כמובן שלא התכוונתי שכולם ישחקו ביחד, אבל אני מאחל לליברפול שלך בהצלחה.
חחח יכול לעזוב? אתה רציני? בלי מסי ארון התארים שלכם בשנים האחרונות על שלושת רבעי תכולה. נשבר לך הזין? וואלה יופי. משחק לך בקבוצה, באלף אחוז נאמנות יש להדגיש, אחד השחקנים הטובים שהמשחק הזה הראה ויראה אי פעם ומבחינתך הוא יכול לעזוב.
אין פה עניין שהוא זה שמחליט. העניין הם מקבלי ההחלטות. אם הטענה המרכזית היא שהכדור צריך להיות ולעבור דרך מסי (שאגב, חד משמעית זה חייב להיות ככה) אז מה שצריך להביא זה שחקנים משלימים, והשחקנים האלה צריכים להיות בהתאם. סוארז זו דוגמה נהדרת, ולא חסרים שחקני כנף/התקפה שיכלו להביא במקום גריזמאן וקוטיניו, כאלה שלא חייבים שהכדור יעבור דרכם כדי לבלוט, אלא כאלה שבשתי נגיעות יסיימו את המצב שמסי מסדר להם. אני מניח שבעניין הזה אתה תסכים איתי.
אבל מכאן ועד לחשוב בכלל שזה לגיטימי לשחרר שחקן כזה - שמיים וארץ. מסי לבד שווה 80% אליפות, איך אפשר לוותר על דבר כזה? אתם תהיו בשנים הקרובות תלויים במסי אם תרצו או לא, כי זה מה יש. קבוצה היסטורית שהתאימה בדיוק לפילוסופיה של המאמן שלה, שבמקרה הסתדר לה שכל השחקנים הפכו לשחקנים בקני מידה היסטוריים, קבוצה כזו זה דבר נדיר מאוד.
תהנה ותעריך את מה שקיבלת, “תסבול” את השנים הקרובות את התלות בשחקן הזה ותמשיך לחגוג תארים. יענו 8 אליפויות ב10 שנים זה מובן מאליו. התרגלת לטוב חביבי.
קודם נחמד שאתה מוציא את מה שכתבתי מהקשרו. וזה עוד יותר נחמד שאתה מנסה להסביר לי כמה מסי טוב וכמה מסי חשוב. וכמה אנחנו תלוים בו. (אולי זה חלק מהבעיה?) זה לא חדש בשבילי, אני כותב את זה פה מספיק פעמים.
יש לי ניוז פלאש בשבילך, אתה לא מחדש לי שום דבר. מסי הוא השחקן הטוב ביותר בכל הזמנים (יחד עם מראדונה) .
כתבתי את המשפט הזה, כי חוזרים ואומרים לי שצריך להביא את ניימאר , מהלך שיכול לסכן את ברצלונה מבחינה פיננסית, רק כי מסי רוצה.
ברור שאני לא רוצה שמסי יעזוב ועוד יותר ברור שאני מבין לחלוטין מה המחיר של זה, אני אוהד של מסי תאמין לי יותר ממך וסבלתי מספיק איתו בפיאסקו של ארגנטינה. אבל לטוב ולרע אני אוהד של ברצלונה יותר. שום שחקן לא שווה יותר מהקבוצה.
זה לא שאני נגד לתת למסי אמצעים לנצח, אין לי שום כונה לגרום לו לשחק “בבילבאו” . בשביל זה הביאו לו את דה יונג גריזמן סוארז דמבלה קוטיניו טר שטגן ועוד. אבל לכל דבר יש גבול.
ניימאר הוא תועבה, הוא בושה למקצוע. אני לא רוצה אותו חזרה בברצלונה. ומסי צריך להסתדר לפי זה.
יש מקום לעשות דיון על מסי והמעמד שלו בברצלונה, אבל אי אפשר לנהל דיון שמנסים להוציא משפט מהקשר שלו, ולנסות לגרום לי כאילו אני נגד מסי. כי זה בולשיט.
