פנטזיות, העברות וחוזים: אראוחו, מרטין, פדרי וגאבי האריכו חוזה

1:1 משמעו, 1:1. מכרת את אראוחו ב-50? יש לך 50 לבזבז.
אם אסטון וילה מחר קונה את מינגזה, אתה יכול להחתים את ראשפורד.

אתה כתבת שהסכום הוא 20, אבל הסכום הנכון הוא 10. זה הבדל משמעותי. איך נשיג את הכסף זה נושא אחר.

בשורה התחתונה, לאפורטה התלהב ויחד עם זאת הביא שחקנים בפחות ממה שהם מרוויחים, לכן אני לא מתיימר לדעת כמה מהשכר של ראשפורד בכוונת בארסה לכסות.
יותר הגיוני לדעתי שבארסה תשלם פחות.

מסכים.
לא חושב שהוא איזו ‘‘נו בריינר’’. הימור ששווה לקחת אם הוא מוכן לרדת בשכר.

אתה בטוח בזה?
כי לפני החזרה ל 1:1, היו אחוזים שונים שמותר לנצל מסכום המכירה ומהשכר. 20% מהמכירה ו 60% מהשכר שהתפנה עבור השכר של שחקן חדש.
אני בטוח שאפשר להשתמש ב 100% מהמכירה עבור רכישה של שחקנים, אבל לא בטוח שאפשר לנצל את זה לצורכי השכר.

לא רואה סיבה שזה יחושב אחרת.
אם אתה תחת סנקציות, אז בהתאם לסנקציות.

ב-1:1, זה אומר שאתה מאוזן תקציבית, ומספרית כל סכום נוסף שמגיע או משתחרר הוא לא מנוצל.

לא יודע מי מבינכם צודק מבחינת חוק יבש, אני יודע שטבאס יקח את הגירסה המחמירה ביותר שאפשר.

אז דימה צודק. הוא פשוט ימציא חוק שאוסר את זה.

כבר נאמר פה, אבל אם הסכום הוא רק 10 מיליון - אין סיבה שלא להחזיר אותו. בהינתן שאיניגו די מבוגר, שאראוחו עם רגל וחצי בחוץ ושכריסטנסן עם רגל וחצי פצועה, אנחנו עוד עלולים למצוא את עצמנו בקונסטלציה מסוימת עם קובארסי וטא (שזה מה שקורה עכשיו, רע מאוד שאין מנוחה). לא חושב שה-10 מיליון האלה שווים לנו יותר מדי…

בנוגע לראשפוד, אז אני בצד של התומכים, אם הוא מסכים לקצץ בשכר. שאולמו לא בטוח יהי בחצי השני של העונה שחקן קו שמאלי יתן לנו לשחק עם ראפיניה באמצע ואז הוא ולאמין יוכלו להחליף מקומות. אחרת אנחנו עוד עלולים לראות את פראן…

לא לשכוח שמעבר לכשירות של כריסטנסן, הוא בסטטוס חוזי זהה לשל אראוחו ופרנקי - מסיים חוזה ביוני 2026. בניגוד להולנדי ולאורוגוואי, אין שום דיבורים לגביי הארכת חוזה/מכירה במקרה שלו.

בעקבות ענייני אראוחו, פאטי ופרנקי, החלטתי לבדוק מה מצב החוזים של הסגל (נכון לכרגע, ולפי טרנספרמרקט) -

טר שטגן - עד יוני 2028
שצ’זני - עד סוף העונה
פנייה - יוני 2026
כריסטנסן - יוני 2026
אריק - יוני 2026
איניגו - עד סוף העונה (אם כי צפוי לקבל הארכת חוזה אוטומטית בקרוב, בעקבות סעיף כמות משחקים)
קובארסי - יוני 2027
אראוחו - יוני 2026
דומינגז - יוני 2027
באלדה - יוני 2028
מרטין - עד סוף העונה
קונדה - יוני 2027
פורט - יוני 2026
קסאדו - יוני 2028
ברנאל - יוני 2026
פדרי - יוני 2026
גאבי - יוני 2026
פרמין - יוני 2029
פרנקי - יוני 2026
אולמו - יוני 2030
פבלו טורה - יוני 2026
ראפיניה - יוני 2027
פאטי - יוני 2027
לאמין - יוני 2026
פראן - יוני 2027
לבנדובסקי - יוני 2026
פאו ויקטור - יוני 2029

