונה. הם מודים שהמצב יכול להשתנות ביוני, כשתישאר רק שנה בחוזה שלו."

אבל העיקר אתם יוצאים להגנתו. נשמע כמו כל שחקן אחרי אי פעם שחיפש לעזוב בזול שנה לפני תום החוזה, או לחכות ולהיות שחקן חופשי כדי לעזוב עם הכרטיס ביד.

אני לא מגן עליו בצורה אוטו , אם הוא לא רוצה לחדש את החוזה שימכרו אותו.

אני פשוט לא מאמין שהוא ה"איש הרע" פה. לא חושב שיש מישהו שחולק על זה שאם הוא לא רוצה לחדש אז למכור אותו למרבה במחיר.

על הפנים.
זה בעצם אומר ‘‘יש לכם חצי שנה להשתכנע או שאני עוזב’’.