לסכם, מן הסתם, אני מבין טוב מאוד מה מסי שווה, ומה יקרה אם הוא יעזוב. ספוילר, התרסקות. ואני לא רוצה שהוא יעזוב. אבל אני לא רוצה ל"שעבד" במאה אחוז את הקבוצה שלי לרצונות של מסי. צריך “לשמח” את מסי, אבל לא בכל מחיר.
אני באמת מקווה שהתגובה הבאה תהיה לעניין ולא לנסות ולהוציא מה שאני כותב מההקשר שלו. כי בפורום אפשר לנהל דיון מאוד עניני. בשאלה, של מסי והמעמד שלו בברצלונה. אבל אי אפשר לנהל שום דיון אם מנסים לגרום לזה להראות מי בעד מסי או נגדו. כי אני חס וחלילה לא נגדו.
הבוקר הם כותבים שבארסה רוצה להכניס את דמבלה לעיסקה, PSG מסכימה, אבל דמבלה לא רוצה.
PSG גם מסכימה לא לקבל את כל הכסף עכשיו, כי לבארסה אין מספיק.
כל הקבוצות האחרות, כולל ריאל, ירדו מהפרק. או שניימאר עובר לבארסה, או שהוא נשאר ב PSG.
בוסף טוענים ששחקן עם משכורת גבוהה חייב לעזוב לפני שניימאר מגיע כי אחרת בארסה תעבור את תקרת השכר המותרת על ידי הליגה הספרדית.
אני לא מכיר את החוק הזה, אבל אכן יש כזה. מצאתי נתונים מהשנה שעברה (ובארסה יכולה לבזבז יותר מריאל כי יש לה יותר הכנסות)
ואני שואל - מה עם המשכורת שלא תתבזבז על קוטיניו? ניימאר יקבל כל כך יותר מקוטיניו שחייבים להיפתר מעוד קראק עם משכורת גבוהה כדי לממן אותו?
מצחיקה אותי הלהטוטנות המחשבתית שכמה מהכותבים פה מיישמים כדי לשכנע את עצמם שעסקת ניימאר לא תשתלם מאד לבארסה מקצועית, במיוחד אם דמבלה עובר בתמורה. בתסריט האופטימי דמבלה יהיה (מתישהו) ברמה של ניימאר, כשכבר עכשיו הצרפתי לא פחות פציע והרבה יותר בעייתי בהתנהלותו, בהשוואה לניימאר באותו גיל וגם עכשיו. כנ"ל לגבי כל נימוקי החשבונאות האפוקליפטים לפיהם עסקת ניימאר היא זו שתכריע לבדה את ברצלונה מבחינה פיננסית.
אתם יכולים סתם להגיד שאתם לא אוהבים אותו.
אמרנו
עכשיו דיבורים בספורט שהעסקה היא ראקי + 125 מליון + דמבלה בהדאלה לעונה אחת…
האמת זה נשמע לי מתווה הגיוני וטוב.
הם חייבים קשר ברמה, ומחליף לניימאר.
ואצלנו דמבלה מתפתח עוד תחת טוכל, צובר נסיון ומתבשל לקראת חזרה בשנה הבאה שאולי תהיה האחרונה של סוארז…
במצב הזה כולם מרוצים.
בספורט כותבים שלבארסה יש הצעה חדשה: ראקיטיץ’, דמבלה בהשאלה לשנה ו125 מיליון.
ראקיטיץ’ כבר נתן את האוקיי שלו, דמבלה מתעקש להישאר.
אני לא מבין מדוע psg יעדיפו את זה על פני 170 מיליון.
כי אף אחד לא מבטיח שב- 45 מיליון נוספים הם יוכלו לקנות את ראקיטיץ׳ או שחקן אחר בקאליבר הזה. לנו הוא אולי כבר לא מתאים, אבל הוא עדיין שחקן ברמה עולמית שהם חושקים בו.
תוסיף לזה את דמבי בהשאלה לשנה…
לא שווה יותר מ 45 מיליון?
