צ’לסי רוצים כל שנה להחתים 100 שחקנים. אבל מצליחים רק 20, מסכנים.
גם סגרו להם את הפירצה של חוזים ל 10 שנים מבחינת הפייר פליי.
עוד כמה שנים יש לו לחוזה?
עד 2027
אם מציעים לי 100 מליון על מגן שרוצה לשחק בלם אני מוכר בשמחה. רק קחו. קונדה גם לא יציב, אי אפשר לדעת מתי הוא ילבש בגד שישפיע על הנוירונים במוח שלו והוא יתחיל לשלשל לי משחקים או להגיד שהוא מזדהה כבלם.
דחילק…
זה נשמע יותר כמו ״אם מציעים לי 100 מיליון אני גם אגיד שאמא שלו זונה, העיקר לקחת את הכסף״
אפשר לשחרר את התירוצים ולהגיד פשוט שזה סכום מאוד מכובד וראוי.
אגב, אתמול כשהוא נכנס במקום פורט לא היית יותר רגוע?
ובנוגע לעניין ה״בלם״, נדמה לי שזה כבר לא אישיו מבחינתו ושהוא באמת שלם עם תפקיד המגן. הוא גם ממלא אותו בצורה טובה למדי…
ברור, אבל הרוגע הזה לא שווה לי 100 מליון. אני מאמין שאפשר גם למצוא לו מחליף שיתן לי רוגע ועדיין להישאר מורווח. אפילו אראוחו שם יכול להיות סבבה.
השאלה היא מה תעשה עם 100 מיליון, ובהינתן שפתאום אין לך מגן ימני ברמה עולמית כבר, האם באמת תשדרג את הקבוצה. לדעתי לא, מצטרף ללא מוכרים.
אם זה לא היה צלסי הייתי בטוח שזה בלוף…
השמועות על מכירת ויטור רוקה לפלמייראס מתחזקות.
מדברים על 25-27 מיליון יורו עבור 80% מהזכויות עליו.
פלמייראס רוצה חלוץ עבור אליפות העולם לקבוצות.
בארסה רוצה למכור כדי להחזיר השקעה ברכש כושל.
לבטיס אין אינטרס לשבור השאלה, אלא אם כן ישלמו להם.
מדברים כרגע על השאלה עם התחייבות לקניה. בארסה לא יכולה למכור כי היא צריכה קודם לרשום אותו, ואין לה פייר פליי. אז השאלה עם התחייבות זאת האופציה היחידה.
החלון בברזיל נסגר ב 28 לפברואר.
איך שוב אין לנו פייר פלייר אחרי מכירת ה-VIP המדוברת והכסף מניקו?
הדבר הזה ממש מתסכל.
יש איזשהי תקווה/ סיבה להאמין שבקיץ יהיה לנו יותר מרווח נשימה?
זה יחסית פשוט.
כשאנחנו אומרים פייר פליי, אנחנו מתכוונים שמבחינת תקרת השכר אנחנו מאוזנים (שים לב, מאוזנים ולא ב״עודף״), ולכן כל יורו נוסף שנכנס יכול להיות מופנה לשכר לפי ערכו - כלומר, יורו שלם.
לפני שהגענו למצב של פייר פליי יכולנו להפנות 25 סנט (1:4) מכל יורו שהכנסנו, ואחרי תיקון חוק הפייר פליי ל 1:2 יכולנו להפנות חצי יורו לשכר מכל יורו שהכנסנו.
גם עכשיו, כל שכר חדש או תשלום חדש של קניית שחקן (כלומר רישום) מותנים בהכנסה בגודל זהה להוצאה.
לכן, העובדה שאנחנו בפייר פליי לא מקנה לנו אפשרות אוטומטית לרשום שחקנים חדשים. היא מאפשרת לנו את הזכות לרשום אותם אם נפנה מקום במאזנים שלנו בערך השווה לערך שאותו נוציא עליהם.
כשנהיה בעודף מבחינת פייר פליי, נוכל להוציא את העודף מבלי לבצע מכירות.
