פנטזיות, העברות וחוזים: אראוחו, מרטין, פדרי וגאבי האריכו חוזה

על מה אתה מדבר? איזה אנשי מקצוע? אתה מדבר על צ’אבי? חחח

הסיפור שלא נגמר.

פראן מבקיע - כל הפורום בתגובה (שוכח כל מה שקרה עד לפני 5 דקות) - וואלה הוא לא רע הפראן הזה.

כעבור שבוע פראן חוזר להסריח את המגרש - וואלה צודק RDT הזה. וחזור חלילה.

אני חושב שאתה מקצין, לא אמרתי שהוא עילוי או משהו כזה. אמרתי שבתור חלוץ מחליף ואני מדגיש רק מחליף הוא לא רע.

אני דרך אגב יותר בצד שלך… אתה פשוט מאוד ריגשי מאוד בקשר אליו.

שנה שעברה אני הייתי גם יותר בגישה השלילית שלך, אבל מה לעשות השנה הוא נכנס לא מעט ואפילו כבש שערים ושערים די חשובים.

כאילו זה שחור ולבן? אם אני לא יגיד שהוא השחקן הכי גרוע בעולם אז אני פאנבוי שלו?

אני רוצה חלוץ בכיר אחר במקום לבה. לא פראן. ולדעתי פראן במשכורת שלו יפריע לנו להשיג את זה. אבל אם אני יקבל חלוץ בכיר אחר ופראן ימשיך בתור מחליף אז מה האסון ?

הטענה שאתה צריך להציג היא לא “פראן יותר גרוע מערן זהבי” אלא שפראן במשכורת שלו יפריע לנו לרכוש חלוץ בכיר אחר.

הוחתם ע’‘י סיטי, זומן לנבחרת אצל לואיס אנריקה וגם אצל דה לה פואנטה שמביא הצלחות עד כה, הוחתם ע’‘י מתיאו אלמאני בבארסה וגם היה מבוקש ע’'י כמה מאמנים די מוצלחים כמו ארטטה ואמרי.

הוחתם על ידי סיטי, שויתרו עליו לאחר מכן בשמחה- ניכר שפפ הבין שלא יצא ממנו הרבה. הוחתם על ידי אלמני כי צ’אבי הדביל התעקש כחלק מהאובססיה לשחקנים ספרדים. לגבי מבוקש - שמועות, אבל גם לנגלה מבוקש על ידי אתלטיקו. רוצה אותו בחזרה בבארסה?

לוצ’ו מאמן בינוני מינוס, דה לה פואנטה ידוע בזימונים מוזרים - נבאס בפנים, פדרו פורו בחוץ ביורו.

בקיצור, טיעון לא מוצלח.

אתה לא משאיר מקום לספק, לכן אין דיון.

אתה אומר שהוא גרוע, אבל הוא ממשיך להיות חלק מהטופ האירופי, ואתה בעצם טוען שהטופ האירופי זה חרטא אחת גדולה בגלל כך וכך וכך וכך.

לנגלה לדוגמא, היה בפורמה טובה ואחרי זה בפורמה רעה.
לא חשבתי שהוא בלם על, אבל גם לא טענתי שהוא שחקן גרוע. יש דברים שקורים בפועל שגורמים לאמירה ‘‘גרוע’’ להיות לא רלוונטית לסיטואציה.

היה דיון - הטיעונים שלך לא היו משכנעים, והסברתי למה. פתאום אין דיון כי הופרכת?

אתה שוב טוען מסיבה לא ברורה שהוא “חלק מהטופ האירופי”, שאין לזה שום ביסוס. אני ממש לא אומר שהטופ האירופי זה “חרטא” - לאמין ופדרי בטופ האירופי. קונדה בטופ האירופי. חוליאן אלברז בטופ האירופי.

פראן טורס לא.

מספיק לשחק בבארסה כדי להיחשב בטופ האירופי? אתה טוען שדסט, ודוגלאס בטופ האירופי? לדוגלאס יש אחלה claim- יש לו מלא תארים.

לנגלה הוא דוגמא מצויינת. שחקן בינוני ביום טוב (ולא טוב רוב הזמן) ששיחק בבארסה ובאתלטיקו. הוא בטופ האירופי?

אם דוגלאס נחשב מבחינתך בטופ האירופי אז אני מקבל שגם פראן.

זה שאמרת שאתה לא מסכים עם משהו לא אומר שהפרכת את מה שנאמר. זו הסיבה שאין דיון.

הבסיס הוא - שהוא חלק מהטופ האירופי.
זה לא נתון לוויכוח. הוא שיחק בולנסיה, עבר לסיטי, ומשם לברצלונה. תמיד היה חלק מהסגל, תמיד שולם עליו כסף.
תמיד היה מבוקש אצל אנשי מקצוע רציניים.
תמיד מקבל זימון לנבחרת ספרד. גם היום.

הדוגמאות שלך רק מחזקות את העובדה הזאת. 2 שחקנים שלא הצליחו להחזיק מעמד וירדו בחזרה לרמה הרבה יותר נמוכה.