וברצינות, אם ניימאר בבארסה זה עובדה מוגמרת, אז עיסקה כזו אני יכול להחשיב כטובה עבורינו.
מהסיבות שרביע ציין בהקשר של דמבלה,
ובעיקר כי אני אשמח לראות את ראקי עוזב בכבוד ומפנה את המקום בקישור לכשרונות החדשים.
מבחינתי כיום וידאל וראקי יושבים על אותה משבצת, ומבין שניהם אני מעדיף את וידאל.
זו עסקה מדהימה ברמות בשבילנו. גם להיפטר מראקיטיץ’, גם לשים את דמבלה אצל מאמן נורמלי עד שוואלורדה יתפגר, וגם לקבל את ניימאר ב120 מליון.
לאט לאט, פריז שהתחילה את המו"מ הזה מעמדת עליונות קיבלה ברקס מניימאר, שהבהיר להם שהוא מוכן לשחק רק בבארסה, מתחילה לראות את חלון ההעברות נסגר לה בפנים. השאלה של דמבלה לעונה תסגור להם מחליף איכותי לניימאר, ואם הם אוהבים את ראקיטיץ’, בבקשה שיהנו.
שאלוהים יעזור לנו, אני אוהב את ניימאר, אבל לא יאמן איך הוא מסוגל לדפוק כבר קבוצה שלישית שהוא עובר ממנה…
בלי קשר לדעתי על העיסקה, אם הפריזאים מסכימים לעיסקה שכוללת השאלה של דמבלה. זה טיפשות ברמה שרק ברתומאו יכול להשתוות אליה. כאילו, זה זילזול.
דמבלה יגיע פצוע, יצטרך להתרגל למועדון חדש, ואז יתגלח על חשבונם ואז יחזור לברצלונה… ועוד הם מקבלים על זה פחות כסף ויוצאים בהפסד על ניימאר?
שלא לדבר שבכל הכבוד לראקי , בגיל שלו הוא לא שידרוג יוצא דופן. עד עכשיו הם גם בלשון המעטה לא התלהבו בכלל לקחת אותו. לדעתי יקחו אותו רק בתור ברירת מחדל.
אם אני פסז וברתומאו מגיע אלי עם הצעה מזלזלת כזו, אני אומר לו לחזור לקטלוניה ולא ליצור קשר 24 שעות אחרי. ואם הוא שוב יעיז לתת הצעה מזלזלת נוספת כזו, פשוט ללכת לבית משפט ולהוציא נגדו צו הרחקה…
מנסיוני עם התקשורת בקטלוניה, קחו את זה בחשדנות רבה.
(דרך אגב, בשביל דמבלה זה מושלם, מאמן שהוא אוהב חברים מדינה שלו וסביבה אוהבת ותומכת, ובנוסף לא יפסיד כסף, חייב לקחת את זה בשתי ידים)
למה שפס"ז תסכים להשאלה לשנה? אחכ ראקי ודמבלה חוזרים. מה הם מרוויחים מזה?
מסכים איתך שהעיסקה לא ״משתלמת״ לפאריז, אבל צריך לזכור את הסיטואציה הקשה שהם נמצאים בה.
אל-חאליפי רוצה לשקם / להרים את התדמית של המועדון וניימאר מוביל בדיוק לכיוון ההפוך.
אל-חאליפי כבר הודיע שהוא רוצה רק שחקנים שמחוייבים לפרוייקט. זו לא הצהרה סתמית. כשאתה מחזיק שחקנים בכוח ותופר להם כלוב זהב שממנו הם לא יכולים לצאת, אתה ממילא מושך אליך רק את תאבי הבצע שלא מעניין אותם המקצועיות שלהם.
ככה מאוד קשה לעלות ברמה.
בנוסף, ניי הוא כבר לא יקיר הקהל (אולי בברזיל הוא עוד כן).
אחרי המעבר לפני שנתיים כמות הדאחקות והציניות לגבי ההצגות שלו עלתה בצורה דראסטית.
