באסטוני אחלה בלם כנראה, אבל ככל שאני מבין וזוכר ממנו (מודה, רואה את אינטר בעיקר באלופות) הוא לא סטופר קלאסי, אלא יותר בלם-פליימייקר/ מיני רג’יסטה.
בהינתן ויש לנו כבר את אריק ואת קובארסי שעושים את זה מצויין, אבל אין לנו אפילו סטופר הגנתי אחד ברמה גבוהה (אראוחו היה פעם קונדה גם לפרקים), אולי הוא לא בהכרח הרכש הנכון?
לוקה ואסקוביץ’:
מדובר בבלם של פעם. המספרים שלו בהגנה פשוט חריגים: הוא מנצח ב-98% מהמאבקים ההגנתיים שלו על הקרקע וב-87% מהמאבקים באוויר. המשמעות היא שמדובר בשחקן שקודם כל יודע לשמור על הרחבה מההתקפה של הקבוצה היריבה. הוא מצטיין בחילוצי כדור ובמיקום נכון, אבל כמעט ולא משתתף בבניית ההתקפה, אפשר לראות את זה בנתון הנמוך של מסירות קדימה (6 בלבד).
אלסנדרו באסטוני:
באסטוני הוא סוג של קשר שמשחק בעמדת הבלם. הכוח האמיתי שלו הוא כשהכדור אצלו ברגל. עם ציון של 99 במסירות מקדמות, הוא למעשה השחקן שמתניע את כל המהלכים של הקבוצה שלו מאחור. הוא יודע להוביל כדור קדימה ולשבור קווי הגנה במסירה אחת. המחיר מגיע בצד ההגנתי, הוא הרבה פחות פיזי מ-ואסקוביץ’, מנצח הרבה פחות מאבקים (25%) ופחות דומיננטי בכדורי גובה.
אם ברצלונה מחפשת שותף לקובארסי בהנעת הכדור, ובאופן כללי עוד אופציה לזה מאחורה, באסטוני (או פרופיל השחקן שלו) מתאים. אם פליק רוצה לוותר על זה, ומעדיף סטופר, ולהשאיר את מלאכת הנעת הכדור מאחורה לאחרים - כנראה שהאיטלקי פחות מתאים. לפחות לפי הנתונים היבשים באינטר (שזה לא בהכרח אומר הרבה ביחס לסגנון המשחק הברסאי של פליק).
העניין שכרגע יש לנו כבר כמה קובארסי-ים, ואין אופציה ב’ (אלא אם אנחנו לא בקטע של לנצח משחקים גדולים, ואז אראוחו נחשב כאופציה ב’).
אני רוצה להאמין שהרבה תלוי גם בזהות המגנים שיהיו בעונה הבאה (ואולי אפילו לא רק המגנים). לא דין באלדה כדין קאנסלו מבחינת סגנון המשחק והבלם הנדרש לידו.
גם אני תוהה לגבי האם הרכש של באסטוני מתאים, מהסיבות שרשמו למעלה וגם על זה שמעולם לא היה איטלקי שהצליח אצלנו (היו רק 3)
וגם מבחינת סגנון המשחק של אינטר לעומתנו, אינטר משחקת נמוך, לוחצת מאחורה ויוצאת מהר קדימה, יותר מזכירה את צורת המשחק של ריאל מאיתנו.
אנחנו לוחצים מקדימה לכיוון האמצע ונסוגים לאחור להגנה, השאלה אם באסטוני יהיה מסוגל להסתגל לסגנון כדורגל כזה אחר.
מה בעצם הקונטקסט של הנתונים האלה?
האם הם מכסים את כל מה שנדרש מבלם? ממה שדורש מפליק מהבלם שלו? האם יש פה השפעה של סגנון משחק של הקבוצות של אותם שחקנים? תפקיד על המגרש?
בלם טוב, עד כמה שידוע לי, נמדד ביכולת שלו למנוע מאבקים מאשר לנצח בהם(מה זה בכלל מאבקים?).
האיפה המספרים על מיקום נכון? קריאת משחק? לחץ? עזרה? קבלת החלטות?
בכל אופן, גם אם ניקח את התיאורים האלה כאמת, אם המטרה היא אראוחו אז יש לנו כבר אחד כזה. זה פחות עובד.
בלם בלי משחק רגל זה נטל שאנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו.
מהצד השני גם אם נניח שבאסטוני לא הפרופיל ההגנתי הנכון הוא עדיין שחקן הגנה מצוין, והחשיבות של מה שהוא מסוגל לעשות עם הכדור היא עצומה. ללא קשר למי משחק לצידו. שחקן כמו באסטוני משנה את כל המציאות של המשחק בגלל מה שהוא מסוגל לעשות עם הכדור בתור בלם, במיוחד בקבוצה כמו בארסה.
