פנטזיות, העברות וחוזים: אראוחו, מרטין, פדרי וגאבי האריכו חוזה

אתה מדבר על אחד מהקשרים הטובים בעולם למשך למעלה מעשור. לפרקים הוא היה מדהים גם בבארסה, אבל לא ‘‘הצליח’’ בגלל דברים שלא קשורים ליכולת עצמה.
בתכלס ההוא היה רכש סופר מיותר, ואפילו דפק את ההתקדמות של תיאגו.

באופן כללי יותר, אנחנו לא כל-כך מבין את הרעיון של למכור שחקן מוביל של הקבוצה. במיוחד בסיטואציה שבה כל השחקנים מסביבו הם גריאטריים או ילדודס.
זה כנראה נובע מחוסר הערכה.

תראה, לא יודע לגביי דן ושביט, ואני גם לא מסכים עם חלק ממה שהם כתבו למעלה לגביי הסיבות, אבל מבחינתי -

150 מיליון היפותטיים על ראפיניה? שחקן בן 28 שהחוזה שלו נגמר עוד שנתיים? אני לא רואה סיבה לחשוב בכלל.

ואני לחלוטין לחלוטין בצד של ראפיניה, עוד לפני חצי העונה הזו, שבה מבחינתי הוא הוכיח הרבה דברים. כולל כאלו שאפילו לא חשבתי שהוא צריך להוכיח.

כן. אבל תמיד כיכב חצי עונה, ונעלם בשנייה.

לפעמים צריך לשים את המספרים בצד.
הוא שחקן ממש טוב שבהחשב במצב הפיזי והמנטלי שלו יכול להיות פה שחקן חשוב 5-7 שנים קדימה.
השאיפה שלנו צריכה להיות שהשחקנים הטובים ישחקו פה וירצו להמשיך לשחק פה(ושאנחנו נוכל לשמור אותם פה).
שאלת ההמשכיות של שחקנים כאלה צריכה להיות קשורה לעלות הכלכלית השנתית ומצב הסגל בלעדיהם.
למשל, אם ימאל היה שחקן כנף שמאל במקור אז הייתי שוקל את זה, אבל מכירה של ראפיניה תביא לרכישה של שחקן באותה עמדה, עם יתרון מקצועי חיובי קטן במקרה הטוב. הרבה בלאגן על כלום.

הסיבה היחידה שהייתי הולך על עסקה כזו, זה אם הרואה חשבון של המועדון יגיד לי שאנחנו חייבים להגיד כן לכל אופציה של מכירה גדולה כי אנחנו בחובות גדולים מדי.

אריאל, אמנם דיון היפותטי אבל מעניין.

בשבילי, אין שחקן שפורת בגיל מאוחר. אם יש לך את הכשרון, יש לך אותו בגיל 18,ואם אין לך הוא לא בא בגיל 26.

נכון שיהיו מקרים יוצאים מהכלל, דה ברוינה לדוגמה (ככה זה שמוריניו אונס אותך…) אבל בגדול שחקן לא פורח בגיל 25.

ראפיניה הוא מקרה קלאסי של עונה אחת המסנוורת את הרמה שלו. ברזילאי טיפוסי, לא דריבל הכי נקי, תקוע בציפוף של המגרש ופורח במתפרצות, שחקן טוב וזהו. העונה הוא בקצב של כדור זהב אבל הוא יצטרך 3 שנים כאלו כדי שאחשוב משהו אחר. בשבילי הוא וורלד קלאס אבל לא סופרסטאר שמוביל קבוצה, 150 מיליון ואני שולח בכיף החוצה.

הבעיה שיש לי עם מה שאתה טוען פה זה שזה בעצם העתק-הדבק של אותו דבר שטענת בדיון בינינו על איניגו מרטינז בסיום העונה שעברה.

אין לי מושג מה אצלך הופך את ראפיניה למישהו ש-‘’‘פורח מאוחר’’ בהתחשב בקריירה המוצלחת והעשירה שלו.
סביר להניח שאתה שוב יוצא מנקודת הנחה שאם אתה נכנס לתבנית ה-''עד גיל 23 לא חתם במועדון על" אז אתה לא שחקן טוב.

בדבר אחד אני מסכים, אני גם לא חובב גדול של שחקנים שמתקשים לכדרר תחת לחץ(אגב דה בריינה), אבל ראפיניה נותן כל-כך הרבה חוץ מזה(גם נגד בונקרים) שזה לגמרי משהו שאפשר ‘‘לסבול’’ אותו.