לנגלה - יוני 2027
רוקה - יוני 2031

בקיצור -

מסיימים חוזה בסוף העונה הקרובה - שצ’זני, מרטין (עקרונית גם איניגו, אבל לא יקרה).
מסיימים חוזה בסוף עונת 25/26 - פנייה, כריסטנסן, אריק, אראוחו, פורט, ברנאל, פדרי, גאבי, פרנקי, טורה, לאמין, לבנדובסקי.
מסיימים חוזה בסוף עונת 26/27 - קובארסי, דומינגז, קונדה, ראפיניה, פאטי, פראן, לנגלה

להנהלת ברצלונה יש המווווווווווון עבודה בהקשר של חידושי חוזה (ידוע שעובדים כרגע על אלו של פדרי, גאבי ולאמין, למשל), אבל מדובר בכחצי קבוצה שמסיימת חוזה עוד שנה וחצי. זה ממש לא מעט, וזה דורש לקבל הרבה החלטות, מקצועיות וכלכליות, לא פשוטות בקשר ל-12 (!!!) השחקנים האלו, ומהר.
ואז, אחרי שזה יסתיים, מגיע הגל (שנראה לא רק פחות חמור, אלא גם מבורך ברובו) של 2027.

10 לבד לא, אבל זה פלוס פאטי, פלוס אריק(נניח),פלוס ההוא והוא. בסוף זה מתווסף.

בכל מקרה, מקצועית, גם אם מינגסה עבר איזה ניסוי סודי אלה קפטן אמריקה והפך לשחקן, הוא עושה את זה בתור מגן ימני. אפילו כנף ימין במערך של 3 בלמים.
לא יודע אם זה נכון להסתכל עליו בתור אופציה לעמדת הבלמים.
בנוסף, אם כל מה שאתה אומר נכון, אני הייתי מסתכל על אופציה הרבה יותר מעניינת ממינגסה.

@Eyal, לדעתי החוזה של גאבי סגור, פדרי וימאל זה כבר בשלבי סיום. אני לא צופה בעיות אצל ברנאל וקובארסי.
רוב השחקנים כאן, בארסה תשמח לשחרר(אריק, פרנקי, כריסטנסן וכו’).

נקודות המפתח יהיו אצל השחקנים הבכירים.
בעיקר קונדה וראפיניה. האם הם שווים שדרוג בשכר? האם הם יסכימו להצעה של בארסה?
ומה עושים בשוק אחרי שנפתרת מאלה שלא צריך או לא רוצים, וכמה כסף יש לך(עדיין יש חובות לשלם).

לא התייחסתי למצב המשא ומתן איתם בקשר לחידוש החוזה וכמה אחוז סגור, אלא נטו למצב החוזה הנוכחי. יכול להיות שעוד שעתיים נקבל הודעה על הארכת החוזה של פדרי, וההודעה הזו כבר לא תהיה רלוונטית לגביו.

אבל כרגע, פדרי, גאבי ולאמין עדיין תחת חוזה שנגמר עוד שנה וחצי, מה שאומר שהרבה ממשאבי המועדון הולכים על החידוש שלהם, ושל אחרים, או על להבין מה לעזאזל הולכים לעשות עם אלו שלא יאריכו (לא משנה בגלל מי) ואיך לא מאבדים אותם בחינם. 12 זה מספר גדול מאוד.

וזה לא רק ה-12 האלו בוואקום, אלא גם זה שהחלטה על הארכת חוזה/ויתור בקשר לשחקן מסויים, משפיעה ומושפעת ישירות מנושאי הרכש והחוזים של השחקנים האחרים. בקיצור - הרבה לילות לבנים במשרדי ברצלונה.

