אמרתי כבר בקיץ שבמקום להביא רכש יקר היו צריכים להשקיע את כל הפייר פליי בחידוש חוזים של שחקני מפתח.
אז פדרי גאבי ולאמין כנראה יחדשו בקיץ, אבל אראוחו כנראה שלא. זה בהחלט כשלון של בארסה.
בקיץ 2025 הרבה יהיה תלוי בתקרת השכר החדשה. אם נסיים לפי התקציב או מעל, אולי התקרה תהיה כל כך גבוהה שלא נצטרך למכור בשביל להחתים שחקנים. זה יוריד הרבה לחץ של למכור במחיר נמוך כדי להחתים שחקן שרוצים.
אני רוצה שימכרו את כל מי שמסיים חוזה ב 2026 ולא רוצה לחדש. צצד שני, יש דוגמאות לשחקן שנכנס לשנת חוזה אחרונה ומחדש חוזה במקום ללכת בחינם. רק השבוע סון חתם עם טוטנהם, ודיוויס כנראה יחדש בבאיירן.
רוצה לומר, אין לי תקווה שזה יקרה לפרנקי או לאראוחו, אבל זה יכול לקרות לכריסטנסן או לאריק. בטח לשחקני בית כמו פורט וברנאל.
ברנאל זה בכלל מקרה מיוחד. הוא יגיע לשנת חוזה כשהוא עדיין לא כשיר (הדיווחים אומרים שהוא צפוי לחזור באיזור ספטמבר, כלומר אחרי פתיחת העונה הבאה).
מצד אחד ברצלונה אולי תלך על אופציית “חידוש חוזה כדי להביע אמון בשחקן ולא לזרוק אותו לכלבים כשהוא פצוע”, אבל מצד שני - מה מציעים לשחקן, עם פוטנציאל גדול ככל שיהיה אבל בפועל צעיר וחסר ניסיון, כשאנחנו 8 חודשים לפני חזרתו למגרשים (שתגיע 4 חודשים לפני שיוכל לסכם מעבר בחינם לקבוצה אחרת)?
אין שום סתירה בין שתי הדברים אפשר לבקר את דקו מספיק וגם להגיד שלאפורטה אחראי למינוי שלו. זה לא זה או זה.
דקו זה עוד אחד מהשערוריות של לאפורטה. המינוי שלו היה סופר קומבינה (להזכיר לכם שהוא היה הסוכן של ראפיניה דקה לפני הקידום שלו לברצלונהI)
ברור שלאפורטה אחראי. אני רק לא מבין את ה"פרקליט של השטן" הקבוע שלך כלפיו הוא לא איזה מסכן ולא קורבן וביום שהוא יעזוב את ברצלונה ברצלונה תהיה מועדון יותר טוב. אחד מהמנהלים הגרועים שהיו לברצלונה בשנים האחרונות ולברצלונה היה לא מעט כאלו בשנים האחרונות.
המזל הטוב שלו שמי שמינה אותו זה לאפורטה כי אם זה היה ברתומאו לא היו מפסיקים לקלל אותו.
@Eyal, אני מבין מה אתה אומר, אבל אני לא כל כך מבין איך אפשר לשלוט בזה.
אתה הטעויות של ברתומאו לא היה אפשר להחזיר לאחור, ולתת חוזים קצרים יותר כדי שיהיה ‘‘דירוג’’ זה לא ממש הגיוני.
יש שחקנים שאפשר היה כבר לחדש שוב ואז למנוע את מה שדיברת עליו, אבל אז הטענות היו ‘‘איך מאריכים חוזה לראפיניה החלש’’ או ‘’ פדרי יקבל שדרוג על זה שהוא פצוע כל הזמן?"
המועדון עובר בנייה מחודשת החל מעונת 21’ וכבר עכשיו חלק מהשחקנים לא רוצים להמשיך(פרנקי, אראוחו ובעבר דמבלה), נמצאים בגיל שזה לא שכיח לתת חוזים מעבר לעונה-שתיים(איניגו, לבה) או בגיל שבו אי אפשר לתת חוזים ליותר מ-3 שנים(ימאל, קובא, ברנאל).
ככה הגענו למצב הנוכחי. זה היה נראה אחרת אם אראוחו, פרנקי ודמבלה היו נשארים/חותמים.
ברגע שיחתמו חוזים עם הצעירים שהם גלולת הכותרת(קובא, פדרי, גאבי, ברנאל וימאל) ביחד עם קסאדו ובאלדה שכבר חתומים עד 28’, אז הכל יתחיל להסתדר.
אחרי זה יתקבלו החלטות בנוגע לקונדה, ראפיניה ולבה, וכן הלאה וכן הלאה.