חתם בקבוצת על בגיל 20(צ’לסי), היה כוכב ענק בגרמניה בברמן בגיל 21, הוא לא היוצא מהכלל אלא הדוגמא הקלאסית של שחקן עם כישרון על שמראה זאת בגיל צעיר.

בשום מקום לא רשום שזה יתרום משהו לפייר פליי.
שחקן לא רשום לליגה , אז הוא לא נחשב.
אם היה ניתן לנצל את הסכום לצורכי הפייר פליי, כבר היו צצות אינסוף הודעות שראשפורד עכשיו זמין.

בלי קשר, סכום מצוין עבור שחקן שנשארה לו חצי שנה בחוזה והוא לא מתדפק על הדלתות של הקבוצה הראשונה.

לא זוכר את כוכבותו בברמן, זוכר את הפריצה בוולפסבורג וזה היה ב 14-15. בגיל 23-4. עד אז הוא לא היה משהו.

אני לא רואה סיבה ששחקן בארסה ב’ יהיה רשום בבוגרים בשביל לעשות עליו רווח.

רווח כן, פייר פליי לא.
למיטב הבנתי חוק 1:1 מתיחס למכירה או הוצאות שכר של שחקנים מהקבוצה הראשונה שתמורתם אפשר להביא שחקנים אחרים לקבוצה הראשונה.
הרננדז אינו שחקן של הקבוצה הראשונה

הכסף הזה ייספר במאזן של השנה שישפיע על תקרת השכר לעונה הבאה.
אבל לא עכשיו ולא יעזור לנו להביא מישהו בינואר.

1:1 מתייחס לכלל ההכנסות של המועדון.
כולל מכירה של תאי צפייה.

לא הבנתי את ההקשר לעונה הבאה.

אני משוכנע שאתה טועה בעניין ה 1:1 ואני צודק.
אבל אין לי איך להוכיח את זה אם היינו בבית משפט, וזה לא שווה להמשיך.

הכנסתי את השיחה שלכם לai הוא טוען שדימה צודק…
אם תרצו את כל ההסבר שלו תגידו אני אעלה.

סתם נקודה למחשבה בנושא, או אפילו פתח לדיון, אחרי שיחה בהקשר עם מישהו בעבודה. התלבטתי אם זה מתאים לפה או לדיוני תקשורת, אבל זה לא כזה משנה.

אני לוקח את אראוחו כמקרה בוחן, בהקשר לדיווחים בתקשורת/רשתות חברתיות, ואיך שהקהל מתייחס אליהן. הרעיון הוא לאו דווקא בהקשר של האורוגוואי ספציפית, אלא יותר בכללי.
אומר מראש - המטרה שלי היא לא להגיד אם הוא מספיק טוב או לא מספיק טוב, האם הוא חזר לכשירות וכושר משחק מלאים, האם הוא שווה את השכר ו/או סעיף היציאה, או האם יעזוב בקיץ תמורת סעיף שחרור של 65 מיליון. בעיקר כי ברור לי שקודם כל אני לא אובייקטיבי, ולכן קשה לי לדון בנושא בצורה הזו, אבל שבכללי יש פה הרבה עניין של טעם וריח. ובעיקר כי לא לזה אני חותר, אלא נטו מזווית הדיווחים על עניין חידוש החוזה שלו והרצון שלו להישאר או לעזוב.

אחרי המשחק אתמול, מול אטאלנטה, אראוחו התראיין ואמר את הדברים הבאים -

משקר או לא משקר, זה כנראה לא נדע לעולם, אבל יש הבדל עצום בין איך שהוא הוצג בתקשורת וברשתות החברתיות השונות עד לפני שבוע (חלק לא קטן מזה באשמתו), לבין איך שהוא התבטא בראיון אתמול. 180 מעלות.

אממה? הדעה של אנשים כבר התקבעה (עד השינוי הבא, שזה נושא לדיון בפני עצמו) - “תמיד חשבתי שהוא גרוע ואיניגו יותר טוב”, “פוליטיקאי מסריח ושקרן, הלוואי ותימכר”, “לא מאמין לו יותר”, “דרש להפחית את סעיף השחרור ולכן הוא משקר”. ואז זו סוג של ביקורת שמזינה את עצמה, וגוררת עוד יותר חוסר אובייקטיביות וכו’ וכו’.

לא כולם, לא יודע אם אפילו חצי, אבל יש לא מעט תגובות כאלו ברחבי הרשת.

אגב, זה כמובן עובד גם במקרים הפוכים לחלוטין.

