הסוכנים הם איש הקשר של השחקן, הם מקבלים את המידע ויכולים בקלות לסנן מה שבא להם. זה בעצם תפקידם לרוב.
סוכנים גם יכולים לייצר מצב שבו שהם דוחפים את השחקן שלהם למה שהם רוצים שהוא יעשה. ע’‘ע רונאלדו 97’.
הסוכנים הם איש הקשר של השחקן, הם מקבלים את המידע ויכולים בקלות לסנן מה שבא להם. זה בעצם תפקידם לרוב.
סוכנים גם יכולים לייצר מצב שבו שהם דוחפים את השחקן שלהם למה שהם רוצים שהוא יעשה. ע’‘ע רונאלדו 97’.
את זה אני יודע, אבל אם הם אומרים שברצלונה הציעה X כשהעצם היא הציעה Y, זה לא סתם סינון אלא שקר מובהק.
בקיצור - למרות שלאפורטה זרק איזה משהו מעורפל בנושא הזה, כחלק ממסיבת העיתונאים שהייתה היום (למי יש כוח להביא את מה שאמר כמו שצריך?), שאפשר להבין ממנו מה שרוצים להבין ממנו, עדיין רובם המוחלט של הדיווחים בנושא הם לא משהו שניתן לאמת. בניסוח עדין.
האמת היחידה היא שאראוחו עוד לא חתם על הארכת חוזה, וגם לא אמר בפומבי (וכנראה גם להנהלה) לאן הרוחות נושבות. זה חשוד, מאוד, וכנראה אומר מה הכיוון שלו. אבל כל השאר זה סתם ספקולציות.
לא חושב שזה בינארי ולכן לא כל-כך משנה לי באופן אישי מה ניתן לאמת.
בארסה רוצה שימשיך, עד גבול מסויים.
הוא רוצה להישאר, עד גבול מסויים.
אם אפשר לגשר על הפערים, הוא ישאר. אם לא, לא.
הפציעה של מרטינז היא צעד לכיוון ההישארות, אני מנחש גם שהפגישה תוביל לכך שהם יסכימו שהוא ישאר עד סיום העונה ואז להחליט. יש לו צ’אנס להרוויח את החוזה שהוא רוצה בחצי עונה הקרובה.
גם אחרי הפציעה של איניגו, הדיבור הוא שאראוחו עוזב. אני חייב להגיד שעם כל ההתבטאויות האחרונות והסרטונים שיצאו אני בעיקר מאוכזב. תפסתי ממנו טיפוס יותר מחוייב ושמוכן להתעקש על מקום בהרכב, בטח שיחד איתו יש סך הכל 3 שחקנים על שתי עמדות ששני המתחרים לעמדה הם שחקן בן 32 והשני בן 17. היו לו כל הנתונים להצליח ולחטוף מהר את ההרכב הפותח חזרה, שלא לדבר על לגדול להיות אגדה במועדון.
מעניין מה התפספס פה, אולי כל זה הייתה אשליה. מה עוד יכול לקרות? שפתאום גאבי לא יעבור לריאל כי פרז איחל לו רפואה שלמה…
פליק אמר היום שכריסטנסן יחזור לסגל במשחק מול חטאפה בשבת. אז טכנית יש לנו 2.5 בלמים אחרי שאראוחו יעזוב, ועוד אחד שפצוע לחודש.
או מינוס 38845 בלמים, אם מחשיבים גם את דומינגז.
אז מה אם הוא רוצה לעזוב, יש סוף שנה בשביל זה.
יש לו סעיף שיחרור. צריך להסביר לו שאינגו פצוע ואנחנו זקוקים לו. ושבקיץ אם הוא ירצה לעזוב נסכים להתפשר על המחיר למחיר הוגן…
בכל מקרה, אם אמרתי 50 מיליון לפני הפציעה עכשיו זה צמח למעלה…
אני משוכנע שיש משהו מאחורי הקלעים שאנחנו לא יודעים. משוכנע. לא בהכרח משהו שיוציא אותו טוב (אולי בכלל יוציא אותו אפילו יותר רע), אבל בדוק יש משהו.
בכל מקרה - זה מה יש. החליט ללכת, לא משנה למה? אחלה. שא ברכה.
שלפחות נעשה מזה כמה שקלים, ונשקיע אותם במשהו חכם שהוא לא רק חבר של לאמין.
במועדון מתוקן, לאור זה שהוא משך את אי החתימה על חידוש החוזה כבר חצי שנה, הייתה תוכנית ב’ למקרה כזה (שלא לדבר על ג’ או ד’, חלילה). אבל זו ברצלונה, בטח בתגובה לעזיבה שלו נמכור ברגע האחרון את המושבים בבארסה סטודיוס לנייקי או משהו, כדי להצליח לרשום את אראוחו ביובנטוס. ואז נקנה קשר התקפי.
