פנטזיות, העברות וחוזים: אראוחו בדרך החוצה?

אז אם המנהל המקצועי שיש לו סמכויות של מנהל קפה מקבל את זה וחי תחת זה. אז אני ורוב האוהדים רואים בו שותף להתנהלות של המועדון. זה כזה פשוט.

זה לטוב ולרע. אם המועדון יצליח מקצועית, אתה תיקח ממנו את הקרדיט? “תסתכלו יש לו סמכויות של הכנת קפה אז לא מגיע לו שום קרדיט”

אין פה שום עניין של ניואנס. הגיון פשוט.

באת להקשות היום, אה?
ספציפית לגבי ברנאל, אין סיבה לא לתת לו חוזה. סבבה, נפצע, אבל אין סיבה לחשוב שהוא לא יחזור לכשירות.

בכל מקרה, אם גם על זה אנחנו לא מסכימים אז כבר איבדתי כיוון לגמרי, כי חשבתי שהעובד שאין לנו גרעין בטוח זו חלק מהבעיה.

@mos56, אם במקרה דמיוני והזוי לחלוטין, נניח שנזכה בכל התארים. אני לגמרי לא אתן לדקו קרדיט על זה.
למה שאעשה דבר כזה?

להמשיך לדבר עליו כשאין לו שום סמכות ואחריות זה מצחיק בעיני. הוא ילך, יבוא עוד מכין קפה אחר.
אז מה אכפת לי מי מכין ללאפורטה את הקפה?

אני יתן לו . לא את כל הקרדיט, אלא חלק. זה אחריות ניהולית.

אז גם המכין קפה שיודע שהוא רק מכין קפה מסכים לתנאי ההעסקה שלו הוא עדיין יהיה אחראי חלקי להחלטות שמתקבלות במועדון . שוב ברור לי שלאפורטה נושא באחריות מלאה. זה לא סותר את זה שאני לא מבטל את האחריות של מס 2 במועדון.

דרך אגב משום מה אתה בטוח שדקו “רק מכין קפה” סתם בשביל השאלה מאיפה אתה כל כך בטוח בזה?

אני תמיד בא להקשות. כמה זה קורה תלוי רק בכמה זמן פנוי יש לי בשביל זה.

למה אין סיבה לא לתת לברנאל חוזה, או שאין סיבה שלא יחזור לכשירות? מדובר בפציעה שגוררת היעדרות של שנה, זה ברור מאליו שלאחריה הוא יעמוד בציפיות שהיו כלפיו לפניה? אני אומר בוא נחכה עד לינואר 2025, נראה איך הוא חוזר מהפציעה, ונחשוב אם להציע חוזה חדש לאחר סיומו של הנוכחי. למה להאריך מראש?

אני מסכים שצריך גרעין/שלד לשנים קדימה, וטוען שזה לא חכם במיוחד (בלשון המעטה) שחלק גדול מהשלד הזה בסכנת עזיבה באותו זמן. פשוט לא מסכים שהאשמה (אם לא יאריכו חוזים) היא בהכרח רק על ההנהלה.

אבל אם תחום האחריות שלו מוגבל להכנת קפה, אז הוא נון אישיו לדעתי. נתחיל גם לדבר על המזכירה של לאפורטה ועל אישה הלוגיסטיקה של המועדון?

אנחנו בעצם מנהלים דיון מקביל על מה תחום האחריות של דקו, ומהי כמות המשקל של תחום האחריות זה על הצלחת המועדון.
לקרוא לו מספר 2 במועדון זו הגזמה מטורפת. הוא אולי מספר 10.

אני קורא כמעט כל כתבה שמתפרסמת על בארסה(כולל עוקב קורא שנים אחורה, וספרים).
אצל לאפורטה אין ולא היה מנהל מקצועי עם כוח משמעותי, וההתרשמות שלי היא שדקו גם לא עם סמכויות כאלה. בנוסף, הרבה החלטות המתקבלות ברמה המקצועית מגיעות מהרצונות של נשיא שרוצה וגם מבין לא מעט בכדורגל, ומצד שני מהרצונות הטקטיים של המאמן כשאפשר.
רוב הרכישות של המנהל המקצועי הן בדר’'כ אלה של שחקנים צעירים או חופשיים.

:+1:

לא יודע, אני רגיל שהמון שחקנים עוברים את הפציעה הזו וחוזרים, זה שיקום לא פשוט אבל לא סוף הקריירה.
ראינו שהוא שחקן ברמה מאוד גבוהה אז גם אם אתה צודק, הוא שווה את הסיכון וסביר להניח שהוא גם יקבל הצעה עם חוזה מופחת בגלל זה, אז עוד יותר טוב.

אוקיי… אני הבנתי אחרת, אז בעצם אין ויכוח פה כי אני מסכים.
אין שחקן אחד שברמה החוזית יש לי תלונות אל ההנהלה לגביו. אפילו הגישה כלפי אראוחו מוצדקת לדעתי(על זה לא חייבים להסכים :wink:).