זה היה קיים גם כששיחק אצלנו, אבל אחרי המונדיאל נוצרה לו תדמית של ליצן ושקרן עוד יותר גדול. זה לא מוסיף לתדמית של המועדון שהוא משחק בו. במיוחד אם המועדון רוצה להרים את התדמית שלו, וצריך להתמודד גם עם שחקן שעושה שביתה איטלקית וגם מעורר אנטגוניזם.
נראה לי שפאריז צריכים לקחת מה שיש אם הם רוצים להפיק את המיטב מהקיץ הזה. אני כבר אמרתי בעבר שהם לא ממש בעמדת כוח במו״מ הזה. ייתכן שזה מתברר כנכון.
בעיקר זה, כן…
גם אני עוד מתקשה להאמין שנצא כל כך בזול
רק דמבלה בהשאלה לשנה.
ראקי עובר כחלק מהעיסקה, לפי מה שאני מבין.
(ושוב, אלו רק שמועות. שום דבר רשמי עוד לא יצא לתקשורת)
כל הקטע של השאלה לשנה של דמבלה נשמע לי מאוד מאוד מפוקפק. לא אופתע אם בפועל יש שם גם אופציית רכישה חבויה.
אגב, בעוד שטוכל יוכל אולי לעזור לדמבלה להתפתח טוב יותר מואלוורדה, זו לא ממש נראית לי עסקה חכמה- זה אומר שיש לטרינדטה הקדמית מחליף אחד, פלוס ראפיניה, שאני רציתי שיעזוב כבר בקיץ הקודם ועדיין לא השתכנעתי אחרת.
כזכור, מסי וסוארז לא צעירים, ובעונה שעברה הטחינה של סוארז גמרה אותו. אם היה נגיד את איזה מאלקום על הספסל, או אם הייתי מאמין לזה שורדה אשכרה יכניס קצת שחקני נוער לרוטאציה הייתי מרגיש אחרת אולי.
הוא רוצה לשקם את התדמית של המעודון שלו בזה שהוא הופך להיות תחנת השבחה של ברצלונה? הדברים האלו זה למודונים בסד"ג של ארסנל או סביליה, לא למועדון שהשאיפה המוצהרת שלו זה לאכול מהצלחת של ריאל מדריד וברצלונה.
ובזה הוא מקבל שחקן להשאלה ומחזיר אותו לברצלונה אחרי שנה? בזה שהוא קונה את ראקי שחקן שמתבגר ומאבד מהערך שלו? שחקן שכבר עכשיו ברצלונה מתקשה מאוד למצוא לו קבוצה, שחקנים שצריך לשבת ולשכנע אותם קשה מאוד לעבור לפסז . איך בזה הוא מקדם את העיקרון הזה? ולהוסיף את זה, שלפי הדיוח הוא גם צריך להתפשר במזומנים שהוא מקבל…
אם את אל חאליפי היה מוטרד מתדמית המועדון שלו העסק מזמן היה נגמר. ברגע שניימאר עוזב זה מכה עצומה לאל חאליפי באופן אישי, ניימאר הוא כישלון של פסז ושלו באופן אישי. להזכיר לכולם, שניימאר הגיע הם עשו לו תהלוכה בפאריז כאילו ניימאר חזר ממלחמת העולם השניה בתור מנצח…
הכל יכול להיות, אבל באמת שזה צריך להיות ממש טיפשות כדי להסכים לעסקה כזאת.
בכל מקרה, לפי השמעות שמשתנות משעה לשעה. ראקיטיץ נוטה להסכים, אבל דמבלה לא מסכים. ואם הוא לא ישנה את דעתו , ברצלונה לא יכולה לרכוש את ניימאר בגלל הגבלות של השכר שלה. דמבלה תהיה חזק!
לא רק שפריז לא תסכים להצעה כזאת, אני לא חושב שבברצלונה מישהו יהיה (עד כדי כך) מטומטם להציע הצעה כזאת מביכה.