ברור שיש סתירה.
אתה שופט את דקו על התפקיד שאתה רוצה שיהיה למנהל מקצועי בבארסה, ולא על התפקיד שדקו קיבל.
בתפקיד שהוא קיבל, הוא כנראה הצלחה מסחררת.
אולי, אבל כל אלו (מינוס קובארסי, שהחוזה שלו עד 2027) עדיין לא חתמו על חוזה חדש בעצמם. שזה מעניין.
מה שהתכוונתי זה שגם אם אני מבין איך לפני 3-4 שנים התקבלו החלטות שהובילו לסיום חוזה של חצי סגל באותו קיץ, אני עדיין לא מבין זה איך אנחנו באמצע ינואר 2025, שזה אומר באמצע חלון ההעברות הלפני אחרון שאפשר לקבל על השחקנים האלו כסף, ועדיין אין שינוי בסטטוס שלהם. פדרי וגאבי בדיוק במצב של אראוחו ופרנקי, שלא לדבר על כריסטנסן, ובשורה התחתונה - אם משהו יתפוצץ במו"מים איתם (ועם השאר שבסטטוס הדומה), יישאר לנו חלון אחד לתקן בו (כלומר - להישבר ולהציע להם יותר, או לחפש קבוצה שתקנה אותם גם אם בהפסד יחסי, העיקר לא לאבד אותם בחינם). וכשאנחנו ידועים לשמצה בניסיונות של הרגע האחרון לפתור רישום/מכירה של שחקנים, וכשהפעם מדובר בלא מעט כאלה - זה מטריד אותי.
זה בדיוק מה שאני טוען.
אתה שופט את דקו על התפקיד שאתה רוצה שיהיה לו, ולא על התפקיד שהוא בא לבצע.
זה לא רלוונטי אם הוא לא מסכים עם לאפורטה, לאפורטה הוא זה שמקבל החלטות ודקו שם כדי להוציא אותם לפועל.
אתה מתפטר כשהבוס שלך מקבל החלטות מקצועיות שהוא אמור לקבל?
@Eyal, מקבל את מה שאתה אומר.
אני פשוט רגוע בעניין בגלל מה שדווח. אולי לשווא.
תשמע, אני הייתי רגוע בנוגע לאראוחו עד לפני כמה ימים, כי הדיווחים לגביו היו שהמו"מ להארכת החוזה מתקדם טוב ו-2 הצדדים מעוניינים בהמשך הקשר. לא אומר שאראוחו הוא מקרה זהה לגאבי/פדרי/לאמין וכו’, וזה נכון שלא עולים לגביהם דיווחים על בעיות, אבל גם לא ממש רואים חתימות. כרגע.
חוץ מזה שלפעמים מרגיש לי שבהנהלה שלנו לא יודעים לעשות כמה דברים במקביל, וכל מקבלי ההחלטות והכספים שם למעלה יודעים לעבוד רק בטור: קודם אראוחו, ורק אחרי שהנושא הזה ייפתר אז פרנקי (נגיד), ורק אז פדרי וכו’. רק שבזמן הזה מיליון ואחד דברים יכולים לקרות, ואתה מאבד זמן יקר.
התפקיד שלו זה לנהל את ברצלונה מבחינת רכש וכו. יש שתי אפשרויות:
א. לאפורטה מתיחס עליו בתור “בובה” ומתעלם לחלוטין ממנו ואז הוא חסר תועלת.
ב. הוא מתנהל בצורה גרועה ומשפיע על לאפורטה לקבל החלטות גרועות.
אם הוא מתנהל בהתאם לסעיף א ולא מתפטר כי אין לו השפעה אז הוא שותף להחלטות האלו.
אם הוא מתנהל לפי סעיף ב אז הוא עוד יותר אשם כי הוא זה שנושא בהחלטות.
אם אני מנהל בכיר והבוס שלי כופה עלי החלטות רעות ואני מבצע אותם במקרה שהחברה נכשלת אני שותף לכישלון שלו. גם אם הוא אשם יותר. זה אולי לא צודק ועצוב, אבל תבדוק בכל עסק, האם שהעסק נכשל, האם הבוס הגדול הולך הביתה או קודם הזוטרים?
ספוילר אלרט, לרוב זה היה העובדים הזוטרים יותר, לפחות בשלב הראשוני, הנשיא ילך הביתה רק הכל קורס סביבו, אם זה ביבי גם זה לא…
שתי המקרים לאפורטה נושא באחריות גדולה אבל בשתי המקרים דקו אחראי לא קטן. ולכן זה לגטימי ונכון בצורה מוחלטת לבקר גם את דקו וגם את לאפורטה, בהדגש שצריך לזכור שלאפורטה כמו שכתבת, הוא זה שמינה אותו ונותן לו גב.