אני כותב את זה בהודעה חדשה כי זה עניין נפרד:
לפי פליקס דיאז ב’מארקה’ יובה הציעה 35 מיליון יורו על אראוחו ונדחתה. צפויה להגיש עוד הצעה של 50 שגם את זו בארסה תדחה.
לטענתו בארסה דורשת 80-70 מיליון.
פבריציו רומאנו מוסיף שביובה בטוחים שאראוחו רוצה להגיע.

אם יובה מוכנה להציע 50 מיליון, אז העניין הזה הופך רציני מאוד. עסקה שמתחילה ב-50 ויכולה להגיע ל-60-70, זה משהו שבארסה לא תסרב לה.

ותוספת ל @Eyal,

לפי הכתבה הזו, לבארסה יש אופציה להאריך את החוזה של ברנאל עד 29’, והסכם '‘טוטאלי’ מול פדרי שנמצא ב-‘הולד’ בגלל ענייני הפיירפליי.

מעולה והלוואי. ובדיוק כמו במקרה אראוחו - בוא נראה מה יקרה בפועל.

אגב - למה ההסכם מול פדרי נמצא בהולד בגלל ענייני הפיירפליי? לא הגענו לשם כבר? ואיך ההסכם מול אראוחו לא בהולד בגלל זה (לטענת הדיווחים הוא זה שמעכב/דוחה את החתימה, כלומר מבחינת ברצלונה אין בעיה לחתום)?

לא שאני מאמין שנקבל את הסכום הזה, אבל לצורך הדיון 60-70 זה משהו שאני לגמרי יכול להבין, להכיל ולקבל (אם הוא כבר עוזב). אבל זה יגרום אצלי לבעיה אחרת - לאן הכסף הזה יילך (כלומר, חוץ מלנגריירה)?

לפי הכתבה רוצים לראות בדיוק כמה מרווח פייר פליי יש למועדון. מול פדרי יש הסכם, מול אראוחו אין.

חלוץ? קיצוני שמאלי?

אני אגב, רוצה להעלות פה עניין נוסף.
זוכרים שקונדה בכלל בלם? שפליק ממש רצה את פרימפונג בקיץ?
שהמגן הימני של בארסה העונה כל הזמן נכנס לרחבה?
נקודה למחשבה על השחרור האפשרי של אראוחו…

לא הבנת את כוונתי - עזוב שנייה מה אראוחו רוצה או לא רוצה. בהנחה שאראוחו קם מחר בבוקר ואומר שהוא רוצה לחתום על הארכת החוזה, ההסכם מולו גם יהיה בהולד בגלל הפיירפליי, או שזה רק המצב של פדרי? ומה לגביי גאבי?

א. ראינו כמה בברצלונה רצים לקנות בעמדה שצריכה חיזוק.
ב. הבעיה היא לא רק בעמדה, אלא גם בזהות השחקן.

לא חושב שזה קשור, כי לא ראינו את פליק אפילו מנסה את קונדה כבלם בשביל ההומור, אפילו שקובארסי ואיניגו צריכים מנוחה. הבעיה עם אראוחו היא נטו בעיה חוזית.
בשביל להביא מגן ימני נורמלי יכלו לא להוציא כסף מיותר על אולמו, ולא להסתמך על העזיבה של אראוחו (ששוב, לפי הדיווחים ברצלונה רוצה שהוא ימשיך).

סביר להניח, אבל לא כתוב על זה.

אתה ממש פסימי, אני לא שותף לזה.
בסה’'כ עשו עבודה טובה בשוק ההעברות מאז כניסת ההנהלה החדשה.
לרוב הביאו שחקנים בעמדות שהיו נחוצות וסומנו.

אני לא מדבר על העבר או על למה אראוחו עוזב, אני מדבר על מה יקרה אם וכאשר אראוחו יעזוב ונזכר בפרט הקטן הזה מהקיץ הקודם ומעלה את זה שוב כאופציה.

אני חושב שקונדה כן שיחק כמה דקות כבלם, אבל מכיוון שפורט לא נשקל ברצינות בכלל ע’'י פליק אז זה טיפה בעייתי שנראה את קונדה עוזב את העמדה.
זה יהיה לי נורא מוזר אם אנחנו נמשיך לשחק באותו סגנון וקונדה ימשיך להיות המגן הימני.

חייב להודות שזה ממש מוזר לי - מילא רצון לעזוב, אבל לברוח? משהו פה לא מסתדר לי.

בכל מקרה - לפחות נראה שהוא לא יימרח אותנו עד הרגע האחרון כדי להשתחרר בחינם. כבר משהו שונה ממקרים אחרים.

כי הוא לא זה שעומד מאחורי זה. אולי הוא גם רוצה לעזוב. אבל ברור לי שזה גם הכנה של המועדון לדעת הקהל למה הוא יעזוב.

בכל מקרה מבחינתי 60+ ללא בונוסים.

ולסגור את זה השבוע.