יריבות שיחלצו גבוה, יסבלו. יריבות שילכו אחורה, יסבלו.
שומרים אישית? קבלו את באסטוני עושה עקיפה לרחבה.
רוצים לדחוף את פדרי קדימה? באסטוני לדאבל פיבוט.
האפשרויות איתו נדירות.
זה הדבר היחיד שמטריד אותי.
יחד עם זאת, מתוך השלושה האלה רק אחד הגיע עם אפשרות אמיתית להצליח וגם אז המועדון בעצם היה במשבר והוא כנראה אחרי השיא.
האמת היא שאין אפשר לדעת אם יש פה מכשול תרבותי, כי המרחק בין שחקן איטלקי ובארסה הוא גדול מאוד.
הם לא מייצרים מספיק איכות(בטח לא יותר מהלה מאסיה), ואלו שכן חולמים ומגיעים לשחק במועדונים הגדולים שלהם מה שהופך אותם לסחורה יקרה מדי.
מעט מאוד פעמים הייתה סיטואציה ששחקן איטלקי איכותי(שמתאים לסגנון של בארסה) נמצא בשוק והוא האופציה העדיפה עבור בארסה.
אחד הסיבות שמדובר במקרה כזה מיוחד זה רמת ההתאמה של באסטוני לסגנון של בארסה.
נכון, אבל צריך גם לזכור באיזה מצב ברדג’י היה כשהוא הגיע - אחרי היעדרות ארוכה מפציעה (או פציעות?) לא קלה, ורצון לבנות ולהוכיח את עצמו מחדש.
חוץ מזה, כשאתה שחקן צעיר בקופנהאגן, וברצלונה קוראת לך (וכנראה שאחרות בלבל הזה לא) - אתה לא חושב פעמיים.
אני מקווה שלא יעזוב, ומקווה שיקבל יותר דקות. בין אם זה על ידי מתן יותר מנוחה ללאמין (כשאפשר, ואפשר), ובין אם זה על ידי הסטה של לאמין מעמדת הקיצוני ימני לעמדת ה"אני ראפיניה אז אין לי עמדה" רק ימינה יותר. רק שבמקרה כזה חובה שיהיה מגן ימני דומיננטי, תוקף, שיחזיק את הקו, ועם טכניקה טובה יותר משל כסא מתקפל. כלומר - לא קונדה.
אני אוהד ברצלונה, אז אני אינטרסנט ורוצה כמובן ש”ברצלונה קוראת לך" זה יהיה שיקול מכריע אצל כל שחקן, אבל תכלס תכלס- לקבל החלטות לפי משהו כזה זה לא מדהים.
פרץ זו הדוגמא הקלאסית. דקה אחרי ששמעתי על המעבר לבאיירן אמרתי שזה רעיון רע מאוד עבורו. שהוא מגיע דרך הדלת האחורית בסכום נמוך, ושזה לא יסתיים טוב ויש סיכוי לא רע שייבשו אותו. החברים טענו "לא אומרים לא לבאיירן”.
הוא בזבז שנתיים מהקריירה שלו. והנה, הגיע למועדון אירופי קטן-בינוני, נותנים לו הזדמנות והוא פורח. אולי בעתיד הוא יוכל לחזור למועדון כמו באיירן, אבל מהדלת הקדמית.
דניאל פרץ היה בן 23 כשהגיע לבאיירן, לעמדה שגם יש עליה 2 שוערים מוכחים ועדיפים, וגם שמראש הרוטציות בה לא קיימות למעט פציעות/משחקי גביע.
ברדוגו הגיע לברצלונה בגיל 19, לעמדה שיכולה וצריכה לקבל יותר החלפות אישיות מדי פעם.
לא לגמרי אותו דבר.
אם יעזוב, צריך מישהו במקום. אי אפשר לסמוך על הכשירות של לאמין (לא כי הוא פציע מדי, אלא כי זה נכון לכל שחקן, ובטח ובטח לשחקן במעמד וביכולת כאלו) לעונה שלמה בלי אף אופציה לחילוף.
ואם צריך מישהו במקום - נחזור לאותה נקודה, רק עם שחקן אחר במקום ברדוגו.
צודק לגבי השוני של עמדת השוער, אבל הוא לכאורה הגיע כשיש שני שוערים זקנים שדיי גמרו את הסוס.
אני גם מסכים שיש מקום לרוטאציה ולתת לו יותר דקות, אבל במבחן התוצאה זה לא קורה.
למרות שיש יותר גמישות כשלא מדובר בשוער, להגיע כקיצוני ימני מבטיח לקבוצה בה יש את לאמין בן ה-18 זה לא רעיון טוב.
