בקשר לעסקת העברתו של ניקו המלך לסיטי -
כל פעם שאני רואה איך תמיד אנחנו מקבלים פחות אני נזכר במשפט המופלא מstar wars,:
“This deal is getting worse all the time”
יותר ממה שקיבלנו על מסי, סוארס ודויד וייה ביחד
ובצדק. ניקו המלך שווה יותר משלושתם ביחד.
סליחה! למה אתה מבלבל אותנו עם עובדות?
עוכר ישראל שמאלני שכמוך.
ביבי דקו המלך
זה נכון לתקרת השכר בקיץ כשלוקחים בחשבון את כל התוצאות הפיננסיות. אבל לא לעדכון התקרה בחורף.
אם היינו מתחת לתקרה, אנחנו עדיין מתחת לתקרה גם אם הכנסנו עכשיו מאות מיליונים ממכירת מינוף כלשהו.
זה עיקר הטענה שלי. המושבים ישפרו את המאזן הכללי של השנה שלפיו תחושב התקרה לעונה הבאה. זה לא משפיע עכשיו.
אם זה אני לא מסכים לחלוטין. אם אתה מתחת לתקרה, אתה לא צריך הכנסה של 1 כדי להוציא 1. עד גובה התקרה.
המצב שלנו כרגע כמו שתיארת, אבל ריאל למשל לא צריכה למכור מישהו כדי לקנות מישהו אחר. הם יכולים לקנות בלי למכור.
זאת ההודעה האחרונה שלי בויכוח הזה.
כל הסקרינשוטים מוכיחים שאני צודק.
תקרת השכר נקבעה בקיץ, ולא משנה אם מכרת מושבים או נכס אחר, התקרה נשארה אותו הדבר.
אם היינו מתחת לתקרה בקיץ, אנחנו מתחת לתקרה גם עכשיו.
או במילים אחרות הם יכולים לקנות עכשיו בלי למכור. מה שאמרתי מהתחלה.
זאת ההודעה הראשונה שלי בנושא, והיא עדיין נכונה. הדגשתי את החלק החשוב שאולי פספסת.
כל התמונות מראות שברגע שאתה מייצר רווח, התקרה עולה. שהתקרה נקבעת בספטמבר וכל רווח מרים אותה. מה שאמרתי בהתחלה.
טכנית זה עובד באותה צורה.
הכנסה זו הכנסה.
אם הבנת שאתה צודק, אז אני לא יודע מה אפשר לעשות יותר מזה.
בהקשר הזה פורסם כי לבארסה הייתה זכות ראשונים לקנות חזרה את ניקו תמורת 30 מיליון יורו. חישוב פשוט שלהם מראה שיכלו למקסם את הרווח מהמכירה לסיטי ל-30 מיליון בעצם, אבל לא ניצלו את האופציה, והרוויחו רק 13 מיליון (ה- 3 מיליון הללו פלוס 20% מהרווח שהוא 50 מיליון כי במקור מכרו אותו ב 10 מיליון למיטב זכרוני). זה הגיוני?
זה כבר מכניס הגיון, כי סביר שלא היה לבארסה דרך לדעת שסיטי תרצה אותו ב 60 מיליון, ולכן לא היה הגיוני לקנות אותו ב 30 מיליון.
יש פה עוד שאלה, מעבר להסתכלות הכלכלית, האם בארסה יכלה להביא לעצמה שחקן בית לעמדה שמאוד חסרה לה (עם כל הכבוד, ויש כבוד, לקאסדו ובראנל) ב30 מיליון או שסיטי כ"כ נואשת שהיא הלכה על שחקן לא מתאים לרמה ב60 מיליון.
בינתיים בארסה בעיקר נדפקה משחקנים שהגיעו מסיטי, אולי פעם אחת סיטי תקבל את זה בחזרה (אם כי זה לא מעבר ישירות מבארסה אבל לא להפריע לי לנקום בהם).
מאחל לניקו את כל הטוב, כולל בסיטי. אחלה גבר.
תעשה צעד אחד אחורה. בארסה לא יכולה לרשום אף אחד.
אם היו קונים את ניקו, סיטי יודעת שאי אפשר לרשום אותו ןבארסה תקועה. מייד המחיר יורד לרצפה, גם מתחת ל 30 מיליון.
טוני חואנמארטי, שאני לא כל כך אוהב, כותב בספורט שבארסה תציע לשסני הערכת חוזה לשנה הבאה בכוונה שיהיה שוער שני לטר שטאגן.
בכתבה אחרת, נטען שיש מתח בין אינייקי פניה לבין פליק, ושזה התחיל בגלל האיחורים שלו.
פניה חושב ברצינות לעזוב בקיץ.
סה"כ זה הגיוני. אם שסני מועדף על פניה, ולא הייתה לו שום בעיית אגו כשפניה שיחק, אז עדיף לכולם שהוא יהיה השוער השני. עדיף לכולם חוץ מפניה.
שזאת טעות, פנייה לדעתי שוער מעולה ודווקא אחרי שהפולני הגיע הראה הצלות של שוער טופ.
אתה וטל מגזימים כל אחד לכיוון אחר.
הוא לא שוער טופ ולא הכי גרוע בהיסטוריה.
לי אין שום בעיה איתו כשוער שני, אבל אם פליק מעדיף את שסני, הגיוני שפניה יעזוב.
אומרים גם שדייגו קוצן יהיה שוער טוב ממנו.
השהייה שלו זמנית, הוא גם ככה על סף פרישה, ואם זה אומר שבינתיים בונים שוער מלה מאסיה, אז עדיף שילמד משני שוערים ותיקים.