סתם נקודה למחשבה בנושא, או אפילו פתח לדיון, אחרי שיחה בהקשר עם מישהו בעבודה. התלבטתי אם זה מתאים לפה או לדיוני תקשורת, אבל זה לא כזה משנה.
אני לוקח את אראוחו כמקרה בוחן, בהקשר לדיווחים בתקשורת/רשתות חברתיות, ואיך שהקהל מתייחס אליהן. הרעיון הוא לאו דווקא בהקשר של האורוגוואי ספציפית, אלא יותר בכללי.
אומר מראש - המטרה שלי היא לא להגיד אם הוא מספיק טוב או לא מספיק טוב, האם הוא חזר לכשירות וכושר משחק מלאים, האם הוא שווה את השכר ו/או סעיף היציאה, או האם יעזוב בקיץ תמורת סעיף שחרור של 65 מיליון. בעיקר כי ברור לי שקודם כל אני לא אובייקטיבי, ולכן קשה לי לדון בנושא בצורה הזו, אבל שבכללי יש פה הרבה עניין של טעם וריח. ובעיקר כי לא לזה אני חותר, אלא נטו מזווית הדיווחים על עניין חידוש החוזה שלו והרצון שלו להישאר או לעזוב.
אחרי המשחק אתמול, מול אטאלנטה, אראוחו התראיין ואמר את הדברים הבאים -
משקר או לא משקר, זה כנראה לא נדע לעולם, אבל יש הבדל עצום בין איך שהוא הוצג בתקשורת וברשתות החברתיות השונות עד לפני שבוע (חלק לא קטן מזה באשמתו), לבין איך שהוא התבטא בראיון אתמול. 180 מעלות.
אממה? הדעה של אנשים כבר התקבעה (עד השינוי הבא, שזה נושא לדיון בפני עצמו) - “תמיד חשבתי שהוא גרוע ואיניגו יותר טוב”, “פוליטיקאי מסריח ושקרן, הלוואי ותימכר”, “לא מאמין לו יותר”, “דרש להפחית את סעיף השחרור ולכן הוא משקר”. ואז זו סוג של ביקורת שמזינה את עצמה, וגוררת עוד יותר חוסר אובייקטיביות וכו’ וכו’.
לא כולם, לא יודע אם אפילו חצי, אבל יש לא מעט תגובות כאלו ברחבי הרשת.
אגב, זה כמובן עובד גם במקרים הפוכים לחלוטין.
לאן אני חותר, גם כביקורת על עצמי (בהקשר לפרנקי, למשל) - לזה שבגדול בגדול אנחנו לא יודעים כלום. אנחנו ניזונים ממה שזולג אלינו מכל מיני חשבונות טוויטר/בארסה מאניה כאלה, שהאמינות שלהם היא במקרה הטוב “זה כנראה מה שקורה, על סמך כל מיני סימנים, אבל זה בטוח לא ודאי”, ובמקרה הרע “חירטטתי משהו על סמך כלום, זה לא שמישהו ישפוט אותי על שקר מוחלט שפרסמתי”. מהמר שזה יותר בכיוון של המקרה הרע, ברוב המקרים.
הבעיה היותר גדולה היא שזה אירוע חוזר, והוא חוזר המון - אתמול פרנקי, היום אראוחו, בקיץ זה יהיה פרנקי/אראוחו/לבנדובסקי/מישהו אחר, ואם גאבי לא יאריך חוזה בשנייה שמציעים לו הארכה אז זה ייפול גם עליו. ואנחנו לא ממש לומדים.
זה נכון לכל התחומים (גם בחיים, אבל נגיד אני מדבר רק במיקרוקוסמוס של הספורט), אבל מאוד בולט בנושא העברות וחוזים.