אז לא הבנתי - אם אני מביע את דעתי, שמנוגדת לשלך, וטוען שלדעתי אני צודק ואתה טועה, אז אין דיון? חשבתי שזה בדיוק המשמעות של דיון. תרד מזה אחי, פתחת את הדיון מטא הזה סתם בלי סיבה ובלי הקשר.

ושוב, אתה כאילו טוען שאני “מציג עובדות” ואין דיון, ואז כותב “הבסיס הוא - שהוא חלק מהטופ האירופי. זה לא נתון לוויכוח.”

אז תסלח לי, זה מאוד נתון לויכוח.

ולנסיה אכן אימפריה של כדורגל. איזה מקום הם בטבלה תזכיר לי? יש להם היסטוריה, אבל זה יש גם לדפורטיבו לה קורוניה.

אני אחזור שוב - לשחק בקבוצת טופ (מה שולנסיה כבר מזמן לא אגב) - זה לא הופך שחקן לשחקן טופ. לטיעון “מבוקש” שלך כבר הגבתי. צ’אבי הוא לא דוגמא טובה, פפ נפטר ממנו אחרי שהוא הבין שמדובר בפלופ. לגבי הזימונים של דה לה פואנטה כבר הגבתי - אתה ממחזר טענות.

גם פראן היה יורד מזמן לרמה יותר נמוכה אלמלא המצב הכלכלי העגום של ברצלונה בשנים האחרונות. הוא עוד יגיע לשם, אל תדאג.

עריכה: שכחתי להגיב לעניין הכסף ששולם עליו. לאורך הקריירה שלו, שולמו על מוראטה 172 מיליון יורו. מוראטה שחקן טופ? לפרוטוקול, הוא הרבה הרבה יותר קרוב למעמד הזה מפראן, ועדיין. על מלקום הוציאו 147 (גם שחקן יותר טוב מפראן). הוא שחקן טופ?

אם אתה מציג את דעתך ומתבצר בה, אז אין דיון.
רק התגוננות.

שחקן ב-5 שנים האחרונות שיחק בסיטי, ברצלונה ונבחרת ספרד. הוא חלק מהטופ האירופי.
אתה טוען שסיטי ובארסה זה לא בטופ האירופי?

לא טענתי לרגע שהוא ‘‘שחקן טופ’’.

אתה אמרת שהוא ''רע מאוד", אני התייחסתי לזה.

מצחיק, כי זה מה שאתה עושה לדעתי - מתבצר בעמדה שאין לה בסיס ומנסה להגן עליה בצורה נואשת ללא הצלחה. כך או אחרת, היחיד מבין שנינו שכתב משהו כמו “זה לא נתון לויכוח” זה אתה.

אז שחקן “בטופ האירופי” הוא לא “שחקן טופ”? כלומר, הטענה שלך לא קשורה לרמה שלו, אלא אך ורק לזה שהוא שיחק בקבוצות “טופ”? אם ככה, אפשר לטעון שהוא שחקן פח “בטופ” וזה עקבי לחלוטין לוגית.
משמע, או שאתה סותר את עצמך, או שלטענה שלך שהוא שחקן “בטופ” אין תרומה לדיון שעוסק באיכותו כשחקן. תבחר.

אתה שוב חוזר על זה ואני שוב אגיב בצורה דומה - שחקנים בינוניים או לא טובים יכולים גם לעבור בכמה קבוצות “טופ”. זה לא הופך אותם לטובים. לא טענתי לרגע שבארסה וסיטי הן לא בטופ האירופי, טענתי שמזה לא נובע שפראן שחקן “טופ” או אפילו שחקן טוב.

שחקן שאפילו אימא שלו לא דיברה עליו כל כך הרבה.

אני חושב שפראן טורס הוא שחקן מיוחד. כלומר, אני לא חושב שהוא שווה הרכב בקבוצה טופ אירופאית. הוא הגיע לסיטי והוא בברסה והוא ביסס את עצמו כמחליף. זה הלימיט שלו. אני חושב שפראן טורס חייב להיות אנדרדוג במיינדסט שלו בשביל להצליח, ולכן לא הייתי מסתכל עליו כשחקן הרכב בחיים. אם תסתכלו עליו גם כסט תכונות, אין לו מה שידרש ברמה הכי גבוה להיות שחקן הרכב בטופ האירופאי.

הוא יודע להכניס גולים, אבל הוא לא סקורר. הוא יודע לעשות תנועה נכונה, אבל הוא לא בעל מיקום כמו מולר או פדרו. הוא עושה אחלה הגנה לשחקן התקפה, הוא לא טכני בצורה מיוחדת, לא מבחינת משחק מסירות ולא מבחינת דריבל. הוא סבבה, וזה מקומו. ראש לשועלים שמעדיף להיות זנב לאריות, וזה בסדר.

אם הייתי מאריך לו חוזה? בתור מחליף, עם שכר של מחליף, לגג עוד עונה-שתיים? מתלבט. הייתי רוצה לראות איזה אופציות יש לי בשוק, כי עדיין יש לו יחסית ערך שוק.