בדרך כלל וגם מחוץ לכדורגל , מי שהולך הביתה במקרים האלו בצדק או לא בצדק זה העובדים שנושאים בתפקיד שמתחת לנשיא אבל לא הנשיא בעצמו.
ביקשת לדעת איפה הייתה אופטימיות לגביי חידוש החוזה, והבאתי לך הוכחות שהייתה כזו. האם היא הייתה אופטימיות תמימה? אולי. אבל היא הייתה קיימת.
חוץ מזה - אוקיי…ואיך זה סותר את הטיעון שלי שזה אולי אותו המצב כמו עם האופטימיות לגביי החידושים של גאבי/פדרי/לאמין/קובארסי וכו’? יכולים להיות פתיים גם לגביהם.
הטענה שלי היא שאנחנו קרובים מאוד ללהיות עם הגב לקיר לגביי כל אלו, ושאנחנו לא ממש מדהימים בסיטואציה הזו.
אני דווקא ראיתי את זה מגיע, וגם זוכר דיון שלנו בקיץ לגבי דקו בנושא של אראוחו, אבל כל אחד כמובן מנתח את העניין אחרת וזה בסדר.
שנינו נסכים שאם פדרי, גאבי, ימאל, קובא וברנאל לא יחתמו על חוזים ל-5-6 שנים קדימה, זה יהיה כישלון עצום של ההנהלה.
סליחה משה, שוב, זה התפקיד שאתה רוצה שיהיה לו, זה לא התפקיד שלו.
הוא חלק מהצוות שמנהל את הרכש של בארסה, כשלאפורטה הוא האיש המרכזי. הוא מתעייץ עם דקו, אבל זה הכל. דקו לא מנהל את המדיניות או מקבל החלטות.
כל השאר, זה למה אני תמיד מנסה להציג את הזווית האחרת.
אתה מתאר מצב לא פייר בו מישהו מקבל את האשמה על כך שביצע את המוטל עליו(כישלון או הצלחה זה תלוי באוויר), ולמרות שאתה יודע שזה לא פייר אתה עדיין בא אליו בטענות.
אפשר לבוא אל דקו בטענות שהוא בובה(נניח), אבל לא על החלטות שלא הוא מקבל.
אני בכנות לא רואה הבדל בינם לבין אחרים. אם לא יחדשו בגלל עודף פציעות/תאבת בצע/עיניים גדולות/רצון לשחק במקום אחר - זה לא בהכרח כישלון של ההנהלה, ואולי אפילו ההיפך במצבים מסויימים.
זה הולך סחור וסחור, אני לא “מנקה” את לאפורטה. אני כידוע לך, מספיק ביקרתי אותו בשבועות האחרונים. למעשה אם הייתי חושב שיש אלטרטיבה ללאפורטה הייתי מאוד בעד שיעשו לו אי אמון. לאפורטה מבחניתי הוא ברירת מחדל.
הוא מנהל מקצועי הוא נושא אחריות. אם אני מוציא תפקיד של סגן נשיא (אני לא יודע מה הסמכויות שלו בברצלונה) זה התפקיד השני הכי חשוב במועדון.
לנסות ולספר שהוא לא אחראי ואיזה החלטות הוא מקבל או לא, זה לא רציני. אתה יודע בדיוק מה קורה ומי בדיוק אחראי שם? זה לא שלאפורטה מצטיין בשקיפות.
אני לא בא אל דקו בטענות שקשורות למשל לצורת האימון של פליק. אלא לשחקני הרכש שהגיעו בתקופותו ולניהול שתחת אחריותו.
הוא לא איזה מסכן ואני מסרב לרחם עליו. כל החלטה שמתקבלת במועדון תחת הניהול שלו הוא נושא לטוב ולרע בלפחות חלק מהאחריות ולכן זה נכון ולגטימי לבקר אותו. אף אחד לא נטפל אליו.
אני רואה בדקו אחראי מס 2 במועדון. לאפורטה במקום הראשון.
אתן דוגמה את ברנאל (אבל אותו דבר גם לגביי פדרי וגאבי) - אם יתברר שהוא לא יחזור לכשירות מלאה, או לפחות לא בטוח שיחזור, למה זה כישלון של ההנהלה אם ברצלונה לא תאריך לו חוזה?
בקיצור - לא בטוח שאני מסכים עם ה"שנינו נסכים". לא לגביי מי אשם, ולא לגביי רשימת השחקנים