כפי שכתבתי מקודם, ושביט פחות התחבר, הסביבה של אראוחו מפמפמת שהוא לא מרוצה מהאוהדים (והתקשורת) שהאשימו אותו בהדחה נגד פריז. מביך מאוד בעיניי.
ואולי, רק אולי, בגלל זה ניסו להחתים את טא כבר בקיץ וסגרו אותו כבר לשנה הבאה? לא צריך להיות אנטי כל הזמן. אם יש עמדה אחת שאנחנו כן סגורים בה - זו עמדת הבלם.
גם עם הפציעה של איניגו, יש לנו את אריק ואת כריסטנסן שבדיוק חוזר מפציעה. שיביא לנו 60-70 מיליון ושיעוף.
אני אף פעם לא ביססתי את אהבתי והערכתי לשחקן לפי כתבות בעיתונים שמצטטים ״אנשים קרובים״ של השחקן. אבל זה בסדר, אתה גם האוהד שיורק בפנים לאגדות של המועדון כמו צ׳אבי ולואיס אנריקה. אתה כמו בארסה מאניה, אהבה שלך משתנה בהתאם לתוצאות.
“הסביבה של אראוחו מפמפמת” מבוסס על הציוץ מאתמול של מישהו שאמר שהסביבה של אראוחו אמרה למישהו שאראוחו אמר לשחקנים שהוא מבואס בגלל מה שקרה מול פסז’?
אולי זה באמת נכון, אבל בכנות בכנות - מה גורם לך להאמין ל"דיווח" כל כך מעורפל שליוצר שלו אפילו אין צורך לנסות להוכיח אותו, כדי לשמור על איזושהי אמינות, כי הוא עובר כל כך הרבה תחנות בדרך שלך תוכיח שאין לך אחות, ולהתייחס לזה כאיזו אמת בלתי מעורערת? בחייאת…לפחות היית נתפס לקטע עם לבנדובסקי אחרי הסופר קופה כהוכחה יותר ניצחת לטיעון הזה.
אתה צודק. כי -
א. טאה חתום, וסגור, והחוזה שלו כבר עבר והוא רשום ואין מה לדאוג.
ב. אחלה תוכנית חלופית - להישאר עם 2 בלמים, עונה שלמה. גאונות.
גם אני מאוכזב מאראוחו.
כל הקטע של לקפוץ מעל הסמל כדי לא לדרוך עליו, האטרף במשחקים וראיונות פטריוטיים גרמו לי לחשוב שמדובר ביורש של פויול.
אני לא מאמין לכל השטויות שהסוכנים לא העבירו הצעות חידוש, שהוא נפגע מהאוהדים, שהוא רואה את איניגו תופס הרכב (כשאראוחו פצוע, כן?) ושהוא מאמין בפרויקט של יובה.
הוא רוצה לעזוב כי הוא קיבל הצעה טובה יותר. שכיר חרב כמו הרוב ולא פטריוט בארסאי כמו שקיוויתי.
אלא אם כן הצעת החידוש הייתה עלובה באמת. אז הוא צודק.
כותב תגובה רק כדי להגיד משהו מיותר בנוסף ללייק - בול.
אני עדייין לא מאמין שכל הקפיצה שלו מעל הסמל זה יח"צ וכל זיוף. משהו קרה והשתנה.
הלקח בשבילנו זה לא לפתח ציפיות יותר מידי משחקני כדורגל מקצוענים ולהעריך יותר את אלו שבאמת היו סמלים במועדון, הוא שחקן כדורגל והוא רוצה למקסם את המעמד שלו זה לגטימי לחלוטין אבל כמו שזכותו לשמור על האינטרס שלו זה גם חובת המועדון לשמור על האינטרס שלו.
לא שונא אותו בכלל, מאוכזב כן. אבל אפשר לעזוב בצורה יפה . אני גם לא מבין מה הלהט לעבור ליובה מכל הקבוצות…
אני רוצה לשמוע מה הוא אומר. לא את מה ש"המקורבים" שלו אומרים. למדתי מספיק שעיתונאים בכל מקום בארץ ובעולם הם חבורה של שקרנים. לא מאמין להם למילה
זו נחשבת עזיבה יפה או לא?
קומאן, צ’אבי, אנריקה. מי שצריך. יש את טובת המועדון, והיא לנצח תהיה מעל כולם. אם שיחררנו את מסי בשביל לא לפגוע באינטרסים של המועדון, אז מי הם כל השאר לעומתו?
א. זה מאוד מתאים לאופי שלו בעיניי.