אם אתה בן 27+, זה אולי כבר סיטואציה אחרת. ברדג’י בן 18. הוא צריך דקות, והרבה.
גם אם נביא מחליף, מניח שזה יהיה שחקן מנוסה יותר או מישהו מהנוער (שגם יעזוב דיי מהר אני מנחש מאותה סיבה- צעירים רוצים לשחק ולהוכיח את עצמם, וזה יהיה קשה מאוד עם לאמין על העמדה שלך)
אני מסכים איתך לחלוטין שטוב לנו שיישאר ושצריך גיבוי בעמדה. זה פשוט לא הגיוני עבורו, לדעתי.
אם תביא מישהו מנוסה יותר, יש מצב שהוא גם יעלה לך יותר מהכלום וחצי שברדג’י עולה. במחיר הרכישה ו/או בשכר. לגביי שחקן צעיר מהנוער ענית בעצמך.
יש יתרון גדול בלהחזיק שחקן כמו ברדוגו בברצלונה, גם אם באופן זמני לשנתיים שלוש. התפקיד של הצוות המקצועי הוא לחלק נכון את הדקות והמשחקים (לפחות מבחינת התכנון, כי בלת"מים תמיד קרו ותמיד יקרו). כרגע זה לא קורה. אגב, לא רק בעמדה הזו.
כל זה מצד ברצלונה.
מצד בארדג’י - אני מבין למה הוא הגיע לברצלונה, ואני מבין גם למה הוא רוצה וחושב שהוא ראוי לעוד דקות (למרות שאלו דקות שבהכרח יירדו מלאמין). עכשיו הכדור אצלו כדי להחליט מה הוא מעדיף שיקרה בעונה הבאה - או אולי יותר דקות בקבוצה (כרגע היפותטית) אחרת, או להמשיך לנסות ליצור לעצמו שם בברצלונה, גם אם משברירי דקות.
אני יודע מה אני רוצה שהוא יבחר. פה אנחנו כנראה מסכימים.
יש משהו אחד שאתה לא לוקח בחשבון, וזה רמת האימונים ששוער בגיל הזה חווה כל יום. דניאל פרץ שוער היום פי 3 יותר טוב כנראה משהיה, וההצלחה שלו היום בפריימרשיפ זה בהכרח כי הוא התאמן ברמה הגבוהה ביותר שיש עם שחקני התקפה והגנה בטופ של הטופ.
הערך והניסיון שאתה מקבל כשוער כשאתה כל יום עוצר התקפות של קיין, אוליסה, גנאברי, דיאז וקימיך, זה ערך שלא תקבל בקבוצות אחרות. הוא נהפך לשוער הרבה יותר טוב שמוכן לרמות הגבוהות ביותר.
וזה למה כשברצלונה אומרת לך לבוא, כשאתה בן 18-19, זה דבר אחר. אתה מתמודד מול הגנות טובות, משחקי לחץ באימונים, שיתוף פעולה עם הרמה הכי גבוהה שיש.
חוץ מזה, זה כמו בקורות חיים. כשאתה רושם שעבדת במייקרוסופט או בגוגל, אתה תתקבל להרבה חברות אחרות בשוק. ברצלונה או באיירן זה חתיכת שם לרשימה של כדורגלן. אחוז מאוד מאוד קטן מהכדורגלנים יכולים לשים את השם הזה.
אם בארדג’י ימשיך לשבת על הספסל בברצלונה, אנחנו נפספס אותו. בתור שחקן יותר משמעותי בסגל בעתיד או בתור שחקן שיכול להכניס למועדון כמה עשרות מיליונים.
לשחקן בגיל הזה דקות משחק מעטות כל-כך הן נזק גדול לקריירה, ואי אפשר לתקן את זה בעונה הבאה עם הדקות שהוא היה צריך לקבל העונה. בעונה הבאה הוא צריך לקבל עוד יותר מקום על המגרש. יהיה קשה מאוד לתת לו את זה בבארסה.
אם לא יפנו מקום לימאל באמצע או יעבירו את בארדג’י שמאלה, אני לא רואה מה יוצא לשני הצדדים מכך שהוא ישאר.
נ.ב.
פרץ הוא דוגמא טובה.
לא בכך שהוא הלך לבאיירן, אלא בכך שהוא ביזבז את עצמו שם יותר מדי זמן. מה שבארדג’י והמועדון צריכים למנוע.
כתבתי לך פסקה שלמה למה זה משתלם. התעלמת מכל מה שכתבתי ופשוט אמרת שזה לא משתלם? אני אוסיף עוד משהו-אצל שוערים משך הקריירה הרבה יותר ארוך משחקני שדה. השנתיים האלה לא קריטיות לו כמו אצל שחקני שדה. שוערים יכולים לשחק 20 שנה בכיף.