מה גם שהם קיבלו 70 מיליון אירו במזומן, שזה בכלל תענוג עבור המועדונים. רב העסקאות נסגרות על תשלומים, וסכום כזה במזומן מסדר את המועדונים, והרבה יותר חשוב להם מתועלת מקצועית. בלי איסאק הם העפילו לליגת האלופות גם ככה.
זה קבוצות כמו ברצלונה וריאל יכולות לעשות את זה. בנו החוק הזה כרגע פחות פוגע.
קבוצה כמו סוסידאד (סתם לדוגמה), ששחקן נגיד כמו איסק מגיע אליה, אז הנשיא שלהם בא אליו
נשיא סוסידאד: שמע חבר אני מוכן לתת לך חוזה אבל בתנאי אחד מילארד אירו סעיף"
איסק: שמע אני מחבב אותך אבל רק שתדע שבילבאו עכשיו הציעו לי את אותו חוזה עם סעיף של שביעים מיליון אירו
לקבוצה דרג ב או ג אין את הכח שלנו יש מול השחקנים. שויני מגיע לריאל או ראפיניה מגיע לברצלונה זה מבחינתם הצמרת של הכדורגל העולמי, ששחקן כשרוני מגיע לקבוצה דרג ב בספרד הוא שואף שהיא תהיה רק תחנת בינים בשבילו ולכן הוא ילחם על סעיף יותר נמוך ואם הסוכן שלו חכם הוא גם יסביר לו שעדיף לו להתפשר על שכר אבל להילחם על סעיף נמוך , כי זה יותר חשוב בשבילו.
אני מניח שלא סתם לאיסק היה סעיף של רק שביעים מיליון ולא מילארד אירו…
לא כל כך הבנתי מה הקשר , שמה זה היה ניהול משא ומתן בין השחקן למועדון זה לא היה חוק.
ברור שסוסידאד הרויחה כלכלית. אבל אם לא היה לה סעיף לה היה את הכח מול המועדון האנגלי .
שוב, הבעיה שלי זה לא החוק עצמו, זה אפילו חוק חשוב בקטע של זכויות אדם, אלא שלא שמים אותו בכל אירופה.
בוא נגיד ולא היה חוק כזה בספרד. אז במקום “מיליארד יורו סעיף” הוא היה אומר “בלי סעיף שחרור בכלל”. מכאן מו"מ ממשיך בדיוק באותה צורה, כי סעיף של מיליארד יורו זה בדיוק כמו בלי סעיף בכלל.
הקשר הוא שסעיף השחרור הוא חלק ממו"מ. בגרמניה אין חובה , אבל לחלק מהשחקנים יש, ובמחיר נוח.
מה שאני רוצה להגיד שהדרישה לסעיף שחרור לא דופקת את הקבוצות הספרדיות כי ניתן לעקוף את זה בקלות.
אתה הבאת דוגמא של קבוצה ספרדית שלדעתך נדפקה בגלל חובת הסעיף. אני הבאתי דוגמא של קבותה גרמנית שנדפקה מהסעיף, כלומר עצם החובה של הסעיף היא לא זאת שפגע בסוסיידד.
ובלי קשר, אני לא חושב שהיא נדפקה.
אתה רוצה חוק שדופק את הקבוצות הספרדיות באמת? זה החוקים של הצעירים. אסור לבני 15 לחתום על חוזה מקצועני בספרד, אבל באנגליה כן. אסור עד גיל 18 לחתום על חוזה ארוך טווח , בשאר העולם כן. זה גורם לכשרונות הצעירים להיות גניבים.
שוב דימה כנראה לא נסכים על זה. אבל יש חוק וזה חוק שתקף רק על הקבוצות הספרדיות. זה קושר להם את הידים ומאפשר לקבוצות עשירות מחוץ לספרד “לשתות” מהם את הכישרונות שלהם.
סוסידאד לא רצו למכור את איסק באותה נקודת זמן, כי ניקאסל הפעילה את הסעיף. ברור שמבחינה כלכלית הם הרויחו. אבל מבחינתם הם רצו למשוך עוד שנה שנתיים עם איסק ואז למכור אותו . הרי אם היו רוצים למכור אותו ניוקאסל לא היתה מפעילה את הסעיף שלו.
שקבוצה ספרדית רוצה לקנות שחקן מאירופה היא צריכה קודם כל לנהל משא ומתן עם הקבוצה ואחרי זה עם השחקן .
קבוצה מחוץ לספרד, רק עם השחקן.