אני רואה את סיטואציות החוזים במועדון, אני רואה את ניהול הסגל קדימה וכל מה שאני תוהה לגביו הוא למה לעזאזל דקו עוד במועדון? במה הוא עזר לנו? האם הצלחנו לעשות מהלך כלשהו בשוק הדרום אמריקאי כמו שתכננו איתו?

להביא אותו היה אחד המהלכים הגרועים שלנו.

איפה בדיוק אתה רואה כשלים?

שימו לב שהרבה חוזים שמסתיימים ביוני 26 זה דבר מכוון מההנהלה, כלקח מהחוזים הארוכים והשמנים שקיבלנו בירושה מהנחש.

רק תראו כמה שנים אנחנו סוחבים את החוזה השמן של פרנקי ולא מצליחים להפטר ממנו.

עזבו רגע את יימכר או ילך בחינם, השכר זה החלק שיותר מסבך אותנו.

וצריך לזכור, רוב השחקנים ברשימה הזו הגיעו בחינם וחתמו לשנתיים. אז יש פה עבודה לעשות בחידושי חוזה, עזיבות ורכש, אבל בגדול זו לא פאשלה אלא תכנון שכולל בתוכו הבראה מערכתית כלכלית.

הייתי שמח אם היינו עם אלמאני ולא עם דקו, הייתי הרבה יותר רגוע ואופטימי, אבל בגדול התהליכים נראים לי טוב.

ואגב, מילה לגבי אראוחו -
בארסה מאניה כבר שנים עוקבים אחרי המצב החוזי שלו ומזכירים שהוא לא מחדש, זו לא הפתעת השנה למי שעוקב אחרי הדף שלהם.

בהנתן שמשדרים ניסיונות גישוש וחידוש ונראה שהשחקן מסרב לחדש (שוב, כבר שנה שנתיים אחורה שמתעסקים בזה), אני לא מרוצה ממנו ולא רואה אותו במעמד שונה מזה של פרנקי.

ולא הזכרתי פציעות, ההעדפה של הנבחרת במחיר שהקבוצה משלמת ויכולת, זה רק מוסיף עוד שמן למדורה…

מצטער, אבל מזכיר לי את אומטיטי.
סליחה, מזכירים (יש גם את פרנקי).

הייתי מוסיף על זה דבר אחד משמעותי נוסף: אף אחד לא הרוויח חוזה חדש.
עד הקיץ האחרון היינו מוכנים למכור כמעט את כולם מלבד ימאל ואראוחו. היו כאלה שרצו למכור את פדרי.

אייל צודק שהרבה דברים הולכים להיסגר בתקופה הקרובה. אני לא יודע אם אני מסכים עם הטענה שהיו כשלים משמעותיים בדרך. אף אחד לא באמת הצדיק חוזה ארוך טווח חדש.
הרבה מהשחקנים האלה גם ילדים, ולילדים אסור לחתום על חוזה ארוך טווח עד גיל 18.

הראשון - נכון (אם כי נושא פדרי וזה), השני - נכון להרבה מאוד מהשחקנים. בטח ובטח לדרום אמריקאים.

אי אפשר לשפוט את אראוחו לרעה על נושא האהבה לנבחרת, לפעמים על חשבון המועדון, כאילו הוא היחיד שעושה את זה. לא חסרים מקרים (ולא רק בברצלונה) של שחקנים שנפצעו בנבחרת, או שהייתה הרגשה שהם מתעדפים את הנבחרת במקרים של כשירות לא ברורה.

אולי לא הבנתי אותך נכון, אבל לא דיברתי על כשלים. ציינתי מצב נתון בו 12 שחקנים הולכים לסיים חוזה עוד שנה וחצי.
טוב/לא טוב/נכון/לא נכון - לא התייחסתי לזה. נטו לעובדה שהמצב הזה משמעותי מאוד. גם מבחינת העבודה על חידושי החוזים, וגם מבחינת זה שיש מצב לא רע שחלק גדול מהסגל עוד שנה וחצי הולך להיות שונה לגמרי מהנוכחי.