ב. אם ההסבר הוא שהוא קיבל יותר כסף בקבוצה פחות טובה אז זה אפילו יותר גרוע בעיניי. כמה שחקנים ויתרו על כסף כדי להגיע אלינו בשנים האחרונות? זה לא רק כי הם חלמו עלינו מגיל קטן, אלא כי בארסה היא אחת משתי הקבוצות היחידות שמשחקת פעמיים בשנה במשחק הכי גדול של הכדורגל העולמי. כל קבוצה אחרינו היא ירידת מדרגה. יובה? ירידה של 7.
א. “בעיניי” זו מילת המפתח פה. כלומר הטיעון לגביי המקורבים מבוסס על כלום מעבר לזה שזה הסתדר לך עם מה שחשבת עוד לפני כן.
ב. אז מבחינתך ההתנהגות ההגיונית היחידה היא ששחקנים יוותרו על כסף כדי להיות בברצלונה, אחרת הם אפסים? למה? בקריירה של מקסימום 15 שנים ככה, למה לוותר על כסף, בטח אם לא גדלת במועדון? ועוד בשביל מועדון שלא ממש התנהג הכי יפה לשחקנים שלו, כולל לא מעט דוגמאות רק מהשנים האחרונות?
באותה מידה שלא כעסתי (כלומר - זה מה שאני זוכר שהרגשתי, אבל יש מצב טוב שאני טועה) כשגאבי לא מיהר להאריך חוזה בפעם הקודמת, גם פה אני לא. אם השיקול של אראוחו הוא כלכלי, זה יותר משיקול מקובל ולגטימי מבחינתי, לא משנה כמה אפשר לטעון שמה הבעיה לוותר על כמה מיליונים כדי לשחק בברצלונה, עובדה שמישהו אחר עשה את זה גם.
לא כועס, מאוכזב, כי חשבתי שהוא לא כזה. אבל זה בסדר גמור אם הוא כן.
אם עכשיו אינגו פצוע והוא מתעקש לעזוב, כריסי בלם מצוין אבל בוא נגיד את האמת לא יודע כמה הוא מסוגל להחזיק מעמד בלי להיפצע שוב…
זה לא מכוער אבל אני מעדיף שיעזוב בקיץ.
בכל מקרה זה לא כמו דמבלה או משהו כזה.
עד כמה שאני יודע כל אחד בוחר לאילו דיווחים להאמין ולאילו לא. אתם גם האמנתם שברצלונה היא זו שדוחפת אותו החוצה, ופתאום התהפכתם כולכם. #רקאומר
הציעו לו שדרוג בשכר בברצלונה, והוא לא חותם עליו כבר תקופה. ואז הוא רוצה לעבור ליובה כי מציעים לו שם עוד קצת יותר. כלומר, במקום להישאר בבמה המרכזית של הכדורגל העולמי ולהרוויח בכוחות עצמו חוזה שהוא חושב שהוא ראוי לו - הוא בוחר ללכת לליגה קטנה יותר, העיקר לעשות עוד כמה ג’ובות. להזכירך הוא גם כבר לא כזה צעיר (26), אז הרשה לי להמר שמיובה הוא כבר לא יגיע לאנגליה.
גם אני לא כועס עליו. בניגוד אליכם שלא הפסקתם להתלהב ממנו, הוא אף פעם לא נכנס לרשימת הטופ 10 שלי. ואני גם לא מאוכזב ממנו, זה פשוט לא שחקן שאני רוצה בחצי השני של העונה. מעדיף שיביא כסף ונביא שחקנים אחרים במקומו.
הבעיה זה לא מיליון לפה או מיליון לשם, זה המשמעות של מיליון לפה או לשם.
הכסף מקרין לשחקן את המעמד שלו בתוך המועדון או בעיני המועדון.
טוב, בוא. עשה סדר, כי משעמם לי ואני לא נהנה כשמכניסים לי מילים לפה, או מייחסים לי התנהגות/דעה לא נכונה.
הדיון האחרון בקשר אליו התחיל לפני כשבוע, עם התגובה הזו שלי -
ואז זה תקציר הדברים שהגבתי בנושא, עד היום (לא כולל), כ"נגד" אראוחו -
הנה הדברים שמיוחסים לאפשרות שההנהלה היא זו שדוחפת אותו החוצה -
רק שבניגוד אליך, שהסתמכת על “מקורות של הסביבה של חברים של אראוחו”, אני השוויתי בין השבוע האחרון בנוגע לאראוחו, לאירועי עבר דומים מאוד שכולנו יודעים שקרו. אלא אם תגיד שבמקרה של פרנקי, למשל, המועדון לא ניסה לבעוט אותו החוצה.
אז לא, לא התהפכתי, ולא יודע מה זה “כולכם”. אבל תרגיש חופשי לזרום עם העובדות שהמצאת באותו רגע. כמו זו -
איזה שדרוג? כמה שדרוג? מה אנחנו יודעים על מה הוצע לו? כלום.