בהנחה וזה נכון - גם לאבד אותו בשליש הראשון של יולי, תמורת 70 מיליון, זה לא נשמע כזה אסון. גם סכום משמעותי, וגם בתחילת הקיץ (מה שיאפשר הרבה זמן למצוא מחליף/ים).
אחרי זה? זו תצטרך להיות הצעה משמעותית שברצלונה תהיה חייבת להסכים לה, ואז בגדול גם אם אראוחו ירצה לעזוב, הוא יצטרך את הסכמת המועדון. גם אם זה תמורת סכום נמוך.
WIN WIN.
בקיצור - הקלפים לגביי עזיבה שלו ו/או התמורה לגביי העזיבה שלו, עדיין יותר בצד של ברצלונה.
בסדר, מקורבים אמרו שאראוחו מאיים בעזיבה אם לא יקבל יותר כסף. זאת האמת
אראוחו אוהב את ברצלונה, אבל הוא רוצה להיות שחקן הרכב בברצלונה. וזה לגיטימי לחלוטין. לדעתי הוא לא התעמק בכסף, הוא התעמק במצבו המקצועי ורצה לדעת שיש לו אפשרויות להגיע לקבוצה שתשלם עליו 70 מליון להיות שחקן הרכב. הסכם לגיטימי לחלוטין.
בכל מקרה, לרעיון יותר כללי:
נראה שמעבר ליכולת, כיף והתוצאות שהעבודה של פליק מביאה לנו, היא גם ייצבה את מקצועית את הסגל ועוזרת לנו להבין את המצב המקצועי יותר טוב.
בהסתכלות ‘‘רחבה’’ הסגל שלנו נמצא במקום ממש טוב וכמעט מלא. העמדות היחידות שאנחנו חסרים הן מגן ימני מחליף(שהמאמן סומך עליו) ושחקן כנף שמאל טבעי לרוטציה(שאין לנו בכלל). בנוסף אפשר להסתכל על עמדות המגן השמאלי המחליף והחלוץ המרכזי הפותח כאופציות לשדרוג.
בזמנו חשבתי שחלון ההעברות בקיץ זה לא מה שישנה לנו את העונה, אלא מה פליק מסוגל לעשות עם הסגל הקיים.
גם היום, בזכות העבודה שלו, אני חושב את אותו דבר גם לעונה הבאה: יש לנו יופי של סגל. סגל צעיר עם המון אופציות להתקדמות(אפילו על ראפיניה בן 27 ‘‘צחקו’’ עלי שטענתי שהוא יכול להשתפר המון, והנה אנחנו היום).
בנוסף יש לנו לה מאסיה שלא מפסיקה לספק עוד שחקנים.
נקודת המפתח תהיה, שוב, איך פליק מקדם ומנצל(טקטית) את השחקנים שיש.
מבחינתי העמדה הכי קריטית לחיזוק הוא חלוץ מרכזי פותח. כזה שייתן פייט ללבנדובסקי ואינשאללה גם ידיח אותו מההרכב. משהו שויטור רוקה היה אמור לעשות.
לבנדובסקי לא עומד בקצב, אנחנו משחקים יותר טוב בלעדיו. כל הזמן יורדים על ההגנה שמקבלת שערים מצחיקים, אבל לבנדובסקי מבזבז המון מצבים קורצים. לא רק הוא, כולם, אבל הוא החלוץ המרכזי וצריך להבקיע באחוזים טובים יותר.
אחרי זה הייתי רוצה מגנים מחליפים שיכולים לתת פייט לקונדה ובאלדה. מגן התקפי לצד ימין ומגן סולידי לצד שמאל. הייתי נותן צ’אנס נוסף לקאנסלו אם אפשר.
קיצוני שמאלי ברמה של ניקו זה לוקסוס גדול מדי. אם ימצאו מישהו יותר טוב מפראן בכלום כסף, אני בעד. אבל עיקר ההשקעה צריכה ללכת לחלוץ.
בהנחה שכריסי לא יחזיק מעמד לשנה הבאה ואינגו מזדקן וגרסיה לא לרמה, גם שם צריך עוד בלם טוב לרוטציה צריכים בנוסף גם מגן שיוריד את באלדה לספסל ומגן רוטציה שיתן לקונדה מנוחה.
שתי המגינים זה שתי העמדות הכי דחופות לדעתי. אחרי זה הבא בתור זה חלוץ.
מרכוס ראשפורד עובר לאסטון וילה ואני כותב את זה כאן כי באשמת ההנהלה המקולקלת של ברצלונה הוא מוצא את עצמו במועדון נחמד אבל קטן במקום באחד מהטופ 3 העולמי. איף.
התנאים שמתוארים בכתבה לא עושים שכל.
סעיף השחרור של 300-400 מיליון שקול למיליארד, זה בלתי אפשרי, בטח לבלם.
אם אף קבוצה גדולה לא יכולה לרכוש את אראוחו ב 65M, אז מי כן? קבוצת דרג שני? יש להם כסף כזה עבור בלם? למה שאראוחו יעזוב את ברצלונה לקבוצה כמו אסטון וילה או ווסטהם?
לא עושה שכל. מה שציטטתי ממארקה עושה יותר שכל.
מה שאני בעיקר מבין מפה, למרות שאתה צודק לגביי מה יותר הגיוני, זה שכולם יורים לכל הכיוונים. ואז אם יתברר שזה נכון/קרוב לאחד מהם, יהיה אפשר להגיד “אמרתי לכם”. ואם לא - אז מה? וזה אם בכלל יתגלה מתישהו מה באמת נכון.
יש הבדל עצום בין 65 מיליון סעיף, ל-65 רק לקבוצות מסויימות ולשאר 400, ל-75 בהתחלה ואז מיליארד, או כל קומבינציה אחרת. כנ"ל לגביי כמה הוא ירוויח ובאיזה מטבע ישלמו לו. כל כך עצום, שהוא גורם לזה שכל האפשרויות נשמעות לא אמינות. זה לא טווח סביר של סטיית תקן בהבדלים.
בקיצור - הדיווחים האלו נשענים על פירורי מידע, במקרה הטוב, וככה צריך להתייחס אליהם. בטח כשיוצאים כמה כאלו בטווח זמן די צמוד, והם שונים לחלוטין אחד מהשני.
לא יודע. נדע יותר החל מהעונה הבאה, כשיהיה יותר ברור איך הוא משתלב במועדון בקנה מידה כזה, וכשברנאל יחזור ונראה מה הוא שווה (המון כישרון ופוטנציאל, אבל 2.5 משחקים זה לא משהו שמהווה הוכחה חותכת לשום דבר, בטח לא אחרי שנה של פציעה).