אני התייחסתי להודעה של איימאריטו לגבי הכשלים.

ויטור רוקה
החוזה של אולמו
שחקני מפתח צעירים עם יתרת חוזה קצרה

לא מהווים כשלים?

חזרה רגע לצחוקים -

איסאק עם אחלה עונה עד עכשיו, בלשון המעטה, וגם מכיר את הליגה הספרדית מקרוב. ולכן אין סיכוי שניוקאסל תסכים למכור אותו בפחות מ-37388383828333 יורו.

אבל לפרסם ציוצים זה בחינם.

בגלל שאייל דיבר על חוזים, התייחסתי בעיקר לצד הזה. המו’‘מ על רוקה התחיל כשאלמאני עוד היה בתפקיד, והוא כמו גם במקרה של אולמו, רכישות שהוחלטו ע’'י הנשיא.

לגבי החוזים, כתבתי בקטנה למעלה, אבל אשחזר שוב:
רוב השחקנים במצב המצופה ביחס לעובדה שהיינו מוכנים למכור כמעט את כולם רק בקיץ האחרון.
הצעירים שהם נכס נמצאים בגיל שבו לא יכולים עדיין לחתום או שהמועדון רואה בהם ערך עליון ומנהל מו’'מ מתקדם לפי הדיווחים.
יש לא מעט שחקנים שהם על חוזים קצרים בגלל הגיל, הרמה או שהמועדון לא מצליח/רוצה להיפטר מהם.
אני לא רואה מישהו שנמצא בעמדה בעייתית מבחינת אורך חוזה.

לגבי דקו, שוב אשחק את פרקליט השטן ואומר שאם יש טענות כלפיו אז הן צריכות להיות מופנות כלפי האיש שמינה אותו. דקו לא הגיע בגלל קשרים כלשהם, הוא הגיע כי לאפורטה סומך עליו לבצע את מה שלאפורטה רוצה.

ועכשיו לדעה שלי -
נכון שחלק מהשחקנים האלו לא מיועדים להמשך, אבל להגיע למצב שבו חצי סגל מסיים חוזה באותו קיץ, כשאנחנו שנה וחצי לפני הקיץ הזה? זו בעיה קשה מאוד. לא משנה מה הסיבות (חלק צעירים שלא יכלו לקבל חוזה גדול יותר, או כל סיבה אחרת), ולא משנה אם בכלל מישהו אשם במצב שבגללו המצב היה כזה לפני שנה שנתיים, אבל זה לא שמועד התוקף של החוזים האלו חדש ואמור להפתיע מישהו. היה אפשר לנסות (יותר טוב ונכון) לעבוד על חלק מהחוזים האלו לפני שנגיע לשנה וחצי האחרונות.

בשורה התחתונה ברצלונה ניצבת כרגע בפני מצב בו יש לה כחצי סגל להתעסק בו, בו זמנית, עם שעון עצר שדופק אחורה לשלב בו היא יכולה לאבד אותו בחינם. ולא נשאר הרבה בטיימר. נכון שאולי לא כזה נורא לאבד את אריק, אבל זה לא רק אריק - רק בהגנה יש אותו, ואת אראוחו, פורט, כריסטנסן ופנייה (ושנה אחרי יש גם את קונדה וקובארסי).

זה לא רק להבין למי (לנסות) לחדש חוזה, ולמי לא, אלא גם מה עושים ואת מי מביאים כתחליפים, ומה קורה אם המו"מ (של ההארכה, או של המכירה) לא יצליח. ומהניסיון שלי עם ברצלונה - זה הולך לא להצליח לא מעט פעמים. זו הרבה מאוד עבודה בחודשים הקרובים, ואני לא לגמרי אופטימי.

אני מקווה שלפחות להבא תקופות החוזים יהיו יותר מדורגות, ולא שבשנה ספציפית יהיה גל סיומי תוקף כזה.