אף קבוצה גדולה לא תקח שחקן בהשאלה להשביח אותו לקבוצה אחרת, זה פשוט לא הגיוני. ועכשיו עזבו את זה שדמבלה לא מסכים לזוז מברצלונה, פריז לא היתה מעוניינת ברקיטיץ’ מלכתחילה.
פרסום מאוד אופטימי מבחינתה של בארסה. אופטימי יותר מידי אפילו.
באירן הסכימה עם קוטיניו וקודם עם חאמס.
אתלטיקו הסכימה לקחת את קורטואה .
בטח יש עוד דוגמאות.
לא שאני מבין מדוע PSG תסכים להשאלה של דמבלה או להגעה של ראקיטיץ’ שקודם הם לא רצו.
השאלה והשאלה עם אופציית רכישה אמנם שתיהן השאלות אבל שונות מהותית. משמעות של השאלה ללא אופצית רכישה היא שאתה נותן דקות משחק לשחקן של קבוצה אחרת במקום לאחד השחקנים שלך, ואתה נותן לו ניסיון במקום לנכס שלך. אתה היית רוצה שברצלונה תקח בהשאלה את (סתם זורק שם) קינגסלי קומאן ללא אופציה לרכוש אותו בסוף השנה?
השאלה רגילה עובדת יפה מאוד עם שחקנים צעירים וקבוצות בעלות יכולת כלכלית מוגבלת. כל יוצא שהנכס משתבח כשמקבל דקות בקבוצות קטנות יותר וחוזר משופשף, והקבוצות הקטנות מרוויחות שחקן טוב יותר להרכב או לרוטציה.
השאלה עם אופצית רכישה היא משהו שונה לגמרי. בדרך כלל זה קורה כשהקבוצה חייבת למכור (כמו שאמרת מקרי חאמס וקוטיניו) הקבוצה השואלת משאירה לעצמה את האופציה להחליט האם לרכוש את השחקן או לא. כך שאם השחקן באמת משתבח, הקבוצה קונה אותו. ואם מתגלה כפלופ, בעל בעיות משמעת או כל סיבה אחרת, לא מממשים את האופציה עליו והוא חוזר לקבוצתו.
השאלה טובה כמעט תמיד לקבוצה המקורית אליה הדחקן שייך, והשאלה עם אופציית רכישה בדיוק להיפך.
ואגב, מקרי השאלה קיצוניים רק מהתקופה האחרונה הם רגילון לסביליה וסבאיוס לארסנל. הקבוצות הכי גדולות שיסכימו לקחת שחקן בהשאלה הן מסדר הגודל הזה, ולמרות זאת אני חושב שזה מוגזם (למרות שבמקרים בספיציפיים הללו אני לא מתלונן - הם משחקים בהרכב של בשני המקרים)
אם אני הבנתי נכון קיים סוג של תנאי בין דמבלה וניימאר. זה אומר שבהנחה שניימאר עובר דמבלה עובר גם הוא ולא יחזור לברסה.
עכשיו מה פסז מרוויחה? שחקן שהמאמן מעריך שהוא בהחלט שחקן מצוין ואולי עם אמבפה וקבאני יוכיח זאת, ובנוסף את ראקיטיץ שעם כמה שאתם מזלזלים בו הוא בהחלט שחקן מצוין, ופאקינג 120 מיליון! שבהם היא תוכל לצורך העניין להביא שחקנים מעולים ולשדרג את שאר ההרכב.
לא עסקה מושלמת בכלל לפסז, אבל ניימאר הכניס אותם לבור. תכלס להפטר משחק כמוהו שכרגע די דופק את המועדון, ולקבל תמורתו את השחקן שברסה הייתה בטוחה שיכול להחליף אותו, פלוס קשר יציב שיאזן אותם במרכז, פלוס כסף שבכסף הזה יוכלו להביא שנה הבאה חלוץ כמו קיין או קשר כמו פוגבה, בהחלט די משתלם לטעמי (בהתחשב בסיטואציה)