הגנה הוא עושה בכאילו ולא באופן אפקטיבי, והוא מחמיצן מזעזע שצריך 10 הזדמנויות לכל שער. במקרה יש לקבוצה הזו יכולת מדהימה ליצור הזדמנויות, אז יש לו בסוף גם שערים.

התכונה הבאמת טובה היחידה שלו מבחינתי זה חוש מיקום - וכנגזר מזה, תזמון הכניסות לרחבה. אתה יודע מה? הוא גם דיי מהיר.

זה לא מספיק מבחינתי גם לחלוץ מחליף בברצלונה, שהתכונה המרכזית שלו חייבת להיות חדות מול השער. זה בפרט לא מספיק לשחקן שעלה 55 ושמקבל משכורת של שחקן הרכב. הייתי מוכר אותו ברגע תמורת כל הצעה של 15+. אם בחידוש חוזה יורידו את השכר שלו לרמה של מרטין - יש על מה לדבר. אחרת - זה, לדעתי, ביזיון.

אני מסכים חלקית איתך, אבל הבעיה שלי שאתה ממש מקצין איתו. זה נראה כאילו הוא פגע בך באופן אישי.

הוא לא דוגלאס…

הבעיה שלי בפראן שלדעתי הוא יפריע לנו כלכלית לרכוש חלוץ טופ. אם יגיע חלוץ טופ לא תהיה לי בעיה שהוא ישאר בתור מחליף

תראה, הוא סוג של פגע בי אישית - הרכש שלו בזבז כסף שאין לנו על שחקן לא טוב. כסף שהיה יכול מאוד לעזור אם הוא היה הולך על חיזוק נורמלי. הוא גם פוגע בי אישית כל פעם שהוא מסריח את המגרש - שזה רוב הפעמים שהוא משחק. אני אוהב ברצלונה, ברצלונה זה אישי עבורי, הוא פוגע בברצלונה - הוא פוגע בי אישית.

כתבתי כבר, אבל הדרישה הכי חשובה מבחינתי לחלוץ מחליף זה להיות סקורר. מישהו חד מאוד מול השער שאולי לא מדהים באספקטים אחרים, אבל שאפשר לסמוך עליו לעשות שערים מכדורים טובים שהוא מקבל ברחבה. לפראן אין את זה, ולכן גם את התפקיד הזה הוא לא יכול למלא לדעתי בצורה טובה.

אז תאשים את לאפורטה לא אותו…

השנה ואתה יכול לבדוק אותי הוא כובש ואני מדגיש לפני שאתה קופץ ביחס לדקות שלו מספר לא רע של שערים.

בהנחה שאתה לא יכול לקנות שתי חלוצי על על אותה עמדה. אז תמיד החלוץ המחליף היה הפחות טוב.

פראן לדעתי יפריע לנו במטרה לרכוש חלוץ על.

אני חד משמעתית מאשים את את לאפורטה. ואת צ’אבי, וקצת את אלמני.
לא מכחיש שהוא מבקיע שערים. הטענה שלי היא שהוא מחמיץ כמות היסטרית של שערים בטוחים, ומאבד עוד כמות גדולה מאוד של מסירות מדהימות שהוא היה אמור לבעוט מהן. ולפיכך, נתון השערים לא מרשים אותי- זה בעיקר אינדיקציה לזה שהקבוצה שלנו מצויינת בלייצר הרבה מצבים לכיבוש.

אם יש לנו מישהו במקומו, בכיף. אבל לדעתי כל דיון על מכירה של פראן צריך לבוא רק אחרי שיש מישהו אחר סגור. כי למכור אותו ולהסתכן שלא נצליח להתארגן על מישהו יותר טוב ואז להשאר, אפילו לתקופה קצרה, רק עם לבנדובסקי שיטחון משחקים - לא רעיון טוב בעיני

מעדיף לזרוק את פאו ויקטור למים. אפילו את ג’יסטאו מהנוער. לפחות לגביהם יש סיכוי שייצא משהו. מפראן לא.

סבבה, אתה מוזמן להראות לי איפה התבצרתי.
אני מלכתחילה רק טענתי שלדעתי הוא אחלה בתור מחליף, זהו. מצידי שילך מחר.

כתבתי על משהו ספציפי, שהוא עובדתי, שהוא לא נתון לוויכוח, בגלל שמדובר בעניין עובדתי. גם הסברתי למה.
לא טענתי שאתה לא יכול להביע דעה או להציג עמדה. אין שום קשר.

לא בהכרח.

הטענה שלי הייתה שבמקרה שלו, ובאופן כללי, זה מאוד בעייתי להגיד עליו שהוא ‘‘גרוע’’, כי שחקן גרוע היה מאבד גובה והולך לשחק ברמה הרבה יותר נמוכה.
פראן בינתיים רק מחזיק מעמד ועוד ועוד.
כמו שכתבתי, הייתי מבין אם הייתה מתאר אותו כ-‘‘בינוני’’.