אולי נגלה מתישהו מה באמת קרה שם, אבל גם אם זו הכנה של המועדון לתמרון דעת הקהל - לא חסרים מקרים, אפילו אצלנו, של שחקן שהמועדון עשה לו את זה, אבל השחקן נאחז בקרנות המזבח עד הרגע האחרון. לעזוב עכשיו, ובעצם לתת למועדון את האפשרות לקבל עלייך (יותר) כסף זה משהו שלצערי לא כזה נפוץ אצלנו.

אני מאוד מוטרד מהעזיבה שלו כרגע מסיבה רוטציונית - אם הוא עוזב, והכשירות של כריסטנסן לא ברורה, אנחנו במצב של רק איניגו וקובארסי, ללא רוטציות בכלל, עד סוף העונה. וגם אם הדני כשיר, 3 בלמים זה גם לא מצב מעודד במיוחד.

אני מתחיל לחשוב שהדני יחזור פתאום לכשירות אם ארוחאו יעזוב.

כל הסיפור שלו מסריח.

בכלל זה צריך לסגור את זה עכשיו כדי אולי להשתמש בזה להביא בלם מחליף. (עכשיו חלון חדש של העברות )

אולי הוא רוצה לשחק ביובה(מקום שהיו בו הרבה אורוגוואים) ו/או ההצעה שלהם ממש טובה עבורו.

אני לא ממהר לחשוב על קונספירציה אבל אולי אני תמים.
אני כבר הרחתי את הדבר הזה מהקיץ.

תשמע, אני רק יודע שמה שקרה איתו מאוד דומה למה שקרה עם פרנקי בקיץ הראשון לאחר המינוי של צ’אבי (2022?). ופרנקי הוא רק דוגמה אחת.

אני לא מזלזל בהצעה של יובנטוס (אם כי אני לא יודע מה היא בכלל בשביל לזלזל בה או להתרשם ממנה), כלפיו וכלפיי ברצלונה, אבל אני כן יודע 2 דברים -

1. בקיץ המחיר שלו יהיה נמוך יותר, ובחלון שלאחריו הוא יהיה בחינם. מה שאומר שאם ההחלטה הייתה נדחית, לברצלונה היה פחות כסף בכיס, לשחקן יהיו יותר אופציות תיאורטיות למעבר כי סכום הקנייה יהיה פחות גבוה, וגם יותר אפשרות “להשלים” את סכום הקנייה שיירד על ידי מענק חתימה גדול יותר ו/או משכורת גבוהה יותר. ובכל זאת, נראה שהוא לא חותר לשם.
    הוא איכזב ומאכזב אותי המון בימים האחרונים, במיוחד לאור חוסר האובייקטיביות שלי בנושא, ואולי אני צנוע בדרישותיי אחרי שנים של דמבלה ואומטיטי, אבל גם לעשות את זה זה כבר משהו.
  2. גם אם הרחת את זה מהקיץ, זה עדיין ממש לא ברור מאליו ששחקן שעד לפני כמה חודשים הצהיר בכל ראיון ובכל הזדמנות שהוא רוצה להישאר כאן לנצח, קפץ מעל הסמל במקום לדרוך עליו וכל השיט הזה, ועוד קיבל את סרט הקפטן, לא רק ישקול עזיבה, לא רק שיבקש עזיבה, אלא גם ידחוף לזה ובמיידי. משהו פה מוזר, ולא בהכרח בקטע קונספירטיבי. אולי מנטלי, אולי כלכלי, אולי הרבה דברים. אבל מוזר. לפחות לי.

בסוף -
לא רוצה להישאר? זה בסדר, זה מותר. מאכזב, אבל מותר.
לא שונא שחקנים שעוזבים בדרך הנכונה, ולצערי מסתמן שהוא אחד מהמקרים האלו.

קייל ווקר רוצה לעזוב את סיטי ופבריציו מצטט אנשי מילאן שמקווים להחתים אותו בחינם.
למה אנחנו לא בתמונה? הוא עדיין שחקן מעולה.

השחקנים האחרונים שהגיעו אלינו מהסיטי - אריק, פראן, גונדואן, קאנסלו. נראה לי שדי.

לא יודע עד כמה זה דומה.
במקרה של פרנקי היה חוסר התאמה טקטי ברור, ורצון משווע להיפטר ממנו ולהכניס המון כסף תוך כדי.
במקרה של אראוחו המועדון בסדר עם זה שהוא ימשיך ועם זה שהוא יעזוב. על זה בדיוק נופל כל הסיפור לדעתי גם.
אראוחו רוצה שיראו לו כבוד של מלכים, אבל בבארסה של החצי השנה האחרונה הוא כבר לא בהכרח מלך. ואם הוא יבקש לעזוב ויביא הצעה באיזור ה-60 מיליון אז הוא לא פחות מלך עבור ההנהלה.

אני לא יודע מה שחקן מצהיר או אומר, מילים לא עושות לי כלום. גם לא נשיקות על הסמל ובטח שלא לבישה של סרט קפטן עם החולצה של בארסה.
אני יודע דבר אחד, שנתיים לסיום חוזה אתה מאריך או עוזב. אם אתה לא מאריך, יש משהו באוויר.