לאן אני חותר, גם כביקורת על עצמי (בהקשר לפרנקי, למשל) - לזה שבגדול בגדול אנחנו לא יודעים כלום. אנחנו ניזונים ממה שזולג אלינו מכל מיני חשבונות טוויטר/בארסה מאניה כאלה, שהאמינות שלהם היא במקרה הטוב “זה כנראה מה שקורה, על סמך כל מיני סימנים, אבל זה בטוח לא ודאי”, ובמקרה הרע “חירטטתי משהו על סמך כלום, זה לא שמישהו ישפוט אותי על שקר מוחלט שפרסמתי”. מהמר שזה יותר בכיוון של המקרה הרע, ברוב המקרים.
הבעיה היותר גדולה היא שזה אירוע חוזר, והוא חוזר המון - אתמול פרנקי, היום אראוחו, בקיץ זה יהיה פרנקי/אראוחו/לבנדובסקי/מישהו אחר, ואם גאבי לא יאריך חוזה בשנייה שמציעים לו הארכה אז זה ייפול גם עליו. ואנחנו לא ממש לומדים.

זה נכון לכל התחומים (גם בחיים, אבל נגיד אני מדבר רק במיקרוקוסמוס של הספורט), אבל מאוד בולט בנושא העברות וחוזים.

אני לא כל-כך מבין מה הנקודה שלך בדיוק.
אבל אני לא רואה מה אראוחו אמר שאמור לשכנע אותי שהכל היה פיקציה. אני גם לא מצפה ממנו להגיד משהו אחר לתקשורת, ככה זה עובד. הוא הרגע חתם על חוזה חדש, לא מצופה שהוא יפוצץ את היחסים אם הוא היה יכול פשוט לא לחתום עליו.

בנוסף, ביחד עם זה שאני לא ממהר לפסול מה שפורסם, אני גם לא מאלה שקופצים לקיצוניות.
כדורגל זה ביזנס, ודברים צריכים להתאים לצדדים ברמה הביזנס. אם הוא היה עוזב זה לא היה ‘‘מסריח’’ ואם הוא נשאר זה לא בגלל שהוא רק ‘‘אוהב את המועדון’’.
שחקנים רוצים לתת מה המעמד המקצועי שלהם וכמה כסף הם ירוויחו.

לקחת את כל מה שכתבתי בהתחלה, והתעלמת ממנו. אחלה.

לא טענתי שאתה צריך לשנות את דעתך, ולא שצריך להאמין לאראוחו, ולא שהוא שקרן או צדיק. יותר מזה - אפילו כתבתי בפירוש שהוא דוגמה לתופעה שאני רוצה לדבר עליה, והוא עצמו לא הנקודה. כל הטענה שלי היא שאנחנו, כולל אני, קופצים הרבה פעמים למסקנות וסיווגים על סמך מידע שבמקרה הטוב הוא מוטה. וגם לא לומדים מזה.

קח לדוגמה את נושא סעיף השחרור החדש - מקורות מסויימים אומרים 65, אחרים אומרים הרבה יותר, אבל יש היתפסות ל-65 כי הסיבות שלמעלה. בלי שלאף אחד מאיתנו, כקהל אוהד ברצלונה ואוהד כדורגל בכללי, יש מושג מה הסעיף האמיתי, פשוט כי הוא לא פורסם.

לא התעלמתי.
כתבתי שלא כל-כך הבנתי.

אם הנושא הוא לא אראוחו, והטענה שלך היא שצריך לברור את המידע שמקבלים, וגם לשמור צלילות דעת אז אני לא חולק עלייך.

נ.ב.

פדרי צפוי לחתום היום על החוזה חדש לאחר סיום האימון.

@Eyal
בדיוק בגלל הדברים האלה כתבתי שכל מה שהיה לפני החידוש נשכח אצלי מיד, ואראוחו חוזר להיות שחקן אהוב וקפטן ראוי.
אי אפשר להאמין למשהו שקראת, להחליט שזאת האמת, וכל מה שקורא במציאות אחר כך לא משנה. יכול מאוד להיות שמה שקראת בהתחלה היה שקר מוחלט.

יש עוד קטע שקשור. נגיד מישהו המציא שטות. נגיד הצהובון הבריטי סאן העתיק את זה, אחר כך MD “לפי מקורות באנגליה” העתיק, אחר כך התקשורת בארה"ב על פי מקורות בספרד, ופתאום השטות הזאת מופיעה בכל מקום. אתה מצליב מקורות וואללה, זה כתוב בכל מקום.

אין איך להתמודד עם זה. רק שכל ישר, ששונה אצל כל אדם ואדם.

התמונה להמחשה בלבד.

יש! יש! יששששש! הקשר היחיד בסגל שהוא וורלד קלאס סופרסטאר אמיתי.

ועוד שחקן (סוג של, בערך, אל תתקטננו) בית אז בכלל.