דרך אגב, מבחינתי החוק הזה לא פוגע בברצלונה אז לא כל כך אכפת לי ממנו כל כך. אבל תזכור מה קרה עם בריתויט בזמנו. זה מצחיק היום, אבל ברצלונה הפעילה את הסעיף וזה פגע במועדון שהוא הגיע ממנה (אני חושב לגאנס?)
אם סוסיידד היו חכמים, היו שמים מיליארד אירו סעיף של איזאק. אבל הסעיף היה 70M, כי ככה הם סיכמו איתו. אם לא היה חובת סעיף, איזאק יכל לדרוש את אותו הסעיף בלי קשר וכנראה היה מקבל. בדיוק כמו האלנד.
גם בארסה לפעמים נפגעת מהסעיף הזה, למשל במקרה של גיו. זה לחובת בארסה, לא לחובת החוקים בספרד.
שוב זה לא אשמה של סוסידאד. אין להם את הכח לזה.
אני יאתגר אותך, אין לי מושג מה הולך באתלטי, אבל למה בספרד רק ברצלונה וריאל יש להם סעיפים כאלו?
הרי לא צריך להיות גאון. רק ברתומאו היה מספיק טיפש לא להבין את זה.
אם תראה לי שכל הקבוצות בספרד שמות מילארד אירו סעיף אני ירים דגל לבן… ויגיד החוק הזה מושלם!
אני מדבר על הקבוצה הראשונה, מאז מקרה ניימאר נפל לברצלונה האסימון והיא מחתימה שחקנים על סעיף גבוה. בגלל זה מבחינתי פחות אכפת לי החוק הזה. כי כמעט כל שחקן אצלנו חתום על סעיף גבוה.
ניימאר נפצע, נסע לחגוג בקרנבל, לאחר מכן לא שיחק בחצי גמר של הגביע המקומי, סנטוס הודחה.
ממש לא תודה.
אני גם בכלל לא מבין למה ממשיכים לדבר עליו בהקשר של הנבחרת.
דוד ברנבאו מ-‘ספורט’ מוסיף לגבי הצעת החוזה של פרנקי שהיא אמנם עומדת באותו קנה עם השכר הנוכחי שלו, אבל מותאמת לביצועים עצמם. דקות משחק, תארים וכו’.
נשמע יותר טוב.
איניגו חתם רשמית על הארכת החוזה עד קיץ 2026.
החוזה שלו אושר על ידי הליגה, וזה אומר שכל החידושים הקודמים אושרו גם. לא תהיה לנו בעיית רישום של גאבי, פדרי, אראוחו, מארטין וקוברסי.
בכתבה ב MD מדברים על כך שכל החוזים הקיימים מאושרים על ידי הליגה, כלומר כולל את אולמו וויקטור. אני לא הבנתי איך הם הגיעו למסקנה כזאת, הרי החוזה המקורי לא אושר הקיץ.
בארסה עוד צריכה לאשר חידוש ללבנדובסקי נוכח הסעיף בחוזה שלו, חוזה גדול של לאמין, ואולי גם חידוש לראפיניה.
ורכש מן הסתם.
ראיתי שיש סעיף שמאפשר לרשום הארכת חוזה של שחקנים מתחת לגיל מסוים, ולדחות את נושא הפייר פלי לעונה שאחרי. לא מן הנמנע שזה מה שקרה עם רוב הצעירים שהאריכו חוזה.
במקרה של לבנדובסקי יש הרבה ידיעות סותרות.
מדברים על אופציה שמתחדשת אוטומטית(שלדעתי גם זה נרשם בעת ההעברה עצמה), אבל גם ראיתי ידיעות זה בעצם הפוך: העונה הרביעית מתבטלת אם הוא לא משלים אחוז מסויים של משחקים. ז’'א, ההחוזה לעונה הבאה קיים מראש.
https://x.com/ReshadFCB/status/1900549276846993859
BREAKING: Deco would like to begin discussions around a new contract for Ferran Torres soon. Flick and the club are all counting on him
@RDT תהיה חזק אחי!
לפעמים אני חושב שהמועדון מטריל אותנו בכוונה…
הוא לא רע בתור מחליף, מצד שני סביר להניח שלא יכניס הרבה כסף במקרה של מכירה.
הוא רע מאוד בתור מחליף. לבנדובסקי גורם לו להיראות הרבה יותר טוב ממה שהוא, והוא עדיין נראה רע. להאריך לו חוזה זה פשע.
בעבר הבנתי שהוא פשוט סירב לעזוב והיה לו חוזה אז מה אפשר לעשות - ננסה להשתמש בו.
חייבים לפרוק את האפס הזה, ואת לבנדובסקי, ולהביא חלוץ נורמלי. לא ייאומן.