—————-
אני שוב מדגיש, השוני הוא שאנחנו יכולים להשתמש בכל ההכנסה ממכירת שחקנים או פינוי משכורת שלהם ולא רק בחלק מההכנסה הזו.
איפה דווח שאי אפשר למכור אותו?
תקרת השכר עלתה מ 426M ל 463M בחורף. כנראה שזה לא מספיק עבור רישום שחקן כלשהו בלי למכור או לפנות שכר.
בהחלט, אם בארסה תעמוד בתקציב צפויה להיות תקרת שכר הרבה יותר גבוהה.
כאן למשל.
הטענה שאי אפשר לרשום אותו . לא מציינים סיבה, יכול להיות שכבר היה רשום העונה ולכן אי אפשר לרשום אותו שוב, כמו במקרה של אולמו. ויכול להיות כמו שכתבתי, בגלל הפייר פליי.
אבל כדי שלא יהיה לך ספק שאנחנו מעל תקרת השכר כאן מסבירים שאי אפשר לרשום את החידוש של איניגו בגלל תקרת השכר. יצטרך לחכות לקיץ.
לא הבנתי.
היה לנו ויכוח לפני כמה שבועות. אני טענתי שאנחנו עדיין מעל התקרה , למרות שמכרנו מושבים וחוזה עם נייקי. למשל כדי להביא את ראשפורד צריך להיפטר ממישהו כדי לפנות שכר.
אתה לא הסכמת, טענת שאם הבאנו 100M מהמושבים אפשר לנצל אותם ישר.
אז בלינק על איניגו יש עוד דוגמא שלמרות המושבים אי אפשר לרשום אפילו שנה אחת בחוזה של שחקן לא יקר.
הכסף מהמושבים ייכנס בחשבון כשיחשבו את תקרת השכר לעונה הבאה. אני מצפה כבר להיפטר מכל המגבלות הקשות בעונה הבאה.
זוכר את הויכוח, אבל אתה קצת בלבלת את זה.
הטענה שלי הייתה ש-1:1 זה מצב שבו ההכנסות מאוזנות להוצאות. ה-100 מיליון הביאו אותך למצב של 1:1.
לא אמרתי כמה מזה אפשר להשתמש.
בטוח שאולמו ו-ויקטור נרשמו בזכות הכסף הזה.
עובדתית התקרה גם עלתה. לא מעט.
לפני איניגו גם היו כבר כמה חידושי חוזה. יכול להיות שהפיירפליי נוצל כבר.
לא יודע, אני רואה שאין לנו שום margin כרגע לרישום שחקנים. בניגוד לריאל שאם היו רוצים היו יכולים לרשום שחקנים בלי למכור אף אחד.
זה מבחינתי ההבדל בלהיות מתחת או מעל תקרת השכר.
אתה יכול להגיד שהם לא ניצלו את כל התקרה. זה אותו דבר מבחינתי.
התקרה עלתה ב 37 מיליון בלבד. לא ב 90-100 כמו שסיפרו לנו שהכניסו המושבים.
אולמו וויקטור נרשמו בזכות הכסף של המושבים, אבל הם עדיין על תנאי. טבאס טוען שהכסף הגיע אחרי שהם כבר לא היו רישומים, ולא ניתן לרשום אותם פעם שניה.
איך אתה כל כך בטוח? איך אפשר לדעת?
וגם, מה זה הרבה? יש סיכוי שבקיץ אשכרה נהיה משוחררים לעשות רכש נורמלי? שלא לדבר עם לסגור פינות עם כל החידושי חוזה שנשארו.
הרבה זה 700 במקום 460 או 550? אם לבה נשאר, השכר שלו יורד קצת לא? אני זוכר שיש משהו כזה בחוזה שלו. מת להיפטר ממנו כבר. גם לא מועיל, וגם מקבל שכר פסיכי ולא הגיוני. לא מבין איך הרבה בפורום מלכלכים על פרנקי חופשי בגלל השכר שלו, שהרבה יותר מוצדק מזה של לבה, ושקטים לגבי הפולני.
שמח לפחות שטיפלנו ברוב חידושי החוזה כבר עכשיו.